Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podczytuję już od jakiegoś czasu wątek ale do tej pory się nie odzywałam... ale po tych filmikach ... Ewuś , jak to dobrze , że on trafił do "Kundelka" w innym schronisku już było by po psie... Trzymam kciuki za jutrzejszą operację Cyganka i czekam WYŁĄCZNIE na dobre wieści;)
Ewuś :calus::modla: za wszystko co robicie dla tego biedaka...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anula1959']Podczytuję już od jakiegoś czasu wątek ale do tej pory się nie odzywałam... ale po tych filmikach ... Ewuś , jak to dobrze , że on trafił do "Kundelka" w innym schronisku już było by po psie... Trzymam kciuki za jutrzejszą operację Cyganka i czekam WYŁĄCZNIE na dobre wieści;)
Ewuś :calus::modla: za wszystko co robicie dla tego biedaka...[/quote]
To prawda. W Kundelku kierownictwo, pracownicy oraz wolontariusze są naprawdę oddani zwierzakom. Cygan miał ogromne szczęście, że tam trafił. Jest w dobrych rękach i zdobył tylu nowych Przyjaciół. Teraz może być Tylko Dobrze ! ;)

Posted

Jestem tutaj nowa ale jak czytam takie historie o psach to aż się wszystko we mnie trzęsie:shake: a złość nie ma granic:angryy:.aby zapobiec takim tragediom trzeba koniecznie i to jak najszybciej zmienić prawo!!! Ludzie biorą zwierzęta do domu a potem wcale o nie niedbają! albo wywalają bądż krzwdzą nie mając żadnych zasad! Za zabicie człowieka lub trwałe okaleczenie jest wyrok i to nie mały bo 25 lat luub nawet dorzywocie i tak też powinno być w sprawie zwierząt. kara i to ogromna a nie maleńki wyrok i to w zawieszeniu! W tym kierunku trzeba walczyć i to bardzo intensywnie bo w przeciwnym wypadku zaleje nas fala niechcianych bezpańskich zwierząt tak jak to jest w Rumunii.Trzymam kciuki za Cygana i po filmikach widać że ten psiak ma ogromną wolę życia oraz dobrych i oddanych opiekunów bo to bardzo dużo dla niego znaczy a miłość i oddanie czyni cuda i to nie jednokrotnie:loveu: Powodzenia postaram się śledzić losy psiaka a was dopingować z całych sił.

Posted

[quote name='agaibodzio'](...) poważną sprawą jest krwiak i obrzęk mózgu i wciąż nie wiadomo czy Cyganek nie będzie miał padaczki pourazowej...(...).[/quote]
Istotnie, co do padaczki pourazowej to duży znak zapytania. Najważniejsza sprawa, że z psem jest kontakt i to kontakt do rzeczy, że wstaje, bo to oznacza, że krwiak i obrzęk nie spowodowały spustoszenia w mózgowiu, jakiego po takich ciosach można się było spodziewać.

Posted

Będę dziś mocno trzymać kciuki za Cyganka, dajcie znać jak tylko coś będzie wiadomo.
Najgorsze jest to , że wciąż są nowe akty okrucieństwa, przeczytałam właśnie o tej oskalpowanej suni ze Śląska, to tragedia! Zajrzyjcie, może ktoś będzie mógł pomóc.

Posted

no Maleńki po operacji już będzie tylko z górki! jestem całym sercem z Tobą... potem jeszcze pewnie ze 2 m-ce rehabilitacji i własny dom:multi:. taki scenariusz byłby cudowny...
będę dalej wysyłać jakieś pieniążki bo chyba jeszcze długo będą potrzebne...
z niecierpliwością czekam na dobre wieści po operacji.
Maleńki będzie dobrze

Posted

dziewczyny podajcie mi proszę nr jaki mam podawać ludziom którzy pytają się o adopcję cygana...
Bo rozumiem, ze wybierzecie najlepszy domek jeśli będzie kilka, czy pierwszy który się zgłosił???

Posted

[quote name='Asior']dziewczyny podajcie mi proszę nr jaki mam podawać ludziom którzy pytają się o adopcję cygana...
Bo rozumiem, ze wybierzecie najlepszy domek jeśli będzie kilka, czy pierwszy który się zgłosił???[/quote]

Z całą pewnością Cyganek:loveu: będzie miał super dom.
Jestem też za tym żeby został w Polsce. Kochający i czuły Pan to najlepsze co może spotkać Cyganka.
Nie wiem, czy tylko ja przeczytałam ten artykuł który został wklejony na wątek, ale wg. mnie to z niego wynika, że sprawców było dwóch.
Jeden bezpośredni:angryy:- który zadawał ciosy i który się przyznał do czynu i drugi- właściciel:angryy: Cyganka który "wynajął" sprawcę.
I co z właścicielem, ujdzie mu to bezkarnie?
Może ktoś wie coś więcej?
Strasznie się denerwuję, dzisiaj na 14 jest chyba wyznaczona godzina operacji Cyganka. Trzymaj się Piękny!! :loveu:

Posted

[quote name='Asior']dziewczyny podajcie mi proszę nr jaki mam podawać ludziom którzy pytają się o adopcję cygana...
Bo rozumiem, ze wybierzecie najlepszy domek jeśli będzie kilka, czy pierwszy który się zgłosił???[/quote]
Hmm, Cyganek na pewno będzie miał dom najlepszy z możliwych:razz:

Podaję kontakt w sprawach adopcji:
e-mail - [EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL]
lub tel. (do kierownika schroniska) - [B]0 510-170-788[/B]

Co do artykułu...:niedowia:

No, 14:00 zbliża się wielkimi krokami.
[CENTER][B][SIZE=3]Cyganku, dzielny psiaku, trzymaj się![/SIZE]:calus::thumbs:[/B][/CENTER]