niechorzynka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jutro wyślę swój grosik...tylko 20 zł, niestety więcej nie jestem teraz w stanie.... Quote
gonia66 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 No tak oczywiscie ze nie mozna klamac ludzi. Tylko ludzie wiedza, że cegielki sa...na innych aukcjach- fundacje chyba rzeczywiscie moga wystawiac w ten sposob- dlatego zaproponowalam, ze tamten mail moglby zostac, bo mysle, ze nie byl klamstwem. No ale skoro zostal zmieniony- tez jest dobrze,jak najbardziej:lol:Nie wiem tez czy z Allegro nie powinno sie wyjasnic- kiedys mi zawiesili konto- pisal co innego powod byl inny ale i tak do konca nie rozumielam o co chodzilo. Odwiesli ale po wyjasnieniach. Niechby moze wytlumaczyli "z polskiego na nasze" dokladnie o co chodzi z takimi cegielkowymi aukcjami, zeby mozna bylo spokojnie wystawiac w przyszlosci bez obaw i leku, bo poki co my sie tylko domyslamy, ze inaczej bedzie dobrze. A sporo pracy i czasu poszlo w rozsylanie maili i warto uniknąc takich bledow na przyszlosc:lol:Ale dobra..koniec o tym nieszczęsnym Allegro..czy ktoś napisze cos konkretnego o Maluszkach??? Quote
jo_joanna Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jutro coś wysupłam i zrobię przelew. Niewielki, ale grosz do grosza.... Quote
Lionees Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jusstyna85 napisał(a):Teresa Cent 50 zł Wojciech Cwikła (Allegro) 5 zł, Olena84 50 zł Brysio 100 zł Jusstyna85 100 zł Magdalena Bisz 10 zł Paulina Smolarek 50 zł Monika Matuszewska 10 zł Mamy spory dług do zapłacenia :( już jest 452 zł :( A moje pińć złoty z allegro jeszcze nie doszło?:mad::evil_lol: Quote
jusstyna85 Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Teraz tekst jest super :) A os chętnym pomóc bardzo dziękujemy... Quote
madziamn Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 mamy tez ofertę na bazarku ale jeszcze trochę poczekamy... Quote
jusstyna85 Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 madziamn napisał(a):mamy tez ofertę na bazarku ale jeszcze trochę poczekamy... super :) Renatko-to są wpłaty z rana... Quote
Gogonek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Co ze szczeniorkami? Kaj ma tą surowicę? napiszcie plz jak się wszystkie czują. A co do wpłat, to ja wpłacałam w piątek a tez nie widzę w zestawieniu:roll: mam nadzieje, ze dojdą Quote
madziamn Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 własnie czy ktos wie co z psiakami, jak sie czują? Quote
Monica_20 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Dostałam tą wiadomość na naszej klasie. Podajcie mi nr konta o którym mowa żeby ta pani mogła wpłacić. "Witam, oczywiscie bardzo chce pomóc i wpłacić ale nie mam konta w Polsce i czy Pani posiada konto Paypal lub Moneybookers(ze wskazaniem na to pierwsze)??? Jesli tak to bardzo chetnie wpłacę trochę pieniążków.Ostatecznie proszę podać mi nr konta wraz z numerem SWIFT - ale tą drogą pieniądze idą około tygodnia.A przez Paypal kilka sekund. Magdalena Lądwik" Quote
Olena84 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 No dziewczyny, mam nadzieje, ze Pani juz nr konta dostala. Quote
gonia66 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 A my dalej nic o szczeniaczkach wlsciwie nie wiemy:cool3:Tylu ludzi "tu przygnałyśmy" ale jak Ci wszyscy wejdas, to w zasadzie niczego sie nie dowiedza oprocz tego, ze kasa potrzebna:cool3:To troche mało na poruszenie srec..jak myślicie cioteczki??Powinny byc podawane informacje na bieżąco...przynajmniej raz dziennie..a tu ...eh....:-( Quote
madziamn Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 cioteczki wiemy ze możecie nie miec czasu ale prosimy napiszcie co u psiaków zwyczajnie sie o nie martwie Quote
Lionees Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 gonia66 napisał(a):A my dalej nic o szczeniaczkach wlsciwie nie wiemy:cool3:Tylu ludzi "tu przygnałyśmy" ale jak Ci wszyscy wejdas, to w zasadzie niczego sie nie dowiedza oprocz tego, ze kasa potrzebna:cool3:To troche mało na poruszenie srec..jak myślicie cioteczki??Powinny byc podawane informacje na bieżąco...przynajmniej raz dziennie..a tu ...eh....:-( Gonia,jeżeli nie znasz sytuacji,to nie wyciągaj pochopnych wniosków,bardzo Cię proszę.Ludzie,którzy znają Jagnę i Justynę,wiedzą,że jeżeli dziewczyny nie piszą,to coś się dzieje i dlatego się nie odzywają,tylko czekają,aż któraś z dziewczyn się odezwie. Justynie muli dogo :angryy: i nie może wejść.Jagnie zaginęła suczka,którą ma na dt,która była 8 lat w schronisku.Jagna ją wzięła parę dni temu.Dziewczyna cały czas szuka suni,jak będzie już w stanie wejść na dogo,to pouzupełnia wpłaty. Sunia-szczeniaczek,która dostała surowicę,czuje się lepiej...natomiast Kaj jest jeszcze w szpitaliku schroniskowym,też jest z nim lepiej,ale NA CITO szuka dt. Więcej napiszą dziewczyny jak wejdą na dogo Quote
kaa Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Nie wiem jak sunia,ale Kaj czuje się lepiej,ciągle jest na lekach,ale wrócił apetyt, nie ma już biegunki, oby ten stan utrzymal się na stałe, i nie wystąpiło nagłe pogorszenie ,co się czasami zdarza . Quote
dorota412 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 moj sliczny Kaj, oby juz tylko bylo lepiej Quote
NaamahsChild Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Pojawię się u was w schronie w najbliższym czasie, jeśli będę mogła jakoś pomóc - zrobię to z prawdziwą przyjemnością. Quote
Jaaga Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Już jestem. Przepraszam, że nie było mnie tyle tutaj, ale wczoraj 10 godz. szukałam Sary i dziś też od wczesnego rana. Do tego mam trudności z połączeniem się i internetem, bo koty zniszczyły mi kabel i nie lączy. Jakoś teraz cudem dałam radę. Wszystkim serdecznie dziekuję za pomoc. Suczka została zabrana ze szpitala. Miała jechać do innej przychodni, ale jej stan jest dobry i szkoda byłoby, zeby w lecznicy załapała jeszcze coś. Umieściłam ją w płatnym DT, bo szczeniaka po parwo nie mogę wziąć do siebie ze względu na moje szczenięta. Umówiłam się na 10 zł na dobę, bo jednak to chore szczenię i wymaga opieki. Dałam swoją karmę i klatkę. Mała ma się dobrze, jest wesoła, już sama je i ma wyjęty wenflon. Kupy jeszcze nie są idealne, ale to normalne przy takiej chorobie, dalej dostaje antybiotyki. Dam jej do gazet płatne ogłoszenia, może znajdzie się jakiś odpowiedzialny dom. Podobno jest grzeczna, trochę piszczy i skomli, ale głównie wtedy, kiedy chce coś wymusić na swojej opiekunce. Rachunki prześlę Justynie, żeby tu wstawiła, bo zanim mi załadują się zdjęcia, to rozłączy mnie. Rozliczenie: Wpłaty: Magdalena Bisz 10 zl Paulina Smloarek 50 zł Monika Matuszewska 10 zł magdalena 10 zł+5zł Małgorzata Sroka 15 zł Alicja Milewska 20 zł Agnieszka Pietrzyk 10 zł MADCAT 1981 13 zł Monika Łoś 5 zł Anna Maria Dzitkowska 50 zł Dominika Ciepacz 10 zł Marzena Feleńczak 5 zł Renata Elwira Minoga 5 zł Gonia13 10 zł Marzena Cekała 20 zł Ewa Kasprzyk 10 zł Aleksandra Katarzyna Ramska 100 zł Beata Histo Strzelecka 50 zł grazka_2004 20 zł Beata Maria janoszka 50 zł Gmur Joanna 20 zł Suma z wcześniejszymi wpłatami 703 zł dorota412 150 zł na Kaja Wydatki: 185 zł wizyta, 189 zł surowica 89 pobyt w szpitaliku Suma 463 zł Pobyt malucha w DT doliczę później, bo na dzień dzisiejszy nie wiem, jak długo Gerda tam będzie, dziś jest trzeci dzień. mam nadzieję, że szybko znajdzie się dla niej dom. Na dziś pozostało 240 zł Quote
jusstyna85 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 gonia66 napisał(a):A my dalej nic o szczeniaczkach wlsciwie nie wiemy:cool3:Tylu ludzi "tu przygnałyśmy" ale jak Ci wszyscy wejdas, troche mało na poruszenie srec..jak myślicie cioteczki??Powinny byc podawane informacje na bieżąco...przynajmniej raz dziennie..a tu ...eh....:-( Brysio wysyłała do ludzi maile, żeby nam zaufali, wysyłała wątek,a sama poddajesz w wątpliwość naszą wiarygodność.Po prostu świetnie,nic milszego nie mogło być.Ciekawe co sobie pomyślą czytając" to w zasadzie niczego sie nie dowiedza oprocz tego, ze kasa potrzebnaTo troche mało na poruszenie srec..jak myślicie cioteczki??" Wydaje mi sie, że to nie było w porządku.Mogłaś wejść w moje posty, wtedy od razu zobaczyłabyś, że sunia z DT uciekła i Jaaga szuka ją godzinami,a ja wczoraj pare godzin byłam w bibliotece,a wracając zbierałam kota z ulicy po potrąceniu i nie miałam jak wejść na dogomanie,bo nie mogłam wrócić z nim do domu normalnie,bo psy zagryzłyby go.Musiałam czekać na transport do DT.Kiedy już w nocy chciałam wejść,to wywalało mnie z dogomanii,więc poprosiłam Renatke, żeby coś skrobnęła za mnie. mam nadzieje, że nie miałaś złych intencji, szkoda tylko że to tak wyszło,bo między słowami można przeczytać, że tylko chodzi nam o kase... Quote
jusstyna85 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Jaaga napisał(a):Już jestem. Przepraszam, że nie było mnie tyle tutaj, ale wczoraj 10 godz. szukałam Sary i dziś też od wczesnego rana. Do tego mam trudności z połączeniem się i internetem, bo koty zniszczyły mi kabel i nie lączy. Jakoś teraz cudem dałam radę. Wszystkim serdecznie dziekuję za pomoc. Suczka została zabrana ze szpitala. Miała jechać do innej przychodni, ale jej stan jest dobry i szkoda byłoby, zeby w lecznicy załapała jeszcze coś. Umieściłam ją w płatnym DT, bo szczeniaka po parwo nie mogę wziąć do siebie ze względu na moje szczenięta. Umówiłam się na 10 zł na dobę, bo jednak to chore szczenię i wymaga opieki. Dałam swoją karmę i klatkę. Mała ma się dobrze, jest wesoła, już sama je i ma wyjęty wenflon. Kupy jeszcze nie są idealne, ale to normalne przy takiej chorobie, dalej dostaje antybiotyki. Dam jej do gazet płatne ogłoszenia, może znajdzie się jakiś odpowiedzialny dom. Podobno jest grzeczna, trochę piszczy i skomli, ale głównie wtedy, kiedy chce coś wymusić na swojej opiekunce. Rachunki prześlę Justynie, żeby tu wstawiła, bo zanim mi załadują się zdjęcia, to rozłączy mnie. Rozliczenie: Wpłaty: Magdalena Bisz 10 zl Paulina Smloarek 50 zł Monika Matuszewska 10 zł magdalena 10 zł+5zł Małgorzata Sroka 15 zł Alicja Milewska 20 zł Agnieszka Pietrzyk 10 zł MADCAT 1981 13 zł Monika Łoś 5 zł Anna Maria Dzitkowska 50 zł Dominika Ciepacz 10 zł Marzena Feleńczak 5 zł Renata Elwira Minoga 5 zł Gonia13 10 zł Marzena Cekała 20 zł Ewa Kasprzyk 10 zł Aleksandra Katarzyna Ramska 100 zł Beata Histo Strzelecka 50 zł grazka_2004 20 zł Beata Maria janoszka 50 zł Gmur Joanna 20 zł Suma z wcześniejszymi wpłatami 703 zł dorota412 150 zł na Kaja Wydatki: 185 zł wizyta, 189 zł surowica 89 pobyt w szpitaliku Suma 463 zł Pobyt malucha w DT doliczę później, bo na dzień dzisiejszy nie wiem, jak długo Gerda tam będzie, dziś jest trzeci dzień. mam nadzieję, że szybko znajdzie się dla niej dom. Na dziś pozostało 240 zł 150 zł od Dorotki zostanie przekazane Schronisku na leczenie Kaja,a jeśli nie będzie potrzebne,to na ratowanie innego malucha. Od sumy trzeba jeszcze odjąć ogłoszenia płatne w gazecie.Dzisiaj ma ktoś przyjechać zobaczyć małą,więc trzymajcie kciuki. Quote
Lionees Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 madziamn napisał(a):kciuki trzymane u rąk i łap I u nóg...o ile tam są kciuki:roll::eviltong: Quote
jusstyna85 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 jesli akurat ona sie nie spodoba,to może jakiemuś ze schroniska sie poszczęści,bo w razie czego Jagna będzie namawiała na Kaja lub innego szczeniaka, jest już zaopatrzona w zdjęcia :) Quote
Rybka_39 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Od ludków z charciego też powinno co nieco wplynać:loveu: Quote
Recommended Posts