Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

czyli kolejna tragedia bo Franka trzeba jak najszybciej zabrać od Zuluguli.
Nie wiem jaka jest jego sytuacja bo psa nie widziałam. Wiem jednak z odwiedzin na wątku,że zostały odrzucone wszelkie rady Eruane, która pisała jak z nim postępować. Rozumiem,że nacisk domowników i zniechęcenie jest olbrzymią presją. Ale Frankowi na pewno da się pomóc

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie to radziła Eruane. można przeczytać na wątku Frania i więcej rad...
trzeba szukać tymczasu, który popracuje z psiakiem. W innych sprawach to podobno psi ideał

Posted

powiedziałam Ewie o Franiu...załamała się jeszcze bardziej - ona nie ma siły ani nerwów - wystarczająco ma dużo na głowie...powiedziała w desperacji, że jeśli się nic dla niego nie znajdzie to trzeba go uśpic, bo co ona teraz może:placz:

cóz...biorąc psa na dt nigdy nie przewidzimy jaki ten pies moze się okazać...ja wzięłam Bubę - psi ideał z jednym ale - i to jedno ale spowodowało, że boję się teraz oddać ją do adopcji....:shake:

Franio też jest jak widać psim ideałem z jednym "ale"....i jest problem

Dobra - wracając do psów Erki z pracy - mamy transport na sobotę jak najwcześniej - 8-9 rano. To tyle z dobrych wieści - lepsze będą jak się je uda złapac...

Posted

Frania nie trzeba usypiać. Jeśli jego problem związany jest ze zdrowiem, a nie z wychowaniem, to może mieszkać przy domu. Nie dopuszczę do tego, żeby teraz stracił życie. On wychodzi na prostą, jest młodziutki i ma jeszcze przed sobą całe życie. Ma też gęste futerko, więc może mieszkać poza domem. Zresztą u mnie w mieszkaniu najczęściej wybiera spanie na gołej podłodze. Widocznie na posłaniu ma zbyt gorąco. Franek ma czas do 30/12, więc jest czas, żeby spróbować z klatką. Ale kto pożyczy???

Posted

Zulu ! Postaraj sie karmić go tylko rano. Nie dawaj mu nic na noc. Może on nie wytrzymuje. Jak wyjdziesz z nim wieczorem i sie zalatwi to jak nic nie dostanie do jedzenia to przewód pokarmowy bedzie pusty. nie powinien nabrudzic.:lol:

Posted

[quote name='andzia69']Dobra - wracając do psów Erki z pracy - mamy transport na sobotę jak najwcześniej - 8-9 rano. To tyle z dobrych wieści - lepsze będą jak się je uda złapac...[/quote]

Super wiesci. Czyli w sobotę akcja łapanka?
Kto może nam pomóc i być;) Zbieramy listę chętnych?
Czy Irena bedzie mogła nam pomóc?

Posted

[quote name='kika22']Super wiesci. Czyli w sobotę akcja łapanka?
Kto może nam pomóc i być;) Zbieramy listę chętnych?
Czy Irena bedzie mogła nam pomóc?[/quote]

Irena raczej na bank pomoze i chyba pojedzie z psiakami bo one ja choć troche znają i może mniejszy stres będzie

Posted

allo - co z tym transportem w sobotę do Krakowa???? ktoś cos pisał a mnie umknęło....:oops:

w razie co to jak nie w sobotę to chyba w niedziele - boshe - pogubie się w tym wszystkim:placz:

Posted

[SIZE=3][COLOR=Red][B]Zapraszam właścicieli mikrusów na bazarek dla Erkowych psiaków, bazarek z pieskimi kreacjami:[/B][/COLOR]

[B][url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-ubranka-dla-waszego-pupila-angielska-derka-w-szkocka-kratke-golf-10-12-a-126408/#post11369408[/url][/B][/SIZE]

Posted

sorry ze tak z offem ale ma moze ktoras w was moze jakie pozostalosc karmy Royal Renal na nerki ?
dla tego psa :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jutro-strzykawka-albo-ktos-nam-pomoze-dt-nawet-platny-124420/[/URL]

Posted

[quote name='GoskaGoska']sorry ze tak z offem ale ma moze ktoras w was moze jakie pozostalosc karmy Royal Renal na nerki ?
dla tego psa :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/jutro-strzykawka-albo-ktos-nam-pomoze-dt-nawet-platny-124420/[/URL][/quote]

najlepiej spytaj w weterynarii w watkach "nerkowcow"
moze kilka osob sypnie po torebce i sie uzbiera coskolwiek

albo zaloz nowy watek tamze i w Zywieniu..nigdy nie wiadomo...

Posted

psiaki dostaja jedzonko. Nie wiem czy p.Irena podrzuca tym z hurtowni jedzonko tez, ale ci ludzie z hurtowni zywia je kasza z ziemniakami i rapkami :angryy: Grunt ze w ogole cos dostaja. Podejrzewam ze psiaki byly odpchlone i odrobaczone, bo Erka o to napewno zadbala.