taubi Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 anita_happy to jest wlasnie to!!! Dusia sie zmienila od 2008 roku a teraz jest jeszcze lepiej jak jest z miskiem :) Quote
monika55 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Piekna Dusia jest. Musi znalezc super ludzia i domek. Quote
Akrum Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Dusia hopsaj w podskokach do góry, po nowy domek!!! Quote
AgusiaP Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 taubi napisał(a):No, moze nie pisac o dowozie. Gazzy dziękujemy :) Ok. Zamówiłam u zuzy911 bazarek ogłoszeniwy dla Dusi. Powinien byc po świętach. To z kim jest teraz Brutusek? Quote
taubi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Brutusek chwilowo jest z Figą http://www.allegro.pl/item971820492_duza_kochana_przylepa_do_adopcji_cudna_figa.html Quote
AgusiaP Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Piękna Figusia... Jej historia niestety już mniej piękna.Biedna sunia. To się nigdy nie skończy... Quote
Olga7 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Mam nadzieję ,że szukanie domu dla tej ślicznej szorstkowlosej Dusi nie potrwa długo ,gdyż ona już rok temu powinna mieć swój dom . Gdyby nie AgusiaP - to obawiam się ,że następne lata ta sunia nadal by tkwiła w Psim Aniele z etykietką psa nie adopcji ,gdyż jest zbyt wystraszona .Tak było jednak w 2008 r.,kiedy trafila do schronu po błąkaniu się z innymi bezdomnymi psami. Wątek Dusi zniknął na 15 m-cy -nie bylo widac go wcale. Ja także bylam przekonana ,że Dusia już jest dawno adoptowana.Dlatego nie ma sensu pytać ,prosić i liczyć na odzew prośb na pw ,czy wątku -by znalazł się ktos ,kto będzie osobiście poświęcał cale tyg. albo m-ce na zajmowanie się Dusia czy innym psem -bo to jest nierealne. Jedynymi osobami zapewne są i zostaną wolontariusze pomagający i zajmujący się psami w Psim Aniele.O ile wiem z rozm.tel wtedy -to do Dusi przyjeżdżala wtedy kilka razy jakaś mloda kobieta -i na kilku spacerach się to skończylo.Same takie krotkie spacery malo dają -jeśli pies wraca potem do schronu. Jeśli trafi się dobry domek dla Dusi w innej części Polski -to wizyty po adopcji oraz kontakt z domem Dusi mogą spełniać inne ciotki czy wolontariusze z dogo przecież. A w takim dobrym domu Dusia na pewno prędko się zaaklimatyzuje i okaże swą wdzięczność i psie serduszko .:p Quote
Jo37 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Melduję sie na wątku. Szkoda,że nie mam domu z ogrodem. Quote
Olga7 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ale Dusia wcale nie musi byc w domu z ogrodem -ale dobrze by byloi by mogla wybiegać się jednak- choć niekoniecznie na każdym spacerku -no i miec fajnego psa-kumpla do towarzystwa w tym domku ,ale to chyba nie jest konieczny warunek -Dusia lubi przyjaznić się z psami -jak widać z wątku i bardzo ceni sobie takiego kumpla -a może i sunię też ? Niekoniecznie tylko psa -kumpla .Może jakieś wypady do parku choć czy trawniki większe albo na dzialkę itp. -od czasu do czasu choć ... Quote
aanka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Dusiu , , oby znalazł się dla Ciebie domek , nie koniecznie tylko w Warszawie ......., szkoda ,że mam 4 psy ..... Quote
siekowa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Fotki z głównego wątku azylowego: [quote name='Bonsai']No to czas na Dusię, ale wyszła na bardzo smutną i przestraszoną... Quote
taubi Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 ******************************** Dusia na wczorajszym spacerku jaka szczesliwa :) cudo kochane :) Quote
Akrum Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 śliczna mordeczko, dlaczego nikt się o ciebie nie pyta,nikt nie dzwoni? Quote
taubi Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 ************************ moje ulubione zdjecie :) Quote
AgusiaP Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ależ Dusia miała sesje zdjęciową. Prawdziwa modelka... Quote
Akrum Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 mordeczka zachwycona :) Tylko szkoda, że nie ma kto Dusi wyczesywać... takie by miała ładniutkie futerko, atak... Quote
aanka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Witaj ślicznotko, , pięknie wyglądasz na zdjęciach , musisz jeszcze trochę poczekać piesiu.Na pewno ktoś Cię szuka..... Quote
Olga7 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Piękne fot. ślicznej Dusi -ale widzę ,że ma rankę pod prawym okiem /pod lewym też nieco chyba/ ? Chyba to jakieś skaleczenie jednak tylko ? Pewnie już jakoś opatrzone ,bo to tak blisko oka jest .Maść niezbedna chyba-albo lek jakiś /choć Rivanol w maści /na te rankę/dziękuję z góry za to/. Dusia wyraznie odżywa na spacerach i widać wiatr w futerku -takie rozmierzwione sympatycznie . Piękna ta Dusia jest -a jaka fotogeniczna .:loveu: I te śliczne uszka -strzępiaste i takie uroczo sterczące z kosmykami na końcach nieraz ustawione.:p Kąpiele i wyczesywanie futerka Dusi sprawi ,że będzie elegancka z niej sunia -bo warunki na to ma .Ale to już w nowym domku -oby jak najprędzej -jeszcze w kwietniu może ...? Quote
aanka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Właśnie Olga o7 , Dusia ma niesamowite te uszęta, jak wiewiórka i te piękne oczy - można w nich utonąć. . Quote
Olga7 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 takie trochę czasem jak kosmita :) - gdy nastawi te kosmyki wiewiorcze śliczne ..:p Oczka-piękne -jak cala Dusia .. tylko futerko czeka juz od dawna na cieplą kąpiel w szamponie i czesanie ,bo skołtunione się robi na bokach Dusi -tak dlugo czeka na pielęgnację w swym domku ... Quote
Bonsai Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 O widzę Asiu, że wstawiłaś moje zdjęcia - fajnie. :) Przy okazji zapisuję sobie wątek Dusi. Bardzo ładnie wyszła Dusia na zdjęciach Taubi - to ona nie zawsze się tak boi? Quote
Recommended Posts