Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='taubi']******************************

Zapytanie do Taubi : Martwią mnie jednak bardzo te dwie ,ciemne plamki -ranki pod każdym okiem Dusi. Czy to nie są przypadkiem kleszcze ? Bo kleszcze już atakują . Być może myle się ,ale na wczorajszych /chyba z poprzedniego dnia/ -nie ma takich u Dusi pod każdym okiem .Jesli to stan zapalny skory ,lub ukąszenia owadów -to sunia powinna być zaraz opatrzona. Może to podrapanie-ranki pod każdym okiem ,ale ja tylko domyślam się ze zbliżeń na fot. z ostatniego dnia ./Trochę to może za duże -jak na kleszcza opitego/.
Może też któraś z ciotek byla ostatnio z Dusią na spacerze lub widziala ją z bliska w schronie i wie ,skąd te zmiany skórne pod oczami Dusi ?? To nie wygląda chyba na pogryzienie przez psa.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję ,że ta informacja Moniki nie dotyczy Dusi jednak. Skąd u Dusi nagle takie kropki pod oczyma.Na pryszcze też nie wyglada to chyba.
Takie zdrapania -nagle to chyba też nie są ? Bo to jakby okrągle ślady -przekrwione ...I to pod każdym okiem ? Martwi nas to . Ja wiem ,ze swięta już za 3 dni ,ale niepokoi mnie to ..:shake:

Posted

monika55 napisał(a):
Tez zagladam na te chyba ranki. Uczulona jestem po przypadku Mani, miala takie czarne kropy. Skonczylo sie zle, tfu, tfu , nie zapeszam. Pewnie to tylko zadrapania.

Czy może to ktoś na miejscu sprawdzic???

Posted

No wlasnie- b.prosimy ,żeby ktoś z Psiego Aniola poprosił weta/przy okazji najbliższej -dziś-jutro / do Dusi ,żeby obejrzał te zmiany pod oczami Dusi -by nie bylo potem problemów ,jesli stan zapalny sie wywiąże. Wystarczy może jakaś maść.

Posted

olga7 napisał(a):
No wlasnie- b.prosimy ,żeby ktoś z Psiego Aniola poprosił weta do Dusi ,żeby obejrzał te zmiany pod oczami Dusi -by nie bylo potem problemów ,jesli stan zapalny sie wywiąże. Może zadzwonić do Taubi ?

Tez tak myśle. Lepiej dmuchac na zimne...Napweno Taubi wieczorem będzie na wątku.

Posted

Widzę ,że taubi byl dziś na dogo - mamy prośbę o zbadanie -obejrzenie tych zmian pod oczami Dusi -czy to nadal się rozwija -a jesli tak ,to prosimy o zastosowanie leku-maści itp. a może wet da radę obejrzeć to przy okazji wizyty w schronie lub można by zaprowadzić Dusię do weta ,jesli to niedaleko ..??

To prośba nie tylko do taubi ,ale i kogoś kto może akurat będzie mial możliwość czy konieczność pobytu/wizyty w Azylu Psi Anioł .

Posted

Też uważam, że należałoby to sprawdzić , ja używam rivanol w żelu u swoich zwierzaków , może chociaż dorażnie. Dusiu - myślimy o TOBIE..

Posted

[quote name='taubi']2 telefony ale do d...[/QUOTE]

A cosik więcej....
Niestety jeszcze musimy poczekac troszkę na bazarek ogłoszeniowy dla Dusi.
Myśle, że w następnym tygodniu juz będą;) Nie chcę poganiac Zuzy bo dziewczyna ma kupe roboty z tym bazarkiem