Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O Pikusiu dowiedziałam się z małej miniaturki fotki, od Fundacji Medor, pojechałam wczoraj z nim do schroniska w Głownie. Pikuś to ofiara ludzkiego okrucieństwa i głupoty-kupiony na pewno jako rozkoszna maskotka-szczeniaczek na targu lub od pseudohodowcy, potem pozbyto się go jak śmiecia-bo Shih-Tsu to psy wymagające starannej codziennej pielęgnacji włosa i dbałości o oczy-tak samo jak Pekińczyki czy Gryfoniki.
Był znaleziony w dredach do ziemi nie mógł się poruszac, przewracał się, strzyżenie trwało 3 godziny przez 4 osoby.
Pikuś został dotkliwie pogryziony w schronisku-ledwo przeżył, jest delikatny, nie ma oka-to co z niego zostało resztki jest do obejrzenia przez okulistę dr Garncarza, zęby ma dziwnie pościerane jakby jadł kamienie całe życie nie pokarm...trzeba mu rodrabniac, jest jednostronnym wnętrem-po badaniach kastracja-wnętrostwo prowadzi do nowotworzenia.

jest przekochany, przecudny-brak mi słów...opiekunka psów którą widac na fotach mówiła że warczy na ludzi-warczy widziałam ale jak się do niego nie skrzeczy tylko mówi spokojnie i normalnie, nie lubi by coś przy nim robic (dlatego bo przez całe jego życie nikt tego nie robił) całą drogą przutulałam go, popatrzył na mnie swoim jednym okiem westchnął i zasnął na kolanach.:placz:

Oto ofiara ludzi potworów-Shih-Tsu Pikuś (reaguje na to imię bardzo dobrze):

Pikuś jest u Kasi w Kocim Świecie.

proszę wszystkich miłośników rasy i nie tylko by wsparli go finansowo-jego lecznie, diagnostykę i potem kastrację.:help1:

pieniądze kierowc na konto fundacji-z dopiskiem "Na Pikusia Shih-Tsu"

Rachunek bankowy:
fundacja Kasi Strzeleckiej "Koci Świat"
47 1240 5312 1111 0000 5049 4208
Kątne 59
05-190 Nasielsk

:smilecol::smilecol::smilecol:
sukienka na bazarku od Malagos-zapraszamy do licytacji dla Pikusia:
>> Wieczorowa czarna suknia rozm. 44

puszki i inne na bazarku od Zmysła:
Puszki - na pieski i kotki z Kociego Świata-do 14 listopada, 18.00.

Piękne decoupage - na zwierzaki z Kociego Świata- do 14.11, godz.18.00.

pościel na bazarku od Zmysła:
Pościel - na zwierzaki z Kociego Świata- KUP TERAZ

kolejna pościel od Zmysła na bazarku:
Pościel TRZY- na zwierzaki z Kociego Świata- KUP TERAZ

AUKCJA CEGIEłKOWA NA ALLEGRO DLA PIKUSIA OD TENGUSI:
Shih-tzu na granicy życia i śmierci POMOCY !!! (474645219) - Aukcje internetowe Allegro

pomóżcie i kupcie kartkę świąteczną!:
Pogryziony Buldog i Pekińczyk kartki świąteczn (512388302) - Aukcje internetowe Allegro

Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek.

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj, Octavia, Octavia... sama wiesz najlepiej, że czasem słów brak.
Ja mam teraz u siebie pudliczkę miniaturę - zostawili ją pod przychodnią weterynaryjną. Miłosiernie - bo zawsze mogli na skrzyżowaniu - jest prawie ślepa, głucha, ledwo chodzi - tam los rozprawiłby się z nią szybko...
a Pikuś - wiesz, czego mu życzę

Posted

[quote name='Aga - Czakra']
oj, Octavia, Octavia... sama wiesz najlepiej, że czasem słów brak.
Ja mam teraz u siebie pudliczkę miniaturę - zostawili ją pod przychodnią weterynaryjną. Miłosiernie - bo zawsze mogli na skrzyżowaniu - jest prawie ślepa, głucha, ledwo chodzi - tam los rozprawiłby się z nią szybko...
a Pikuś - wiesz, czego mu życzę

Wiem Aga-słów brak-nie ma słów na to wszystko-póki będzie głupota ludzka, traktowanie jak zabawki póty będą za to cierpiec zwierzęta.
życzę by takim rodzina na starośc zrobiła to samo co Twojej Pudliczce dom starcow najlepiej na wyspie Cobos

zdjęcia ostrzyżonego Pikusia:

Pikuś-był cały w odchodach, po ostrzyżeniu widac było liczne siniaki-był obolały, co wskazuje na to że był bity notorycznie.:placz: Źle reagował na próbę zbliżenia się ręki do niego.

Posted

oktawia6 napisał(a):

zamówiłam już banery (Iza dzięki za ten na biegu), oraz aukcje cegiełkowe na allegro u Isadory która przoduje w nich i potrafi je dobrze zrobic.

Jestem, ale na dzisiaj mogę tylko powiedzieć, że w obecnej chwili nie jestem w stanie podjąć sie kolejnej aukcji cegiełkowej (4 lada chwila będa odpalone, kończe je). Niestety ja w tej chwili nie dam rady. Powiem tylko, że jest jeszcze parę osób które robią cegiełki. Ze swoje strony podpowiadam Tengusię. Robi fajne aukcje, zresztą podpowiadałam jej jak zaczynała.

Posted

Pikuś ma oczko! Doznał jakiegoś paskudnego urazu, ale oczko , chociaż jakieś szczątkowe jest w głębi. Na razie został odpchlony i odrobaczony. Dzisiaj po ostatnim spacerku postaramy się go wykąpać. Kiepsko jest z jedzeniem. Na razie je tylko gotowaną wołowinkę podawaną po kawałeczku prosto do buzi. ALLEGRO CEGIEŁKOWE ZROBIMY SAMI JAKO KOCI ŚWIAT

Posted

Kasiu jutro wyślę dla niego 50 PLN....
Szlag mnie trafia na miejscu...
Wściekłość i rozpacz...Nie wyobrażam nawet sobie co on tam przeszedł...
:-(:-(:-(
Krótko nosy shih w bandzie psów...Nie miał szans na jakąkolwiek obronę...Żadną...
Nie mam słów...Tu brak słów...
Oktawia....:calus:
Kasiu...:calus:

W miarę możliwości będę go wspierać finansowo - Kasiu możesz na mnie liczyć.

Posted

dziękuję że tu zajrzałyście!
Pikuś to Gryfik 2 z resztą Kasia wie o co chodzi że to Gryfik 2-gdy go wiozłam na kolanach to płakałam że Gryfik zostaje u Kasi-Gryfik jest ze schroniska-chyba za dużo tego wszystkiego jak dla mnie:placz:
on naprawdę wygląda jak Gryfik-przed strzyżeniem - z avka mojego można porównac

wstawiam banerek będą jeszcze-w wydaniu Bruciowej:

Posted

Los potrafi być okrutny, niezależnie czy to kundel czy rasowiec. W moim miescie teraz moda na schitsu. Jeden przez drugiego stara sie aby jego pies wygladal najlepiej, czesanko, wymyślne fryzury. Tego biedaka z wątku też tak kiedyś rozpieszczano, potem kopa i won z domu.

Posted

basia0607 napisał(a):

Los potrafi być okrutny, niezależnie czy to kundel czy rasowiec. W moim miescie teraz moda na schitsu. Jeden przez drugiego stara sie aby jego pies wygladal najlepiej, czesanko, wymyślne fryzury. Tego biedaka z wątku też tak kiedyś rozpieszczano, potem kopa i won z domu.

własnie i każdy tak powinien traktowac swojego psa-właśnie coś na wzór "zawodów" na najbardziej kochanego, rozpieszczanego, zadbanego psa-ale nie ma takiego idealnego obrazka-bo ludzie mnożą-mnożą dla zysku po prostu (jak taki piękny to czemu nie zarobic) i nie rozumieją czym to "pachnie" że nakręcają niekończącą się machinę śmierci.

w Danii, Szwecji krajach rozwiniętych człowiek musi zaoszczędzic by nabyc psa-to dobro luxusowe-i jakie kary i obowiązki mają nałożone-u nas-rozród całą dobę, mnożą w oborach, w domach w klatkach, w boksach po świniach a potem mamy efekty....schroniska pękają w szwach - nie tylko schroniska-lasy i drogi szybkiego ruchu też

Posted

[quote name='basia0607']Los potrafi być okrutny, niezależnie czy to kundel czy rasowiec. W moim miescie teraz moda na schitsu. Jeden przez drugiego stara sie aby jego pies wygladal najlepiej, czesanko, wymyślne fryzury. Tego biedaka z wątku też tak kiedyś rozpieszczano, potem kopa i won z domu.

Trudno powiedzieć czy go rozpieszczano skoro nie daje nic koło siebie zrobić...
Tak jak pisała Oktawia - pewnie od początku był zaniedbywany,mógł mieszkać w komórce lub klatce i służyć li tylko do rozrodu a jak się nie bardzo lub wcale "spisywał"(Niezstąpienie jąder grozi ich przegrzaniem, co sprzyja powstawaniu nowotworów jądra oraz może doprowadzić do zatrzymania produkcji plemników, czego skutkiem jest niepłodność wnętra. ) to dostał kopa...
Lada dzień pewna siedmioletnia sunia tej samej rasy, też dostanie kopa bo przestała rodzić...
I na dokładkę trzeba zająć się jej leczeniem...
Taki jest los "rozpieszczanych" rasowców w niektórych hodowlach - a jakże...

Posted

na pierwszej stronie dodałam zdjęcia Pikusia-psa traktowanego jak śmiecia, bitego-miał liczne siniaki na ciele - dostałam już wiadomośc mailową, przerażony, cały w gównie-był szmatą do bicia:angryy:, zrobili z niego truchło i ścierwo:angryy:

Posted

Straszne, ile czasu wymagało doprowadzenie psa do takiego stanu fizycznego i psychicznego, ile ten pies wycierpiał. Dopóki wszystkie psy nie będą czipowane / ale z możliwością odczytu w każdej lecznicy w całym kraju /, to nie będzie możliwości odnalezienia i ukarania właściciela.