Isadora7 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Tengusia dopisz w aukcji coś takiego: [FONT=Georgia]"W związku z ogromnym zainteresowaniem losami blablabla, przypominami dane kontaktowe do bezpośredniego opiekuna psiaka. tu wpisz dane kontaktowe (niewazne że są) i dopisz jeszcze: Prosimy o cierpliwość, pod opieką jest wiele psów, nie zawsze od razu telefon może być odebrany"[/FONT] Zrób to np arial black i 18 pkt, kolor powiedzmy jak te ciemnoniebieskie gwiazdki u kupujących. Taki poniekąd PR aukcji, robi dobre wrażenie. A musisz jechać na fali. Tam ci się automatycznie odznaczy że "dopisano dnia o godzinie". Pisz w tym pustym oknie edycji bo aukcji nie bedziesz widziałą jak już sa zakupy. Wyjdzie tak jak potrzeba. MOżesz poprzedzić z dwoma enterami żeby była jakas interlinia. Quote
Tengusia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='Isadora7']Tengusia dopisz w aukcji coś takiego: [FONT=Georgia]"W związku z ogromnym zainteresowaniem losami blablabla, przypominami dane kontaktowe do bezpośredniego opiekuna psiaka.[/FONT] [FONT=Georgia]tu wpisz dane kontaktowe (niewazne że są) i dopisz jeszcze:[/FONT] [FONT=Georgia]Prosimy o cierpliwość, pod opieką jest wiele psów, nie zawsze od razu telefon może być odebrany"[/FONT] Zrób to np arial black i 18 pkt, kolor powiedzmy jak te ciemnoniebieskie gwiazdki u kupujących. Taki poniekąd PR aukcji, robi dobre wrażenie. A musisz jechać na fali. Tam ci się automatycznie odznaczy że "dopisano dnia o godzinie". Pisz w tym pustym oknie edycji bo aukcji nie bedziesz widziałą jak już sa zakupy. Wyjdzie tak jak potrzeba. MOżesz poprzedzić z dwoma enterami żeby była jakas interlinia. dzieki za rade :Rose: teraz musze wyjsc ale wieczorkiem zrobie edit aukcji idac za twoja rada ;) Quote
Zmysł Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Zapraszam na bazarek: Piękne decoupage - na zwierzaki z Kociego Świata- do 14.11, godz.18.00. Quote
Tengusia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 jestem w szoku (wiecie moze to egoistyczne ale przy aukcjach na amstaffy nigdy chyba nie bylo takiego odzewu :roll: teraz wiem jak ciezka w adopcji jest ta rasa :mdleje: ) na chwile obecna poszlo 43 cegielki a to dopiero pierwszy dzien aukcji :multi::multi::multi: jak tak dalej pojdzie to aukcja sie skonczy bo braknie cegielek :grins: Quote
Isadora7 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Tengusia napisał(a):jestem w szoku (wiecie moze to egoistyczne ale przy aukcjach na amstaffy nigdy chyba nie bylo takiego odzewu :roll: teraz wiem jak ciezka w adopcji jest ta rasa :mdleje: ) na chwile obecna poszlo 43 cegielki a to dopiero pierwszy dzien aukcji :multi::multi::multi: jak tak dalej pojdzie to aukcja sie skonczy bo braknie cegielek :grins: Nie zgodze się z tym - miałam kilka cegiełek amstaffowo-bullowatych wszystkie zeszły w całości. Jak będziesz tak robiła jak robisz też ci będą i te psiaki "schodzić po całości" Quote
oktawia6 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Isadora7 napisał(a): [FONT=Georgia]Prosimy o cierpliwość, pod opieką jest wiele psów, nie zawsze od razu telefon może być odebrany"[/FONT] doskonała sugestia! dokładnie tak jest! Quote
Guest Lotty Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Do góry Pikuś i poszukiwania dobrego domku czas zacząć.:lol::lol: Quote
enia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Osa napisał(a):Na razie 50%na 50% Ostateczna decyzja zostanie podjęta po wizycie u veta... Na którą "pancia" "nie ma pieniędzy".... Chodzi o to, czy suka ma "szansę" zajść w ciążę czy nie... No i na ile kosztowne będzie jej ew.leczenie... Czy będzie opłacalne....:cool1: "pancia" się waha...Bo a nóż jeszcze coś z niej wyciśnie...(chodzi oczywiście o szczeniaki) Trzymam rękę na pulsie... Będę działać jakby co... Co za obrzydliwy potwór z niej, Osa pilnuj tej suni....... Quote
Zmysł Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Zapraszam na bazarek: Pościel - na zwierzaki z Kociego Świata- KUP TERAZ Quote
Osa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 enia napisał(a):Co za obrzydliwy potwór z niej, Osa pilnuj tej suni....... Uuuffff... Nie pierwszy i nie ostatni... Nie wiem co ewentualnie "pancia" wybierze czy dobry dom który zadba i zaopiekuje się sunią (obiecałam takowy znależć) czy jeszcze lepszy interes - sprzedanie jej po prostu aby się pozbyć kłopotu....Niekoniecznie mówiąc prawdę nowemu nabywcy... Czekam zatem... Quote
Tengusia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 82 cegielki sprzedane :multi: czasem dostaje info ze ktos wplacil wiecej niz wylicytowal w cegielkach :loveu: Quote
Tengusia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 dostalam info od paru osob ze wplacajac pieniadze w tytule przelewu podali swoj nick z allegro zamiast dla Pikusia :oops: Quote
Zmysł Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Zapraszam na nowy bazarek: Pościel DWA- na zwierzaki z Kociego Świata- KUP TERAZ Quote
Zmysł Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 jestem może powolny, ale jak się rozkręcę... Pościel TRZY- na zwierzaki z Kociego Świata- KUP TERAZ Quote
Osa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Zmysł...:crazyeye: No nie mów, że otwierasz bazar z pościelą numer cztery...:evil_lol: Quote
malagos Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Już zajrzałam na bazarek Zmysła, mam prezent dla kogoś z takiej poscieli, tylko nie wiem, dla kogo :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Tengusia-Kasia na pewno się domyśli o co chodzi-bo wie że na allegro jest auckja cegiełkowa na Pikusia-:lol: Zmysł-dodałam Twoje pościele na pierwszy post-fajne:razz: Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Podnoszę Pikusia... Może jakieś fotki? :eviltong: Quote
Fundacja Medor Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mały, biały, rasy Westie Zaginął 4. listopada (wtorek) wieczorem, w okolicach Cmentarza w Skotnikach/Łagiewnikach. UWAGA!!! Pies jest alergikiem. Może jeść tylko specjalistyczną karmę. Dla znalazcy nagroda!!! tel. 602 78 58 49 Quote
oktawia6 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 zdjęcia i owszem-5 razy dziennie mogłabym je oglądac i tak by było mało:lol:-może jak Kasia znajdzie moment to zrobi-Pikuś jest już wykąpany, 2 krotnie-pierwsze czesanie ma za sobą-ale tylko w połowie-zajęło to 3 godziny- i jak mówię w połowie może mniej jest jako tako. je ale ma królewskie odruchy: trzeba mu podrobic i bezpośrednio do pysia włożyc (tak jak "ostrzegały" panie ze schronu:loveu:-drobic i tylko tak zje;)) Quote
Osa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Żadne tam królewskie...:eviltong: Do tego trzeba się przyzwyczaić bo tak jest i basta..;) Moje też tak mają - i wszystkie które znam - Nawet te po przejściach, jak im się "polepszy" dola,a opiekun jest na tyle miękki, że chce niuni czy niuniowi bardzo dogodzić, to tak mają..:evil_lol: (Można by rzec,że wyssały to z mlekiem matek lub inaczej, że mają to we krwi...:loveu:) Ja bym dodała karmienie z rąsi do "wzorca rasy"...:evil_lol: Nastała teraz moda właśnie na westie.... Szczeniaki schodzą w hodowlach i "chodoffflah"jak ciepłe bułeczki... Tylko patrzeć a i ta rasa tak jak wiele innych (między innymi jak pekiny czy shih) zacznie coraz częściej "rezydować" w schronach...:shake: Quote
Tengusia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 sprzedane zostalo na dzien dzisiejszy 111 cegielek :multi::multi::multi: ludzie bardzo przejeli sie losem Pikusia, czesto dostaje wiadmosc ze wplacili wiecej niz zakupiona cegielka :loveu: i tu prosba do Kasi o podsumowanie z konta ile pieniazkow wplynelo !!!! Quote
PapryczkaChili Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Osa napisał(a):Uuuffff... Nie pierwszy i nie ostatni... Nie wiem co ewentualnie "pancia" wybierze czy dobry dom który zadba i zaopiekuje się sunią (obiecałam takowy znależć) czy jeszcze lepszy interes - sprzedanie jej po prostu aby się pozbyć kłopotu....Niekoniecznie mówiąc prawdę nowemu nabywcy... Czekam zatem... Tylko wiecie, ona sobie nową suczkę sprawi.... :shake: :angryy: poprostu wszystko zacznie się od nowa.... ręce opadają w takiej sutuacji... kocham shih tzu, wiem jakie to delikatne istotki, kochające bezgranicznie, jak można tak wykorzystywać... :-( właściwie tutaj wszyscy wiedzą to, co napisałam... porostu bezsilność, że nie można powstrzymać takich złych praktyk, o których się wie, jest straszna :-( Quote
Aga - Czakra Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 A ja znalazłam dziś Pikusia na NK u hodowczyni (prawdziwej hodowczyni) pekińczyków i szitków. I podane namiary na Koci Świat. Informację o Pikusiu znalazła na allegro. A jeżeli chodzi o to drobienie, to wstyd się przyznać co mój schroniskowy Omek wyprawia... Jak za duży kawałeczek to głowa wyniośle do góry, oczy do nieba. I aż wstyd mni wtedy, że niedokładnie rozdrobnione... W d...e mu sie poprzewracało i mnie też. Quote
oktawia6 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 drobienie....skąd ja to znam:cool1:ale co tam popatrzy na człowieka tymi oczętami i już się leży i spelnia fanaberie:evil_lol: dziękuję Wam dziewczyny! dzwoniły owszem dzwoniły odnośnie jego babki, jedna "z ulubionym" moim i Kasi textem: "słucha pani" lub z "doświadczeniem": "suka moja rodziła daje ładne mioty" lub "2 czip-su już miałam wpadły pod samochód to 3 se wezne" :grab:.................... ale cóż to nie koncert życzeń niepełnosprawnych umysłowo-Pikuś:loveu: pies nie dla idioty czeka na odpowiedniego kandydata po kastracji i diagnostyce. (Nuka już po sterylce-wczoraj), był jeszcze raz dzisiaj rozczesywany i to nie koniec;) Quote
Recommended Posts