Zofia.Sasza Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Ulka18 napisał(a):Dokladnie tak jest. Mam tylko jednych znajomych moich Rodzicow, ktorzy sa po 70-tce i twierdza, ze juz nie moga miec psa, bo nie zniesliby mysli, co sie z nim stanie po ich smierci. Wiele psow w mieleckim schronisku jest oddanych wlasnie z powodu odejscia ich wlascicieli np. Kora, Nora, cale stadko 15 psow a la papillony, itd. Fundacja Dobermana nie wydaje mlodych psow starszym ludziom, starsze psy ida do adopcji do starszych osób i nikt sie na to nie burzy. Czekam na takie czasy w Polsce. U nas na Żoliborzu (eksterytorialna część stolycy :evil_lol:) już wzrosła. Znam co najmniej kilka pań, które po stracie psiaka nie biorą następnego - właśnie z takich powodów. Może ta tendencja wypromieniuje do nas na cały kraj? Dobrze by było... Quote
terra Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 I tak wiele się zmieniło w mentalności Polaków, ale jeszcze dużo wody upłynie nim staniemy się podobni np. do Niemców, w traktowaniu zwierząt. Quote
Ra_dunia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Ale starsze osoby mogą wziąć starsze pieski :) No i oczywiście wszystko też zależy od tego, czy dana osoba ma rodzinę, która w razie czego zajmie się czworonogiem... Quote
terra Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Kiedyś, gdy w jednym domu mieszkała rodzina wielopokoleniowa, taki problem, kto będzie się psem opiekował, nie istniała. Młodzi przejmowali obowiązki i było to naturalne. Teraz jest, jak jest, młodzi sobie, starsi zostają sami, nie mają do kogo buzi otworzyć, za starzy na młodego psa, na starego też, ot, życie:roll: Quote
Ra_dunia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Węgielek już zbyt długo czeka na nowy domek... taki cudny psiaczek... niewielki... puchaty... śliczny :loveu: Quote
Filipki Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Całe szczęście ,że tych Świąt Węgielek już nie spędzi w schronisku. On tam też był stanowczo za długo. Myślę ,że u Murki to jemu cudownie się czeka, gorzej z tymi co czekają na jego miejsce w schronie. Poszedł dziś przekaz na Węgielka, mam nadzieję, że przed Świętami dojdzie. Quote
Ulka18 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Trzeba Zofie i Sasze poprosic o magiczne obrozke :p Wielu psiakom Zofia juz przyniosla szczescie w postaci zaczarowanych obrozek, ktore wyczarowywaly domy :lol: Quote
Zofia.Sasza Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ulka18 napisał(a):Trzeba Zofie i Sasze poprosic o magiczne obrozke :p Wielu psiakom Zofia juz przyniosla szczescie w postaci zaczarowanych obrozek, ktore wyczarowywaly domy :lol: Węgielek da sobie radę bez tego :loveu: Jest taki śliczny, że domki się w kolejce będą ustawiać! Quote
Ra_dunia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Zofia wprowadza reglamentację na obróżki :evil_lol: Ja tam też sądzę, że Węgielek to szybko znajdzie domek :cool3: i bez obróżki :) Masz mały banerek ;) Quote
Murka Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Jaki śliczny banerek :loveu: Wrzuciłam do pierwszego postu :cool3: Quote
Filipki Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Piękny pies, piękny banerek. Dziękuję Radunia. Właśnie zmusiłam Młodego, żeby ściągnął mi banerki:evil_lol:. A w Węgielku to jesteśmy zakochani. Quote
wanda szostek Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Węgielek wypiękniał . Domki powinny ustawiać się w kolejce. Quote
Filipki Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Węgielek wreszcie spędzi Święta poza schroniskiem . Quote
Ulka18 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [SIZE="3"] Wegielku życzymy Ci, zebys Nowym Roku znalazl wymarzony DOM. Kierownik przesyla życzenia :tree1::x-mas::tree1: [SIZE="4"]Dużo Zdrowia i Radości oraz Wszelkiej Pomyślności w Nowym Roku życzy kierownik wraz z dwu i czteronożną załogą. Quote
Filipki Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 My również życzymy Węgielkowi i wszystkim pieskom dobrych , nowych domków, a wszystkim dogomaniakom radosnych Świąt, dużo zdrowia i siły do dalszego działania. Quote
ewatr Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 no czarnuszku czas na spacer siwateczno-poranny ;) Quote
terra Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Czas na popołudniowy spacerek :multi: Węgielek w wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f97/psiak-dla-50letniej-babci-127777/#post11489326 Quote
Murka Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Węgielek dzięki terrze dostał szansę, trzymajcie kciuki, bo babci się spodobał :cool3: Quote
Reno2001 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Murka napisał(a):Węgielek dzięki terrze dostał szansę, trzymajcie kciuki, bo babci się spodobał :cool3: Trzymamy, trzymamy ...:kciuki: Quote
Recommended Posts