Olga7 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='taubi']****************************** Zapytanie do Taubi : Martwią mnie jednak bardzo te dwie ,ciemne plamki -ranki pod każdym okiem Dusi. Czy to nie są przypadkiem kleszcze ? Bo kleszcze już atakują . Być może myle się ,ale na wczorajszych /chyba z poprzedniego dnia/ -nie ma takich u Dusi pod każdym okiem .Jesli to stan zapalny skory ,lub ukąszenia owadów -to sunia powinna być zaraz opatrzona. Może to podrapanie-ranki pod każdym okiem ,ale ja tylko domyślam się ze zbliżeń na fot. z ostatniego dnia ./Trochę to może za duże -jak na kleszcza opitego/. Może też któraś z ciotek byla ostatnio z Dusią na spacerze lub widziala ją z bliska w schronie i wie ,skąd te zmiany skórne pod oczami Dusi ?? To nie wygląda chyba na pogryzienie przez psa. Quote
koosiek Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Kleszcz to raczej nie jest, zostałby wyjęty, szczególnie, jeśli jest w tak widocznym miejscu. Quote
monika55 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Tez zagladam na te chyba ranki. Uczulona jestem po przypadku Mani, miala takie czarne kropy. Skonczylo sie zle, tfu, tfu , nie zapeszam. Pewnie to tylko zadrapania. Quote
Olga7 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Mam nadzieję ,że ta informacja Moniki nie dotyczy Dusi jednak. Skąd u Dusi nagle takie kropki pod oczyma.Na pryszcze też nie wyglada to chyba. Takie zdrapania -nagle to chyba też nie są ? Bo to jakby okrągle ślady -przekrwione ...I to pod każdym okiem ? Martwi nas to . Ja wiem ,ze swięta już za 3 dni ,ale niepokoi mnie to ..:shake: Quote
AgusiaP Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 monika55 napisał(a):Tez zagladam na te chyba ranki. Uczulona jestem po przypadku Mani, miala takie czarne kropy. Skonczylo sie zle, tfu, tfu , nie zapeszam. Pewnie to tylko zadrapania. Czy może to ktoś na miejscu sprawdzic??? Quote
Olga7 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 No wlasnie- b.prosimy ,żeby ktoś z Psiego Aniola poprosił weta/przy okazji najbliższej -dziś-jutro / do Dusi ,żeby obejrzał te zmiany pod oczami Dusi -by nie bylo potem problemów ,jesli stan zapalny sie wywiąże. Wystarczy może jakaś maść. Quote
AgusiaP Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 olga7 napisał(a):No wlasnie- b.prosimy ,żeby ktoś z Psiego Aniola poprosił weta do Dusi ,żeby obejrzał te zmiany pod oczami Dusi -by nie bylo potem problemów ,jesli stan zapalny sie wywiąże. Może zadzwonić do Taubi ? Tez tak myśle. Lepiej dmuchac na zimne...Napweno Taubi wieczorem będzie na wątku. Quote
Olga7 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Widzę ,że taubi byl dziś na dogo - mamy prośbę o zbadanie -obejrzenie tych zmian pod oczami Dusi -czy to nadal się rozwija -a jesli tak ,to prosimy o zastosowanie leku-maści itp. a może wet da radę obejrzeć to przy okazji wizyty w schronie lub można by zaprowadzić Dusię do weta ,jesli to niedaleko ..?? To prośba nie tylko do taubi ,ale i kogoś kto może akurat będzie mial możliwość czy konieczność pobytu/wizyty w Azylu Psi Anioł . Quote
aanka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Też uważam, że należałoby to sprawdzić , ja używam rivanol w żelu u swoich zwierzaków , może chociaż dorażnie. Dusiu - myślimy o TOBIE.. Quote
AgusiaP Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Mam nadzieje, że to nie jest nic poważnego... Quote
Akrum Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 dzień dobry Dusia :) czy ktoś już zobaczył te twoje dziwne miejsca pod oczkami? byłaś u weta? Quote
AgusiaP Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Akrum']dzień dobry Dusia :) czy ktoś już zobaczył te twoje dziwne miejsca pod oczkami? byłaś u weta?[/QUOTE] No własnie Dusieńko??? Quote
taubi Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Dziewczyny to są śpiochy :) zapomniałem jej wytrzec przed zdjeciami. Quote
taubi Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 *********************************************************************** Quote
Olga7 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Odwiedzam Dusię jak co dzień -witaj sliczna kudlaczko :) Quote
AgusiaP Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Nie było żadnych telefonów w sprawie Dusi????? Quote
Olga7 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='pidzej'] [/QUOT Tylko 2 telefony w sprawie DUSI na ostatnie jej ogloszenia ?? Może to z winy świąt w dużej mierze ... Quote
AgusiaP Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='taubi']2 telefony ale do d...[/QUOTE] A cosik więcej.... Niestety jeszcze musimy poczekac troszkę na bazarek ogłoszeniowy dla Dusi. Myśle, że w następnym tygodniu juz będą;) Nie chcę poganiac Zuzy bo dziewczyna ma kupe roboty z tym bazarkiem Quote
Recommended Posts