tamb Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Domu trzeba szukać wspólnego, nie można ich rozdzielać. Na spacer też chciałabym pójść z dwójką więc muszę mieć kogoś do pomocy. ;) Quote
agamika Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='tamb']Domu trzeba szukać wspólnego, nie można ich rozdzielać. Na spacer też chciałabym pójść z dwójką więc muszę mieć kogoś do pomocy. ;)[/quote] się zgłaszam :multi: , jeśli będę Quote
hop! Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='tamb']Domu trzeba szukać wspólnego, nie można ich rozdzielać.[/quote] Raczej nie będzie łatwo. Quote
tamb Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Wiem, że nie będzie łatwo ale rozdzielenie byłoby straszne. Kiedy głaszczę małego, Sabcia podchodzi i sprawdza, czy nie robię mu nic złego. Wczoraj wyniosłam go na pierwszy spacer, Kajtek trząsł się ze strachu, nie zrobił jednego kroku, łypał oczkami na boki jak zwiać. W tym czasie Sabcia trzęsła się i dyszała za zdenerwowania w boksie. Kiedy po kilku minutach wróciłam z Kajtkiem, witały się piszcząc, jakby nie widziały się rok. Sabcia bardzo się boi, ale już ją głaszczę po główce i karku. Przy następnej wizycie założę jej obrożę. Na spacer bałabym się jeszcze z nią wyjść. Te biedne psy nie zaznały niczego dobrego od ludzi i w czasie bezdomności zdziczały. Jeszcze ich nie ogłaszam, dużo pracy przy nich, żeby przestały się bać. Do nowego domu muszą iść razem, musi być dom z ogrodem bardzo szczelnie ogrodzony i wyjątkowo cierpliwi ludzie. Nie będzie to łatwe. Psy na szczęście są łagodne. Quote
AMIGA Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ale mały to niezły spryciarz :p Jak im chce dać jakiegoś smakołyka, to on zawsze się szybciej przepchnie i prawie z pychola koleżance wyciąga:mad: Quote
tamb Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Zostały odrobaczone i kupiłam im szelki. Jutro będzie pierwszy wspólny spacer jeśli się uda. Dotykam je, głaszczę ale bardzo się boją, drżą a Saba dyszy i zasłania Kajtka własnym ciałem. Są niesamowite, bardzo związane ze sobą i bardzo nieufne. Quote
dorota1 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Tamb, masz masę wydatków.:shake: Proszę o informacje na pw, na jakie konto można wpłacać pieniądze na psiaki. Quote
tamb Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Dorota1, dziękuję.:loveu:Sabcia i Kajtek były na krótkim spacerku (jeśli można tak nazwać stanie i rozpłaszczanie się ze strachu) ale pierwsze lody przełamane. Są tak kochane, że żałuję, że nie mogą być moje. Ktoś będzie miał wspaniałe psy jeśli przy nich popracuje. Quote
hop! Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Nie ma zainteresowania losem Kajtka i Sabci... Quote
mar.gajko Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 hop! napisał(a):Nie ma zainteresowania losem Kajtka i Sabci... No jest. Naprawdę. Codziennie z nimi rozmawiam. Codziennie dajemy smakołyki i wprowadzamy w ten ludzki świat. Staramy się. Quote
agamika Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 :placz: a ja codziennie nie mogę, ale tyle ile moge to tez sobie z Nimi rozmawiam słoneczka kochane .. Saba to najbardziej przez siatkę "chojrakuja ":evil_lol: , przez siatkę sie cieszy ze widzi ludzi , lirze po rękach :loveu: Kajtek przez siatkę to rożnie , nie zawsze chce mu się 4ry litery z posłania ruszyć :cool1: ja juz zazdroszcze temu kto ich adoptuje Quote
hop! Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Przydałoby się już zacząć je ogłaszać, ale do tego potrzebne są zdjęcia. Quote
tamb Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Zrobimy zdjęcia i napiszę tekst. Dziewczyny, jak robi się allegro cegiełkowe? Od jutra będę znowu miała cztery psy w hotelu i sama sobie z tym nie poradzę. Quote
Asior Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 tamb, coś znowu wyszperala??? :razz: jutro Ci opisze co i jak z allegro Quote
ULKA12 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ja wiem, że allegro cegiełkowe może zrobić tylko jakaś organizacja. Osoba prywatna nie, ale może się mylę. Quote
Asior Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 niby tak, ale ja robiłam allegro cegiełkowe Larysie i Isadora, specjalistka od cegiełek robi i jest ok.. tylko trzeba to odpowiednio ukryś i nie pisać jawnie ze to cegiełki Quote
tamb Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 W tej chwili jestem spokojniejsza o utrzymanie psów w hotelu. Osoba, która deklarowała pomoc przed akcją łapania dzikusów pojedzie do hotelu w piątek w odwiedziny i ureguluje za dotychczasowy pobyt.:multi: Dorota1 przelała 30zł. Dziękuję :loveu: Jurto razem jedziemy do hotelu i ustalimy przeznaczenie przelewu. Quote
Asior Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Tamb.... o zdjęcia prosimy w takim razie :multi: Quote
dorota1 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Byłyśmy dziś z tamb u psiaków. Ja widziałam je po raz pierwszy. Są cudne:loveu: Oczy Saby niesamowite, widać w nich tyle mądrości i doświadczenia życiowego, a jednocześnie moc łagodności i miłości. Naprawdę wzruszyłam się niesamowicie. Kajtuś też cudny, tak śmiesznie merda tym swoim ogonkiem. A ich wzajemne przywiązanie do siebie jest powalające. One muszą znaleźć wspólny dom. Nie może być innej opcji. A teraz czas na fotki: Quote
edit_f Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 one są po prostu cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowne :loveu: a saba to mi się po nocach śni :) Quote
hop! Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Urocza para. :lol: A jak z chodzeniem na smyczy? Czy jest lepiej? Quote
Recommended Posts