Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jo37 napisał(a):
Ja powiem więcej - masz okazję na żywo kibicować Rudce , Ona pojechała w Twoje strony .

Wiem :p Mieszka nie dalej niż 3km odemnie :p

Ciekawe jak minęła noc :roll:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie wszystko ok.
A stało się coś, czego bym się nigdy nie spodziewała: Rudzia nie chce załatwiać się na spacerach, robi to w domu przeważnie niedługo po przyjściu ze spaceru :crazyeye:
Mam nadzieję, że to tylko stres, bo u nas nawet jak była w boksie, to od momentu gdy wychodziła na spacery wszystko załatwiała na trawce. W domu nie nabrudziła nigdy, załatwiała się pięknie na smyczy zaraz po wyjściu z domu.
Ma za to dobry apetyt, chyba tak działa nadmorskie powietrze, bo u nas jadła jak koliberek :roll:

Posted

Murka napisał(a):
Teraz kibicowanie Rudzi najbardziej potrzebne :oops:
P.Stanisława dzwoniła wieczorem, było ok, Rudzia spokojna, obeszła całe mieszkanie i położyła się w przedpokoju, apetyt ma i nawet jedzonko bierze z ręki :cool3:

Jak apetyt jest to znaczy że będzie dobrze . Rudzineczko bądź dzielna .

gameta napisał(a):
Wiem :p Mieszka nie dalej niż 3km odemnie :p

Ciekawe jak minęła noc :roll:

O jak ja Ci zazdroszczę , a ja pewnie z 750 :shake:

Posted

[quote name='Od-Nowa']może na początek niech chodzą z nią tylko w jedno i to samo miejsce.
teren dla niej obcy zupełnie...

To samo poradziliśmy ;)

Oto końcowe rozliczenie Rudzinki:

Stan konta na 2 październik wynosił +11,90 zł.
Wpłaty:

300 zł andzia69
Razem: 311,90 zł

Koszty:
350 zł hotelowanie (3.10-7.11)
6 zł odpchlenie (musiałam zakropić Rudzię, bo obróżka przeciwpchelna, którą miała na sobie od maja z pewnością przestała już działać...)
6 zł sedalin
Razem: 362 zł

311,90 zł - 362 zł = -50,10 zł
Stan konta na 7 listopad wynosi -50,10 zł.

Posted

To na pewno stres. Ona na razie bezpiecznie w miarę czuje się tylko w domu. Moja Dotts na poczatku siusiu robiła tylko ... w samochodzie na siedzeniu :roll:. Pewnie kilka dni i wszystko wróci do normy. W żadnym wypadku niech aby tylko nie karcą jej za to, bo to na pewno nie pomoże, a jedynie pogłębi sytuację stresową.
Kciuki za akilmatyzację wciąż trzymam.

Posted

Moja Kostaryka tez sie nie chce zalatwiac w nowych miejscach, mam z nia problem np. podczas wyjazdow, urlopu. Radzilabym chodzic w te same miejsca, robic identyczne rundy za kazdym razem. Dobre sa miejsca uczeszczane przez inne psy.

Posted

OOO no to nieciekawie tak jak u mnie, widzę że nie tylko mój mnie podsrywa:cool3: ale dużo rzadziej na szcęście juz, noi u mnie dostał zakaz wchodzenia na pokoje w nocy, śpi tylko tam gdzie sa płytki. Oczywiście ma tam koc. Najgorsze było, że tam gdzie sie załatwił pierwszy raz, tam cały czas potem robił:shake:
rudzinko miejmy nadzieję, że to tylko wpadka i ładnie zaczniesz isę na spacerkach załatwiać:p

Posted

[quote name='kaskadaffik']OOO no to nieciekawie tak jak u mnie, widzę że nie tylko mój mnie podsrywa:cool3: ale dużo rzadziej na szcęście juz, noi u mnie dostał zakaz wchodzenia na pokoje w nocy, śpi tylko tam gdzie sa płytki. Oczywiście ma tam koc. Najgorsze było, że tam gdzie sie załatwił pierwszy raz, tam cały czas potem robił:shake:
rudzinko miejmy nadzieję, że to tylko wpadka i ładnie zaczniesz isę na spacerkach załatwiać:p

Kasia, to tylko się cieszyc, ża załatwiał się w jednym miejscu. Trzeba było tam położyc podkłady, czy choc gazetę. Zupełnie jak przy szczeniorkach. Może on w życiu nie mieszkał w domu? Moja pierwsza sunia załatwiała się w domu dobre 2 tyg. i za każdym razem w innym miejscu. Nie sposób było przewidziec, gdzie załatwi sie kolejnym razem. Uwierz mi, to jest dużo gorsze.

Posted

eloise napisał(a):
a mój pies podsikuje cały czas :mad:już 4 lata

O to jednak masz też super:razz: mój dzisiaj przeskoczył przez przeszkodę jaką mu stawiamy, bo nie mamy drzwi do salonu i wypił pół wody z małej kulki z rybkami i roslinki zielone na dywan wydarł:crazyeye:
Bardzo mądry pies, w kuchni w misce woda się skończyła to sobie poszukał:oops:

ale Rudka napewno nie będzie się w domu załatwiała, ona jest nauczona czystości, to tylko kwestia kilku dni:cool3:

Posted

Murka napisał(a):
Rudzia się już załatwia na spacerkach :p
W ogóle Ci Państwo mają do niej ŚWIETNE podejście ;)

Super wiesci:multi::multi::multi:
Jak tylko Rudka sie zaklimatyzuje w domku to zmieniamy tytuł:diabloti: