Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leopold, pies z przeszłością......nieznaną nam, ale pewnie nigdy nie dostał od człowieka miłości, czułości, troski, opieki, serca, dobroci...ktoś kiedyś bardzo okaleczył jego duszę, jego serce.... w jego olbrzymich oczach zobaczysz smutek, zrezygnowanie, brak nadziei....
Czy zdąży spotkać człowieka, który sprawi, że jego oczy zablysną nadzieją, że zacznie wreszcie żyć, że po wielu latach poczuje jak to jest być kochanym, jak głaszcze po siwym pyczczku kochajaca, czuła dłoń, czy usłyszy słowa: " Mój Leopold..... "

czasu coraz mniej....

Leopold, ze względu na stan zdrowia przebywa w domu tymczasowym, nie będzie tam mógł jednak długo pozostać, pewnie trafi niebawem do schroniska......Jest starszym psem, około 12 letnim, stwierdzono u niego padaczkę, ale zażywa lekarstwa ( koszt stosunkowo niewielki ) i ataki ustały. Jest bardzo spokojny, łagodny, dogaduje sie z psami i kotami, nie wymaga intensywnej i czasochłonnej opieki. Idealne warunki dla niego to domek z ogródkiem, bardzo lubi spacerować i leżec na trawce, nie narzuca sie człowiekowi, ale widać, że bardzo potrzebuje jego obecności, głosu, dotyku...

Nie czekaj, pokochaj Leopolda, dla niego każdy dzień jest ważny, a jego szczęście na pewno zobaczysz w cudnych, delikatnie zamglonych smutkiem oczach....

Wymyśliłam takie cóś, może ktoś chce coś dodać, uciąć , zmodyfikować, bardzo proszę!!!

Posted

a mogę na początek dodać takie malutkie coś?:lol:

Będę Twoim przyjacielem
Jestem już starszym panem
Nie potrzebuję dużo miejsca
Nie zajmę Ci wiele czasu
Jestem cichy i grzeczny
Potrzebuję tylko miłości
Będę Twoim przyjacielem
Jeśli tylko mi pozwolisz

Posted

Wręcz przeciwnie, jeszcze go kurna na grila wzięłam i zjadł 3 kilo kiełbasy ( na noc:roll: ), bo wszyscy myśleli , że on taki biedny dziadziuś i kiełbacha to szczyt szczęscia:shake:, przecież chudziutka szyneczka, bez żyłek jest teraz na topie:diabloti:

Posted

[quote name='majuska']Wręcz przeciwnie, jeszcze go kurna na grila wzięłam i zjadł 3 kilo kiełbasy ( na noc:roll: ), bo wszyscy myśleli , że on taki biedny dziadziuś i kiełbacha to szczyt szczęscia:shake:, przecież chudziutka szyneczka, bez żyłek jest teraz na topie:diabloti:

No Poldzio porzadził:ylsuper:
Majuska te biedne dziadziusie, to apetyt i "spust" to maja jak smoki. U nas trzeba Czapka pilnować, bo zje wszystko, co w miskach (niekoniecznie swoich ;))