Filipki Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Właśnie Węgielkowi potrzebny jest ktoś taki . Po tylu latach w schronie Węgielkowi potrzebny jest kochający dom. Przykład Gacka pokazuje, że warto cierpliwie czekać na tego właściwego człowieka. Quote
Murka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Węgielek upodobał sobie jedną z wycieraczek w korytarzu i nie chce nawet się przenieść na kocyk, który mu kładę obok. Próbowaliśmy go przesiedlić do kuchni, ale wykorzystuje każdą okazję, aby się wymknąć na korytarz.. na swoją wycieraczkę :cool1: Jest przegrzeczny, jakby go nie było w ogóle w domu. Tylko trzeba uważać, jak się schodzi poschodach, aby nie wdepnąć w kupę czarnego futerka, bo Węgielek upodobał sobie właśnie wycieraczke pod schodami na piętro :lol: Blizna się pięknie goi, wszystko ok :multi: Quote
Ulka18 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Jest przegrzeczny, jakby go nie było w ogóle w domu. Wiele ludzi potrzebuje takiego własnie psa, spokojnego, grzecznego w domu. Ciocia Ewatr powinna dopisac ten tekst do aukcji allegro i dac tytul np. Węgielek mały szpic, idealny do mieszkania czy cus w tym stylu. Murko, czy Węgielek w ogóle szczeka? Quote
terra Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Węgielek ma obfite futro. Może jemu jest zbyt gorąco w kuchni i dlatego przenosi się na korytarz? Quote
Filipki Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A czy Węgielek zgadza się z innymi psami? Quote
ewatr Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Ulka18 napisał(a): Ciocia Ewatr powinna dopisac ten tekst do aukcji allegro i dac tytul np. Węgielek mały szpic, idealny do mieszkania czy cus w tym stylu. Dopisane ;) Quote
Murka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Szczekać szczeka, ale bardzo rzadko i symbolicznie ;) Z psami nie ma problemów, generalnie nie interesują go inne psy, nawet samce. Absolutnie nie jest zaczepny. Kiedy jakiś pies przekracza granicę jego prywatności to warczy i tyle :razz: Quote
Reno2001 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Węgielek to bardzo mądry pies!!! :p:p:p Quote
Ulka18 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Murka napisał(a):Szczekać szczeka, ale bardzo rzadko i symbolicznie ;) Z psami nie ma problemów, generalnie nie interesują go inne psy, nawet samce. Absolutnie nie jest zaczepny. Kiedy jakiś pies przekracza granicę jego prywatności to warczy i tyle :razz: To pies IDEAL, rzadko mozna teraz takie psiaki spotkac, i to po tylu latach w schronisku :fadein: Czy myslicie, ze wielkim nadużyciem byloby, gdybym za kilka dni zapytala P.Andrzeja od Mai o mozliwosc ogloszenia Węgielka w Gwiazdach :???: Moze by sie ktos zglosil taki jak domek Majki. Quote
Reno2001 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Ja bym sie podpytała. Przeciez możemy nawet zapłacic za ogłoszenia, byle nasze psiaki miały szansę zaistniec w prasie i dotrzec do ludzi bez internetu. Quote
Murka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Jestem ZA! Ja na razie w prasie lokolnej dostalam rabat 30% i za ogłoszenie psa z kolorowym zdjęciem trzeba zapłacić 80 zł - 30% + 22% vat. Gazeta ma spory zasięg w naszym regionie. Na razie na pierwszy ogień idzie Roan, bo jest u nas najdłużej po Krówku i Gacku. Zobaczymy jaki będzie efekt :cool3: Quote
Filipki Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Ja też myślałam o ogłoszeniu prasowym Węgielka , a wy najlepiej wiecie , w jakich czasopismach ma to sens. Koszty pokryjemy, wiem , że wybieracie te z przyzwoitymi cenami. Węgielek jest tak kochany, że musi trafić do super domku. Quote
wanda szostek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Węgielek już po kastracji? Wszystko było bez komplikacji? Quote
Ra_dunia Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jaki on kochany i mądry... To niesamowite, że psy po tylu latach w schronisku często pamiętają co to dom i dokładnie wiedzą jak się w nim zachować... W zeszłym roku wyciągnęliśmy ze swarzędzkiego schroniska niewidomego, 12 letniego staruszka, który spędził 10 lat swojego życia w boksie i wiecie co? Ten pies po przyjściu do domu ani razu się nie załatwił, nic nie zniszczył, zaczął bawić się zabawkami... wyobrażacie to sobie? po 10 latach! Węgielku - jak dobrze, że ty już nie w schronisku :) Quote
Reno2001 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Teraz tylko dom dla przystojniaka potrzebny :p. Quote
Ulka18 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Wegielek czuje sie dobrze, jak pisala nasza Murka. Zaczynamy intensywnie go oglaszac. To ja za Wasza rada napisze do Pana Andrzeja nt. ogloszenia w Gwiazdach. Mysle, ze mozna by jednego psa na miesiac oglosic, bo jak widac po Mai domow sie zglosilo sporo (chyba 3) i mozna by im inne psiaki podeslac. No chyba, ze cena bedzie zaporowa. Quote
Reno2001 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Pytaj, Ulka, pytaj!!! Co prasa to prasa. Nie mozemy się ograniczac do interenetu. Quote
Filipki Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Tak koniecznie trzeba zapytać. Może cena nie będzie zaporowa? Koniecznie musimy znaleźć Węglusiowi dobry dom. Quote
Ulka18 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Zapytalam P.Andrzeja o koszt i mozliwosc ogloszenia Wegielka w Gwiazdach. Moze akurat nie bedzie bardzo drogo. Quote
Filipki Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Przydałby się domek, bo mój syn mnie zamęczy . Mało mu 4 i co zobaczy psa w potrzebie, "wzrostem " pasującego do naszych to jęki,ledwo przeżyłam a Brownim, to zaczął z Węgielkiem.Ufff.... Quote
Ulka18 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Mam w domu to samo, tylko ze Ulka mnie męczy o drugiego kota :lol: A raczej koteczke, taka fajna, przytulasta, taka jak nasza Sissi ['], bo nasz Rysiek to jest straszny szałaput, zwiemy go też chuliganem. Także znam ten ból :cool1: Ale w sumie, to fajne te nasze dzieciaki, ze tak kochaja zwierzęta, ale Ulka z tego powodu znowu jest pośmiewiskiem w klasie :shake: Quote
Ulka18 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Spodziewalyscie sie Cioteczki takiej odpowiedzi [SIZE=2]:mdleje: [SIZE=3]Będziemy zamieszczać ogłoszenia o mieleckich psach bez oplat. Na poczatek proponuję "mojego" Dimitrisa.[...]Nie wiem tylko, czy chodzi Wam o ogłoszenie w papierowych Gwiazdach, w tygodniku, czy o strone internetową Gwiazd. Quote
Filipki Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Super.:loveu: Patrząc na to co Pan Andrzej robi dla mielczaków,to mnie ta odpowiedź bardzo nie zdziwiła. Trochę mnie za to dziwi to ,że Ulce dokuczają w klasie z powodu zwierzaków. Muszę przyznać , że w niegrzecznej klasie Filipa pod tym względem dzieciaki są w porządku. W październiku tylko ich klasa zebrała 90 kg karmy dla dębickiego przytuliska, a do nas przychodzą całe wycieczki pobawić się z pieskami. Quote
Reno2001 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Pan Andrzej jest po prostu przekochany :loveu::loveu::loveu: Najbardziej zależy nam na wydaniu gazetowym. W internecie sobie jakoś śmigamy a nie docieramy do ludzi bez netu. Gazeta to podstawa ;). Dimitrisa przed ogłoszeniem to trzeba potestowac chociaż na koty, bo tak na prawdę za wiele o nim to nie wiemy :roll:. Szkoda, że on nie moze przyjśc do hoteliku w miejsce Mai. A Ulka niech się nie przejmuje. Kto nie kocha zwierzat, ten nie jest prawdziwym człowiekiem. Ja się cieszę, że moja siostrzenica troszkę się w te sprawy też angażuje. Teraz namolnie nakręca rodziców na drugiego psa, tym razem ze schroniska ;). Quote
Ra_dunia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Dzieci potrafią być czasami bardzo okrutne. Zresztą jak się czyta, co ludzie robią zwierzętom... przecież ci "ludzie" często mają dzieci, pomyślcie jaki przykład wtedy z domu idzie :shake: Mam nadzieję, że Węgielka jakieś kochane człowieki przygarną :loveu: Quote
Recommended Posts