Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wstaliśmy kurczę skoro świt i czekamy......A Polduś dodatkowo bidak o pustym żołądeczku musi czekać , bo idziemy robić badania krwi.
Trzymajcie kciuki podwójnie: za domek i za dobre wyniki.

Posted

No i d--a, chyba jednak przestraszyli sie opieki nad Leo, bo zrezygnowali, zachęciłam jedynie do adopcji jakieś innej bidy orzechowskiej, zobaczymy...

Ja ogólnie myslałm o tym , żeby otwarcie ogłosić Leopolda jako starszego psa z padaczką i wymagajacego szczególnej opieki, żeby uniknąć takich budzących nadzieje sytuacji, jak ma znaleźć dom , to znajdzie.
Co Wy na to?

Posted

Poldzio idzie dziś na " tymczas ";) do Beci ( do niedzieli ) więc na pewno Was tu będzie ciocia Becia zasypywać fotkami i nowinkami o dziadku :razz: Mam nadzieję, że jej nie ucieknie:eviltong:

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Popieram- nie ma co ukrywać z moze to ruszy za serce?

uważam jak Szpilka, zawsze należy pisać jak najwięcej o psach, zawsze zgodnie z tym jak jest, trzymam kciuki za przystojniaka!

Posted

kochana, stareńka bida.....:shake:
Poldzio chodził przez kilka godzin po ogrodzie, chodzil, chodził, chodził bez wytchnienia zataczając sie niekiedy, aż w końcu padł na trawie i usnął snem kamiennym. Wystraszyłam się trochę ale sprawdzilam że oddycha :eviltong: i dałam mu święty spokój bo położył sie w miejscu zacienionym ale jeszcze nagrzanym. Potem padać zaczęło więc wbrew woli Poldzia zaciągnęłam go do domu. Dostał leki w szyneczce, wsunął potem michę z wielkim apetytem i znowu spi. Nie wiem czy go wydzierac jeszcze na zawnątrz czy juz zostawić do rana bo cały czas pada.
W odwiedzinki przyszła moja mama i stwierdziła że Poldzio taki zadbany, wypielęgnowany, wychuchany....co potwierdzam oczywiście i na prawdę majuska zrobiłaś wielką robotę....:buzi:
Oczywiście zostałam przez majuskę poinformowana jakie leki kiedy podać, przywiozła nawet jedzonko dla Poldzia bo sprawdzone......:eviltong:....i wiesz co majuska ? mówiłaś że Poldzio taki autystyczny i zyje w swoim świecie, a on co rusz chodził pod bramkę gdzie wychodziłaś i czekał na ciebie......:roll:
Własnie wycałowałam go po główce....takiej mięciutkiej, kochanej...stareńkiej.....

Posted

A wiecie co, ja se tu siedzę pod połoninkami, a że te moje głupki ( syn z mężem ) wzięli laptopa:roll: to zaglądam do Poldzia, no i łezka mi się zakręciła...mam nadzieję Beciu , że wyrabiasz z całą trójeczką. Bardzo dziękuję za opiekę nad Poldziem, posyłam mu mizianko.
A żebym się czasem nie nudziła z jednym psem, to przyczepiła się do nas taka czarna suczka z niebieskimi oczami i mam 2 psy znowu( cały czas liczę, że ona jednak czyjaś jest :roll:) jak wrócę to wkleję Wam fotkę, bo jest naprawdę cudna....

Posted

wiecie jestem troche wystrachana bo Poldzio jak został wypuszczony na ogród o 6.30 to chodzi do tej pory.....:crazyeye:....dosłownie !!!...
Nawet na sekunde sie nie położył, zaciagnęłam go na sile do domu na legowisko ale on z powrotem pod drzwi.....i tak już chodzi 6 godzin bez chwili wytchnienia / z krótką przerwą na posiłek który zresztą tez zjadł na zewnątrz./ I zadziwia mnie to, że zamiast być zmęczony to on chodzi dużo pewniej i szybciej niż wczoraj. Nie mówiąc że pychol uśmiechnięty.
Boję się żeby sie nie przeforsował, ma porozkładane chodniczki w kilku miejscach na ogrodzie ale je totalnie olewa....

Posted

Teraz śpi w domu bo deszcz leje ale zanim sie ułożył zrobił ze sto kółek w pokoju syna.....kładłam, głaskałam, przytulałam - a on jak Wańka-Wstańka....:shake:....zdezorientowany i widać tęskni bardzo.....

Posted

Majuska! I co Ty na to? Trafił Ci się Romeo:lol:
Tęskni i wiernie czeka- coś mi się wydaje,że Leoś wybrał już sobie "kobietę swego życia" i swoje miejsce na ziemi na ostatnie lata:loveu: