Jump to content
Dogomania

Amstaff *LUIS* W schronie przez lata-wyszedł na moment-teraz znów schron potem.ma dom

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj już czytałam o tej obroży i chyba się zdecydujemy ale dopiero jak się Luisowi ten nosek trochę przegoi. Zobaczymy jak się będzie prowadził. A co do kolczatki to niech ma. Może się przyda ale patrzyłam na te dla psów z krótką sierścią. Mają fajne mniejsze te "ząbki". Będziemy próbować wszystkiego i sprawdzimy co dla Luiska najlepsze. Trzeba jak najszybciej zabrać się za takie rzeczy bo coś czuję, że z Luisa to niezłe tornado będzie jak wyzdrowieje :evil_lol:

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga szelki jak najbardziej , ale umiejętnie zastosowana kolczatka czasem też się może przydać , no cóż bywają takie momenty że warto mieć cały arsenał na stanie ;)
Mój w półkolcach wychodzi wprawdzie tylko z synem , ale inaczej bymnie mogła psa wypuścić na spacer z nim .
Co do szelek polecam parciane , jeden wielki plus , żadna aura im nie straszna , np z pitmana ... ( np. jak jedzie się z psem nad wodę ...skóra się nie nadaje a taśma jak najbardziej , śnieg , deszcz...to samo ) Zresztą Agrawa pokieruje myślę w razie czego co najlepiej zakupić
A małemu życzę zdrowka .

Posted

[quote name='Alicja']Aga szelki jak najbardziej , ale umiejętnie zastosowana kolczatka czasem też się może przydać , no cóż bywają takie momenty że warto mieć cały arsenał na stanie ;)
Mój w półkolcach wychodzi wprawdzie tylko z synem , ale inaczej bymnie mogła psa wypuścić na spacer z nim .
Co do szelek polecam parciane , jeden wielki plus , żadna aura im nie straszna , np z pitmana ... ( np. jak jedzie się z psem nad wodę ...skóra się nie nadaje a taśma jak najbardziej , śnieg , deszcz...to samo ) Zresztą Agrawa pokieruje myślę w razie czego co najlepiej zakupić
A małemu życzę zdrowka .

Alicja wielkie dzięki :multi: tyle szukałam tego sklepu dla astow i pitów (szukałam szelek), ze juz przestałam a Ty tu nazwę podrzuciłaś :loveu:
szeleczki mają superanckie :loveu:

kantara czy tez haltera nie polecam tym bardziej dla psa z neurologicznymi problemami :razz:
Z kantara pies bardzo łatwo moze się uwolnic a poza tym uniemozliwia on psu kontaktowanie się z innymi psami za pomocą mowy ciała a to moze prowadzić tylko do jeszcze większych problemów (z innymi czworonogami) :cool1:

polecam książkę znakomitej treserki
Mój pies ciągnie na smyczy. Co robić? - PW01

a także dla kazdego posiadacza psa
Sygnały uspokajające. Jak psy unikają konfliktów. - GAL01

:p

Posted

[quote name='Dagula']

POZNAŃ
*** Luis potrzebuje natychmiastowej pomocy ! ***

Ten pies ma już dość... Przez lata mieszkał w podłym schronie, w klatce, w której ledwo mógł się ruszać. Bywały zimy, kiedy długo nie widział słomy w swojej budzie, bywały tygodnie kiedy żaden pies w tym miejscu nie widział mięsa w misce..:-( Przez lata niekochany, smutny, samotny.. Choć bywały dni, w których Luis miał lepszy humor, to nigdy nie zapomnę, podchodząc do jego klatki, widoku smutnego psa, który nie reagował na wołania, nie chciał nawet podnieść głowy.. dopadała go depresja, tracił wszelkie nadzieje.

Po latach szczęście się do niego uśmiechnęło, wyszedł do dt z nadzieją, że znajdzie dobry dom stały. Jednak to szczęście okazało się złudzeniem, ponieważ kilka dni po przyjeździe okazało się, że nie spełnia wymagań, że.. nie pasuje do domu tymczasowego, który dostał :-(

Choć jest dobrym, mądrym pieskiem, nie brudzi w domu, nie jest agresywny - dom tymczasowy musi opuścić natychmiastowo.

Inf z dt o psiaku:
Luis - czteroletni pies -
Wspaniałe psisko, łagodne i spokojne. Może być w domu z dziećmi - z moją córą fajnie się bawi. Z psami też nie ma problemu, z moim Buddym samcem się polubił bez problemu. Bardzo ufny i wierny. Typowy kanapowiec. Nauczony czystości. Naprawdę nie wiem dlaczego ktoś go oddał do schroniska, nie widzę najmniejszego powodu.

Proszę o pomoc, niestety nie mogę już dłużej dawać Luiskowi DT. Wszystko jest z nim ok, najważniejsze, że nie został w schronisku bo był do uśpienia ale ja niedługo rodzę a Luis jest za duży. Moja 2ipół letnia córa jest wiecznie przez niego przygniatana i popychana a co dopiero maleństwo. Luis tuli się całym sobą a trochę waży. Poza tym wiecznie się bawi ze szczeniakiem i biegając ciągle córę trącają bo nie zwracają na nic uwagi jak ze sobą wariują. Nie chcę go oddawać spowrotem do schroniska ale jestem zmuszona coś z nim zrobić.
http://www.dogomania.pl/forum/members/83881.html

Co się stanie z Luisem, kiedy wróci skąd przyszedł????
Trafi do tego samego brudnego boksu z nieocieplaną budą.. Co czeka go potem? Najprawdopodobniej igła (już wcześniej chodziły plotki, że pies nadaje się do uśpienia) :placz:

Pomóżcie szukać Luisowi awaryjnego dt !!!! On nie może wrócić do schroniska !!!

[SIZE=2]Jeszcze jednym, awaryjnym rozwiązaniem, byłby zakup budy dla psiaka. Może mógłby przeczekać wtedy w dt, w którym jest teraz, do czasu znalezienia ds.
[SIZE=2][SIZE=3]Czy są chętni do jakiejkolwiek pomocy???
[SIZE=2][SIZE=3]DT, DS, buda, może chętni do złożenia się na budę???
[SIZE=2][SIZE=3]POMOCY !!!!

[SIZE=2]
kontakt:

e-mail: [email protected]
GG: 1728125
tel: 668-133-545

e-mail: [email protected]
GG: 3924172
tel: 609-647-586

Dagi za jedno ci dziękuję
A na resztę opisu jestem oburzona
Po pierwsze LUISA wyłapaliśmy na ulicy i był potwornie wystraszony, kto wie co by było gdyby nie trafił do schronu
Po drugie mimo naszej ciężkiej pracy pieski mają miłość, są głaskane,drapane i pieszczone, miał może i małą klatkę ale i słomę a nie jak opisałaś
Wiesz co było jego nieszczęściem mieć właściciela kretyna, który nie docenił jego walorów.
A Ty doceniłaś?

Posted

[quote name='agaci-x']A o co chodzi???? Proszę o szczegóły :eviltong:

Trzeba przeprowadzic wizytę przedadopcyjną;) możesz isć z kimś (agrawa?) gdybyś nie wiedziała co i jak:p

Dowiem się jeszcze - to psiak pod opieką Elzy Milicz i to ona szuka kogoś do kontroli domku dla wyzlicy:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyzlica-dori-potrzebna-wizyta-przedadopcyjna-w-zaganiu-129342/?highlight=

zajrzyj na ten watek jak możesz;)

Posted

Czytałam, czytałam i nie widzę żadnego problemu żeby domek sprawdzić. Ciekawa jestem jaki tam jest adres bo jak blok i 3 piętro i lasy dookoła to chyba nawet na tym samym osiedlu na którym ja mieszkam:eviltong:
Agrawę wziełabym ze sobą żeby nic nam nie umknęło :)

Posted

[quote name='agaci-x']Czytałam, czytałam i nie widzę żadnego problemu żeby domek sprawdzić. Ciekawa jestem jaki tam jest adres bo jak blok i 3 piętro i lasy dookoła to chyba nawet na tym samym osiedlu na którym ja mieszkam:eviltong:
Agrawę wziełabym ze sobą żeby nic nam nie umknęło :)[/quote]
hehehe no do torebki mnie weźmiesz :eviltong:
co tu za moimi plecami o braniu mnie się rozmawia :lol::cool3: