Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Idąc dzisiaj z moim Timkiem usłyszałam od pewnego pijaczka, który patrząc się na naszą dwójkę wymownym spojrzeniem, stwierdził, że dawno nie widział właściciela tak podobnego do psa :evil_lol:

Posted

Będąc dzisiaj nad stawem z moją sunią usłyszałam komentarz dziecka do taty:

Moja wodoholiczka pływała sobie w najlepsze już od przeszło pół godziny i wtem zjawił się tatko z dzieciaczkiem na co one zaabsorwowane widokiem pływającej wariatki mówi do taty;
- tatusiu patrz, delfinek:evil_lol:

Posted

Ojej, mam fotę i Timka i swoją, ale uważajcie jak będziecie patrzec na moje zdjęcie, żeby nie dostać zawału serca. Zdjęcie jest z tegorocznej wycieczki do Warszawy, jestem na 32 piętrze Pałacu Kultury [URL="http://i39.tinypic.com/250v034.jpg"]http://i39.tinypic.com/250v034.jpg[/URL] :cool1: A zdjęcia Timka są [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f553/timkowa-galeria-138063/"]http://www.dogomania.pl/forum/f553/timkowa-galeria-138063/[/URL] Ja tam zbyt dużego podobieństwa nie widzę, ale chyba trafiłam na specjalistę w tej dziedzinie, ja się na tym nie znam, mozecie sami ocenić :evil_lol:

Posted

Nie wiedziałam, że mam zwijsające uszy i że mam brodę, ale ja tam się z ekspertami nie spieram, szczególnie tymi po kilu głębszych, żeby nie dowidzieć się jeszcze lepszych rzeczy o sobie :eviltong:

Posted

Pewne małzenstwo zadało mi ostatnio pytanie co do rasy Questa.

małzonka: Czy to husky ?
ja : nie, to nie husky
na to maz pani: to napewno MARABUT!! czy mam racje ?

Wrazenie ogromne :diabloti:

Posted

Kiedyś Dzisiaj na spacerze szłam sobie z Azą [w typie DONka jest] spokojnie a jakiś pijany gość do mnie takie coś:
- To jest misiek czy pies?!
Ja:
- No oczywiście, że misiek.
On:
- A groźny?
Ja:
- Taaaak, nawet bardzo.
On:
- O ku....
I sobie poszedł. :lol:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Suczyna mojej cioci ma na imię Piesia :diabloti:

P.S.Co jest uzasadnione tym, że większość ludzi pyta: "TO jest PIES???" :crazyeye: (o ile nie wołają "o Boże!")....[/quote]

na pytanie "TO jest PIES???" Odpowiedziałabym " Nie ! To jest PIESIA ! " :diabloti:

Posted

Jakis czas temu szlam z Bimem i panowie kosili miejski trawnik.
Jeden do drugiego patrzac na mojego psa- "zobacz- to ten z tych krokodyli" :evil_lol:

a jak moja berneńka byla mlodsza, szlysmy z mama na spacer i przechodzily dwie panie. Patrza na Rakije i jedna do drugiej- "ale ladny kundel" :)

Posted

Moja mama ostatnio idzie z Lolą koło lasy, a jakiś facet na rowerze zatrzymuje się i mówi
-Co pani tam lisa z lasu prowadzi ?? :lol:
Mama sie zaśmiała i mówi że nie, że to Pies. a on coś później zaczął gadać, kiedy będzie miała małe , bo taka ładna, nie typowa i że ogon ma ładny,
na to mama że nie będzie i poszła
a facet został z dziwaczną mina :cool1:

Posted

[quote name='Ana04']Kiedyś Dzisiaj na spacerze szłam sobie z Azą [w typie DONka jest] spokojnie a jakiś pijany gość do mnie takie coś:
- To jest misiek czy pies?!
Ja:
- No oczywiście, że misiek.
On:
- A groźny?
Ja:
- Taaaak, nawet bardzo.
On:
- O ku....
I sobie poszedł. :lol:[/quote]

padłam. :evil_lol:

Posted

Idę dzisiaj na spacer z Timkiem, a przed nami facet z rodowodowym cocker spanelem. Nawet w porządku gość, zaproponował żeby spuścić psy ze smyczy, by się pobawiły.

On: Jaki ładny piesek, jak się wabi?
Ja: Timek
On: Jak ładnie! A ile ma?
Ja: Nie wiemy dokładnie, tak około 4 miesięcy, wzięliśmy go ze schroniska.
On: A, to super. A jaka to jest rasa?
Ja: Najprawdopodobniej mieszaniec
On: No to świetnie! Mój też jest rasowy! :crazyeye:

nie wiem, czy żartował, ale brzmało jakby mówił z pełną powagą :diabloti:

Posted

[quote name='stratoos']Idę dzisiaj na spacer z Timkiem, a przed nami facet z rodowodowym cocker spanelem. Nawet w porządku gość, zaproponował żeby spuścić psy ze smyczy, by się pobawiły.

On: Jaki ładny piesek, jak się wabi?
Ja: Timek
On: Jak ładnie! A ile ma?
Ja: Nie wiemy dokładnie, tak około 4 miesięcy, wzięliśmy go ze schroniska.
On: A, to super. A jaka to jest rasa?
Ja: Najprawdopodobniej mieszaniec
On: No to świetnie! Mój też jest rasowy! :crazyeye:

nie wiem, czy żartował, ale brzmało jakby mówił z pełną powagą :diabloti:[/quote]
No wiesz, jakby nie patrzeć, to psy rasowe to też mieszańce (przynajmniej większość:diabloti:)...

Posted

Kiedyś będąc na Warmii u mojego TZ-a szliśmy sobie z Busterem na spacerek i spotkaliśmy dwóch miejskich meneli, jeden śmiało podszedł do Nas i mówi zachrypniętym głosem " Ja wiem co to za rasa " na co mój TZ-a odpowiada " No słucham" odpowiedz Menela była " To jest Mustafa "

Posted

Szłam sobie kiedyś z Łowcą do domu i spotkałam mamę kolegi. Szła ze swoim dobermanem na smyczy w kantarku. Nie spuściłyśmy psów, bo było to blisko drogi. Pożegnałyśmy się, aż tu nagle pijaczyna zataczając się mówi do pani dobermana:
- Niech pani puści to bydle i niech zmiażdży wilka (Łowcę)!
Mama kumpla:
- Pan sam jest bydle!:eviltong:

Ja spojrzałam na pijaczka rozbawiona, a on ze skwaszoną miną potoczył się na za zakręt i znikł mi z oczu!:evil_lol: Pewnie był smutny, że doberman nie zmiażdżył Łowcy!:lol:

Posted

[quote name='AnkaZ']A ja się ostatnio dowiedziałam od bardzo wytwornego starszego pana jakie są psy północy: husky, malamut i samojeb! :multi:[/quote]
:laugh2_2:
To nie wiedziałaś? Samojeby to takie które się same j****, a samojedy same jedzą:evil_lol:

Posted

Wczoraj idąc na spacer, jakiś Pan z seterem , spytał się mnie czy to berneński pies

Na co odpowiedziałam że tak, już mu nie będę dodawała pasterski
A on , dlaczego on ma tyle sierści ? :lol::lol::lol:
Zatkało mnie i nie wiedziałam co odpowiedzieć , poszłyśmy dalej

Posted

A mnie do szału doprowadzało:mad:(jak mój Laki chodził w kołnierzu po sterylce) , jak ludzie na moją odpowiedz co piesiowi jest(mówiłam ze jest po sterylce) odpowiadali wszyscy jednym głosem: OOOOO biedactwoooo co ta Pani Ci zrobiłaaaa,:angryy: biedactwooo nie dała ci pani poszalec z panienkami ,:angryy: ooooooo biedactwo czemu ci ta brzydka pani zrobiła taką krzywde:angryy:, ooooooo biedactwo czym sobie zasłuzyłes na takie straszne męki:angryy: itd itd itd Normalnie szło dostac szału:mad::mad:. Nie rozumiem dlaczego wszyscy mówili Biedactwo:roll::shake:>????!!!!! i wogóle:placz::placz::placz: Horror.

Posted

LakusiowaPani, no bo u nas w kraju kazdego ładnego pieska trzeba rozmnażać żeby mieć ładne szczeniaczki i nie ważne czy psy mają hodowlankę, czy są kundelkami... Mi np wszyscy zarzucają, że nie dopuszczam swojego psa, a jak mówię, że najpierw trzeba mu reproduktora zrobić, to zdziwienie jest ogólne i komentarz typu "po co, przeciez jest ładny i ma rodowód" :angryy:

Na spacerach często spotykam się z koleżanką, która ma sunię malamuta, a że mój hasior spory, to są równe wzrostem. Chyba nie musze mówić, że nikt nam nie wierzy jak mówimy że to dwie różne rasy (??) :lol:

A koleżanki kiedyś pani pyta:
- To husky?
- Nie, malamut
- no, kundelki też są ładne
:evil_lol: