Radek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Dobrze że chociaż od czasu do czasu można przeczytać lepsze wieści. Quote
betel Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Rudce możemy dać jeszcze troche czasu , ale Berci bardzooooo by się domek przydał. Quote
Asiaczek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 andzia69 napisał(a): aaa...zapomniałabym napisać - Tolcia od wczoraj jest w nowym domku!:multi::multi::multi: zadzwoniła do mnie pani w sprawie innego psiaka, który już poszedł do domku i...zaproponowałam pani Tolcię - podałam nr tel. do p. Ani, u której Tolcia czekała na odmianę swojego losu i wczoraj panstwo przyjechali i...odjechali razem z p. Anią i Tolą, która chciała zobaczyc, gdzie to Tolcia będzie mieszkać:p Super informacja! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 ewelinka_m napisał(a):Lenka pojechała!!!! :multi::multi::multi::multi: Super! Pzdr. Quote
Rudzia-Bianca Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Nie zapomniałam , mam remont i nie mam neta :( w kwietniu na pewno będzie deklarowana wpłata na psy Erki . Właśnie przeczytałam że Tola i Lenka mają domy :multi: Świetne wiadomości , żeby same takie tylko były :lol: Zagłosowałam na Jędrzejów ( jako maugo 1976 bo zapomniałam hasła do Rudzi a nie mam swojego kompa ) Pozdrawiam Wszystkich . Quote
betel Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Nareszcie coś się zmienia , oby tak dalej:lol: Quote
andzia69 Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 tak się u nas traktuje psy... Kupiłam dzis gazetę....:-( Makabryczne szczegóły rzezi psów w Łącznej Mateusz BOLECHOWSKI Bestialsko zabite zwierzęta zostawił w lasku przy cmentarzu. Sprawcy takiego czynu grożą nawet dwa lata więzienia. Zabity owczarek szkocki leżał koło pogrzebowego wieńca z pobliskiego cmentarza. (M. Bolechowski) Od piątku w lasku przy cmentarzu w Łącznej wisiały powieszone na drzewie dwa psy. Jak twierdzi jeden z mieszkańców, były zakrwawione. Ludzie są oburzeni okrutną śmiercią czworonogów. To nie jedyne przypadki takiego traktowania psów w powiecie skarżyskim. Jest ich więcej. O makabrycznym znalezisku poinformował nas jeden z czytelników. - 20 marca poszedłem z kolegami się przejść, w miejsce, gdzie się zawsze spotykamy. Gdy szliśmy, czuć było padlinę, więc udaliśmy się w stronę tego zapachu. Zobaczyliśmy dwa powieszone psy. Były zakrwawione. To miejsce jest za cmentarzem, tam przechodzi dużo osób, w tym dzieci - mówił mieszkaniec Łącznej. Dodał, że została o tym fakcie powiadomiona policja. LASSIE, WRÓĆ Miejsce, o którym mówił Czytelnik, jest rzeczywiście uczęszczane, walają się tam śmieci, głównie butelki po alkoholu, widać ślady po ogniskach. Najpierw rzuca się w oczy mały, czarny sznaucer. Z szyi zwisa jeszcze kawałek zaciśniętego na gardle, nylonowego sznurka. Widać ślady po uderzeniach, zaschniętą krew. Dwa metry dalej owczarek szkocki, taki, jak znany z serialu Lassie. Leży koło cmentarnej wiązanki. Jeszcze widać napis na wstążce - ostatnie pożegnanie. Jakaś litościwa dusza odcięła psy z gałęzi, od kilku dni leżą nieopodal cmentarnego muru. Kto mógł zgotować biednym zwierzętom taką okrutną śmierć? - Na pewno ktoś okrutny, można przypuszczać, że powieszone psy się udusiły, a to musiało potrwać - mówi oburzony Krzysztof Bąk, powiatowy lekarz weterynarii ze Skarżyska-Kamiennej. NIE MOGLI ZNALEŹĆ Jak się okazuje, policja rzeczywiście została powiadomiona o odnalezieniu psów. - Był telefon od kobiety w tej sprawie. Z meldunków wynika, że nasz patrol przeszukiwał okolice cmentarza w Łącznej przez 120 minut, funkcjonariuszom nie udało się znaleźć psów. Być może dane o miejscu były niedokładne - poinformowała nas Maria Szwarc, oficer prasowy komendy powiatowej policji w Skarżysku. Nam udało się znaleźć psów, pokierowaliśmy policjantów, by trafili na miejsce. - Już są na miejscu i prowadzą czynności, towarzyszy im powiatowy lekarz weterynarii - powiadomiła nas przed godziną 15 Maria Szwarc. Jeśli uda się znaleźć sprawcę, grozi mu nawet do dwóch lat więzienia. LUDZIE SĄ OKRUTNI Krzysztof Bąk jest zbulwersowany tym okrucieństwem. Niestety, to nie odosobniony przypadek. - Kilka lat temu, właśnie w Łącznej, mężczyzna na złość żonie powiesił psa. Była sprawa sądowa. Niedawno w Bliżynie odebraliśmy właścicielowi trzy psy, były źle traktowane. Przy pomocy gminy trafiły w dobre ręce. A we wtorek interweniowałem w Skarżysku Kościelnym. Dobrych ludzi zainteresował los porzuconego psa. Miał na szyi pasek, z tak zagiętym drutem, żeby nie można go było zdjąć. Pasek był założony, kiedy pies był jeszcze mały, teraz obroża była wbita w szyję. Udało się nam go uwolnić i opatrzyć mówi lekarz." Quote
Radek Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ręce opadają. To, co ciśnie się na usta nie nadaje się do powtórzenia. Takich ....... powinno się z lekka "przećwiczyć":angryy: Quote
betel Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dwa lata więzienia :diabloti:. Ja bym go przez te dwa lata codziennie zatrudniała do pracy ze szczególnie agresywnymi zwierzętami:mad:. Quote
ewab Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 betel napisał(a):Dwa lata więzienia :diabloti:. Ja bym go przez te dwa lata codziennie zatrudniała do pracy ze szczególnie agresywnymi zwierzętami:mad:. A ja bym go zatrudniła do pracy ze szczególnie agresywnymi ludźmi:diabloti:. (To taka bezsilność przeze mnie przemawia:mad:) Quote
andzia69 Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Od-Nowa napisał(a):a co słychać u naszej rekonwalescentki? chodzi na rehabilitacje i zdaje mi relacje z bezdomnych psów;) Quote
Radek Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Andzia, jak będziesz mieć możliwość proszę pozdrowić Erkę :) Quote
andzia69 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Radek napisał(a):Andzia, jak będziesz mieć możliwość proszę pozdrowić Erkę :) na pewno przekażę pozdrowienia!:loveu::loveu::loveu: Quote
halbina Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Wszędzie żyją potwory... w lesie w Zabrzu też znaleziono dziś powieszonego psiaka... to jakaś nowa sekta czy jak?... ....................................................................................................... Miau Hau - TVS - Telewizja Silesia Kochani w imieniu prowadzacej Ani (zreszta naszej dogomaniaczki ) proszę o oglądanie HauMiau w internecie, od tego zalezy czy program utrzyma się na antenie, a Ania ma bardzo ambitne plany, wiec warto żeby sie utrzymał Quote
Radek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Andzia, o kwietniowej wpłacie pamiętam. Zaraz po 1-szym (jak tylko wypłata wpłynie) zrobię przelew :) Quote
andzia69 Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Radek napisał(a):Andzia, o kwietniowej wpłacie pamiętam. Zaraz po 1-szym (jak tylko wypłata wpłynie) zrobię przelew :) dziękujemy za pamięć:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Radek Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Ile psiaków w tej chwili czeka na domy. (trochę się pogubiłem) :oops: Quote
ewelinka_m Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='Radek']Ile psiaków w tej chwili czeka na domy. (trochę się pogubiłem) :oops: z erkowych psiaków 2- Rudka (u Murki w hoteliku) i Bera (na dt u Maji) a reszta naszych psiaków szukających domy: :razz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-swietokrzyskie-alarm-prosimy-o-pomoc-finansowa-karme-info-str-1-a-112282/ Quote
betel Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Andziu, przed chwilką przelałam Ci "kolejną ratę" 30 złotych na Rudzię u Murki:lol: Quote
kika22 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 A ja czekam na ostatnia wplate z bazarku na kieleckie psiaki i zrobie jeden wspolny przelew:loveu: Quote
Saphira Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 A co to za program w TV i gdzie na niego głosować ? Quote
eliza_sk Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ZWRACAM SIĘ Z PROŚBĄ O ROZREKLAMOWANIE AUKCJI CEGIEŁKOWEJ NA ŻYCIE BULLTERIERKI DUMKI : http://allegro.pl/item602558740_bullterierka_przypalany_papierosami_wrak_uratuj.html Quote
Recommended Posts