Od-Nowa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 czyli kolejna tragedia bo Franka trzeba jak najszybciej zabrać od Zuluguli. Nie wiem jaka jest jego sytuacja bo psa nie widziałam. Wiem jednak z odwiedzin na wątku,że zostały odrzucone wszelkie rady Eruane, która pisała jak z nim postępować. Rozumiem,że nacisk domowników i zniechęcenie jest olbrzymią presją. Ale Frankowi na pewno da się pomóc Quote
pati Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 a jakby wsadzić frania do kenelu ja tak oduczyłam kupkania w domu wiele psów Quote
Od-Nowa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 właśnie to radziła Eruane. można przeczytać na wątku Frania i więcej rad... trzeba szukać tymczasu, który popracuje z psiakiem. W innych sprawach to podobno psi ideał Quote
andzia69 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 powiedziałam Ewie o Franiu...załamała się jeszcze bardziej - ona nie ma siły ani nerwów - wystarczająco ma dużo na głowie...powiedziała w desperacji, że jeśli się nic dla niego nie znajdzie to trzeba go uśpic, bo co ona teraz może:placz: cóz...biorąc psa na dt nigdy nie przewidzimy jaki ten pies moze się okazać...ja wzięłam Bubę - psi ideał z jednym ale - i to jedno ale spowodowało, że boję się teraz oddać ją do adopcji....:shake: Franio też jest jak widać psim ideałem z jednym "ale"....i jest problem Dobra - wracając do psów Erki z pracy - mamy transport na sobotę jak najwcześniej - 8-9 rano. To tyle z dobrych wieści - lepsze będą jak się je uda złapac... Quote
zulugula Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Frania nie trzeba usypiać. Jeśli jego problem związany jest ze zdrowiem, a nie z wychowaniem, to może mieszkać przy domu. Nie dopuszczę do tego, żeby teraz stracił życie. On wychodzi na prostą, jest młodziutki i ma jeszcze przed sobą całe życie. Ma też gęste futerko, więc może mieszkać poza domem. Zresztą u mnie w mieszkaniu najczęściej wybiera spanie na gołej podłodze. Widocznie na posłaniu ma zbyt gorąco. Franek ma czas do 30/12, więc jest czas, żeby spróbować z klatką. Ale kto pożyczy??? Quote
Saphira Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Zulu ! Postaraj sie karmić go tylko rano. Nie dawaj mu nic na noc. Może on nie wytrzymuje. Jak wyjdziesz z nim wieczorem i sie zalatwi to jak nic nie dostanie do jedzenia to przewód pokarmowy bedzie pusty. nie powinien nabrudzic.:lol: Quote
kika22 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='andzia69']Dobra - wracając do psów Erki z pracy - mamy transport na sobotę jak najwcześniej - 8-9 rano. To tyle z dobrych wieści - lepsze będą jak się je uda złapac...[/quote] Super wiesci. Czyli w sobotę akcja łapanka? Kto może nam pomóc i być;) Zbieramy listę chętnych? Czy Irena bedzie mogła nam pomóc? Quote
andzia69 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 [quote name='kika22']Super wiesci. Czyli w sobotę akcja łapanka? Kto może nam pomóc i być;) Zbieramy listę chętnych? Czy Irena bedzie mogła nam pomóc?[/quote] Irena raczej na bank pomoze i chyba pojedzie z psiakami bo one ja choć troche znają i może mniejszy stres będzie Quote
Linssi Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ja pisalam wczoraj ze ja w ten weekend w ogole odpadam :-( Quote
Od-Nowa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Franek przede wszystkim musi mieć zrobione badania! bez tego nic więcej nie będzie wiadomo trzymam kciuki za akcje łapankową! oby się wszystko udało!! Quote
ewelinka_m Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Z tego co wiem, prawdopodobnie będzie tez Elwira! trzymam kciuki za Berę to niesamowita sunia! pięknie chodzi na smyczy, ma cudowny charakter, którego nie da się opisać :loveu: Quote
liryka Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 ciotki, w jakiej czasoprzestrzeni przyjedzie Berencja? w sobote, a dokladniej? Quote
andzia69 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 allo - co z tym transportem w sobotę do Krakowa???? ktoś cos pisał a mnie umknęło....:oops: w razie co to jak nie w sobotę to chyba w niedziele - boshe - pogubie się w tym wszystkim:placz: Quote
Asiaczek Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='andzia69'][COLOR=Red][B] tymczasowo - nr konta dla chcących wpłacić cokolwiek podam na PW [/B][/COLOR] [/quote] Poprosze na PW o nr konta. Pzdr. Quote
andzia69 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 [quote name='Asiaczek']Poprosze na PW o nr konta. Pzdr.[/quote] uno momento:loveu::loveu::loveu: Quote
eliza_sk Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [SIZE=3][COLOR=Red][B]Zapraszam właścicieli mikrusów na bazarek dla Erkowych psiaków, bazarek z pieskimi kreacjami:[/B][/COLOR] [B][url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-ubranka-dla-waszego-pupila-angielska-derka-w-szkocka-kratke-golf-10-12-a-126408/#post11369408[/url][/B][/SIZE] Quote
Asiaczek Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='andzia69']uno momento:loveu::loveu::loveu:[/quote] Przelew zrobiony. Niestety, mniej niz bym chciała...:oops: Pzdr. Quote
andzia69 Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 [quote name='Asiaczek']Przelew zrobiony. Niestety, mniej niz bym chciała...:oops: Pzdr.[/quote] Bureczki Ereczki dziękują:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 sorry ze tak z offem ale ma moze ktoras w was moze jakie pozostalosc karmy Royal Renal na nerki ? dla tego psa : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jutro-strzykawka-albo-ktos-nam-pomoze-dt-nawet-platny-124420/[/URL] Quote
mag.da Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ewelinka pisała o transporcie: [quote name='ewelinka_m']Jeśli nic wcześniej się nie znajdzie na sobotę jest transport do krakowa :loveu:[/quote] Quote
betel Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='Asiaczek']Przelew zrobiony. Niestety, mniej niz bym chciała...:oops: Pzdr.[/QUOTE] Bureczki Ereczki dziękują i ja też:loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Czy Erka już w domu bo nie doczytałam ? Quote
pixie Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='GoskaGoska']sorry ze tak z offem ale ma moze ktoras w was moze jakie pozostalosc karmy Royal Renal na nerki ? dla tego psa : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jutro-strzykawka-albo-ktos-nam-pomoze-dt-nawet-platny-124420/[/URL][/quote] najlepiej spytaj w weterynarii w watkach "nerkowcow" moze kilka osob sypnie po torebce i sie uzbiera coskolwiek albo zaloz nowy watek tamze i w Zywieniu..nigdy nie wiadomo... Quote
Irkowa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 czy ktos zaglada do tych 2 psiakow z firmy ? moglabym wyslac poczta fiprexy i leki na robaki ... co z zarelkiem ? czy jest ktos kto moglby im podrzucic ? Quote
Linssi Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 psiaki dostaja jedzonko. Nie wiem czy p.Irena podrzuca tym z hurtowni jedzonko tez, ale ci ludzie z hurtowni zywia je kasza z ziemniakami i rapkami :angryy: Grunt ze w ogole cos dostaja. Podejrzewam ze psiaki byly odpchlone i odrobaczone, bo Erka o to napewno zadbala. Quote
Recommended Posts