Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

taubi napisał(a):
No, moze nie pisac o dowozie.
Gazzy dziękujemy :)

Ok. Zamówiłam u zuzy911 bazarek ogłoszeniwy dla Dusi. Powinien byc po świętach.
To z kim jest teraz Brutusek?

Posted

Mam nadzieję ,że szukanie domu dla tej ślicznej szorstkowlosej Dusi nie potrwa długo ,gdyż ona już rok temu powinna mieć swój dom . Gdyby nie AgusiaP - to obawiam się ,że następne lata ta sunia nadal by tkwiła w Psim Aniele z etykietką psa nie adopcji ,gdyż jest zbyt wystraszona .Tak było jednak w 2008 r.,kiedy trafila do schronu po błąkaniu się z innymi bezdomnymi psami. Wątek Dusi zniknął na 15 m-cy -nie bylo widac go wcale. Ja także bylam przekonana ,że Dusia już jest dawno adoptowana.Dlatego nie ma sensu pytać ,prosić i liczyć na odzew prośb na pw ,czy wątku -by znalazł się ktos ,kto będzie osobiście poświęcał cale tyg. albo m-ce na zajmowanie się Dusia czy innym psem -bo to jest nierealne. Jedynymi osobami zapewne są i zostaną wolontariusze pomagający i zajmujący się psami w Psim Aniele.O ile wiem z rozm.tel wtedy -to do Dusi przyjeżdżala wtedy kilka razy jakaś mloda kobieta -i na kilku spacerach się to skończylo.Same takie krotkie spacery malo dają -jeśli pies wraca potem do schronu. Jeśli trafi się dobry domek dla Dusi w innej części Polski -to wizyty po adopcji oraz kontakt z domem Dusi mogą spełniać inne ciotki czy wolontariusze z dogo przecież. A w takim dobrym domu Dusia na pewno prędko się zaaklimatyzuje i okaże swą wdzięczność i psie serduszko .:p

Posted

Ale Dusia wcale nie musi byc w domu z ogrodem -ale dobrze by byloi by mogla wybiegać się jednak- choć niekoniecznie na każdym spacerku -no i miec fajnego psa-kumpla do towarzystwa w tym domku ,ale to chyba nie jest konieczny warunek -Dusia lubi przyjaznić się z psami -jak widać z wątku i bardzo ceni sobie takiego kumpla -a może i sunię też ? Niekoniecznie tylko psa -kumpla .Może jakieś wypady do parku choć czy trawniki większe albo na dzialkę itp. -od czasu do czasu choć ...

Posted

Piękne fot. ślicznej Dusi -ale widzę ,że ma rankę pod prawym okiem /pod lewym też nieco chyba/ ? Chyba to jakieś skaleczenie jednak tylko ? Pewnie już jakoś opatrzone ,bo to tak blisko oka jest .Maść niezbedna chyba-albo lek jakiś /choć Rivanol w maści /na te rankę/dziękuję z góry za to/. Dusia wyraznie odżywa na spacerach i widać wiatr w futerku -takie rozmierzwione sympatycznie . Piękna ta Dusia jest -a jaka fotogeniczna .:loveu:
I te śliczne uszka -strzępiaste i takie uroczo sterczące z kosmykami na końcach nieraz ustawione.:p
Kąpiele i wyczesywanie futerka Dusi sprawi ,że będzie elegancka z niej sunia -bo warunki na to ma .Ale to już w nowym domku -oby jak najprędzej -jeszcze w kwietniu może ...?

Posted

takie trochę czasem jak kosmita :) - gdy nastawi te kosmyki wiewiorcze śliczne ..:p Oczka-piękne -jak cala Dusia ..
tylko futerko czeka juz od dawna na cieplą kąpiel w szamponie i czesanie ,bo skołtunione się robi na bokach Dusi -tak dlugo czeka na pielęgnację w swym domku ...

Posted

O widzę Asiu, że wstawiłaś moje zdjęcia - fajnie. :) Przy okazji zapisuję sobie wątek Dusi.
Bardzo ładnie wyszła Dusia na zdjęciach Taubi - to ona nie zawsze się tak boi?