Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam kolejną wpłatę
Monika Matuszewska 10 zł

Justyna, jak są podane nicki, to wpisuję. Wiekszość pisze w tytule "na szczeniaczka z parwo" i tyle, dlatego podaję nazwiska.

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:roll:Powysyłam znajomym linki z allegro cegiełkowym. wpadło mi dziś troche siana na konto ( to chyba jakaś efemeryda na spłukanym dogo ), więc jak ogarnę rachunki przekażę coś Jaadze. Wyobrażam sobie, jakie to może być uczucie-stać nad psem, szczeniaczkiem, który jest śmiertelnie chory, patrzeć na to i nie móc pomóc, bo nie ma sie nic w kieszeni. Ale jak zawsze grupa MOŻE WIĘCEJ. I oby tak dalej. Mam nadzieję, że maluchom będzie coraz lepiej. :roll:

Posted

DZiewczyny..co sie dzieje??????????????????Dlaczego Allegro zostalo usuniete???Tyle maili powysylalam..do obcych sobie ludzi i ze swojego konta na NK...(to byli "znajomi"konta "kocham zwierzęta")teraz bedzie to troche malo wiarygodnie wygladalo:(...Nic się nie da zrobic????Wszystko tak dobrze szlo...:placz:A co w ogole u szceniaczkow???

Posted

własnie dostałam maial;/;/;/;/;/;/ nie wiem co teraz bo sama dzis wysłałam z 200 maili z aukcją;/;/;/

Witamy,
Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro:
SZCZENIAK UMIERA-niie ma PLN,pomóż (506005859)

Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone.
Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro.

Uprzejmie informujemy, że na Allegro zabronione są aukcje charytatywne, na których sprzedaje się tzw. "cegiełki" lub przedmioty przesyłane drogą elektroniczną. Jeśli są Państwo zainteresowani naszym wsparciem, np. przekazaniem prowizji na cel akcji oraz ewentualnymi formami promocji z naszej strony, prosimy o kontakt poprzez formularz i wybór tematów Usługi specjalne > Aukcje charytatywne. Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego:

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.
--
Z poważaniem,
Zespół Allegro
Dział Weryfikacji

Posted

No to ja tego nie rozumiem:cool3:Przecież atkich aukcji "cegiełkowych" jest na Allegro całe mnóstwo...Może w takim razie spróbujcie wystawić jeszcze raz z tą iformacj,a że będzie licytowane zdjecie pieskow..i ze koszt wysylki o zl. Wtedy to juz bedzie inaczej..akuret teraz..tyle maili poszlo..nikt nie uwierzy w przyszlosci w takie aukcje, bo usunieta aukcja od razu wzbudza podejrzenia...Kurcze...muszę chyba zalozyc teraz na NK jakies fikcyjne konto o zwierzetach pozapraszac mnostwo znajomych, zeby w przyszlosci moc znowu wysylac takie maile..teraz watpie ze ktos uwierzy jeszcze w razie takiej akcji:-(Ale mysle i tak ze Allegro cegielkowe trzeba wystawic zeby zbierac kase..ile tam poszlo tak naprawde cegielek???DZis jakies poszly tez? Ja mam 24 oferty ale wiem ze malo kto kupuje pojedyncze cegielki. Z jednej strony o tyle dobrze, ze Allegro zwroci cala prowizje jaka pobralo za sprzedane cegielki- a to sie przyda przeciez do wystawienia nastepnej aukcji:)NApiszcie co u szczeniaczkow slychac!TO JEST PRZECIEZ NAJWAZNIEJSZE!!NO I ILE KASY JESZCZE POTRZEBA??

Posted

gonia66 napisał(a):
No to ja tego nie rozumiem:cool3:Przecież atkich aukcji "cegiełkowych" jest na Allegro całe mnóstwo...Może w takim razie spróbujcie wystawić jeszcze raz z tą iformacj,a że będzie licytowane zdjecie pieskow..i ze koszt wysylki o zl. Wtedy to juz bedzie inaczej..akuret teraz..tyle maili poszlo..nikt nie uwierzy w przyszlosci w takie aukcje, bo usunieta aukcja od razu wzbudza podejrzenia...Kurcze...muszę chyba zalozyc teraz na NK jakies fikcyjne konto o zwierzetach pozapraszac mnostwo znajomych, zeby w przyszlosci moc znowu wysylac takie maile..teraz watpie ze ktos uwierzy jeszcze w razie takiej akcji:-(Ale mysle i tak ze Allegro cegielkowe trzeba wystawic zeby zbierac kase..ile tam poszlo tak naprawde cegielek???DZis jakies poszly tez? Ja mam 24 oferty ale wiem ze malo kto kupuje pojedyncze cegielki. Z jednej strony o tyle dobrze, ze Allegro zwroci cala prowizje jaka pobralo za sprzedane cegielki- a to sie przyda przeciez do wystawienia nastepnej aukcji:)NApiszcie co u szczeniaczkow slychac!TO JEST PRZECIEZ NAJWAZNIEJSZE!!NO I ILE KASY JESZCZE POTRZEBA??

ktoś zgłosił to umyślnie...pewnie komuś sie nie spodobało, że tyle cegiełek kupionych...

Po wielkich przemyśleniach sunia szczeniaczek nie pojedzie do Zabrza,tylko do sąsiadki Jagny...ona chce tylko 10 zł za dzień ...trzeba zredukować koszty :( bedzie leczona tam...

Posted

tak sobie mysle, czy nie wysłac do ludzi, ktorzy kupili cegiełki maili z wyjasnienie dlaczego allegro zostało usunięte i dla prawdziwosci historii pieskow podania i m jeszcze raz tego linku dodo. Co Wy na to? poprostu nie chce aby mysleli, ze pieniązki poszły do kieszeni osoby prywatnej zamiast na leczenie maluszkow

Posted

przy następnej takiej aukcji piszcie tak jak napisała Justyna, że sprzedajecie ZDJĘCIE psa a nie CEGIEŁKĘ.
dopiszcie w opisie aukcji, że jeśli ktoś chce otrzymać takie zdjecie na adres to niech doliczy 1,50 za znaczek - zobaczycie, że większość kupujących odmówi zdjecia - tylko nieliczni będą chcieli fotkę.
i w tytule nie wpisujcie, że potrzebne pieniądze!

mnie też kiedyś ktoś "podkablował" do allegro i usunęli mi aukcje ale potem przestałam wpisywać że sprzedaję cegiełkę tylko pisałam o ZDJĘCIACH i wszystko jest OK ;)

Posted

Brysio napisał(a):
tak sobie mysle, czy nie wysłac do ludzi, ktorzy kupili cegiełki maili z wyjasnienie dlaczego allegro zostało usunięte i dla prawdziwosci historii pieskow podania i m jeszcze raz tego linku dodo. Co Wy na to? poprostu nie chce aby mysleli, ze pieniązki poszły do kieszeni osoby prywatnej zamiast na leczenie maluszkow

Brysiu napisz do ludzi,podaj im wątek...z resztą mieli go,więc widzieli, że to żadne matactwo...ktoś to zrobił z zazdrości...może choć częśc tych os wpłaci pieniążki...

Posted

Drodzy Państwo piszę tego maila z wyjaśnieniami dlaczego nasza aukcja cegiełkowa została usunięta z allegro. Okazało się, ze takie cegiełki mogą wystawiac tylko Fundacje, my jesteśmy osobami prywatnymi, jednakże tez pomagamy w schroniskach i w możliwie różny sposób zbieramy rzeczy materialne i niematerialne na pomoc potrzebującym zwierzakom. Na aukcji były zbierane pieniążki dla szczeniaczków chorych na parwowirozę, jak tylko wpłyną wszystkie pieniążki przekazane przez Państwa zaraz pieski będą leczone. Za czesc pieniążków otrzymanych dzięki Państwa pomocy dwum pieskom już została podana surowica i są bezpieczne. Dla uwiarygodnienie moich słów mogą Państwo śledzic losy i historie piesków, którym Państwo pomogli na tej stronce internetowej:

www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-z-parwo-leczyc-czy-uspic-jesli-wyzdrowieje-potrz-dt-potrzebna-surowica-126952/

moze byc???

Posted

[quote name='Brysio']Drodzy Państwo piszę tego maila z wyjaśnieniami dlaczego nasza aukcja cegiełkowa została usunięta z allegro. Okazało się, ze takie cegiełki mogą wystawiac tylko Fundacje, my jesteśmy osobami prywatnymi, jednakże tez pomagamy w schroniskach i w możliwie różny sposób zbieramy rzeczy materialne i niematerialne na pomoc potrzebującym zwierzakom. Na aukcji były zbierane pieniążki dla szczeniaczków chorych na parwowirozę, jak tylko wpłyną wszystkie pieniążki przekazane przez Państwa zaraz pieski będą leczone. Za czesc pieniążków otrzymanych dzięki Państwa pomocy dwum pieskom już została podana surowica i są bezpieczne. Dla uwiarygodnienie moich słów mogą Państwo śledzic losy i historie piesków, którym Państwo pomogli na tej stronce internetowej:

www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-z-parwo-leczyc-czy-uspic-jesli-wyzdrowieje-potrz-dt-potrzebna-surowica-126952/

moze byc???

Im nie chodziło o to, że os prwatna wystawiła,tylko o to, że przedm aukcji nie mogą być cegiełki,jako same w sobie...powinno to być coś,co jest przesłane drogą pocztową,nie elektroniczną.

Przynajmniej ta tak zrozumiałam...

Posted

Teresa Cent 50 zł
Wojciech Cwikła (Allegro) 5 zł,
Olena84 50 zł
Brysio 100 zł
Jusstyna85 100 zł
Magdalena Bisz 10 zł
Paulina Smolarek 50 zł
Monika Matuszewska 10 zł

Mamy spory dług do zapłacenia :( już jest 452 zł :(

Posted

jusstyna85 napisał(a):

Przynajmniej ta tak zrozumiałam...

dobrze zrozumiałaś Justynko.
nie można sprzedawać na allegro CEGIEŁEK.
dlatego napisałam abyście wystawiły ta aukcje ponownie już teraz z tą zmianą, że sprzedajecie ZDJĘCIE.
no ale w tym przypadku trzeba sie liczyć z tym, że ktoś będzie chciał takie zdjęcie otrzymać...
i proście o doliczenie na znaczek!

Posted

Brysio napisał(a):

dOKLADNIE- JESTEM JAK NAJBARDZIEJ "ZA", BO ZNAM MENTALNOSC LUDZKA. A NA ALLEGRO BYL FAJNY ODNOSNIK NA WATEK SZCZENIACZKOW Z DOGO, WIEC TO BYLO WIARYGODNE. TERAZ MOZE BYC ROZNIE, WIEC WARTO SIE POKUSIC TROSZKE WLOZYC PRACY- TO ZAOWOCUJE NA PRZYSZLOSC NA PEWNO:)

Posted

Myślę też, że tekst Brysio jest jak najbardziej dobry- to bardziej przemowi do ludzi niz tlumaczenia o cegielkach i elektronice. Zreszta ja nie wiem, czy akurat to z ta fundacja tez nie jest prawdziwe i czy to przypadkiem nie fundacja jakas zglosila:cool3:Ale prosze zrobcie to Al;l;egro jeszcze raz...musi sie udac i jest to wspaniala droga do znalezienia zaplaty i splaty zadluzenia.NApiszcie cos wiecej jak sie maja Malenstwa...to chyba najbardziej nas tu bedzie interesowala i tych, ktorzy tu wejda, gdy otrzymaja maila od Brysia:lol:

Posted

Drodzy Państwo piszę tego maila z wyjaśnieniami dlaczego nasza aukcja cegiełkowa została usunięta z allegro. Okazało się, ze takie cegiełki nie mogą być przedmiotem aukcji same w sobie i zdięcie pieska powinno być wysłane drogą pocztową a nie elektroniczną, my jesteśmy osobami prywatnymi, pomagamy w schroniskach i w możliwie różny sposób zbieramy rzeczy materialne i niematerialne na pomoc potrzebującym zwierzakom. Na aukcji były zbierane pieniążki dla szczeniaczków chorych na parwowirozę, jak tylko wpłyną wszystkie pieniążki przekazane przez Państwa zaraz pieski będą leczone. Za czesc pieniążków otrzymanych dzięki Państwa pomocy dwóm pieskom już została podana surowica i są bezpieczne. Dla uwiarygodnienie moich słów mogą Państwo śledzic losy i historie piesków, którym Państwo pomogli na tej stronce internetowej:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-z-parwo-leczyc-czy-uspic-jesli-wyzdrowieje-potrz-dt-potrzebna-surowica-126952/

dobra zmienilam to tak i wysłałam kazdemu:)