Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sajfer...jak tam u Ciebie??Mam tylko nadzieję, że nie zimno:lol:Hopaj piesku do gory..Ty taki śliczny jesteś...naprawdę okaz piękna..pewnie szybko znajdziesz domek:multi:

[*]

Posted

To co, ciach - ciach Sajferkowi ... i trzeba mu poszukać domku bo zima idzie a on ma taką króciutką sierść. Jest śliczniasty :loveu: Musi znaleźć dobry domek.

Posted

witamy nowe ciotki :)

Niestety spacer się nie udał, i nie ma zdjęć :( dziś myślę, że na spacer pójdziemy, ale pogoda taka, że o zdjęciach można tylko pomarzyć.
Sajferek czuje się dobrze po kastracji. Trzeba mu będzie zrobić ogłoszenia. Czy ktoś ma talent do pisania ładnych tekstów? :)

Posted

Shell napisał(a):
Ja mogę coś naskrobać, jestem artystką - pisadła, wierszydła, malunki itp :cool3:

Shell nie myślałam, że i w takich dziedzinach ;-) do dzieła zatem :)

Posted

Madziek..Allegro też będzie potrzebne? Jeśli tak, piszę sie na zrobienie ogłoszenie- tylko proszę o tekst i wszystkie dane potrzebne do kontaktu. Był ten spacerek z Maluchem??

Posted

Madziek????????????????To nie w Twoim stylu takie milczenie:razz:Gadaj nam tu predko co i jak sie sprawy mają:eviltong:A teraz Sajferku- dobrej nocki zyczę i udanego dnia:lol:

Posted

dzisiaj byliśmy na spacerku, Sajferek nawet przestał ciągnąć na smyczy :crazyeye:
nie zauważył chyba, że mu czegoś brakuje :evil_lol:
trzeba powoli zacząć myśleć o kolejnym worku karmy...:roll:

Posted

gonia66 napisał(a):
Madziek..Allegro też będzie potrzebne? Jeśli tak, piszę sie na zrobienie ogłoszenie- tylko proszę o tekst i wszystkie dane potrzebne do kontaktu. Był ten spacerek z Maluchem??

tak, allegro też, ale akurat o to porposzę znajomego, który wystawia wszystkie aukcje naszej fundacji - także dziękuję Gosiu :)
czekamy na tekst od Shell ;-)

Posted

A ja od siebie dodam, że Sajfer naprawdę jest przemiły :roll: kiedy wychodziłam z nim na spacer pierwszy raz, absolutnie mnie zaskoczył (pozytywnie oczywiście :cool3: ) bo chociaż widział mnie pierwszy raz w życiu, to od razu chciał mi całusa podarowac :roll:
I faktycznie Madziek, jak byłam z nim ostatnio, to jakoś mniej ciągnął o.O

Posted

Shell napisała tekst do ogłoszeń :) - dzięki!

Przeszłość Sajfera nie jest do końca nam znana. Po prostu pewnego dnia ktoś wypatrzył go w jednym z psich przytulisk. Wypatrzył bo Sajferowi było widać wszystkie żebra, bo pod skórą były same kości, bo mimo bólu nie przestawał się cieszyć na widok człowieka.

Pod koniec września Fundacja Fioletowy Pies podjęła próbę uratowania Sajfera i pies przyjechał do Opola. Mimo, że był obrazem nędzy i rozpaczy czuł się bardzo dobrze. Żywy, żwawy, wesoły i kontaktowy pod opieką wolontariuszy z Fundacji zaczął swoją walkę o nowe jutro, o lepsze życie. Miał apetyt, nie poddawał się – tak bardzo chciał żyć.

Dziś Sajfer jest pięknym, rudym mieszańcem w typie doga niemieckiego ale dużo od niego niższym (wielkości boksera). W rudej maści z białymi cętkowanymi łapami i czarną maską prezentuje się bardzo ładnie. Ma około 6 - 7 lat i z niecierpliwością czeka na swój nowy dom. Kocha ludzi pomimo krzywd jakie go spotkały, ciągle się uśmiecha a jego nastawienie do wszystkich jest bardzo przyjazne i ulegle. Dobrze też jeździ samochodem i robi duże postępy w chodzeniu na smyczy. Na odpowiedniej diecie dobrze przybrał na wadze, jest zdrowy ale nowy właściciel musi wiedzieć, że skrajne wychudzenie doprowadziło do zaburzenia pracy jelit i pies jest na diecie weterynaryjnej, dostaje do jedzenia suchą karmę Sensitivity, po której czuje się bardzo dobrze. Ważne by nowy właściciel miał to na uwadze.
Sajfer przebywa obecnie pod opieką „Fundacji Fioletowy Pies” w Opolu, szukamy dla niego nowego, kochającego właściciela, który doceni jego urodę, charakter i zapewni mu dożywotnią dietę, tak bardzo ważną dla zdrowia i dobrego samopoczucia Sajfera. Pies jest wykastrowany, pseudohodowcom dziękujemy!

Tak więc bardzo proszę o pomoc w robieniu ogłoszeń