tifet Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 dostałam pierwszą odpowiedź na molosach u doziów: "nie chce Cie martwic ale sadzac z umaszczenia i wielkosci to on jest jakas krzyzowka z wyzlem ( podejrzewam zwyklego wyzla niemeickiego ) Juz doczytalam. wazyl 17 kg nawet jesli przytyl do 30 to nadal do molosa mu daleko. Dowiedz sie jak u niego z instynktem mysliwskim. Czy ktos go spuszczal ze smyczy i wie czy on np nie idzie w sina dal. Boje sie, ze ktos go specjalnie krzyzowal zeby miec psa do klusowania. Najpopularniejsze mieszanki, to wyzly z chartami i czyms tam jeszcze... moze ( co bylo by dla niego najlepsze ) nie ma on juz checi polowac dlatego znalazl sie w takiej sytuacji." Cioteczki jak to z jego instynktami jest?? Quote
Iv Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 :shake:, ludki kochane, tu trzeba kogos, kto go wezmie takim jakim jest. Nie dopatrujcie sie w Sajferze tego , z jakiej jest krzyzowki i jaki jest. Najwazniejsze, ze doszedl do siebie. On potrzebuje domu,milosci i troski, niczego wiecej. Quote
Agata,Sonia Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 On jest piekny to malo, PRZEPIEKNY!!!!!:loveu: Quote
Franca81 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Iv napisał(a)::shake:, ludki kochane, tu trzeba kogos, kto go wezmie takim jakim jest. Nie dopatrujcie sie w Sajferze tego , z jakiej jest krzyzowki i jaki jest. Najwazniejsze, ze doszedl do siebie. On potrzebuje domu,milosci i troski, niczego wiecej. Tu nie chodzi o to by robić z niego "rasowaca". Tu chodzi o to że im bardziej podobny do danych ras tym pewniej ogłaszany jest na danych "rasowych" portalach. :evil_lol: Więc tym samym ma większą szansę, że ktoś go wypatrzy. ;) Quote
Ajula Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 tak własnie myslałam, że to o to chodzi :eviltong: może ktoś pomysli "mój doguś/wyżełek/charcik ma tak dobrze, a ten mieszany wielopies nie ma domu, dajmy mu szansę - pomóżmy, przygarnijmy..." :p Quote
Franca81 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Tymczasem w górę... i czekamy aż ktoś patrząc na Sajferka oberwie strzałą amora :cool3: Quote
sdal2 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 czymam kciuki za Sajfera, to naprawde piękny pies i musi znaleźc idealny domek, a temu przytulisku warto sie bliżej przyjżec, może jest więcej takich psów.:-x:painting: Quote
tifet Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 czy z wyżłowatymi się kontaktowaliście... może warto takowych poszukać na dogomani... a nóż oni mają chętne domki na pieski mające conieco z rasy... Quote
Madziek Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 tifet napisał(a):czy z wyżłowatymi się kontaktowaliście... może warto takowych poszukać na dogomani... a nóż oni mają chętne domki na pieski mające conieco z rasy... nie kontaktowaliśmy się... spróbuję się tym zająć Quote
Madziek Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 czeka i czeka... i jakoś jest bardziej smutny niż zwykle :( Quote
phase Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 `. Biedny Sajferek. :shake: A czy udałoby się zrobić mu parę foteczek? Quote
gibon301 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 trzymam kciuki zeby domek szybko go wypatrzyl!! Quote
Madziek Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 AguusS__x33 napisał(a):`. Biedny Sajferek. :shake: A czy udałoby się zrobić mu parę foteczek? najświeższe zdjęcia są 2 albo 3 strony wcześniej, ale postaram się o nowe :) Quote
Nona Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 oberwać strzałą amora patrząc na sajfera to nie sztuka. Pan Bóg zapomniał sie lepiąc to cudo ale skąd wziąć dobry dom dla niegoTrzymaj sie kochanie- kogoś ten amor ustrzeli wreszcie! Quote
phase Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Madziek napisał(a):najświeższe zdjęcia są 2 albo 3 strony wcześniej, ale postaram się o nowe :) `.Aj to raczej nic się nie zmieniło z Sajferkiem no , ale im więcej fotek tym lepiej :lol: Tak bym chciała zobaczyć szczęśliwego Sajferka!! Dobrej nocki psiak :-( Quote
Morgan:-) Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Dziewczyny a na ogarowym próbowałyście?? Ostatnio oglądałam film na animal planet i tam był piesio - wzrost, pychol, kolor - no jakby Sajfera podstawili, tylko tych centek na podwoziu nie miał. Ja się nie znam na ogarach, ale może warto zwrócić się do kogoś, kto się nimi zajmuje?? Quote
phase Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 [quote name='Morgan:-)']Dziewczyny a na ogarowym próbowałyście?? Ostatnio oglądałam film na animal planet i tam był piesio - wzrost, pychol, kolor - no jakby Sajfera podstawili, tylko tych centek na podwoziu nie miał. Ja się nie znam na ogarach, ale może warto zwrócić się do kogoś, kto się nimi zajmuje?? `. No, ale wtedy gdzie/do kogo mamy napisać? Ja mogę spróbować. Na pierwszą z rana Sajferku!!!! Quote
Ajula Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 hej piesiu, dawno nikt do ciebie nie zagladal :roll: Quote
phase Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 `. Ale tu ciiicho u Sajferka... :shake: A jak u psiaczka? Quote
phase Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 `.Chcę wsadzić naszego Sajferka na konto n-k, ale potrzebna mi jakaś historia/informacja o nim. Czy mógłby mi ktoś napisać? Quote
Madziek Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Przepraszam, że tak długo była cisza u Sajferka. Niestety nie mam też najlepszych wieści... Sajfer od dwóch dni ma biegunkę i znowu pojawiła się krew w kale. Wczoraj byliśmy u weta, dostał zastrzyki i bierze nifuroksazyd. Daliśmy kał do badania i z wczorajszej próbki nic nie wyszło. Jutro jeszcze doniosę dwie, bo jest podejrzenie, że może mieć pasożyty, których jaja i odchody niekoniecznie wydala za każdym razem. Dlatego trzy próbki kału do badania. Jutro zobaczymy co dalej. Bardzo mnie to martwi :( Quote
Recommended Posts