Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie Węgielkowi potrzebny jest ktoś taki . Po tylu latach w schronie Węgielkowi potrzebny jest kochający dom. Przykład Gacka pokazuje, że warto cierpliwie czekać na tego właściwego człowieka.

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Węgielek upodobał sobie jedną z wycieraczek w korytarzu i nie chce nawet się przenieść na kocyk, który mu kładę obok. Próbowaliśmy go przesiedlić do kuchni, ale wykorzystuje każdą okazję, aby się wymknąć na korytarz.. na swoją wycieraczkę :cool1:

Jest przegrzeczny, jakby go nie było w ogóle w domu. Tylko trzeba uważać, jak się schodzi poschodach, aby nie wdepnąć w kupę czarnego futerka, bo Węgielek upodobał sobie właśnie wycieraczke pod schodami na piętro :lol:

Blizna się pięknie goi, wszystko ok :multi:

Posted

Jest przegrzeczny, jakby go nie było w ogóle w domu.

Wiele ludzi potrzebuje takiego własnie psa, spokojnego, grzecznego w domu.
Ciocia Ewatr powinna dopisac ten tekst do aukcji allegro i dac tytul np. Węgielek mały szpic, idealny do mieszkania czy cus w tym stylu.

Murko, czy Węgielek w ogóle szczeka?

Posted

Ulka18 napisał(a):

Ciocia Ewatr powinna dopisac ten tekst do aukcji allegro i dac tytul np. Węgielek mały szpic, idealny do mieszkania czy cus w tym stylu.

Dopisane ;)

Posted

Szczekać szczeka, ale bardzo rzadko i symbolicznie ;)
Z psami nie ma problemów, generalnie nie interesują go inne psy, nawet samce. Absolutnie nie jest zaczepny. Kiedy jakiś pies przekracza granicę jego prywatności to warczy i tyle :razz:

Posted

Murka napisał(a):
Szczekać szczeka, ale bardzo rzadko i symbolicznie ;) Z psami nie ma problemów, generalnie nie interesują go inne psy, nawet samce. Absolutnie nie jest zaczepny. Kiedy jakiś pies przekracza granicę jego prywatności to warczy i tyle :razz:

To pies IDEAL, rzadko mozna teraz takie psiaki spotkac, i to po tylu latach w schronisku :fadein:

Czy myslicie, ze wielkim nadużyciem byloby, gdybym za kilka dni zapytala P.Andrzeja od Mai o mozliwosc ogloszenia Węgielka w Gwiazdach :???:
Moze by sie ktos zglosil taki jak domek Majki.

Posted

Jestem ZA!
Ja na razie w prasie lokolnej dostalam rabat 30% i za ogłoszenie psa z kolorowym zdjęciem trzeba zapłacić 80 zł - 30% + 22% vat. Gazeta ma spory zasięg w naszym regionie. Na razie na pierwszy ogień idzie Roan, bo jest u nas najdłużej po Krówku i Gacku. Zobaczymy jaki będzie efekt :cool3:

Posted

Ja też myślałam o ogłoszeniu prasowym Węgielka , a wy najlepiej wiecie , w jakich czasopismach ma to sens. Koszty pokryjemy, wiem , że wybieracie te z przyzwoitymi cenami. Węgielek jest tak kochany, że musi trafić do super domku.

Posted

Jaki on kochany i mądry... To niesamowite, że psy po tylu latach w schronisku często pamiętają co to dom i dokładnie wiedzą jak się w nim zachować...
W zeszłym roku wyciągnęliśmy ze swarzędzkiego schroniska niewidomego, 12 letniego staruszka, który spędził 10 lat swojego życia w boksie i wiecie co? Ten pies po przyjściu do domu ani razu się nie załatwił, nic nie zniszczył, zaczął bawić się zabawkami... wyobrażacie to sobie? po 10 latach!
Węgielku - jak dobrze, że ty już nie w schronisku :)

Posted

Wegielek czuje sie dobrze, jak pisala nasza Murka.

Zaczynamy intensywnie go oglaszac.
To ja za Wasza rada napisze do Pana Andrzeja nt. ogloszenia w Gwiazdach. Mysle, ze mozna by jednego psa na miesiac oglosic, bo jak widac po Mai domow sie zglosilo sporo (chyba 3) i mozna by im inne psiaki podeslac. No chyba, ze cena bedzie zaporowa.

Posted

Przydałby się domek, bo mój syn mnie zamęczy . Mało mu 4 i co zobaczy psa w potrzebie, "wzrostem " pasującego do naszych to jęki,ledwo przeżyłam a Brownim, to zaczął z Węgielkiem.Ufff....

Posted

Mam w domu to samo, tylko ze Ulka mnie męczy o drugiego kota :lol:
A raczej koteczke, taka fajna, przytulasta, taka jak nasza Sissi ['],
bo nasz Rysiek to jest straszny szałaput, zwiemy go też chuliganem.
Także znam ten ból :cool1: Ale w sumie, to fajne te nasze dzieciaki, ze tak kochaja zwierzęta, ale Ulka z tego powodu znowu jest pośmiewiskiem w klasie :shake:

Posted

Spodziewalyscie sie Cioteczki takiej odpowiedzi [SIZE=2]:mdleje:

[SIZE=3]Będziemy zamieszczać ogłoszenia o mieleckich psach bez oplat. Na poczatek proponuję "mojego" Dimitrisa.[...]Nie wiem tylko, czy chodzi Wam o ogłoszenie w papierowych Gwiazdach, w tygodniku, czy o strone internetową Gwiazd.

Posted

Super.:loveu: Patrząc na to co Pan Andrzej robi dla mielczaków,to mnie ta odpowiedź bardzo nie zdziwiła. Trochę mnie za to dziwi to ,że Ulce dokuczają w klasie z powodu zwierzaków. Muszę przyznać , że w niegrzecznej klasie Filipa pod tym względem dzieciaki są w porządku. W październiku tylko ich klasa zebrała 90 kg karmy dla dębickiego przytuliska, a do nas przychodzą całe wycieczki pobawić się z pieskami.

Posted

Pan Andrzej jest po prostu przekochany :loveu::loveu::loveu:
Najbardziej zależy nam na wydaniu gazetowym. W internecie sobie jakoś śmigamy a nie docieramy do ludzi bez netu. Gazeta to podstawa ;). Dimitrisa przed ogłoszeniem to trzeba potestowac chociaż na koty, bo tak na prawdę za wiele o nim to nie wiemy :roll:. Szkoda, że on nie moze przyjśc do hoteliku w miejsce Mai.

A Ulka niech się nie przejmuje. Kto nie kocha zwierzat, ten nie jest prawdziwym człowiekiem.
Ja się cieszę, że moja siostrzenica troszkę się w te sprawy też angażuje. Teraz namolnie nakręca rodziców na drugiego psa, tym razem ze schroniska ;).

Posted

Dzieci potrafią być czasami bardzo okrutne. Zresztą jak się czyta, co ludzie robią zwierzętom... przecież ci "ludzie" często mają dzieci, pomyślcie jaki przykład wtedy z domu idzie :shake:
Mam nadzieję, że Węgielka jakieś kochane człowieki przygarną :loveu: