phase Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 `. Dziewczyny Możecie napisać jak reaguje Sajferek na inne psy, koty i zwierzaki typu królik? I jeszcze interesuje mnie jak u niego z tolerancją wobec dzieci...? Quote
Madziek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Na inne psy niestety fatalnie. Jest bardzo zazdrosny. Kiedy jesteśmy na spacerze to żaden pies nie ma prawa się zbliżyć. Z kotami nie powinno być problemu, a reakcji na mniejsze futerkowce nie mam jak przetestować. Jeśli chodzi o dzieci to nie sądzę, żeby był jakiś problem. On kocha wszystkich ;-) Quote
Jagoda1 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Sajfer jest zazdrosny o człowieka, to jest "normalne" u bezdomniaczków, nareszcie mają "swojego";). Na allegro psiak cieszy się zaintresowaniem, ma dwóch obserwatorów. Mam nadzieje, że to nie tylko gapowicze... Quote
Madziek Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Jagoda1 napisał(a):Co u przystojniaka...?:razz: no w sumie to nic nowego. Chodzimy na spacery i opalamy brzuchy ;-) niestety nie ma nam kto zrobić zdjęcia jak leżymy w trawie kołami do góry obok siebie i cieszymy mordki ;-) Jagoda nie było mnie jakiś czas i dopiero teraz odebrałam Twojego priva -zaraz się tym zajmę. Quote
Jagoda1 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Madziek napisał(a): Jagoda nie było mnie jakiś czas i dopiero teraz odebrałam Twojego priva -zaraz się tym zajmę. Coś wiesz?:razz: Quote
Madziek Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Jagoda1 napisał(a):Coś wiesz?:razz: napisałam maila, ale narazie cisza, może na weekend majowy wybyli ;-) Quote
Madziek Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 nikt nie dzwoni, nikt nie pyta o Sajferka :( Quote
Basia i Barni Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Madziek napisał(a):nikt nie dzwoni, nikt nie pyta o Sajferka :( jak nikt nie dzwoni po to cudo :mad:dużo ma ogłoszeń ? Quote
Madziek Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Basia i Barni napisał(a):jak nikt nie dzwoni po to cudo :mad:dużo ma ogłoszeń ? ja szczerze mówić nioe zdołałam mu jeszcze porobić dziewczyny czy któraś z Was robiła? Quote
phase Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Madziek napisał(a):ja szczerze mówić nioe zdołałam mu jeszcze porobić dziewczyny czy któraś z Was robiła? `. Ja mu robię ciągle ogłoszenia. Chociaż ostatnio troszkę mnie nie ma na dogo, ale staram się chociaż codziennie jedno. Jest wstawiony także na n-k. Ale nic nie szkodzi jak ktoś jeszcze porobi. ;) Quote
Basia i Barni Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 aaa no jak nie ma ogłoszeń za duzo to domku nie znajdzie.:cool3: a więc tak dajcie na pierwszą strone ogłoszenia na których stronach juz ma, a ja i inni dorobimy resztę . proasze o krótki opis Sajferka oraz numer kontaktowy do osoby ,która jest za niego odpowiedzialna Quote
phase Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 `. Ja go tak ogłaszam. Sajfer, cudny pies, który mimo wszystko ufa ludziom i bardzo ich kocha. „Przeszłość Sajfera nie jest do końca nam znana. Po prostu pewnego dnia ktoś wypatrzył go w jednym z psich przytulisk. Wypatrzył bo Sajferowi było widać wszystkie żebra, bo pod skórą były same kości, bo mimo bólu nie przestawał się cieszyć na widok człowieka. Pod koniec września „Fundacja Fioletowy Pies” podjęła próbę uratowania Sajfera i pies przyjechał do Opola. Mimo, że był obrazem nędzy i rozpaczy czuł się bardzo dobrze. Żywy, żwawy, wesoły i kontaktowy pod opieką wolontariuszy z Fundacji zaczął swoją walkę o nowe jutro, o lepsze życie. Miał apetyt, nie poddawał się – tak bardzo chciał żyć. Dziś Sajfer jest pięknym, rudym mieszańcem w typie doga niemieckiego ale dużo od niego niższym (wielkości boksera). W rudej maści z białymi cętkowanymi łapami i czarną maską prezentuje się bardzo ładnie. Ma około 6 - 7 lat i z niecierpliwością czeka na swój nowy dom. Kocha ludzi pomimo krzywd jakie go spotkały, ciągle się uśmiecha a jego nastawienie do wszystkich jest bardzo przyjazne i ulegle. Dobrze też jeździ samochodem i robi duże postępy w chodzeniu na smyczy. Na odpowiedniej diecie dobrze przybrał na wadze, jest zdrowy, ale nowy właściciel musi wiedzieć, że skrajne wychudzenie doprowadziło do zaburzenia pracy jelit i pies jest na diecie weterynaryjnej, dostaje do jedzenia suchą karmę Sensitivity, po której czuje się bardzo dobrze. Ważne by nowy właściciel miał to na uwadze. Sajfer przebywa obecnie pod opieką „Fundacji Fioletowy Pies” w Opolu, szukamy dla niego nowego, kochającego właściciela, który doceni jego urodę, charakter i zapewni mu dożywotnią dietę, tak bardzo ważną dla zdrowia i dobrego samopoczucia Sajfera. Pies jest wykastrowany.” Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 664 332 220 Magda e-mail: [email protected] Quote
phase Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 adopcjapsa.pl e-zwierzak.pl neeon.pl animalia.pl pineska.pl kupsprzedaj.pl najpewniej.pl olx.pl ojej.pl Quote
Madziek Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 AguusS__x33 napisał(a):adopcjapsa.pl e-zwierzak.pl neeon.pl animalia.pl pineska.pl kupsprzedaj.pl najpewniej.pl olx.pl ojej.pl AguusS dzięki za ogłoszenia dla Sajferka Sajfer je cały czas RC sensitivity control i jego koopy w miarę się znowu unormowały. Ale Sajfer jest znowu bardzo chudy. Za bardzo. Je spore porcje, daltego martwie się, że nie przybiera na wadze, a chyba nawet traci. Przydało by mu się znowu zrobć badania krwi, ale nasza Fundacja ma tyle wydatków, że lada chwila na koncie nie będzie ani grosza.... Quote
phase Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 `. Cholibka. :-( Nie masz za co dziękować Madziek, ciągle będę ogłoszenia wznawiała. Co jest z tym Sajferek... Nie ma mrozów, wręcz ciepło a on chudziutki. . . :shake: Miejmy nadzieję, że w końcu nadrobi na wadze. Quote
Bebe1 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Madziek, Fundacja otrzyma trochę pieniążków z 1% z rocznych rozliczeń PIT. Zrobiłam agitację i wiem,że osoby wskazały Was do przekazania podatku:multi: Moze mozna teraz wyłozyc na Sajferka? Quote
Madziek Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Bebe1 napisał(a):Madziek, Fundacja otrzyma trochę pieniążków z 1% z rocznych rozliczeń PIT. Zrobiłam agitację i wiem,że osoby wskazały Was do przekazania podatku:multi: Moze mozna teraz wyłozyc na Sajferka? Bebe ogromnie Ci za to dziękuję! Pieniążki z 1% zaczną spływać dopiero w lipcu i sierpniu, a teraz nam jest ciężko z finansami. Ale nie chcę już dłużej czekać, bo Sajfer jest naprawdę chudy... poza tym ma zagadkową szramę na klacie. Nie wiadomo skąd się wzięła :crazyeye: Quote
Recommended Posts