Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poldzio był dziś ze mna u zaprzyjaźnionej wetki na "przeglądzie". Starsze z niego psisko to wiadomo, powolny, trochę sapiący, ale jak na swój wiek w całkiem niezłym stanie. Zakupiłam mu karmę dla starszych psów, dzięki której może uda mu się zrzucić parę kilo i zawiera składniki pomagające lepiej funkcjonwać m in. stawom. Niestety Leo ma zaćmę na oczkach i nie widzi dobrze, no i ze słuchem nie jest ciekawie, słyszy tylko bardzo głośne , gwałtowne dźwięki. Ale on sobie z tym daje spokojnie radę, to kwestia zadomowienia się i poznania otoczenia w którym przebywa. Na przykład chodzenie po schodach nie stanowi już dla niego przeszkody.
Leo teraz to wszystko odsypia:sleep2:

Posted

I ja też chyba pójdę, bo ostatnio ( nie dość , że czas zmienili ) to mam pobudki jak tylko zaczyna się robić jasno:shake: To chyba takie poschroniskowe przyzwyczajenia, bo jak się tylko robi ciemno to Leoś idzie spać na dobre

Posted

Ja Leosiowi porobiłam ogłoszenia na wieeelu stronach, ale z nich zero odzewu...:shake:
Mógłby ktoś napisać taki uniwersalny, niezbyt długi, fajny tekścik do ogłoszeń ? ;) ...to bym podublowała :eviltong:

Posted

Neczka napisał(a):
Ja Leosiowi porobiłam ogłoszenia na wieeelu stronach, ale z nich zero odzewu...:shake:

Neczko napisz dokładnie na jakich portalach zrobiłaś ogłoszenia coby sie nie dublować....

Posted

wizyty przedadopcyjne są uważam koniecznością ... To nie jest "bazarek na domek", tylko adopcja psa starszego, który kiedy przyjdzie mu odejść z domu Majuski napewno razem z nia bardzo to przeżyje. Strasznie to przykre bo z każdym dniem będzie im coraz ciężej się rozstać ... :shake:

Majuska przykro mi, że tak to wyszło i tym bardziej dzięki wielkie za dalszą pomoc Leopoldowi. Ja nie mam warunków aby go wziąć na DT, ale jeśli będziesz potrzebowała wsparcia nie ma problemu. Mogę pomóc przy Leopoldzie, dać mu dom przez jakiś czas jeśli będziesz potrzebowała wyjechać itp. Dzwoń śmiało w razie czego, namiary chyba na mnie masz :p Dziękuję Tobie i Twoim najbliższym.

Posted

Dziękujemy za badania i wspaniałe i dokładne relacje o zdrowiu.Trzymam za WAs kciuki,by to sprawnie potoczyło sie dalej,nie wiem nawet co pisac jestem pełna uznania dla Ciebie Majuska ,za Twoje serce i poswiecenie.

Posted

Leoś właśnie wrócił z wieczornego spacerku :loveu:
Jak to psisko ożyło... od razu wydaje się być inny - chodzi ładnie na smyczce, ma jakby "żywszą" sierść i nawet podchodzi powolutku, do ludzi :eviltong::multi:

...idealny pies dla spokojnego człowieka, może być do domku z ogródkiem, albo bloku na niskim piętrze bądź z windą, bo nie przepada za podnoszeniem ;)

Posted

Neczka napisał(a):
Leoś właśnie wrócił z wieczornego spacerku :loveu:
Jak to psisko ożyło... od razu wydaje się być inny - chodzi ładnie na smyczce, ma jakby "żywszą" sierść i nawet podchodzi powolutku, do ludzi :eviltong::multi:

...idealny pies dla spokojnego człowieka, może być do domku z ogródkiem, albo bloku na niskim piętrze bądź z windą, bo nie przepada za podnoszeniem ;)

Ten człowiek musi liczyć się z kosztami leczenia starszego psa. Wiem coś o tym. Ja muszę Kacprowi podawać rimadyl codziennie. 1 tabletka to 6 zł.

Posted

becia66 napisał(a):
Neczko napisz dokładnie na jakich portalach zrobiłaś ogłoszenia coby sie nie dublować....

Neczka ponawiam jeszcze raz pytanie bo czasu szkoda...

Posted

[quote name='majqa']Na mazowieckie dane jest ogłoszenie na:
ale.gratka
forum vegie
dwukropek
eoferty.com.pl
pajeczyna
bono-polska
zoonet
gumtree
neeon
przygarnijzwierzaka
adopcjapsa
kokosy
kupiepsa
eoferty.pl
petsy
Tośmy się mniej więcej już podublowały z Izą ;)

Posted

Jeszcze dodam , że moim zdaniem mile widziane są inne zwierzaki w domu , zarówno koty jak i psy. Obserwacja ich dostarcza Leosiowi dużo rozrywki, on sam jest psem nie wymagającym jakiejś zaawansowanej opieki, nie absorbuje opiekuna, mieszkając w domku z ogródkiem miałby na prawdę najlepsze warunki z możliwych. Lubi sobie dreptać i węszyć w trawce. Wychodząc z nim na spacer, można się zrelaksować i na prawdę odpocząć ( no chyba, że jest z nami jeszcze Maja:evil_lol: - to nie ma szans )

Posted

na cafeanimal jest jeszcze moje ogłoszenie, ale na pewno spadło
mogę skasować i dać od nowa

ale... no już go na pewno nie wydrukują.