Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tengusia dopisz w aukcji coś takiego:

[FONT=Georgia]"W związku z ogromnym zainteresowaniem losami blablabla, przypominami dane kontaktowe do bezpośredniego opiekuna psiaka.

tu wpisz dane kontaktowe (niewazne że są) i dopisz jeszcze:

Prosimy o cierpliwość, pod opieką jest wiele psów, nie zawsze od razu telefon może być odebrany
"
[/FONT]

Zrób to np arial black i 18 pkt, kolor powiedzmy jak te ciemnoniebieskie gwiazdki u kupujących. Taki poniekąd PR aukcji, robi dobre wrażenie. A musisz jechać na fali.

Tam ci się automatycznie odznaczy że "dopisano dnia o godzinie". Pisz w tym pustym oknie edycji bo aukcji nie bedziesz widziałą jak już sa zakupy. Wyjdzie tak jak potrzeba. MOżesz poprzedzić z dwoma enterami żeby była jakas interlinia.

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Isadora7']Tengusia dopisz w aukcji coś takiego:

[FONT=Georgia]"W związku z ogromnym zainteresowaniem losami blablabla, przypominami dane kontaktowe do bezpośredniego opiekuna psiaka.[/FONT]

[FONT=Georgia]tu wpisz dane kontaktowe (niewazne że są) i dopisz jeszcze:[/FONT]

[FONT=Georgia]Prosimy o cierpliwość, pod opieką jest wiele psów, nie zawsze od razu telefon może być odebrany"[/FONT]

Zrób to np arial black i 18 pkt, kolor powiedzmy jak te ciemnoniebieskie gwiazdki u kupujących. Taki poniekąd PR aukcji, robi dobre wrażenie. A musisz jechać na fali.

Tam ci się automatycznie odznaczy że "dopisano dnia o godzinie". Pisz w tym pustym oknie edycji bo aukcji nie bedziesz widziałą jak już sa zakupy. Wyjdzie tak jak potrzeba. MOżesz poprzedzić z dwoma enterami żeby była jakas interlinia.

dzieki za rade :Rose: teraz musze wyjsc ale wieczorkiem zrobie edit aukcji idac za twoja rada ;)

Posted

jestem w szoku (wiecie moze to egoistyczne ale przy aukcjach na amstaffy nigdy chyba nie bylo takiego odzewu :roll: teraz wiem jak ciezka w adopcji jest ta rasa :mdleje: ) na chwile obecna poszlo 43 cegielki a to dopiero pierwszy dzien aukcji :multi::multi::multi:

jak tak dalej pojdzie to aukcja sie skonczy bo braknie cegielek :grins:

Posted

Tengusia napisał(a):
jestem w szoku (wiecie moze to egoistyczne ale przy aukcjach na amstaffy nigdy chyba nie bylo takiego odzewu :roll: teraz wiem jak ciezka w adopcji jest ta rasa :mdleje: ) na chwile obecna poszlo 43 cegielki a to dopiero pierwszy dzien aukcji :multi::multi::multi:

jak tak dalej pojdzie to aukcja sie skonczy bo braknie cegielek :grins:

Nie zgodze się z tym - miałam kilka cegiełek amstaffowo-bullowatych wszystkie zeszły w całości. Jak będziesz tak robiła jak robisz też ci będą i te psiaki "schodzić po całości"

Posted

Isadora7 napisał(a):

[FONT=Georgia]Prosimy o cierpliwość, pod opieką jest wiele psów, nie zawsze od razu telefon może być odebrany"[/FONT]

doskonała sugestia! dokładnie tak jest!

Posted

Do góry Pikuś i poszukiwania dobrego domku czas zacząć.:lol::lol:

Posted

Osa napisał(a):
Na razie 50%na 50%
Ostateczna decyzja zostanie podjęta po wizycie u veta...
Na którą "pancia" "nie ma pieniędzy"....
Chodzi o to, czy suka ma "szansę" zajść w ciążę czy nie...
No i na ile kosztowne będzie jej ew.leczenie...
Czy będzie opłacalne....:cool1:
"pancia" się waha...Bo a nóż jeszcze coś z niej wyciśnie...(chodzi oczywiście o szczeniaki)
Trzymam rękę na pulsie...
Będę działać jakby co...

Co za obrzydliwy potwór z niej, Osa pilnuj tej suni.......

Posted

enia napisał(a):
Co za obrzydliwy potwór z niej, Osa pilnuj tej suni.......

Uuuffff...
Nie pierwszy i nie ostatni...
Nie wiem co ewentualnie "pancia" wybierze czy dobry dom który zadba i zaopiekuje się sunią (obiecałam takowy znależć) czy jeszcze lepszy interes - sprzedanie jej po prostu aby się pozbyć kłopotu....Niekoniecznie mówiąc prawdę nowemu nabywcy...
Czekam zatem...

Posted

Mały, biały, rasy Westie

Zaginął 4. listopada (wtorek) wieczorem, w okolicach Cmentarza w Skotnikach/Łagiewnikach.

UWAGA!!! Pies jest alergikiem. Może jeść tylko specjalistyczną karmę.

Dla znalazcy nagroda!!!
tel. 602 78 58 49

Posted

zdjęcia i owszem-5 razy dziennie mogłabym je oglądac i tak by było mało:lol:-może jak Kasia znajdzie moment to zrobi-Pikuś jest już wykąpany, 2 krotnie-pierwsze czesanie ma za sobą-ale tylko w połowie-zajęło to 3 godziny- i jak mówię w połowie może mniej jest jako tako.

je ale ma królewskie odruchy: trzeba mu podrobic i bezpośrednio do pysia włożyc (tak jak "ostrzegały" panie ze schronu:loveu:-drobic i tylko tak zje;))

Posted

Żadne tam królewskie...:eviltong:
Do tego trzeba się przyzwyczaić bo tak jest i basta..;)
Moje też tak mają - i wszystkie które znam -
Nawet te po przejściach, jak im się "polepszy" dola,a opiekun jest na tyle miękki, że chce niuni czy niuniowi bardzo dogodzić, to tak mają..:evil_lol:
(Można by rzec,że wyssały to z mlekiem matek lub inaczej, że mają to we krwi...:loveu:)
Ja bym dodała karmienie z rąsi do "wzorca rasy"...:evil_lol:

Nastała teraz moda właśnie na westie....
Szczeniaki schodzą w hodowlach i "chodoffflah"jak ciepłe bułeczki...
Tylko patrzeć a i ta rasa tak jak wiele innych (między innymi jak pekiny czy shih) zacznie coraz częściej "rezydować" w schronach...:shake:

Posted

sprzedane zostalo na dzien dzisiejszy 111 cegielek :multi::multi::multi:

ludzie bardzo przejeli sie losem Pikusia, czesto dostaje wiadmosc ze wplacili wiecej niz zakupiona cegielka :loveu: i tu prosba do Kasi o podsumowanie z konta ile pieniazkow wplynelo !!!!

Posted

Osa napisał(a):
Uuuffff...
Nie pierwszy i nie ostatni...
Nie wiem co ewentualnie "pancia" wybierze czy dobry dom który zadba i zaopiekuje się sunią (obiecałam takowy znależć) czy jeszcze lepszy interes - sprzedanie jej po prostu aby się pozbyć kłopotu....Niekoniecznie mówiąc prawdę nowemu nabywcy...
Czekam zatem...

Tylko wiecie, ona sobie nową suczkę sprawi.... :shake: :angryy:
poprostu wszystko zacznie się od nowa.... ręce opadają w takiej sutuacji... kocham shih tzu, wiem jakie to delikatne istotki, kochające bezgranicznie, jak można tak wykorzystywać... :-(

właściwie tutaj wszyscy wiedzą to, co napisałam... porostu bezsilność, że nie można powstrzymać takich złych praktyk, o których się wie, jest straszna :-(

Posted

A ja znalazłam dziś Pikusia na NK u hodowczyni (prawdziwej hodowczyni) pekińczyków i szitków. I podane namiary na Koci Świat. Informację o Pikusiu znalazła na allegro.

A jeżeli chodzi o to drobienie, to wstyd się przyznać co mój schroniskowy Omek wyprawia... Jak za duży kawałeczek to głowa wyniośle do góry, oczy do nieba. I aż wstyd mni wtedy, że niedokładnie rozdrobnione... W d...e mu sie poprzewracało i mnie też.

Posted

drobienie....skąd ja to znam:cool1:ale co tam popatrzy na człowieka tymi oczętami i już się leży i spelnia fanaberie:evil_lol:

dziękuję Wam dziewczyny!
dzwoniły owszem dzwoniły odnośnie jego babki, jedna "z ulubionym" moim i Kasi textem: "słucha pani" lub z "doświadczeniem": "suka moja rodziła daje ładne mioty" lub "2 czip-su już miałam wpadły pod samochód to 3 se wezne" :grab:....................
ale cóż to nie koncert życzeń niepełnosprawnych umysłowo-Pikuś:loveu: pies nie dla idioty czeka na odpowiedniego kandydata po kastracji i diagnostyce.
(Nuka już po sterylce-wczoraj), był jeszcze raz dzisiaj rozczesywany i to nie koniec;)