Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy dzisiaj w hotelu i parka była z agamiką na spacerku. Jeszcze wciąż są spięte przy zakładaniu szelek, ale widać napewno postęp w przyzwyczajaniu się do spacerków.
Ponieważ byłam w "naszej" lecznicy w Wieliczce z Fabiem, to od razu zapytałam, czy kastracja takiego malutkiego pieska też kosztuje aż 150 zl. Dr powiedział, że tak, ale z uśmiechem zapowiedział, że napewno uda nam się coś wynegocjować :multi:

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AMIGA, "coś wynegocjować"? :lol:
W sprawach finansowych potrzebne są konkrety. To o ile mniej trzeba uzbierać na kastrację? ;)
Gosiapk, zauważyłam, że wspierasz "Koci Świat". Ja zaadoptowałam wirtualnie Promyka. ;) Ile możesz wpłacić na kastrację Kajtka?
Wieści w sprawie ewentualnego domu? Na razie mogę napisać tylko tyle, że (być może) będzie pierwsze spotkanie w hotelu.

Posted

[quote name='hop!']AMIGA, "coś wynegocjować"? :lol:
.

Hop - wiesz, trudno mi było rozmawiać o konkretach bez uzgodnienia tego z tamb.
Zresztą w gabiecie u weta nie bylam sama :p
Ja obiecałam tamb, że się dorzucę do kastracji maluszka - wprawdzie mnie okrzyczała, spuściłam więc z tonu i deklaruję 30 zł

Posted

hop! napisał(a):
AMIGA, "coś wynegocjować"? :lol:
W sprawach finansowych potrzebne są konkrety. To o ile mniej trzeba uzbierać na kastrację? ;)
Gosiapk, zauważyłam, że wspierasz "Koci Świat". Ja zaadoptowałam wirtualnie Promyka. ;) Ile możesz wpłacić na kastrację Kajtka?
Wieści w sprawie ewentualnego domu? Na razie mogę napisać tylko tyle, że (być może) będzie pierwsze spotkanie w hotelu.

A ja zaadoptowałam wirtualnie Gremlinkę i przymierzam się do jeszcze jednego plaskacza :)

A na Kajtka coś wpłace, nie za wiele bo się spłukałam w marcu totalnie na plaskacze :shake:

Posted

AMIGA, Gosiapk - bardzo dziękuję. :Rose:
Czyli...
50 zł - moana
30 zł - AMIGA
? zł - Gosiapk

Kto jeszcze dorzuci parę złotych na kastrację?

Z pozytywnych wiadomości - w sobotę będzie spotkanie z osobami zainteresowanymi adopcją Saby i Kajtka. Miałam z nimi kontakt mailowy i odniosłam wrażenie, że są sensowni. Podałam im numer telefonu Tamary, żeby skontaktowali się w sprawie spotkania - szybciutko zadzwonili i umówili się. Zobaczymy co będzie dalej...

Posted

Właśnie obejrzałam program "Kundel bury i kocury", w którym prezentowane były Kajtuś i Saba. Zaprezentowały się cudnie. Sabunia lizała Kajtusia, a on się do niej przytulał i machał ogonkiem. :loveu:

Posted

moana napisał(a):
Też zobaczyłam 'Kundla' w sieci... Saba z Kajtusiem są uroczy! :loveu: Cudna para, cudna!
Jaki odzew? Były telefony? :roll:

Niestety, nie było ani jednego telefonu... :shake:

Posted

j3nny napisał(a):
zartujecie, po takiej prezentacji nic? :shake:

Nic, a nic... :shake:
Ale jutro będzie spotkanie Sabci i Kajtka z Małgorzatą i Grzegorzem (to osoby zainteresowane adopcją pary, o których wcześniej wspominałam).

Trzymajmy kciuki! :thumbs:

Posted

hop! napisał(a):

Trzymajmy kciuki! :thumbs:

Oki będę trzymać, ale pod jednym warunkiem ;)
Że Wy tez dzisiaj będziecie trzymać za udaną adopcje mojego dziadunia sznaucerka. :evil_lol:

Posted

AMIGA napisał(a):
Oki będę trzymać, ale pod jednym warunkiem ;)
Że Wy tez dzisiaj będziecie trzymać za udaną adopcje mojego dziadunia sznaucerka. :evil_lol:

Dobra. ;)
Trzymam jednego kciuka za parę przyjaciół, a drugiego za dziadunia i czekam na pozytywne wieści. :lol:

Posted

Państwo bardzo mili i poważnie zainteresowani adopcją. W poniedziałek jesteśmy umówieni na kolejny spacer z Sabcią i Kajtkiem. Kajtuś będzie miał w poniedziałek kastrację, dziękuję za pomoc finansową na ten cel.:loveu:

Posted

A ja dostałam przed chwilą maila o takiej treści... :razz:

"Byliśmy dzisiaj u piesków - są wspaniałe.
Jesteśmy zdecydowani na adopcję w 100%.
Teraz decyzja należy do Tamary czy odda je pod naszą opiekę?
Jutro Tamara zobaczy warunki jakimi dysponujemy.
Myślę że będzie ok."

Posted

Oczywiście, że oddam z dużym spokojem. Warunki dla psiaków idealne, ludzie bardzo odpowiedzialni. Jutro jedziemy razem do hotelu w ramach przyzwyczajania Sabci i Kajtka do przyszłych właścicieli.

Posted

hop! napisał(a):
Dobra. ;)
Trzymam jednego kciuka za parę przyjaciół, a drugiego za dziadunia i czekam na pozytywne wieści. :lol:

Dzieki za jednego kciuka :loveu::p
Fabio już w swoim nowym raju. Teraz kolej na "naszą parkę" Ich jest dwoje, więc oba kciuki potrzebne. A najpierw za słodziaka, żeby bohatersko i dzielnie zniósł zabieg.

Posted

Byłam przekonana, że Saba i Kajtek znaleźli dom dzięki allegro. Tymczasem niespodzianka...
"Na Sabę i Kajtka trafiłem przypadkowo na stronie www.adopcje.org."
Czyli jednak warto ogłaszać na różnych portalach.

"Myślę, że ogłoszenia można jak najszybciej usunąć, bo Sabę i Kajtka traktujemy jak rodzinę."
W związku z tym, usunęłam większość ogłoszeń.

Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że Saba i Kajtek mają wspólny, fajny dom. Bardzo się cieszę... Bardzo...

Jak się czuje Kajtek po kastracji?

Posted

Kastracja jutro rano. W czwartek kolejny spacer z przyszłymi opiekunami, jutro u grawera będą zamówione identyfikatory z nr. telefonu. Ogłoszenia można usunąć. Julitko, dziękuję za ogłoszenia i adopcyjne rozmowy mailowe, kiedy miałam popsuty komputer. Sabcia i Kajtuś będą miały wspaniały dom dzięki Twoim ogłoszeniom.:loveu:

Posted

tamb napisał(a):
Kastracja jutro rano. W czwartek kolejny spacer z przyszłymi opiekunami, jutro u grawera będą zamówione identyfikatory z nr. telefonu. Ogłoszenia można usunąć. Julitko, dziękuję za ogłoszenia i adopcyjne rozmowy mailowe, kiedy miałam popsuty komputer. Sabcia i Kajtuś będą miały wspaniały dom dzięki Twoim ogłoszeniom.:loveu:

tamarko super :loveu:.. jak ja będę za nimi tęsknić :roll: