Osa Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 oktawia6 napisał(a): dziękuję Wam dziewczyny! dzwoniły owszem dzwoniły odnośnie jego babki, jedna "z ulubionym" moim i Kasi textem: "słucha pani" lub z "doświadczeniem": "suka moja rodziła daje ładne mioty" lub "2 czip-su już miałam wpadły pod samochód to 3 se wezne" :grab: Jesssu...Rozpacz... Ile jeszcze jest Pikusiów u takich ludzi... Bitych, wykorzystywanych co cieczka do rozrodu, żywionych byle czym,nie znających szczotki do włosów... Zaniedbywanych...Niekochanych...Traktowanych jak towar i tylko żródło dochodu... Siedzących w zimnych komórkach czy śmierdzących klatkach... Itp....Itd.... Przecież one wszystkie chcą tylko, żeby je po prostu kochać.. Na Allegro z 200 zostało tylko 60 cegiełek!!!!:multi::multi: Quote
malagos Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Oktawia, mnie do szału doprowadza zaczęcie rozmowy "słucha pani..., a u mnie na wsi 99% tak mówi :diabloti: a jak to oczko, jest szansa na widzenie? Quote
malagos Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jeszcze jedno, w tym watku jest dramatyczn sutuacja suni ratlerka, stara babina powócząca łapką, ślepa na 1 oczko http://www.dogomania.pl/forum/f28/foxterrierka-mix-ast-bardzo-pilnie-zostanie-zagryziony-124125/index2.html Jessu, nie moge jej wziać, bo rozwód murowany! a ona u tej kobiety zginie! Quote
tyciaNi Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 no proszę po ostrzyżeniu widać prawdziwy wdzięk chłopaka :crazyeye: ponoć ludzie inteligentni nie mówią o rzeczach oczywistych - ja widocznie inteligencją nie grzeszę bo widząc takie dzieło człowieka zawsze będę sie burzyć, przeklinać i rozpowiadać na lewo i prawo... choś inni słuchać o cudzych problemach nie chcą. wolę być uznana za dziwaka niż błaho potraktować kolejnego upośledzonego psychicznie i fizycznie psiaka z winy jakiegoś gnoja, który chciał zaszpanować i przez chwilkę "pokazać" się z nowym nabytkiem. bo w dzisiejszych czasach najważniejsze to być cool i trendy i się wyróżniać- nie ważne czy w prawidłowy sposób ważne że zwraca uwagę ogółu. Upadek obyczajów i moralności :snipersm: chyba tylko III wojna światowa, totalne spustoszenie i stawianie wszystkiego od nowa uratuje świat... no chyba, że jeszcze energia z kosmosu :lmaa: Quote
Aga - Czakra Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 zdjęcia Pikusia na NK krążą z szybkością komety. Sporo deklaracji (pomocy, nie adopcji). Quote
oktawia6 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 to zacznę: "słucha pani":evil_lol: a jak pań jest więcej to jak?:hmmmm: TyciaNi, Osa wszystkie macie rację-adopcje psów rasowych są najtrudniejsze-szczególnie rasy ozdobne, bullowate to jeszcze inny gatunek ludzi-również trudne zadanie. Wieloletnie doświadczenie Kasi wyłoni odpowiedniego kandytata. powinny byc testy na właścicieli psów tak jak na kierowców-takie coś powinno byc-tak samo jak na bycie rodzicem. Quote
koci-świat Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Można oszaleć :roll: Mam ochotę zmienić numer...Dzwonią same oszołomy, za to w dużej ilości. Dwie osoby które można by było uwzględnić jako domki są nie do końca zdecydowane-czyli chyba to tylko litość dla pokrzywdzonego przedstawiciela ukochanej rasy. Na razie się nie niepokoję, bo jeszcze do adopcji to sporo czasu upłynie zanim się chłopaka dostosuje do życia codziennego i podleczy. Na razie jest dobrze odrobalony i w 3/4 wyczesany. Zaczyna wreszcie przypominać porządnego rycerzyka :p Gdzieś coś mi się obiło o ucho o jakiejś pekince w Łodzi w schronisku czy mam już omamy. Może lepiej już nic nie brać bo ciotka Osa nam zbankrutuje... Quote
oktawia6 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 koci-świat napisał(a): czyli chyba to tylko litość dla pokrzywdzonego przedstawiciela ukochanej rasy. jak mówiła Księżpolska: "psa z miłości czy z litości? bo litośc może byc krótka" mądre prawda? a w Łodzi?:crazyeye:kiedyś był Cekinek z Łodzi "setki psów na Kosodrzewiny" jest taki wątek-ale dawno jest w swoim domu-rozpieszczany-wiem doskonale go pamiętam:eviltong: Quote
koci-świat Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 oktawia6 napisał(a):jak mówiła Księżpolska: "psa z miłości czy z litości? bo litośc może byc krótka" mądre prawda? a w Łodzi?:crazyeye:kiedyś był Cekinek z Łodzi "setki psów na Kosodrzewiny" jest taki wątek-ale dawno jest w swoim domu-rozpieszczany-wiem doskonale go pamiętam:eviltong: Nie, nie to ma być sucz...i dzisiaj gdzieś o niej czytałam.... Quote
oktawia6 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 koci-świat napisał(a): Nie, nie to ma być sucz...i dzisiaj gdzieś o niej czytałam.... :crazyeye:idę szukac! P.S. jaki avek:razz: Quote
Osa Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 koci-świat napisał(a): Może lepiej już nic nie brać bo ciotka Osa nam zbankrutuje... No cóż... Jak pójdę z torbami (co nie jest wcale wykluczone...;)) to zwalam się z całym żywym inwentarzem prosto do Kasi...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
oktawia6 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 ja też-z wszystkimi 6-oma:evil_lol: Quote
Klaudus__ Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Oktawia czy chodziło Ci o Cekinka vel Puszka? :eviltong: Quote
malagos Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='koci-świat']Można oszaleć :roll: Mam ochotę zmienić numer...Dzwonią same oszołomy, za to w dużej ilości. Dwie osoby które można by było uwzględnić jako domki są nie do końca zdecydowane-czyli chyba to tylko litość dla pokrzywdzonego przedstawiciela ukochanej rasy. Na razie się nie niepokoję, bo jeszcze do adopcji to sporo czasu upłynie zanim się chłopaka dostosuje do życia codziennego i podleczy. Na razie jest dobrze odrobalony i w 3/4 wyczesany. Zaczyna wreszcie przypominać porządnego rycerzyka :p Gdzieś coś mi się obiło o ucho o jakiejś pekince w Łodzi w schronisku czy mam już omamy. Może lepiej już nic nie brać bo ciotka Osa nam zbankrutuje...[/quote] to pewnie ta z Warszawy, z Palucha, gdzieś cytowałam wypowiedź dziewczyny z miau o ślepej pekince i starej spanielce, z numerem schroniskowym, Oktawia juz sprawdzałaś ją? Quote
Osa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Ta niewidoma pekinka z Palucha jest już przez Oktawię namierzona... To też staruszka... Quote
koci-świat Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Tak, warszawska ślepusia siedzi w biurze. Przynajmniej jest w miarę bezpieczna-nie tak jak Pikuś który ma na całym ciałku blizny... Quote
oktawia6 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 oczywiście już wczoraj jak z obory wracałam podjęłam temat z wolontariuszką-(dziewczyny mnie tam kojarzą-bo mam od nich ślepą Vitkę)- sunieczka w drodze:lol:-dziś opuściła schronisko w Łodzi ul.Marmurowa 4 i za półtorej godziny założę jej wątek;) Quote
Osa Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Właśnie dostałam PW od Kasi.. Oktawia jak założysz wątek tej łódzkiej staruszce to podrzuć... Kasiu....:calus: Teraz Okta zasypie Cię krótko nosami... Quote
tyciaNi Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 wspaniały Pikuś... zgadzam się w 100%- testy psychologiczne powinny być przeprowadzane w związku z zaadoptowaniem zwierzaka i większa odpwiedzialność karna...:-x ale wszyscy o tym doskonale wiemy więc pozostaje tylko :wallbash: i walczyć dalej z chamstwem i prostactwem tego świata... może niedługo wszyscy nawzajem się powybijamy :modla: Quote
oktawia6 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 [quote name='Osa'] Właśnie dostałam PW od Kasi.. Oktawia jak założysz wątek tej łódzkiej staruszce to podrzuć... Kasiu....:calus: Teraz Okta zasypie Cię krótko nosami... [/quote] kotek ja już załozyłam wczoraj:eviltong:: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pekinka-wyciagnieta-ze-schroniska-w-lodzi-zbieramy-na-sterylke-dt-u-kasi-124522/?highlight[/URL]= czekam na zdjęcia do wstawienia Quote
Tengusia Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 ja poraz drugi prosze o rozliczenie z konta ??? ile pieniedzy zostalo wplacone i od kogo ??? pytam bo ludzie pisza z zapytaniem czy pieniadze doszly a ja nie wiem co odpisac :roll: Quote
Recommended Posts