bila1 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ulko, to jest mój corgi:razz: one też trochę szpicowate są; takich piesków, jak Węgielek jest sporo, ale on jest wyjątkowo ładny - ma piękną, obfitą i długa sierść i krótkie łapki; formę ma, jak długowłosy corgi pembroke; Quote
Ra_dunia Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Czyli też dokładnie taki jak mój ;) tylko kolor nie ten :D I coś mi się wydaje, że trochę mniejszy od corgi... Odezwały się miłośniczki długich, niskopodwoziowych, długowłosych psiaków ;) Quote
Murka Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Węgielek ma na oczkach delikatną mgiełkę - podobną jak miał Agusek. To już wiek niestety :-( Quote
Ulka18 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Tak myslalam :roll: widac taki niebieski kolorek na oczkach. A moze to byc tez pozostalosc po tej cholernej ciegielni, ktora tak pyli. Moze Wegielek ma wiecej niz 7 latek? Co mowil wet? Quote
Basia1968 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 o jejkuuuuuu jaki on cudniasty, taki przymiluśny, mizianko do spanka:loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Wiele pieknych, madrych psiakow czeka latami na domy i nic.Dobrze, ze Wegielek jest juz bezpieczny. Quote
Zofia.Sasza Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Trochę podobny do Rudzinki :-(:-(:-(:-( Quote
Murka Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Ulka18 napisał(a):Tak myslalam :roll: widac taki niebieski kolorek na oczkach. A moze to byc tez pozostalosc po tej cholernej ciegielni, ktora tak pyli. Moze Wegielek ma wiecej niz 7 latek? Co mowil wet? Możliwe, że jest starszy, ale ząbki może mieć zniszczone po schronisku :roll: W każdym razie jest bardzo miłym i wesołym psiakiem, kontaktowym, nie widać po nim jakichkolwiek lęków. Jesli chodzi o inne psy to jest jak na razie całkowicie OK, nawet psy samce mu nie przeszkadzają. Byle tylko za bardzo sie z nim nie spoufalały bo wtedy warczy :cool3: Jeśli chodzi o kastrację, to zależy od Filipków :cool3: Jeśli padnie hasło, to sobie wszystko poukładamy tak, żeby było ok ;) Quote
Ulka18 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 To naprawde zadziwiajace, ze ci schroniskowi weterani po wyjsciu sa tacy normalni. Jakby te lata na nich nie mialy widocznego wplywu. No i Wegielek jest szczegolny, bo umie zalatwiac sie na spacerach :cool3: Jeśli chodzi o kastrację, to zależy od Filipków No tak, zapomnialam :oops: ze to nie nasz 'wspolny' psiak, a juz sie rzadze w sprawie ciachanka :evil_lol: Quote
Filipki Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Właśnie wysłałam przekaz, przepraszam ,że tak późno,bo chyba Wę gielek na minusie, ale czasowo nie wyrabiamy. Ulka nie przepraszaj, wszystkie mieleckie psiaki są twoje:evil_lol: i nasze trochę też. Jeśli Wę gielek jest na siłach to trzeba to załatwić jak najszybciej. On jest naprawdę cudowny, następny o którym marzę. Niestety piątego futra już nie możemy mieć. Węgielka chyba ogłaszała Ewatr, ale na tych zdjęciach od Murki jest jeszcze piękniejszy. Quote
Ulka18 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Tak, chyba Ewatr oglaszala Wegielka, ale nie wiem, czy Ewa byla juz na tym watku. Zaraz podesle Jej link. Quote
ewatr Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Nie widziałam tego watku :eviltong: a Węgielka ogłaszam cały czas na allegro Węgielek puchata kulka pies zaraz mu zmienie zdjecia i troche opis :lol: Dzięki Aga za linka do watku ! Quote
Ulka18 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ewus i zmien prosze kontakt na nasza Mureczke :cool3: Quote
Murka Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 To my się nastawiamy psychicznie na kastrację :eviltong: Quote
Ulka18 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 I bardzo dobrze, bardzo dobrze. Trzeba Wegielka wyciachac, zmiejszymy ryzyko zachorowan na pewne choroby. Quote
Gosiapk Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Wygląda zupełnie jak Szpic Niemiecki Mały Czarny :crazyeye: Quote
Ulka18 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Wegielek zaczyna nowy tydzien na pierwszej stronie :hand: Quote
ewatr Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Ulka18 napisał(a):Ewus i zmien prosze kontakt na nasza Mureczke :cool3: Kontakt zmieniłam od ręki ;) Mały czarny szpic ma 1 obserwatora i zaraz go przerobie z "puchatej kulki "na czarnego szpica :evil_lol: ...... no tylko u nas tak szybko mozna stac sie prawie rasowcem :eviltong: Quote
Ulka18 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Moja Babcia miala takiego psiaka tylko bialego. I byl to prawdziwy szpic niemiecki, no moze troche lapki miala Paga dluzsze. Quote
Murka Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Węgielek powoli przypomina sobie dawne czasy kiedy to mieszkał w domu :razz: Wie co to piłeczka i do czego służy :multi: Jak zobaczyłam błysk w jego oku i zobaczyłam jak pobiegł za piłeczką i zaczął się nią bawić to od razu wyobraziłam sobie że kiedyś jako młody psiaczek musiał ganiać tak całymi dniami w prawdziwym domu... Quote
Reno2001 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 No proszę, proszę. Przypomina sobie psiaczek dawne czasy. SUPER :multi:!!! Żal, że tyle czasu musiał przesiedziec w schronisku. Quote
Ulka18 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Murka napisał(a):Węgielek powoli przypomina sobie dawne czasy kiedy to mieszkał w domu :razz: Wie co to piłeczka i do czego służy :multi: Jak zobaczyłam błysk w jego oku i zobaczyłam jak pobiegł za piłeczką i zaczął się nią bawić to od razu wyobraziłam sobie że kiedyś jako młody psiaczek musiał ganiać tak całymi dniami w prawdziwym domu... Ciekawe co sie zatem stalo, ze taki cudny psiaczek znalazl sie w schronisku. Kiedys byl domowy, widac wyraznie po jego zachowaniu. Ale sie musial ucieszyc jak zobaczyl pileczke :lol: Quote
Ulka18 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Tego sie nie dowiemy, przedtem byl inny kierownik i nie bedziemy miec dostepy do jego zapiskow. Pan Antoni - wirtualny opiekun Węgielka - wplacil grudniowa oplate wirtualna na konto hoteliku. Ma tez link do tego watku i na pewno obejrzal metamorfoze Węgielka. Dziękuję za informację. Grudniową wpłatę przekazałem na konto hoteliku. Quote
Recommended Posts