Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jA PIERDZIELE jakie to niesprawiedliwe :placz: biedna Erka , biedn psy totalnie zostawiane na pastwé losu . co tu robic teraz :placz: sluchajcie ja tym psom moge zrobic ogloszenia , ale na kogo dawac namiary do tych ogloszeni, no teraz to jest tragiczna sprawa

Posted

Erko! Kochana, życzę powrotu do zdrowia! jak najszybszego!!!

Wyznaczcie osobę, która nad tym zapanuje, dziewczyny od kotów na Maiu potrafią sie zorganizować: grafik dyżurów np, deklaracje wpłat, deklaracje dt, deklaracje kto kogo ogłasza... zawiadomiłam, kogo sie dało z mojej listy gg...
Jeśli Erka jest w stanie rozmawiać, to trzeba ja o te psy wypytać, zrobić notatki i ogłoszenia, moze obfocić psiaki, na razie jednak trzeba zbierać deklaracje pomnocy, uporządkować je i zorientować się, co jest najbardziej potrzebne - karmienie, wyprowadzanie, zabranie psa itp. Ktoś musi takiego wywiadu dokonać!

Posted

Problem z psami Erki jest taki - Erka dokarmiała psiaki na terenie firmy, w której pracuje. Dla tragizmu sytuacji dodam, ze to 5 metrów od naszego cud schroniska...
Jej szef kazał jej zrobić coś z psami - a to było parę miesięcy temu. Póki Erka była w pracy jakoś udało się jej przedłużyć datę usunięcia psów...ale teraz? teraz nikogo nic pewnie nie powstrzyma, schron blisko...morbital również:-(

Praca Erki jest pod Kielcami, dokładnie obok schronu....większośc z nas pracuje, jak już nie pracuje - to jest jakas 18, ciemno. Na dodatek wsród nas samochód ma raptem 2 osoby - ja i Linssi. Ja z racje tego, ze sama mam córkę po wypadku niewiele mogę pomóc:placz:

Erka w rozpaczy przebąkiwała coś o uśpieniu wszystkich tych psiaków, żeby ich nie skazywać na schronisko jeśli nie uda się im znaleźć domków...no po prostu nie wiem co zrobić:shake:

Posted

Boze...gdyby chociaz znalazl sie dom dla Dinga i Bery... chociaz tymczas!! te psiaki maja szanse na wspaniale zycie!!

Andzia69, daj namiary na Elwire zeby mozna bylo zaczac cos dzialac

Posted

Jezu, tylko nie Erka :placz: Dlaczego to taka super kobitke spotkalo, malo miala zmartwien, jeszcze teraz wypadek :shake:

Andzia, prosze serdecznie wycaluj ode mnie Erke.

Mysle, mysle, co tutaj zrobic ....

Posted

[quote name='mag.da']Ja myślę, że może namiary na Elwirę, co?
Nie ma Jej na dogo, ale to osoba, która razem z Erką działa w Kielcach najdłużej i zajmuje się adopcjami.[/quote]
Mag.do ale Elwira bardzo nie wiele wie o psiakach z pod pracy erki :-(

tu są fotki z sierpnia : psiaków:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-alarm-blagamy-o-domy-tymczasowe-info-str-1-a-112282/index87.html[/url]

Posted

koniecznie trzeba domy tymczasowe, i trzeba wszedzie oglaszac ten watek!!!
Erka to chodzacy aniol, ta kobieta wszystko poswiciela dla psow!!!
Trzeba jej pilnie pomoc!! Ja wiem jak to jest byc polamancem, ona sama nie da rady, MUSIMY POMOC!!!!!!!!

andzia69 to jest 5 psow, a pozostale dwa te dzikie??

Posted

[quote name='ewelinka_m']Mag.do ale Elwira bardzo nie wiele wie o psiakach z pod pracy erki :-(

[/quote]

Wiem Ewelinko, ale przynajmniej ma doświadczenie w przepytywaniu potencjalnych chętnych, więc dlatego ją zaproponowałam.

No to nie wiem, do kogo te namiary - Andziu może do Ciebie, też masz doświadczenie.
A jak będą konkretne pytania, to się będziemy jakoś może od Erki jakoś dowiadywać?

A opisy na 1 str. są autorstwa Erki, więc są to dokładne i sprawdzone wiadomości.

Posted

Jakiej wielkości jest Bera, bo ze zdjęć trudno wywnioskować. Ok. 5.12 do nowego domu jedzie moja Mysza, ale ja mogę wtedy wziąć tylko niedużą sunię, bo mam jeszcze Cassie, Łatkę i Zuzię.

Posted

tu kolejne fotki psiaków:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-alarm-blagamy-o-domy-tymczasowe-info-str-1-a-112282/index112.html[/url]

Jaaga Bercia jest taka troszeńkę większa od jamniczka

Posted

[quote name='Jaaga']Jakiej wielkości jest Bera, bo ze zdjęć trudno wywnioskować. Ok. 5.12 do nowego domu jedzie moja Mysza, ale ja mogę wtedy wziąć tylko niedużą sunię, bo mam jeszcze Cassie, Łatkę i Zuzię.[/quote]

Pojęcie wielkości jest względne, ale jak dla mnie to mały pies, wiadomo że nie york, ale że średnia, to też bym nie powiedziała.
Tak gdzieś do połowy mojej łydki (165cm), taka raczej niższa i dłuższa.

Posted

tak, dwa mniej a to najbardziej ucywilizowane z nich. reszta bardziej problematyczna...
więcej poza tymi opisami co są nie będzie wiadomo nic. i jeżeli ktoś może podjąć decyzję to niestety na ich podstawie.

andziu, czy byłaby możliwość,żeby na Twoje konto zbierane były pieniądze?

czy ktoś na teraz może jakieś wpłaty zadeklarować?

Posted

Kochani na kogo w końcu dajemy namiary?
Robimy z Elizą dodatkowe allegra, czyj podajemy meil i nr telefonu?

p.s Andziu póki co Eliza wystawiła ogłoszenie z twoim nr gdyby coś daj znać :oops::oops: