malawaszka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 amikat - czy miał badane serduszko? bo wodobrzusze to może być od serca, ale druga mysl jaka mi przyszła do głowy to czy zostało wykluczone zespolenie wrotno oboczne w wątrobie - miałysmy z missieek taką sunię - też młodziutką, chudziusieńka, i wielki brzuch z wodą... niestety nam sie nei udało jej uratować mimo wizyty we Wrocławiu, ale mam nadzieję, ze Rubik da radę!!!! Trzymam za Was z całej siły :kciuki: Quote
lena_zet Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ale serduszko mu badali właśnie i jest ok.Nerka, wątroba też.Kuxwa, ujął mnie ten malec za serce, naprawdę :shake: Uwierzcie, trzeba spojrzeć w te oczy i widzi się nie wiem co....ufność?Normalnie jakby bardzo kochał....bardzo ufał..... nie no, nie można tego słowami opisać.... Quote
amikat Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Oj cioteczki. Malec je za 2 a nawet za 3! Dostaje furosemid w kroplówce i wysikuje zawartość brzuszyska. Chudnie w oczach!!!! Odebrałam rano wynik albumin. Jest taki mały ze powtarzali badanie. Norma od 3 mg w dl a on ma 1,2 !!!!!!!!!!!!! Wygląda na to ze ten brzuch jak u etiopskich dzieci to wynik ZAGŁODZENIA! Dzisiaj robimy jeszcze albuminy w tym brzuszkowym płynie i rozmaz. Jeżeli albumin w płynie bedzie dużo to znaczy ze ma wade wątroby - zespół żyły powrotnej.... Mam jednak nadzieję ze to nie to! że to "tylko" głodzenie - prawie na śmierć... Quote
Glutofia Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Od niedzieli myślę ciągle o tym psiaku... zobaczyłam te oczki... rozsyłam wici Quote
amikat Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Tymczas potrzebny! Jak nie - to trafi do mnie a u mnie 4 psy... jemy jest spokój potrzebny! Quote
HebaNova Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 niestety u mnie widzący inaczej spanielek:shake: Quote
maciaszek Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Kurcze, u mnie też spokoju by nie miał... Nawet bardzo by nie miał... Quote
malawaszka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='amikat']Oj cioteczki. Malec je za 2 a nawet za 3! Dostaje furosemid w kroplówce i wysikuje zawartość brzuszyska. Chudnie w oczach!!!! Odebrałam rano wynik albumin. Jest taki mały ze powtarzali badanie. Norma od 3 mg w dl a on ma 1,2 !!!!!!!!!!!!! Wygląda na to ze ten brzuch jak u etiopskich dzieci to wynik ZAGŁODZENIA! Dzisiaj robimy jeszcze albuminy w tym brzuszkowym płynie i rozmaz. Jeżeli albumin w płynie bedzie dużo to znaczy ze ma wade wątroby - zespół żyły powrotnej.... Mam jednak nadzieję ze to nie to! że to "tylko" głodzenie - prawie na śmierć... czyli to zespolenie wrotne? mam nadzieję że to nie to i że maluch szybko dojdzie do siebie! Quote
Glutofia Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 maciaszek napisał(a):Kurcze, u mnie też spokoju by nie miał... Nawet bardzo by nie miał... U mnie też...nawet bardzo bardzo Cholerka nie znam nikogo kto by się właściwie nim zaopiekował.. Quote
amikat Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Tak Malawaszko ,to to samo! Mam nadzieje ze tonie to! Quote
Gisic87 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dopiero teraz dojrzałam wątek. Cholera toż to biedactwo u mnie na osiedlu było kto był w stanie zrobić coś takiego temu biedakowi:mad: Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Zabrałabym malca do siebie (tata do Niemiec jutro jedzie:evil_lol:) ale 6 lutego Tania wraca więc sama wiesz:shake: nie wiem w jaki sposób mogłabym jeszcze pomóc Quote
dzodzo Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 jaki smutek w oczkach:placz: trzymaj sie Rubiczku malutki!!!! Quote
__Lara Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Kolejna biedna psiunia :( dobrze, że trafiła w dobre ręce! Trzymam kciuki za maluszka! Quote
ANETTTA Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 czekamy na wiesci ...na dobre wiesci same dobre AMikat Quote
Romina_74 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Spóźniona jestem okrutnie - ale również melduję się do pomocy małemu boroczkowi :-( Quote
Ambra Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 i jak szkrabik? sa juz nowe dobre! wiadomosci? Quote
amikat Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Nie wygląda na to żeby to był zespół żyły wrotnej. Pp podaniu furosemidu brzuszek sklęsnął. Je za trzech , pije! Antybiotyk działa węzły się zmniejszają. Dostaje kroplówki odżywcze z dużą ilością albumin. Pies jest wesoły, szczeka, wcina kości wapienne. Wydląda na to - że będzie ok. Dzisiaj jeszcze raz zrobią rozmaz. Zobaczymy.... Potrzebny jest jest tymczas - może być z innym psem ale nie z kilkoma innymi. Quote
amikat Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 DIAGNOZA PO BADANIACH: 1. Skrajna anemia z niedoboru żelaza 2. Wyniszczenie spowodowane długotrwałym głodzeniem 3. Spuchlizna głodowa Pies może iść od piątku do domu tymczasowego. Pobeczałam się........ HURA! Quote
Alicja Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='amikat']DIAGNOZA PO BADANIACH: 1. Skrajna anemia z niedoboru żelaza 2. Wyniszczenie spowodowane długotrwałym głodzeniem 3. Spuchlizna głodowa Pies może iść od piątku do domu tymczasowego. Pobeczałam się........ HURA! :calus: całe szczęście ze mały na dobrej drodze ...ale tego co go tak zostawił :angryy::mad: Quote
malawaszka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 huuuraaaaaaaa :multi: maluszku teraz już nic złego Cię nie spotka!!!! Quote
Recommended Posts