Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

amikat - czy miał badane serduszko? bo wodobrzusze to może być od serca, ale druga mysl jaka mi przyszła do głowy to czy zostało wykluczone zespolenie wrotno oboczne w wątrobie - miałysmy z missieek taką sunię - też młodziutką, chudziusieńka, i wielki brzuch z wodą... niestety nam sie nei udało jej uratować mimo wizyty we Wrocławiu, ale mam nadzieję, ze Rubik da radę!!!! Trzymam za Was z całej siły :kciuki:

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale serduszko mu badali właśnie i jest ok.Nerka, wątroba też.Kuxwa, ujął mnie ten malec za serce, naprawdę :shake: Uwierzcie, trzeba spojrzeć w te oczy i widzi się nie wiem co....ufność?Normalnie jakby bardzo kochał....bardzo ufał..... nie no, nie można tego słowami opisać....

Posted

Oj cioteczki. Malec je za 2 a nawet za 3! Dostaje furosemid w kroplówce i wysikuje zawartość brzuszyska. Chudnie w oczach!!!!
Odebrałam rano wynik albumin. Jest taki mały ze powtarzali badanie. Norma od 3 mg w dl a on ma 1,2 !!!!!!!!!!!!! Wygląda na to ze ten brzuch jak u etiopskich dzieci to wynik ZAGŁODZENIA!

Dzisiaj robimy jeszcze albuminy w tym brzuszkowym płynie i rozmaz. Jeżeli albumin w płynie bedzie dużo to znaczy ze ma wade wątroby - zespół żyły powrotnej.... Mam jednak nadzieję ze to nie to! że to "tylko" głodzenie - prawie na śmierć...

Posted

[quote name='amikat']Oj cioteczki. Malec je za 2 a nawet za 3! Dostaje furosemid w kroplówce i wysikuje zawartość brzuszyska. Chudnie w oczach!!!!
Odebrałam rano wynik albumin. Jest taki mały ze powtarzali badanie. Norma od 3 mg w dl a on ma 1,2 !!!!!!!!!!!!! Wygląda na to ze ten brzuch jak u etiopskich dzieci to wynik ZAGŁODZENIA!

Dzisiaj robimy jeszcze albuminy w tym brzuszkowym płynie i rozmaz. Jeżeli albumin w płynie bedzie dużo to znaczy ze ma wade wątroby - zespół żyły powrotnej.... Mam jednak nadzieję ze to nie to! że to "tylko" głodzenie - prawie na śmierć...

czyli to zespolenie wrotne?

mam nadzieję że to nie to i że maluch szybko dojdzie do siebie!

Posted

maciaszek napisał(a):
Kurcze, u mnie też spokoju by nie miał... Nawet bardzo by nie miał...

U mnie też...nawet bardzo bardzo
Cholerka nie znam nikogo kto by się właściwie nim zaopiekował..

Posted

dopiero teraz dojrzałam wątek. Cholera toż to biedactwo u mnie na osiedlu było kto był w stanie zrobić coś takiego temu biedakowi:mad:
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Zabrałabym malca do siebie (tata do Niemiec jutro jedzie:evil_lol:) ale 6 lutego Tania wraca więc sama wiesz:shake: nie wiem w jaki sposób mogłabym jeszcze pomóc

Posted

Nie wygląda na to żeby to był zespół żyły wrotnej. Pp podaniu furosemidu brzuszek sklęsnął. Je za trzech , pije! Antybiotyk działa węzły się zmniejszają. Dostaje kroplówki odżywcze z dużą ilością albumin.
Pies jest wesoły, szczeka, wcina kości wapienne. Wydląda na to - że będzie ok. Dzisiaj jeszcze raz zrobią rozmaz. Zobaczymy....

Potrzebny jest jest tymczas - może być z innym psem ale nie z kilkoma innymi.

Posted

DIAGNOZA PO BADANIACH:

1. Skrajna anemia z niedoboru żelaza
2. Wyniszczenie spowodowane długotrwałym głodzeniem
3. Spuchlizna głodowa

Pies może iść od piątku do domu tymczasowego.

Pobeczałam się........ HURA!

Posted

[quote name='amikat']DIAGNOZA PO BADANIACH:

1. Skrajna anemia z niedoboru żelaza
2. Wyniszczenie spowodowane długotrwałym głodzeniem
3. Spuchlizna głodowa

Pies może iść od piątku do domu tymczasowego.

Pobeczałam się........ HURA!

:calus:

całe szczęście ze mały na dobrej drodze ...ale tego co go tak zostawił :angryy::mad: