Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Domu trzeba szukać wspólnego, nie można ich rozdzielać. Na spacer też chciałabym pójść z dwójką więc muszę mieć kogoś do pomocy. ;)

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tamb']Domu trzeba szukać wspólnego, nie można ich rozdzielać. Na spacer też chciałabym pójść z dwójką więc muszę mieć kogoś do pomocy. ;)[/quote]
się zgłaszam :multi: , jeśli będę

Posted

Wiem, że nie będzie łatwo ale rozdzielenie byłoby straszne. Kiedy głaszczę małego, Sabcia podchodzi i sprawdza, czy nie robię mu nic złego. Wczoraj wyniosłam go na pierwszy spacer, Kajtek trząsł się ze strachu, nie zrobił jednego kroku, łypał oczkami na boki jak zwiać. W tym czasie Sabcia trzęsła się i dyszała za zdenerwowania w boksie. Kiedy po kilku minutach wróciłam z Kajtkiem, witały się piszcząc, jakby nie widziały się rok. Sabcia bardzo się boi, ale już ją głaszczę po główce i karku. Przy następnej wizycie założę jej obrożę. Na spacer bałabym się jeszcze z nią wyjść. Te biedne psy nie zaznały niczego dobrego od ludzi i w czasie bezdomności zdziczały. Jeszcze ich nie ogłaszam, dużo pracy przy nich, żeby przestały się bać. Do nowego domu muszą iść razem, musi być dom z ogrodem bardzo szczelnie ogrodzony i wyjątkowo cierpliwi ludzie. Nie będzie to łatwe. Psy na szczęście są łagodne.

Posted

Zostały odrobaczone i kupiłam im szelki. Jutro będzie pierwszy wspólny spacer jeśli się uda. Dotykam je, głaszczę ale bardzo się boją, drżą a Saba dyszy i zasłania Kajtka własnym ciałem. Są niesamowite, bardzo związane ze sobą i bardzo nieufne.

Posted

Dorota1, dziękuję.:loveu:Sabcia i Kajtek były na krótkim spacerku (jeśli można tak nazwać stanie i rozpłaszczanie się ze strachu) ale pierwsze lody przełamane. Są tak kochane, że żałuję, że nie mogą być moje. Ktoś będzie miał wspaniałe psy jeśli przy nich popracuje.

Posted

:placz: a ja codziennie nie mogę, ale tyle ile moge to tez sobie z Nimi rozmawiam

słoneczka kochane .. Saba to najbardziej przez siatkę "chojrakuja ":evil_lol: , przez siatkę sie cieszy ze widzi ludzi , lirze po rękach :loveu:

Kajtek przez siatkę to rożnie , nie zawsze chce mu się 4ry litery z posłania ruszyć :cool1:

ja juz zazdroszcze temu kto ich adoptuje

Posted

Zrobimy zdjęcia i napiszę tekst. Dziewczyny, jak robi się allegro cegiełkowe? Od jutra będę znowu miała cztery psy w hotelu i sama sobie z tym nie poradzę.

Posted

niby tak, ale ja robiłam allegro cegiełkowe Larysie i Isadora, specjalistka od cegiełek robi i jest ok.. tylko trzeba to odpowiednio ukryś i nie pisać jawnie ze to cegiełki

Posted

W tej chwili jestem spokojniejsza o utrzymanie psów w hotelu. Osoba, która deklarowała pomoc przed akcją łapania dzikusów pojedzie do hotelu w piątek w odwiedziny i ureguluje za dotychczasowy pobyt.:multi:
Dorota1 przelała 30zł. Dziękuję :loveu: Jurto razem jedziemy do hotelu i ustalimy przeznaczenie przelewu.

Posted

Byłyśmy dziś z tamb u psiaków. Ja widziałam je po raz pierwszy. Są cudne:loveu: Oczy Saby niesamowite, widać w nich tyle mądrości i doświadczenia życiowego, a jednocześnie moc łagodności i miłości. Naprawdę wzruszyłam się niesamowicie. Kajtuś też cudny, tak śmiesznie merda tym swoim ogonkiem. A ich wzajemne przywiązanie do siebie jest powalające. One muszą znaleźć wspólny dom. Nie może być innej opcji.

A teraz czas na fotki: