Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oktawia6 napisał(a):

dziękuję Wam dziewczyny!
dzwoniły owszem dzwoniły odnośnie jego babki, jedna "z ulubionym" moim i Kasi textem: "słucha pani" lub z "doświadczeniem": "suka moja rodziła daje ładne mioty" lub "2 czip-su już miałam wpadły pod samochód to 3 se wezne" :grab:

Jesssu...Rozpacz...
Ile jeszcze jest Pikusiów u takich ludzi...
Bitych, wykorzystywanych co cieczka do rozrodu, żywionych byle czym,nie znających szczotki do włosów...
Zaniedbywanych...Niekochanych...Traktowanych jak towar i tylko żródło dochodu...
Siedzących w zimnych komórkach czy śmierdzących klatkach...
Itp....Itd....
Przecież one wszystkie chcą tylko, żeby je po prostu kochać..

Na Allegro z 200 zostało tylko 60 cegiełek!!!!:multi::multi:

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oktawia, mnie do szału doprowadza zaczęcie rozmowy "słucha pani..., a u mnie na wsi 99% tak mówi :diabloti:
a jak to oczko, jest szansa na widzenie?

Posted

no proszę po ostrzyżeniu widać prawdziwy wdzięk chłopaka :crazyeye:

ponoć ludzie inteligentni nie mówią o rzeczach oczywistych - ja widocznie inteligencją nie grzeszę bo widząc takie dzieło człowieka zawsze będę sie burzyć, przeklinać i rozpowiadać na lewo i prawo... choś inni słuchać o cudzych problemach nie chcą. wolę być uznana za dziwaka niż błaho potraktować kolejnego upośledzonego psychicznie i fizycznie psiaka z winy jakiegoś gnoja, który chciał zaszpanować i przez chwilkę "pokazać" się z nowym nabytkiem. bo w dzisiejszych czasach najważniejsze to być cool i trendy i się wyróżniać- nie ważne czy w prawidłowy sposób ważne że zwraca uwagę ogółu.
Upadek obyczajów i moralności :snipersm: chyba tylko III wojna światowa, totalne spustoszenie i stawianie wszystkiego od nowa uratuje świat...

no chyba, że jeszcze energia z kosmosu :lmaa:

Posted

to zacznę: "słucha pani":evil_lol: a jak pań jest więcej to jak?:hmmmm:
TyciaNi, Osa wszystkie macie rację-adopcje psów rasowych są najtrudniejsze-szczególnie rasy ozdobne, bullowate to jeszcze inny gatunek ludzi-również trudne zadanie. Wieloletnie doświadczenie Kasi wyłoni odpowiedniego kandytata.
powinny byc testy na właścicieli psów tak jak na kierowców-takie coś powinno byc-tak samo jak na bycie rodzicem.

Posted

Można oszaleć :roll: Mam ochotę zmienić numer...Dzwonią same oszołomy, za to w dużej ilości. Dwie osoby które można by było uwzględnić jako domki są nie do końca zdecydowane-czyli chyba to tylko litość dla pokrzywdzonego przedstawiciela ukochanej rasy.
Na razie się nie niepokoję, bo jeszcze do adopcji to sporo czasu upłynie zanim się chłopaka dostosuje do życia codziennego i podleczy.
Na razie jest dobrze odrobalony i w 3/4 wyczesany. Zaczyna wreszcie przypominać porządnego rycerzyka :p
Gdzieś coś mi się obiło o ucho o jakiejś pekince w Łodzi w schronisku czy mam już omamy.
Może lepiej już nic nie brać bo ciotka Osa nam zbankrutuje...

Posted

koci-świat napisał(a):

czyli chyba to tylko litość dla pokrzywdzonego przedstawiciela ukochanej rasy.

jak mówiła Księżpolska: "psa z miłości czy z litości? bo litośc może byc krótka" mądre prawda?

a w Łodzi?:crazyeye:kiedyś był Cekinek z Łodzi "setki psów na Kosodrzewiny" jest taki wątek-ale dawno jest w swoim domu-rozpieszczany-wiem doskonale go pamiętam:eviltong:

Posted

oktawia6 napisał(a):
jak mówiła Księżpolska: "psa z miłości czy z litości? bo litośc może byc krótka" mądre prawda?

a w Łodzi?:crazyeye:kiedyś był Cekinek z Łodzi "setki psów na Kosodrzewiny" jest taki wątek-ale dawno jest w swoim domu-rozpieszczany-wiem doskonale go pamiętam:eviltong:

Nie, nie to ma być sucz...i dzisiaj gdzieś o niej czytałam....

Posted

koci-świat napisał(a):

Może lepiej już nic nie brać bo ciotka Osa nam zbankrutuje...

No cóż...
Jak pójdę z torbami (co nie jest wcale wykluczone...;)) to zwalam się z całym żywym inwentarzem prosto do Kasi...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='koci-świat']Można oszaleć :roll: Mam ochotę zmienić numer...Dzwonią same oszołomy, za to w dużej ilości. Dwie osoby które można by było uwzględnić jako domki są nie do końca zdecydowane-czyli chyba to tylko litość dla pokrzywdzonego przedstawiciela ukochanej rasy.
Na razie się nie niepokoję, bo jeszcze do adopcji to sporo czasu upłynie zanim się chłopaka dostosuje do życia codziennego i podleczy.
Na razie jest dobrze odrobalony i w 3/4 wyczesany. Zaczyna wreszcie przypominać porządnego rycerzyka :p
Gdzieś coś mi się obiło o ucho o jakiejś pekince w Łodzi w schronisku czy mam już omamy.
Może lepiej już nic nie brać bo ciotka Osa nam zbankrutuje...[/quote]
to pewnie ta z Warszawy, z Palucha, gdzieś cytowałam wypowiedź dziewczyny z miau o ślepej pekince i starej spanielce, z numerem schroniskowym, Oktawia juz sprawdzałaś ją?

Posted

oczywiście już wczoraj jak z obory wracałam podjęłam temat z wolontariuszką-(dziewczyny mnie tam kojarzą-bo mam od nich ślepą Vitkę)-

sunieczka w drodze:lol:-dziś opuściła schronisko w Łodzi ul.Marmurowa 4 i za półtorej godziny założę jej wątek;)

Posted

Właśnie dostałam PW od Kasi..
Oktawia jak założysz wątek tej łódzkiej staruszce to podrzuć...
Kasiu....:calus:
Teraz Okta zasypie Cię krótko nosami...

Posted

wspaniały Pikuś... zgadzam się w 100%- testy psychologiczne powinny być przeprowadzane w związku z zaadoptowaniem zwierzaka i większa odpwiedzialność karna...:-x

ale wszyscy o tym doskonale wiemy więc pozostaje tylko :wallbash: i walczyć dalej z chamstwem i prostactwem tego świata...

może niedługo wszyscy nawzajem się powybijamy :modla:

Posted

[quote name='Osa']
Właśnie dostałam PW od Kasi..
Oktawia jak założysz wątek tej łódzkiej staruszce to podrzuć...
Kasiu....:calus:
Teraz Okta zasypie Cię krótko nosami...
[/quote]
kotek ja już załozyłam wczoraj:eviltong::
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pekinka-wyciagnieta-ze-schroniska-w-lodzi-zbieramy-na-sterylke-dt-u-kasi-124522/?highlight[/URL]=

czekam na zdjęcia do wstawienia