Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dorothy']Andzia?? na milosc Boska ZA CO ONA DOSTAJE TE BANY do cholery...:shake::shake:[/quote]

Cóż, ja poniekąd wiem - za słowa świętej racji i walkę z głupotą :cool1: I nie rozumiem czemu ona a inni nie :shake:

Posted

jak widać prawda jest nie wygodna..i własnego zdania mieć nie można bo zostaje się za wyrażanie faktów bana :razz:

p.s zapraszam wejdźcie : :-(
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudem-uratowana-od-smierci-w-schronie-chcieli-ja-uspic-bo-ma-chora-lape-help-134972/[/url]

Posted

[quote name='gameta']Cóż, ja poniekąd wiem - za słowa świętej racji i walkę z głupotą :cool1: I nie rozumiem czemu ona a inni nie :shake:[/quote]
To się nazywa sprawiedliwość i demokracja w tym kraju :placz:

Posted

Zapraszam na bazarek dla kieleckiej Ineczki:loveu:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/portrety-psow-robaki-na-inke-do-25-04-2009r-135144/"][COLOR=#000000]Portrety psów oraz robaki na Inkę do 25.04.2009r.[/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='andzia69']

czyli pozostało: [SIZE=4][COLOR=Red][B]1797 zł[/B][/COLOR][/SIZE] dla psiaków

[SIZE=4][B]SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA PAMIĘĆ!!![/B][/SIZE]:loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote]

dostałam rozpiskę do rozliczenia finansów:

taki stan rachunków był na dzień 04.03

do tego doszły wpłaty od:

Bambino:loveu:
EwaB:loveu:
Bambino:loveu:
Betel:loveu:
Kika+bazarek:loveu:
Arrakis:loveu:

daje nam łączną kwotę [SIZE=4][COLOR=Red][B]2165[/B][/COLOR][/SIZE] zł

a teraz wydatki....za hotelik Rudzi w tym miesiącu mamy nie płacić (dobrze mówię Mureczko?) bo ponieważ Lenka wybrała się do domku to coś tam pieniążków zostało:lol:

za to....wróciła sprawa drzwi (Gameta - to dla ciebie:eviltong:)

odezwała się Liryka i andzia po zliczeniu wszystkich deklaracji, gdzie zaznaczone były drzwi przelała kwotę [B]450 zł[/B] na konto Liryki

wpłaty na drzwi były zaznaczone w przelewach od:

Asiaczek
EwaB
Mtf zalesie
Eliza sk
Linssi
Radek
Gameta
Betel
Andzia69

czyli na dzień dzisiejszy na koncie psiaków jest [SIZE=4][COLOR=Red][B]1715 zł![/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4][B][COLOR=Blue]DZIĘKUJEMY!!!![/COLOR][/B][/SIZE]:loveu::loveu::loveu::loveu:

no to odrobiłam lekcje rachunków:evil_lol:

Posted

[quote name='fridaoo']
za to....wróciła sprawa drzwi (Gameta - to dla ciebie:eviltong:)
[/quote]

Jeeeeeeeeeeeeeeeee :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laola: :cunao::cunao::Cool!::bigcool::bigcool:
Cholera, o co teraz będę pytać :placz::motz::candle:

Poza tym czekam na szczegóły :razz:

Posted

[quote name='gameta']Jeeeeeeeeeeeeeeeee :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laola: :cunao::cunao::Cool!::bigcool::bigcool:
Cholera, o co teraz będę pytać :placz::motz::candle:

Poza tym czekam na szczegóły :razz:[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wiedziałam, ze się ucieszysz:diabloti:

teraz potrzebne jest nam...przechowanie gdzieś tych drzwi co zostały wymienione i ew. zabranie ich - o ile jeszcze jakieś menele ich nie zabrały, bo podobno stały w korytarzu:cool3: :evil_lol: bo drzwi zepsute przez Bercię są nasze....ciekawa jestem na co się przydadzą:razz:

Posted

[quote name='fridaoo']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wiedziałam, ze się ucieszysz:diabloti:

teraz potrzebne jest nam...przechowanie gdzieś tych drzwi co zostały wymienione i ew. zabranie ich - o ile jeszcze jakieś menele ich nie zabrały, bo podobno stały w korytarzu:cool3: :evil_lol: bo drzwi zepsute przez Bercię są nasze....ciekawa jestem na co się przydadzą:razz:[/quote]

No przecież Majaa chciała dźwierze, to niech bierze :p

Posted

[quote name='gameta']No przecież Majaa chciała dźwierze, to niech bierze :p[/quote]
Majaa chciała, ale w rozliczeniu za nowe kupione przeze mnie!

Chwileczkę:crazyeye: Panna zlewała nas wszystkich przez prawie 4 miesiące!!! :-o Na telefony nie odpowiadali, na Pw też i dajemy im kasę :crazyeye:, która mogła być przeznaczona na psy!
To ja się, qrde, pytam co trochę Andzi, jak tam stan kasy, czy już przesyłać zdeklarowane najpierw pieniądze na drzwi, żeby poszły na psy kieleckie, a tu się przelewa im kasę. Jeszcze z zażanowaniem pytam, czy tą kwotę możemy pomniejszyć o 100 zł - 80 zł za sekcję Dingo i 20 zł za spalarnię!
Rozmawiałam z Andzią wczoraj, ale myślałam, że góra 200 złotych zostanie im przelana :crazyeye:
Sorry za złośliwość, ale może ja sobie podliczę kolejne calowe deski, które regularnie podgryza Bera, żeby się dostać do ludzi, to przynajmniej będzie na sterylki dla Wiki, Diany i kilku kolejnych suczek starachowickich, a nowych mamy sporo!
To wszystko jest ponad moje nerwy !

Posted

Majaa spokojnie (wiedziałam że tak zareagujesz :evil_lol:)
w końcu to były "tamte" deklaracje na drzwi... zgodnie z planem, dostała tylko tyle ile się wtedy uzbierało na drzwi - a że aż tyle wyszło - też jestem w szoku ;)

Posted

[quote name='gameta']Majaa spokojnie (wiedziałam że tak zareagujesz :evil_lol:)
w końcu to były "tamte" deklaracje na drzwi... zgodnie z planem, dostała tylko tyle ile się wtedy uzbierało na drzwi - a że aż tyle wyszło - też jestem w szoku ;)[/quote]
Ja jestem spokojna! Ale chyba się nie mylę, że tamte deklaracje to były z czasu "przed olewaniem nas wszystkich" Pieniądze są przelane i koniec, ale na przyszłość taka prosta kalkulacja:

415 złotych to więcej niż 1/3 dochodu netto przeciętnego pracującego fizycznie mieszkańca woj. świętokrzyskiego, wiec często jedynego żywiciela rodziny na świętokrzyskiej wsi, a co za tym idzie 1/3 wyżywienia całej rodziny i wszelkiego inwentarza na podwórku:crazyeye:

415 złotych to przy naszych - fakt, że po zrozumieniu przez kilku wetów sytuacji bezdomniaków - cenach ("po kosztach", ale jednak), prawie pełna "obsługa" 3 bezdomnych suk - pełne szczepienia + odrobaczenie + odpchlenie + STERYLIZACJA!

Domyślam się, że nikt kto deklarował wpłaty na drzwi nie śpi na pieniądzach, podobnie jak ja, więc apel na przyszłość!
Zastanawiajmy się na co pieniądze przeznaczamy! Ja starałam się zabezpieczyć, żeby komuś prezentu nie zrobić i w ten sposób jest kolejne kilkaset złotych na utrzymanie kieleckich psiaków - Erkowych psiaków! A mogły trafić do osób nieodpowiedzialnych!
PRZYPOMINAM! Biorąc psa na dt bierze się za niego odpowiedzialność!Albo deklaruje wcześniej na co, kogo stać!

Posted

A przepraszam Całymi dniami ostatnio w cyferkach siedzę, więc mi się pomerdało Nie 415 a 450 złotych! To jeszcze kolejna "obróbka podstawowa szczeniora z ulicy" = odpchleie + odrobaczenie+ I szczepienie

No cóż nie zarabiam źle,ale dla mnie to nie mało !

Posted

[quote name='fridaoo']
za hotelik Rudzi w tym miesiącu mamy nie płacić (dobrze mówię Mureczko?) bo ponieważ Lenka wybrała się do domku to coś tam pieniążków zostało:lol:
[/quote]

Zgadza się, na razie jest zapas na miesiąc z kawałkiem ;)

Posted

Przepraszam,ze prawie się nie odzywam , ale mam drobne problemy zdrowotne.
Liryka jakoś późno przypomniała sobie o drzwiach, sądziłam ,że temat umarł śmiercia naturalną. A że Andzia ma bana nie wiedziałam i zatkało mnie z wrażenia. Cos Cię, Andziu, na tym Dogo nie lubią:angryy:

Posted

To jeszcze mały głos w sprawie drzwi :diabloti:
Majaa ma wiele racji. Faktycznie deklaracje były z okresu "przed olewaniem nas wszystkich". Suma robi wrażenie, ale skoro się tyle uzbierało to cóż (sam trochę wpłaciłem, do bogaczy nie należę i też wolałbym żeby poszło na bidy, jednak jeśli zadeklarowałem jakąś wpłatę na drzwi to pretensji mieć nie mogę :) )
Cała sytuacja ma dla mnie wartość edukacyjną, raczej na drzwi się już nie będę składał, na psiaki to co innego i dopóki będę miał grosik to się podzielę.
[COLOR=Silver](dziś powinna pójść kwietniowa wpłata, dam znać jak pójdzie)[/COLOR]

Posted

problemów tego typu (drzwi) można oczywiście uniknąć, spisując umowę z domem tymczasowym... i vice versa...:roll:
ja przelałam kwietniowy grosik na psiaki dzisiaj...

Posted

[quote name='halbina']problemów tego typu (drzwi) można oczywiście uniknąć, spisując umowę z domem tymczasowym... i vice versa...:roll:
ja przelałam kwietniowy grosik na psiaki dzisiaj...[/quote]

tak, Halbinko...tyle tylko, że tak naprawdę to był taki tymczas-nietymczas...ona miała trafić do ds do rodziców Liryki...:shake:

no cóż - Polak mądry po szkodzie....

przypominam, że Rudzia i biedna Bercia czekają na sowje szanse.....

Posted

Oby już więcej takich "drzwiowych" spraw nie było. ;)

A czy ktoś wie co u Erki? Hektor ładnie prosi kieleckie cioteczki o przekazanie Erce pozdrowień. :loveu:

Posted

[quote name='Radek']Faktycznie deklaracje były z okresu "przed olewaniem nas wszystkich". Suma robi wrażenie, ale skoro się tyle uzbierało to cóż (sam trochę wpłaciłem, do bogaczy nie należę i też wolałbym żeby poszło na bidy, jednak jeśli zadeklarowałem jakąś wpłatę na drzwi to pretensji mieć nie mogę :) )
Cała sytuacja ma dla mnie wartość edukacyjną, raczej na drzwi się już nie będę składał, na psiaki to co innego i dopóki będę miał grosik to się podzielę.[/quote]
O tą własnie edukacyjną mi chodziło przede wszystkim! Nie dla Ciebie Radku, ale dla nas wszystkich ! Nie do wszystkich zawsze dociera wartość wirtualych pieniędzy! Stąd moje wyliczanko!
[quote name='fridaoo']przypominam, że Rudzia i biedna Bercia czekają na sowje szanse.....[/quote]
Jeśli chodzi o Bercię to ja mam świadomość, że może zostać u mnie na zawsze - no chyba, że Erka wroci do pracy i zabierze Bercię do miejsc jej najlepiej znanych. Na razie Bercię odrobaczyłam, zabezpieczyłam p / pchłom i kleszczom, bo już sie pojawiły ..

Posted

Zaraz, chwileczkę, Fridaoo:mad::cool3:: Co to znaczy "biedna Bercia" :cool3:????
Ja zapraszam zainteresowanych na wątek Berci, to sie dowiecie co naprawdę znaczy ta "biedna Bercia" Cfaniara i już, ale przekofana !
Upaprana w błocku, zziajana po pas podałam dzisiaj Berci Ektopar
Na Berę znalazłam jeden jedyny sposób, który bezproblemowo i bezstresowo ją stabilizuje (na razie przynajmniej) - idziemy sobie na tor agility Bery nikt nie zachęca nawet do jego zwiedzania, ale "ławka" dla skocznej Bery jest nie do przebrnięcia :cool3: raz się zapędziła:cool3:. w połowie siadła i ..... uciekła chwilę później :cool3: Ale przez kilka godzin później jest taka "karna", jak tygodniami nie była :roll:

Posted

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy]Wszyskim miłośnikom czworonożnej gadziny życzymy [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy]Wesołych Świąt i wiadra wody w Śmigusa Dyngusa[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://republika.pl/blog_uc_4090981/5571613/tr/52rj0bo5mo9.gif[/IMG][/CENTER]

[LEFT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=darkslategray][B]Podpisali: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=darkslategray][B]Grzecho, Grazyna9915, Dawixx, dwie beagelki (Sunia i Luna), stały tymczas Yoko i futrzaki(Skarpetka, Łatka, Pinokio, Barbie, Perełka, Majka i Bethowen), i jeszcze drobna dzikuska na tymczasie - Aria.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT]