stratoos Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Idąc dzisiaj z moim Timkiem usłyszałam od pewnego pijaczka, który patrząc się na naszą dwójkę wymownym spojrzeniem, stwierdził, że dawno nie widział właściciela tak podobnego do psa :evil_lol: Quote
Kacha3D Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Będąc dzisiaj nad stawem z moją sunią usłyszałam komentarz dziecka do taty: Moja wodoholiczka pływała sobie w najlepsze już od przeszło pół godziny i wtem zjawił się tatko z dzieciaczkiem na co one zaabsorwowane widokiem pływającej wariatki mówi do taty; - tatusiu patrz, delfinek:evil_lol: Quote
wilczanda Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [B]Kacha[/B], trzeba było powiedzieć: - Nie, to pies po operacji plastycznej!:evil_lol: Quote
stratoos Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Ojej, mam fotę i Timka i swoją, ale uważajcie jak będziecie patrzec na moje zdjęcie, żeby nie dostać zawału serca. Zdjęcie jest z tegorocznej wycieczki do Warszawy, jestem na 32 piętrze Pałacu Kultury [URL="http://i39.tinypic.com/250v034.jpg"]http://i39.tinypic.com/250v034.jpg[/URL] :cool1: A zdjęcia Timka są [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f553/timkowa-galeria-138063/"]http://www.dogomania.pl/forum/f553/timkowa-galeria-138063/[/URL] Ja tam zbyt dużego podobieństwa nie widzę, ale chyba trafiłam na specjalistę w tej dziedzinie, ja się na tym nie znam, mozecie sami ocenić :evil_lol: Quote
stratoos Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Nie wiedziałam, że mam zwijsające uszy i że mam brodę, ale ja tam się z ekspertami nie spieram, szczególnie tymi po kilu głębszych, żeby nie dowidzieć się jeszcze lepszych rzeczy o sobie :eviltong: Quote
zuza:D Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Może to piesek nie ma sierści i nosi związane " włosy " ?? :eviltong: Quote
stratoos Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 A może to ja o siebie przestałam dbać :razz: Zdjęcie było robione miesiąc temu... Od tego czasu dużo się mogło zmienić :eviltong: Quote
anaconda Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 'podobny do wlasciciela' nie wiem czy to byl komplement czy obelga ;) Quote
andromeda. Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Pewne małzenstwo zadało mi ostatnio pytanie co do rasy Questa. małzonka: Czy to husky ? ja : nie, to nie husky na to maz pani: to napewno MARABUT!! czy mam racje ? Wrazenie ogromne :diabloti: Quote
Ana04 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Kiedyś Dzisiaj na spacerze szłam sobie z Azą [w typie DONka jest] spokojnie a jakiś pijany gość do mnie takie coś: - To jest misiek czy pies?! Ja: - No oczywiście, że misiek. On: - A groźny? Ja: - Taaaak, nawet bardzo. On: - O ku.... I sobie poszedł. :lol: Quote
Onomato-Peja Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='ulvhedinn']Suczyna mojej cioci ma na imię Piesia :diabloti: P.S.Co jest uzasadnione tym, że większość ludzi pyta: "TO jest PIES???" :crazyeye: (o ile nie wołają "o Boże!")....[/quote] na pytanie "TO jest PIES???" Odpowiedziałabym " Nie ! To jest PIESIA ! " :diabloti: Quote
pati1033 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Jakis czas temu szlam z Bimem i panowie kosili miejski trawnik. Jeden do drugiego patrzac na mojego psa- "zobacz- to ten z tych krokodyli" :evil_lol: a jak moja berneńka byla mlodsza, szlysmy z mama na spacer i przechodzily dwie panie. Patrza na Rakije i jedna do drugiej- "ale ladny kundel" :) Quote
Marlenuś91 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Moja mama ostatnio idzie z Lolą koło lasy, a jakiś facet na rowerze zatrzymuje się i mówi -Co pani tam lisa z lasu prowadzi ?? :lol: Mama sie zaśmiała i mówi że nie, że to Pies. a on coś później zaczął gadać, kiedy będzie miała małe , bo taka ładna, nie typowa i że ogon ma ładny, na to mama że nie będzie i poszła a facet został z dziwaczną mina :cool1: Quote
Feigned Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Ana04']Kiedyś Dzisiaj na spacerze szłam sobie z Azą [w typie DONka jest] spokojnie a jakiś pijany gość do mnie takie coś: - To jest misiek czy pies?! Ja: - No oczywiście, że misiek. On: - A groźny? Ja: - Taaaak, nawet bardzo. On: - O ku.... I sobie poszedł. :lol:[/quote] padłam. :evil_lol: Quote
stratoos Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Idę dzisiaj na spacer z Timkiem, a przed nami facet z rodowodowym cocker spanelem. Nawet w porządku gość, zaproponował żeby spuścić psy ze smyczy, by się pobawiły. On: Jaki ładny piesek, jak się wabi? Ja: Timek On: Jak ładnie! A ile ma? Ja: Nie wiemy dokładnie, tak około 4 miesięcy, wzięliśmy go ze schroniska. On: A, to super. A jaka to jest rasa? Ja: Najprawdopodobniej mieszaniec On: No to świetnie! Mój też jest rasowy! :crazyeye: nie wiem, czy żartował, ale brzmało jakby mówił z pełną powagą :diabloti: Quote
Everybody_Lies Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='stratoos']Idę dzisiaj na spacer z Timkiem, a przed nami facet z rodowodowym cocker spanelem. Nawet w porządku gość, zaproponował żeby spuścić psy ze smyczy, by się pobawiły. On: Jaki ładny piesek, jak się wabi? Ja: Timek On: Jak ładnie! A ile ma? Ja: Nie wiemy dokładnie, tak około 4 miesięcy, wzięliśmy go ze schroniska. On: A, to super. A jaka to jest rasa? Ja: Najprawdopodobniej mieszaniec On: No to świetnie! Mój też jest rasowy! :crazyeye: nie wiem, czy żartował, ale brzmało jakby mówił z pełną powagą :diabloti:[/quote] No wiesz, jakby nie patrzeć, to psy rasowe to też mieszańce (przynajmniej większość:diabloti:)... Quote
Smile of Red Witch Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Kiedyś będąc na Warmii u mojego TZ-a szliśmy sobie z Busterem na spacerek i spotkaliśmy dwóch miejskich meneli, jeden śmiało podszedł do Nas i mówi zachrypniętym głosem " Ja wiem co to za rasa " na co mój TZ-a odpowiada " No słucham" odpowiedz Menela była " To jest Mustafa " Quote
wilczanda Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Szłam sobie kiedyś z Łowcą do domu i spotkałam mamę kolegi. Szła ze swoim dobermanem na smyczy w kantarku. Nie spuściłyśmy psów, bo było to blisko drogi. Pożegnałyśmy się, aż tu nagle pijaczyna zataczając się mówi do pani dobermana: - Niech pani puści to bydle i niech zmiażdży wilka (Łowcę)! Mama kumpla: - Pan sam jest bydle!:eviltong: Ja spojrzałam na pijaczka rozbawiona, a on ze skwaszoną miną potoczył się na za zakręt i znikł mi z oczu!:evil_lol: Pewnie był smutny, że doberman nie zmiażdżył Łowcy!:lol: Quote
AnkaZ Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 A ja się ostatnio dowiedziałam od bardzo wytwornego starszego pana jakie są psy północy: husky, malamut i samojeb! :multi: Quote
Dacote Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='AnkaZ']A ja się ostatnio dowiedziałam od bardzo wytwornego starszego pana jakie są psy północy: husky, malamut i samojeb! :multi:[/quote] :laugh2_2: To nie wiedziałaś? Samojeby to takie które się same j****, a samojedy same jedzą:evil_lol: Quote
Berneska Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Wczoraj idąc na spacer, jakiś Pan z seterem , spytał się mnie czy to berneński pies Na co odpowiedziałam że tak, już mu nie będę dodawała pasterski A on , dlaczego on ma tyle sierści ? :lol::lol::lol: Zatkało mnie i nie wiedziałam co odpowiedzieć , poszłyśmy dalej Quote
LakusiowaPani Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 A mnie do szału doprowadzało:mad:(jak mój Laki chodził w kołnierzu po sterylce) , jak ludzie na moją odpowiedz co piesiowi jest(mówiłam ze jest po sterylce) odpowiadali wszyscy jednym głosem: OOOOO biedactwoooo co ta Pani Ci zrobiłaaaa,:angryy: biedactwooo nie dała ci pani poszalec z panienkami ,:angryy: ooooooo biedactwo czemu ci ta brzydka pani zrobiła taką krzywde:angryy:, ooooooo biedactwo czym sobie zasłuzyłes na takie straszne męki:angryy: itd itd itd Normalnie szło dostac szału:mad::mad:. Nie rozumiem dlaczego wszyscy mówili Biedactwo:roll::shake:>????!!!!! i wogóle:placz::placz::placz: Horror. Quote
ASICAiBREGO Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 LakusiowaPani, no bo u nas w kraju kazdego ładnego pieska trzeba rozmnażać żeby mieć ładne szczeniaczki i nie ważne czy psy mają hodowlankę, czy są kundelkami... Mi np wszyscy zarzucają, że nie dopuszczam swojego psa, a jak mówię, że najpierw trzeba mu reproduktora zrobić, to zdziwienie jest ogólne i komentarz typu "po co, przeciez jest ładny i ma rodowód" :angryy: Na spacerach często spotykam się z koleżanką, która ma sunię malamuta, a że mój hasior spory, to są równe wzrostem. Chyba nie musze mówić, że nikt nam nie wierzy jak mówimy że to dwie różne rasy (??) :lol: A koleżanki kiedyś pani pyta: - To husky? - Nie, malamut - no, kundelki też są ładne :evil_lol: Quote
Recommended Posts