AMIGA Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Byłyśmy dzisiaj w hotelu i parka była z agamiką na spacerku. Jeszcze wciąż są spięte przy zakładaniu szelek, ale widać napewno postęp w przyzwyczajaniu się do spacerków. Ponieważ byłam w "naszej" lecznicy w Wieliczce z Fabiem, to od razu zapytałam, czy kastracja takiego malutkiego pieska też kosztuje aż 150 zl. Dr powiedział, że tak, ale z uśmiechem zapowiedział, że napewno uda nam się coś wynegocjować :multi: Quote
Gosiapk Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Czy są jakieś wieści w sprawie ewentualnegodomu? Quote
hop! Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 AMIGA, "coś wynegocjować"? :lol: W sprawach finansowych potrzebne są konkrety. To o ile mniej trzeba uzbierać na kastrację? ;) Gosiapk, zauważyłam, że wspierasz "Koci Świat". Ja zaadoptowałam wirtualnie Promyka. ;) Ile możesz wpłacić na kastrację Kajtka? Wieści w sprawie ewentualnego domu? Na razie mogę napisać tylko tyle, że (być może) będzie pierwsze spotkanie w hotelu. Quote
AMIGA Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='hop!']AMIGA, "coś wynegocjować"? :lol: . Hop - wiesz, trudno mi było rozmawiać o konkretach bez uzgodnienia tego z tamb. Zresztą w gabiecie u weta nie bylam sama :p Ja obiecałam tamb, że się dorzucę do kastracji maluszka - wprawdzie mnie okrzyczała, spuściłam więc z tonu i deklaruję 30 zł Quote
Gosiapk Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 hop! napisał(a):AMIGA, "coś wynegocjować"? :lol: W sprawach finansowych potrzebne są konkrety. To o ile mniej trzeba uzbierać na kastrację? ;) Gosiapk, zauważyłam, że wspierasz "Koci Świat". Ja zaadoptowałam wirtualnie Promyka. ;) Ile możesz wpłacić na kastrację Kajtka? Wieści w sprawie ewentualnego domu? Na razie mogę napisać tylko tyle, że (być może) będzie pierwsze spotkanie w hotelu. A ja zaadoptowałam wirtualnie Gremlinkę i przymierzam się do jeszcze jednego plaskacza :) A na Kajtka coś wpłace, nie za wiele bo się spłukałam w marcu totalnie na plaskacze :shake: Quote
hop! Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 AMIGA, Gosiapk - bardzo dziękuję. :Rose: Czyli... 50 zł - moana 30 zł - AMIGA ? zł - Gosiapk Kto jeszcze dorzuci parę złotych na kastrację? Z pozytywnych wiadomości - w sobotę będzie spotkanie z osobami zainteresowanymi adopcją Saby i Kajtka. Miałam z nimi kontakt mailowy i odniosłam wrażenie, że są sensowni. Podałam im numer telefonu Tamary, żeby skontaktowali się w sprawie spotkania - szybciutko zadzwonili i umówili się. Zobaczymy co będzie dalej... Quote
dorota1 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Właśnie obejrzałam program "Kundel bury i kocury", w którym prezentowane były Kajtuś i Saba. Zaprezentowały się cudnie. Sabunia lizała Kajtusia, a on się do niej przytulał i machał ogonkiem. :loveu: Quote
moana Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Też zobaczyłam 'Kundla' w sieci... Saba z Kajtusiem są uroczy! :loveu: Cudna para, cudna! Jaki odzew? Były telefony? :roll: Quote
hop! Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 moana napisał(a):Też zobaczyłam 'Kundla' w sieci... Saba z Kajtusiem są uroczy! :loveu: Cudna para, cudna! Jaki odzew? Były telefony? :roll: Niestety, nie było ani jednego telefonu... :shake: Quote
Asior Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 kurcze, zdjęcia nie oddają uroku Sabci.. W kundlu wyglądała naprawde cudnie.. a kajtuś uroczy :loveu: Quote
hop! Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 j3nny napisał(a):zartujecie, po takiej prezentacji nic? :shake: Nic, a nic... :shake: Ale jutro będzie spotkanie Sabci i Kajtka z Małgorzatą i Grzegorzem (to osoby zainteresowane adopcją pary, o których wcześniej wspominałam). Trzymajmy kciuki! :thumbs: Quote
AMIGA Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 hop! napisał(a): Trzymajmy kciuki! :thumbs: Oki będę trzymać, ale pod jednym warunkiem ;) Że Wy tez dzisiaj będziecie trzymać za udaną adopcje mojego dziadunia sznaucerka. :evil_lol: Quote
hop! Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 AMIGA napisał(a):Oki będę trzymać, ale pod jednym warunkiem ;) Że Wy tez dzisiaj będziecie trzymać za udaną adopcje mojego dziadunia sznaucerka. :evil_lol: Dobra. ;) Trzymam jednego kciuka za parę przyjaciół, a drugiego za dziadunia i czekam na pozytywne wieści. :lol: Quote
tamb Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Państwo bardzo mili i poważnie zainteresowani adopcją. W poniedziałek jesteśmy umówieni na kolejny spacer z Sabcią i Kajtkiem. Kajtuś będzie miał w poniedziałek kastrację, dziękuję za pomoc finansową na ten cel.:loveu: Quote
moana Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Ojoj, fantastycznie! :razz: To życzę 'owocnego' spacerowania :) Niech sobie psiaki dom wyspacerują... Quote
hop! Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 A ja dostałam przed chwilą maila o takiej treści... :razz: "Byliśmy dzisiaj u piesków - są wspaniałe. Jesteśmy zdecydowani na adopcję w 100%. Teraz decyzja należy do Tamary czy odda je pod naszą opiekę? Jutro Tamara zobaczy warunki jakimi dysponujemy. Myślę że będzie ok." Quote
tamb Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Oczywiście, że oddam z dużym spokojem. Warunki dla psiaków idealne, ludzie bardzo odpowiedzialni. Jutro jedziemy razem do hotelu w ramach przyzwyczajania Sabci i Kajtka do przyszłych właścicieli. Quote
AMIGA Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 hop! napisał(a):Dobra. ;) Trzymam jednego kciuka za parę przyjaciół, a drugiego za dziadunia i czekam na pozytywne wieści. :lol: Dzieki za jednego kciuka :loveu::p Fabio już w swoim nowym raju. Teraz kolej na "naszą parkę" Ich jest dwoje, więc oba kciuki potrzebne. A najpierw za słodziaka, żeby bohatersko i dzielnie zniósł zabieg. Quote
iwona213 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 strasznie się cieszę że "nierozłączni" beda mieli super domek :multi::multi::multi: zaglądałam tu po cichutku i trzymałam kciukasy ;) Quote
hop! Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Byłam przekonana, że Saba i Kajtek znaleźli dom dzięki allegro. Tymczasem niespodzianka... "Na Sabę i Kajtka trafiłem przypadkowo na stronie www.adopcje.org." Czyli jednak warto ogłaszać na różnych portalach. "Myślę, że ogłoszenia można jak najszybciej usunąć, bo Sabę i Kajtka traktujemy jak rodzinę." W związku z tym, usunęłam większość ogłoszeń. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że Saba i Kajtek mają wspólny, fajny dom. Bardzo się cieszę... Bardzo... Jak się czuje Kajtek po kastracji? Quote
tamb Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Kastracja jutro rano. W czwartek kolejny spacer z przyszłymi opiekunami, jutro u grawera będą zamówione identyfikatory z nr. telefonu. Ogłoszenia można usunąć. Julitko, dziękuję za ogłoszenia i adopcyjne rozmowy mailowe, kiedy miałam popsuty komputer. Sabcia i Kajtuś będą miały wspaniały dom dzięki Twoim ogłoszeniom.:loveu: Quote
edit_f Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 tamb napisał(a):Kastracja jutro rano. W czwartek kolejny spacer z przyszłymi opiekunami, jutro u grawera będą zamówione identyfikatory z nr. telefonu. Ogłoszenia można usunąć. Julitko, dziękuję za ogłoszenia i adopcyjne rozmowy mailowe, kiedy miałam popsuty komputer. Sabcia i Kajtuś będą miały wspaniały dom dzięki Twoim ogłoszeniom.:loveu: tamarko super :loveu:.. jak ja będę za nimi tęsknić :roll: Quote
mar.gajko Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 edit_f napisał(a):tamarko super :loveu:.. jak ja będę za nimi tęsknić :roll: To było brać.:diabloti: A nei teraz ... tęsknić. Quote
Recommended Posts