Kostek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Marian ale tu nie ma zadnej awantury, bynajmniej nie z mojej strony...pisze to co mysle i to co wg mnie jest najlepsze dla Dusi, nikt sie nia nie zainteresuje jak nie bedzie jej widac w roznych ogloszeniach... psy z gorszymi problemami trafialy do domow a duska jest psem normalnym tylko utwierdzonym w przekonaniu ze przed obcymi dobrze jest jak sie schowa bo jej kumpel robi to samo Quote
dusje Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Mnie do glowy nawet nie przyszlo coby sie za lby brac :evil_lol: Szkoda mi Dusienki i po prostu podrzucam mozliwosci :oops: Quote
Kostek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 bo to nie czas i miejsce aby sie brac za lby dla mnie mozliwosc ktora teraz trzeba wykorzystac to oglaszanie jej tylko prawdziwe oglaszanie a nie po lebkach raz na miesiac Quote
dusje Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 To w takim razie odwoluje rezerwacje u Jamora, tak? Quote
Kostek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Tresc do ogloszen Dusia około 4 letnia sunia w typie teriera, sięga pod kolano,subtelna, delikatna. Potrzebuje doświadczonego i spokojnego właściciela. Powinna zamieszkać w mieszkaniu w bloku gdzie jest już inny pies. Dusia nie wykazuje agresji do ludzi i innych psów. Sunia jest już wysterylizowana. kontakt w sprawie adopcji: 501-258-303 [email protected] Quote
Akrum Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Kostek']Tresc do ogloszen Dusia około 4 letnia sunia w typie teriera, sięga pod kolano,subtelna, delikatna. Potrzebuje doświadczonego i spokojnego właściciela. Powinna zamieszkać w mieszkaniu w bloku gdzie jest już inny pies. Dusia nie wykazuje agresji do ludzi i innych psów. Sunia jest już wysterylizowana. kontakt w sprawie adopcji: 501-258-303 [email protected] czyli z tym tekstem można ogłaszać, tak?? Quote
taubi Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 dusje napisał(a):To w takim razie odwoluje rezerwacje u Jamora, tak? Jaką rezerwacjie??? Został rezerwowany boks u Jamora, jak nikt na to sie nie zgodzil?? ********************************************************************** PS. Jesli ktos chce naprawde pomoc to niech porobi ogłoszenia dla niej Z góry bardzo dziekuje :) Quote
Kostek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 dokladnie tak, tamten ktory jest na allegro jest stary i ogolnie rzecz biorac zniecheca nawet do czytania wazne aby zainteresowac ludzi ze Duska jest ogolnie normalnym psem a nie straszyc ich ze na pewno sobie z nia nie poradza i nie warto nawet dzwonic to co dziewczyny?bierzemy sie do roboty? Quote
Akrum Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 ok. to podwijam rękawy i zaraz porobię ogłoszenia :) tylko tak moge pomóc tej suni :) Quote
Kostek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Akrum ale to jest wlasnie to czego Dusce potrzeba, musimy wsadzic ja tez do gazet,marzenie gdyby ukazala sie w metrze Quote
taubi Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Jak Dusia była by w metrze było by cudownie :) Są też nowe zdjecia Dusi aktualne kilka stron wczesniej :) Quote
Akrum Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 taubi napisał(a):Są też nowe zdjecia Dusi aktualne kilka stron wczesniej :) To sobie je poszukam i pościągam i ogłoszenia będą. Jutro wkleję stronki, gdzie zrobiłam, znaczy zaraz zacznę robić ;) Quote
dusje Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 taubi napisał(a):Jaką rezerwacjie??? Został rezerwowany boks u Jamora, jak nikt na to sie nie zgodzil?? ********************************************************************** PS. Jesli ktos chce naprawde pomoc to niech porobi ogłoszenia dla niej Z góry bardzo dziekuje :) Zostal zarezerwowany na wypadek gdyby ktos sie zgodzil, jako ze wczesniej byla mowa o tymczasie, a ze kolejki sa wszedzie to trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem. Nie ma sprawy - zaraz odwolam. Quote
taubi Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Umówmy się wszyscy, że zasypiemy internet ogłoszeniami i wtedy zobaczymy jak bedzie :) Quote
mamamuminka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Kto naprawdę zna Dusię ? Po przeczytaniu wątku uzyskałam przejrzystą charakterystykę Dusi : - jak z nią wychodzimy idzie na smyczy i pętli,żeby się nie wyrwała, po czym : - na spacerach nie próbuje uciekać,wyrywać się. - ze strachu załatwia się pod siebie,chodzi przy ziemi, po czym: - nie płaszczy się ze stachu,nie robi pod siebie. - potrzebuje Dt na cywilizację, po czym: - jest normalnym psem. Dusiu , naprawdę jaka jesteś nie wie nikt ???????? Quote
Olga7 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Akrum napisał(a):To sobie je poszukam i pościągam i ogłoszenia będą. Jutro wkleję stronki, gdzie zrobiłam, znaczy zaraz zacznę robić ;) Dobrze by bylo podać na początku wątku nr stron ,na ktorych są inne fot.Dusi -bo nie każdy zagladający na dogo /spoza dogo / ma czas i chęć szukać kolejnych fot. na calym wątku -a tak to ulatwia bardzo dotarcie do fot. No ,ale pidzej by tu byla potrzebna -jako zalożycielka wątku -bo chyba jeszcze nie przekazala nikomu wątku-a dla dobra Dusi to było by chyba korzystne ,jeśli pidzej nie ma czasu na prowadzenie wątku Dusi. Dziękujemy Pidzej ,że nam Dusię pokazala i zalożyla jej wątek . Quote
Olga7 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 To było chyba dużo wcześniej -takie zachowanie Dusi -jak wnioskuję z wątku? .Bo wątek zalożony był w listopadzie 2008 r. -i wtedy tak czasem Dusia chyba zachowywala się? .A teraz jest jednak duża poprawa chyba w jej zachowaniu -jak czytamy w postach z ostatnich dni .Tak ja to przynajmniej rozumiem . Te dwa lata pobytu Dusi w Psim Aniele dużo chyba zmienily Dusię -na korzyść. I taką sunię trzeba chyba prezentować zainteresowanym - tę już mniej wycofaną i przestraszoną. Tamte wcześniejsze zachowania /ucieczki oknem za psami-towarzyszami z ulicy ,czy przeskakiwanie ogrodzenia mialy miejsce chyba tuż po wylowieniu suni i zatrzymaniu jej w schronie -a ona byla b. zżyta a tamtymi psami dwoma z ulicy/ no i już tak nie kladzie się chyba na ziemi -zamiast biegać na spacerkach /jak pisano wcześniej -z początku jej pobytu w schronie/ . Myślę ,że jeśli sunia trafi do cierpliwego czlowieka a do tego z fajnym psem z ktorym się zaprzyjażni -to może trafić nawet do domu z ogrodem /z dobrym ogrodzeniem oczywiście-na wszelki wypadek/ i nie będzie już musiala uciekać do swych kolegów z ulicy -jak to bylo wcześniej. Nalepiej wiedzą o niej cioteczki i wujowie ,ktorzy mają z Dusia do czynienia i znają ją -i piszą o niej samej nam .Ale wspolnie razem zawsze latwiej chyba wybrać -jak pomóc temu ,czy innemu psu. /tak tylko sobie marudzę -z daleka od Dusi i jej schronu :razz:/ -najwyżej ktoś mnie pogoni.. Quote
mamamuminka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Cioteczko,to ja już nic z tego nie wiem :shake: To wczorajsza wypowiedź : taubi napisał(a):Jesli chodzi ze nigdy nie pojdzie do domu z ogrodkiem, to napewno nie pojdzie bo przeskakuje ogrodzenia Quote
Olga7 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ale potem bylo pisane chyba w ostatnich postach ,że te "wyskoki " suni byly spowodowane tęsknotą i chęcią powrotu do swych dwóch towarzyszy niedoli z ulicu -z ktorym się błąkala wtedy -zanim wyłapano ją do schronu ..? Jeśli jednak taubi twierdzi ,że Dusia nadal może uciekać z DS przez płoty -to może ma rację - już sama nie wiem .. Niektore cioteczki jednak piszą ,że niekoniecznie musi tak nadal Dusia robić -jesli będzie szczęsliwa i kochana w nowym domu -a do tego będzie mieć swego psa -kolegę w tym DS .. Quote
Recommended Posts