Monica_20 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 __Lara napisał(a):A numer konta? Właśnie, Moim zdaniem nr konta powinien być podany na allegro, w tej aukcji, chyba szło by to sprawniej. Aha! porozsyłałam trochę wiadomości na naszej klasie o tej aukcji. jedna osoba się odezwała jak narazie i chłopak powiedział że postara się coś wpłacić. Quote
Gogonek Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Lara:loveu:,nie musisz kupować cegiełki, możesz wpłacić na konto a nr konta masz na pierwszej stronie, dokładnie 8 post, konto Jagny Quote
__Lara Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ok, dzięki :) wpłaty dokonam w poniedziałek (teraz i tak banki nie pracują) jak już będę mieć pieniążki na koncie :) porozsyłam znajomym informację o aukcji :) I właśnie, dobrze by było podać nr konta na aukcji. Quote
madziamn Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Kurczę ja cały czas czekam na kasę a teraz kompletnie jestem spłukana choc tak bardzo bym chciała pomóc, spróbuję cos wykombinowac. Zrobiłam na szybko bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/kurtki-damskie-na-szczeniaczka-z-parwo-127040/#post11421927 Quote
Brysio Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 dziewczyny, pięknie dziękujemy za wpłaty:) niestety nie wiem czy moge podac konto na allegro poniewaz ja je robiła a pieniazki przelewamy do kogos innego, takze nie ja o tym decyduje Quote
Jaaga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Wreszcie udało mi sie siąść do komputera. Do dziś stałam wpłaty od: Teresa Cent 50 zł Wojciech Cwikła (Allegro) 5 zł, Olena84 50 zł Brysio 100 zł Jusstyna85 100 zł Na lekarza wydałam 184 zł za pierwszą wizytę i 189 zł za surowicę. Rachunki wstawie później, bo teraz jadę po małą i zawożę ją do Zabrza. Potem jadę do Rudy Śl. do schroniska po Kaja i jeszcze jedna sukę. Kaja tez muszę zawieźć do szpitalika. Wolałabym nie podawać na Allegro konta. Justyna przesyła je zainteresowanym spoza dogo. Quote
Brysio Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 oczywiscie konto nie jest podane publicznie ale jak ktos kupi cegiełkę to powiedziano mi zebym te konto wysyłała. Nie robic tego? mam podawac jakies inne konto? Quote
Jaaga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Myslałam, ze Justyna podaje. Oczywiście proszę o wysyłanie konta kupujacym cegiełki :lol:. Quote
Brysio Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 ;)nawet ładnie schodzą, juz ponad 50 kupionych:loveu: Quote
dorota412 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Napiszcie jak sie czuje Kaj, co mowia lekarze Quote
Rybka_39 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jak dostanę Iban i SwiFT od Jaagi, to jakaś dobra dusza z charciego dokona przelewu z zagranicy:loveu::loveu: Jaaga...powinnas chyba kiedyś święta zostać:roll: Quote
jusstyna85 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Jagna powinna być już w drodze po niego...a przy okazji zabiera Owczarkowatą sunie na DT... Bardzo dziękujemy wszystkim za wpłaty, pewnie część wpłat przyjdzie dpiero w poniedziałek,bo jest weekend... Konto nie może być podane publicznie na allegro,bo wtedy aukcja przepadłaby,nie mamy konta Fundacji... Zagladnijcie też prosze chociaż podnieść wątek szczeniaków,który dopiero buduje sie...Będzie podział na szczeniaki chore/zdrowe,którą są w schronisku...wystarczy podnieść i rozesłać ludziom... http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-ze-schroniska-pilnie-potrzebuja-pomocy-mamy-parwo-zbieramy-na-surowice-126986/ Bardzo dziękuje wszytskim Quote
Jaaga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Nie mam zbyt dobrych wieści :shake:. Gerdy dzis mi nie wydano ze szpitalika, bo wymiotowała. Ma podawane leki w kroplówce, które musi dostawać do jutra rano. Dopiero wtedy mogę ją zabrać do Zabrza. Na darmo była droga do Dąbrowy G. Jutro już czeka mnie praca i muszę iść do lekarza. Nie wiem, kiedy bedę mogła po nia ponownie jechać. Była w schronisku w Rudzie Śl. Kaj ma się o wiele lepiej. Niestety, jego też nie zabrałam do szpitalika. Kaj pilnie potrzebuje DT. Juz nie ma biegunki, ale ma problemy z psychiką. Cały czas skomli i wyje. Do tego próbuje gryźć. On chyba nie ma szans na dom prosto ze schroniska, bo kto z ponad 400 psów weźmie spanikowane, gryzące szczenię :shake:? Potrzebna jest mu socjalizacja. Jest piękny i nietuzinkowy z tymi swoimi gigantycznymi uszami. W lecznicy, do której miał jechac musiałby być grzeczny. Szef mieszka nad pracą, ma swoje psy i nie może pozwolić sobie na przechowywanie tak głośnego szczeniaka. Tym bardziej, ze maluchy miały mieszkac w przywiezionej przeze mnie klatce na terenie lecznicy. Stałam z transporterkiem, patrząc na niego targana emocjami, ale nie mogłam go zabrac, bo nie mam gdzie :-(. Jedynie Diana, starsza onkowata sunia miała szczęście i w jej przypadku nic sie nie zdarzyło. Przyjechała ze mną do domu :lol:. Quote
madcat1981 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 O rany, to za dużo kłopotów jak na jedna głowę... Quote
jusstyna85 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Zobaczcie...najrozsądniejszym wyjściem jest jednak kupienie surowicy i zostawienie jej w schronisku,gdyby pogorszyło mu sie...Gdyby też uzbierała się większa suma,to za nią zostałaby też zakupiona surowica dla innych szczeniaków.Oczywiście musi być zgoda wszystkich... A Kaj jest bardzo zestresowany zastrzykami i antybiotykami...nie jest agresywny,tylko przerażony.Tak powiedziała Kaa,która spokojnie go wcześniej wyciągała.Tak zadziałał na niego ból.Pilnie potrzebny jest DT,gdzie doszedłby do siebie... I jeszcze sunia,która jest w Klinice w Dąbrowie :( nieżle zdzierają za nią...jest jedna wielka nauczka, że nigdy w życiu tam dawać psa...To będą ogromne koszty :( Quote
Jaaga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Justyna, zawiozłam tam sunie, bo mało kto zostawia psy na czas leczenia Poza tym mieli tam zarówno testy, jak i surowicę. Wykonałam mnóstwo telefonów do innych lekarzy i albo nie było testów, albo surowicy, albo mozliwości pozostawienia psa :roll:. Mam tam daleko, ale to było jedyne miejsce, jakie na szybko udało mi sie znaleźć. Dostałam kolejne wpłaty: Magdalena Bisz 10 zł Paulina Smolarek 50 zł Kaj rzeczywiście sprawia wrażenie bardzo spanikowanego szczeniaczka. Jemu potrzeba spokoju i domowego ciepła. Quote
dorota412 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 A Kajowi nie trzeba pilnie podac surowicy, ja sie nie znam, ale sama ta choroba chyba nie przejdzie? I kroplówki i jakies leki? W schronisku ktos o niego dba na codzien? On jest taki cuuuuudny, te uszyska:loveu: oby go ktos szybko pokochal Quote
jusstyna85 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Jaaga napisał(a):Justyna, zawiozłam tam sunie, bo mało kto zostawia psy na czas leczenia Poza tym mieli tam zarówno testy, jak i surowicę. Wykonałam mnóstwo telefonów do innych lekarzy i albo nie było testów, albo surowicy, albo mozliwości pozostawienia psa :roll:. Mam tam daleko, ale to było jedyne miejsce, jakie na szybko udało mi sie znaleźć. Dostałam kolejne wpłaty: Magdalena Bisz 10 zł Paulina Smolarek 50 zł Kaj rzeczywiście sprawia wrażenie bardzo spanikowanego szczeniaczka. Jemu potrzeba spokoju i domowego ciepła. ja to wiem...kto przetrzyma szczeniaka z parwo u siebie w lecznicy... Jesli w tytule będą jakieś nicki,to wpisuj je... Quote
jusstyna85 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 dorota412 napisał(a):A Kajowi nie trzeba pilnie podac surowicy, ja sie nie znam, ale sama ta choroba chyba nie przejdzie? I kroplówki i jakies leki? W schronisku ktos o niego dba na codzien? On jest taki cuuuuudny, te uszyska:loveu: oby go ktos szybko pokochal W schronisku dbają o niego,ma dobrą opieke na pewno...dostaje zastrzyki i antybiotyki...zrobił sie weselszy...Niesttey na 100 % nie wiadomo,czy to parwo,czy coś innego...zawsze niepewność pozostanie,dlatego chcemy mieć w zandrzu surowicę... On sie nie nadaje do adopcji tak na już, potrzebuje DT,gdzie mogłby zaufać człowiekowi... Quote
Lionees Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Brysio napisał(a):;)nawet ładnie schodzą, juz ponad 50 kupionych:loveu: Mówiłam Ci Justynko,że kupiłam pierwszą cegiełkę na dobry początek:eviltong: A Ty mnie opierdzieliłaś za to:razz: Quote
jusstyna85 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Renata5 napisał(a):Mówiłam Ci Justynko,że kupiłam pierwszą cegiełkę na dobry początek:eviltong: A Ty mnie opierdzieliłaś za to:razz: Może faktycznie przyciągnęłaś tylu chętnych...:) Quote
Lionees Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 jusstyna85 napisał(a):Może faktycznie przyciągnęłaś tylu chętnych...:) Oby kurcze nie zapeszyć...:roll::cool3: Quote
niechorzynka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 kupiłam cegiełki na allegro...al nie mam numeru konta na jaki mam wysklać pieniążki....czy może mi go ktos podać?? Quote
gonia66 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 JUż mailam isc spac ale oczywiscie zajrzalam na NK i tam wiadomosc..weszlam na watek i co???2 godz:) Rozeslalam po NK mnostwo wiadomosci do kochajacych zwierzeta z linkiem do Allegro. Ale czytam tu, ze sa jakies problemy z numerem konta??Szzkoda, bo jesli ktos zakupi przez Allegro to bedzie chcial pewnie szybko wplacic. nie da sie zrobic zeby wiadomosc z numerem przychodzila autoamtycznie z Allegro??JA tak dostaje widomosci jak tylko cos zakupie, nie wysyla mi wiadomosci sprzedajacy tylko Allegro przysyla numer konta.No ale ok, zajmiecie sie tym dziewczyny na pewno, tymczasem najwazniejsze sa szczeniaczki...i trzymam mocno kciuki za nie wszystkie a Was dziewczyny podziwiam za determinacja i zaangazowanie..to jest wspaniale wiedziec, ze Was jest dookola tak wiele...i znow wszystko dzieki tym naszym kochanym Milusinskim..inaczej pewnie bym tego niestety nie wiedziala..na zewnatrz wiecej zla niz dobra sie wydaje widziec..Pozdarwiam i życzę zdrowia MAluchom:lol: Quote
Recommended Posts