Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dostałam pierwszą odpowiedź na molosach u doziów:

"nie chce Cie martwic ale sadzac z umaszczenia i wielkosci to on jest jakas krzyzowka z wyzlem ( podejrzewam zwyklego wyzla niemeickiego ) Juz doczytalam. wazyl 17 kg nawet jesli przytyl do 30 to nadal do molosa mu daleko.
Dowiedz sie jak u niego z instynktem mysliwskim. Czy ktos go spuszczal ze smyczy i wie czy on np nie idzie w sina dal.
Boje sie, ze ktos go specjalnie krzyzowal zeby miec psa do klusowania. Najpopularniejsze mieszanki, to wyzly z chartami i czyms tam jeszcze... moze ( co bylo by dla niego najlepsze ) nie ma on juz checi polowac dlatego znalazl sie w takiej sytuacji."

Cioteczki jak to z jego instynktami jest??

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:shake:, ludki kochane, tu trzeba kogos, kto go wezmie takim jakim jest. Nie dopatrujcie sie w Sajferze tego , z jakiej jest krzyzowki i jaki jest. Najwazniejsze, ze doszedl do siebie.
On potrzebuje domu,milosci i troski, niczego wiecej.

Posted

Iv napisał(a):
:shake:, ludki kochane, tu trzeba kogos, kto go wezmie takim jakim jest. Nie dopatrujcie sie w Sajferze tego , z jakiej jest krzyzowki i jaki jest. Najwazniejsze, ze doszedl do siebie.
On potrzebuje domu,milosci i troski, niczego wiecej.

Tu nie chodzi o to by robić z niego "rasowaca". Tu chodzi o to że im bardziej podobny do danych ras tym pewniej ogłaszany jest na danych "rasowych" portalach. :evil_lol: Więc tym samym ma większą szansę, że ktoś go wypatrzy. ;)

Posted

tak własnie myslałam, że to o to chodzi :eviltong:
może ktoś pomysli "mój doguś/wyżełek/charcik ma tak dobrze, a ten mieszany wielopies nie ma domu, dajmy mu szansę - pomóżmy, przygarnijmy..." :p

Posted

czymam kciuki za Sajfera, to naprawde piękny pies i musi znaleźc idealny domek, a temu przytulisku warto sie bliżej przyjżec, może jest więcej takich psów.:-x:painting:

Posted

czy z wyżłowatymi się kontaktowaliście... może warto takowych poszukać na dogomani... a nóż oni mają chętne domki na pieski mające conieco z rasy...

Posted

tifet napisał(a):
czy z wyżłowatymi się kontaktowaliście... może warto takowych poszukać na dogomani... a nóż oni mają chętne domki na pieski mające conieco z rasy...

nie kontaktowaliśmy się... spróbuję się tym zająć

Posted

AguusS__x33 napisał(a):
`. Biedny Sajferek. :shake:
A czy udałoby się zrobić mu parę foteczek?

najświeższe zdjęcia są 2 albo 3 strony wcześniej, ale postaram się o nowe :)

Posted

oberwać strzałą amora patrząc na sajfera to nie sztuka. Pan Bóg zapomniał sie lepiąc to cudo ale skąd wziąć dobry dom dla niegoTrzymaj sie kochanie- kogoś ten amor ustrzeli wreszcie!

Posted

Madziek napisał(a):
najświeższe zdjęcia są 2 albo 3 strony wcześniej, ale postaram się o nowe :)

`.Aj to raczej nic się nie zmieniło z Sajferkiem no , ale im więcej fotek tym lepiej :lol: Tak bym chciała zobaczyć szczęśliwego Sajferka!!
Dobrej nocki psiak :-(

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny a na ogarowym próbowałyście?? Ostatnio oglądałam film na animal planet i tam był piesio - wzrost, pychol, kolor - no jakby Sajfera podstawili, tylko tych centek na podwoziu nie miał. Ja się nie znam na ogarach, ale może warto zwrócić się do kogoś, kto się nimi zajmuje??

Posted

[quote name='Morgan:-)']Dziewczyny a na ogarowym próbowałyście?? Ostatnio oglądałam film na animal planet i tam był piesio - wzrost, pychol, kolor - no jakby Sajfera podstawili, tylko tych centek na podwoziu nie miał. Ja się nie znam na ogarach, ale może warto zwrócić się do kogoś, kto się nimi zajmuje??

`. No, ale wtedy gdzie/do kogo mamy napisać? Ja mogę spróbować.
Na pierwszą z rana Sajferku!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że tak długo była cisza u Sajferka.
Niestety nie mam też najlepszych wieści... Sajfer od dwóch dni ma biegunkę i znowu pojawiła się krew w kale. Wczoraj byliśmy u weta, dostał zastrzyki i bierze nifuroksazyd. Daliśmy kał do badania i z wczorajszej próbki nic nie wyszło. Jutro jeszcze doniosę dwie, bo jest podejrzenie, że może mieć pasożyty, których jaja i odchody niekoniecznie wydala za każdym razem. Dlatego trzy próbki kału do badania. Jutro zobaczymy co dalej.
Bardzo mnie to martwi :(