Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Miśka84']
Już coś wiadomo? Dojechali cali i zdrowi?

Tak, dojechali cali i zdrowi :multi: i przespali się nawet u p.Ewy w SZczecinie /dziękujemy bardzo/ :Rose: , a teraz jadą do Warszawy wioząc następnego
kalekiego psa /Carrey/. Transporty zawsze były cierniem na naszej drodze. AniuB z mężem - słów nie mamy żeby wyrazić naszą wdzięczność.....:Rose::Rose::buzi:

Posted

[quote name='becia66']Tak, dojechali cali i zdrowi :multi: i przespali się nawet u p.Ewy w SZczecinie /dziękujemy bardzo/ :Rose: , a teraz jadą do Warszawy wioząc następnego
kalekiego psa /Carry/. Transporty zawsze były cierniem na naszej drodze. AniuB z mężem - słów nie mamy żeby wyrazić naszą wdzięczność.....:Rose::Rose::buzi:

Dobrze, że bezpiecznie dojechali. Teraz niech spokojnie i bezpiecznie dojadą do Warszawy i do domu!

Dla AniB i męża :Rose::Rose::Rose::calus::calus::calus:

Posted

Wyjątkowe podziękowania należą się p.Ewie która tymczas Śnieżce dała i zrobi wszystko żeby do czasu znalezienia domu stałego Śnieżce było jak najlepiej.
Pani Ewo bardzo, bardzo dziękujemy.....:Rose::Rose::Rose:
Ciotki dogomanki pamietajmy że Śnieżka jest na tymczasie i sprężyć sie musimy żeby odpowiedni dom stały jak najszybciej znależć. Wiem że każdy mysli -,, a może zostanie na zawsze '' ale niestety to niemożliwe bo na wiosnę p.Ewa przeprowadza sie na stałe za ocean i Śnieżki ze sobą zabrać nie może. Tak więc prosimy wszystkich o szukanie dla Śnieżki najlepszego domku...:modla:

Posted

Właśnie najgorsze jest to że Śnieżka przyzwyczai się do kolejnego człowieka i znów po pewnym czasie będzie go musiała zostawić i iść dalej-z rąk do rąk.
To takie smutne. Gdyby wszyscy potrafili uszanować swoje zwierzaki nie było by takich problemów.:placz:

Posted

dziękuje Wszystkim, któzy wzięli udział na tym wątku
Tak jak pisała Becia66 to jeszcze nie koniec i szukamy domku

ANIU DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Tobie, Twojemu mężowi, całej rodzinie za wyrozumiałość dla spraw schroniskowych ... opatrzności za ludzi tacy jak Wy na naszej drodze wolontariackiej :loveu:
Beciu dziękuję za przetrzymanie Śnieżki a Tobie Ewciu za danie szansy spokojnego domu do czasu kolejnych zmian wierzę już ostatecznych i najlepszych dla niej! :loveu:

Jutro zrobię rozliczenie finansowe więc powiadomię Was ile udało się uzbierać na transport i WIELKIE PODZIĘKOWANIA za każdą złotówke :loveu:
DZIĘKOWAĆ naprawdę jest komu i jest za co i to daje wiarę w ludzi.

Śnieżko Tobie dziękuję za wielką niezmienną wiarę w człowieka ... wielkie masz serce dziewczyno i naprawdę piękny psi świat.

Posted

Jak do tej pory był to najtrudniejszy mój transport (a Śnieżka to 7 wieziony przezemnie piesek ) Dlaczego ? Bo nie wiedziałam jak ukoić ten strach przed nieznanym jak utulić to psie serduszko żeby nie czuło "spadania" w przepaść przy każdym hamowaniu żeby wśród szumu opon i warkotu silnika uszka złowiły mój uspokajający głos żeby nosek poczuł jakiś swojski,kojący zapach... Jak ona "płakała" prawie do samego Krakowa :-(
Póżniej było już troszkę lepiej,jednostajność jazdy autostradą,zmęczenie sprawiły że uspokoiła się troszkę i tak mocno objęta moimi ramionami pół spała pół czuwała.A ja zakochałam się w tej suni :-( Tym cudzie ,tym darze innego spojrzenia na świat.Nie mogę uwierzyć że nikt nie chce uczyć się tego psa,bo to magiczne przeżycie-zobaczyć świat oczami Śnieżki.I nawet Wam dogomaniacy nie umiem wytłumaczyć jak magiczne...
Widziałyście księżyc tamtej nocy ? Cudowny .
Dla Śnieżki-mojej Księżycowej Księżniczki i wszystkich jej przyjaciół:

http;//pl.youtube.com/watch?v=p7aaynDhaVc

Posted

Aniu wiem co czułaś, jak jechałam ze Śnieżką zamykając oczy pokazywała mi swój piękny świat ... wiem o czym piszesz wiem jak wielkim darem i zaszczytem jest jej towarzystwo ...
WIEM ...

Aniu, jeszcze długo będziesz czuła Snieżkę, sercem - nie zapomnisz bo to nie jest sunia, która zapomniec o sobie pozwoli :)

Posted

no więc wracamy na ziemię ; rozliczenie trasy :razz:

rzeszów-szczecin 814 km
samochód Skoda Fabia
paliwo bezołowiowa 95
tankowanie Brzesko 127zł
Lubin 121 zł
opłata za autostradę 2*6,50=13zł

Razem:261 zł

Nie umiem wstawiać zdjęć więc jeśli potrzebne zdjęcia paragonów poproszę jakiś adres mailowy (na maila przesłać chyba mi się uda :oops: )

Posted

AnnaB napisał(a):
Jak do tej pory był to najtrudniejszy mój transport (a Śnieżka to 7 wieziony przezemnie piesek ) Dlaczego ? Bo nie wiedziałam jak ukoić ten strach przed nieznanym jak utulić to psie serduszko żeby nie czuło "spadania" w przepaść przy każdym hamowaniu żeby wśród szumu opon i warkotu silnika uszka złowiły mój uspokajający głos żeby nosek poczuł jakiś swojski,kojący zapach... Jak ona "płakała" prawie do samego Krakowa :-(
....A ja zakochałam się w tej suni :-( Tym cudzie ,tym darze innego spojrzenia na świat.Nie mogę uwierzyć że nikt nie chce uczyć się tego psa,bo to magiczne przeżycie-zobaczyć świat oczami Śnieżki.I nawet Wam dogomaniacy nie umiem wytłumaczyć jak magiczne...
Widziałyście księżyc tamtej nocy ? Cudowny .

Matko kochan Aniu aż mi sie oczy spociły :-( tak to pieknie opisałas !
Tylko czemu ta twoja droga Śnieżynko do stałego domu jest tak pod góre ? Tyle domów , tylu ludzi ci pomaga ... i tylu sie w tobie zakochało ale to wciaż za mało ..za mało żebys osiadła juz gdzies na stałe !

Zaciskam kciuki i mocno ściskam ciebie abyś trafiła do swojego portu juz na stałe .

Posted

AnnaB napisał(a):
Tak. Ale trasę powrotną "sponsoruje" Fundacja Rottka-bo wiozłam Carey"a

:loveu: jak miło :loveu: DZIĘKUJEMY!!!

No to się liczymy zgodnie z umową :)

Goldenek 30,00 zł
Beata26 150,00 zł
albiemu 30,00 zł
Gosia z Szansy 50,00 zł
anonim 30,00 zł

RAZEM 290,0 zł

Teraz moje pytanie - co z nadwyżką :roll: bo naprawdę pełna mobilizacja ludzi dobrej woli nie tylko nam Śnieżkę sfinansowała ale i nadpłaciła ...?
DZIĘKUJE WAM LUDZISKA :) !!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Łzy same płyną. Piękne słowa AnnaB. Wszystkie ciotki i wujki, o których tu czytam - wielka Wam chwała za to co robicie.

Jestem tu całkiem nowa, niewiele jeszcze widziałam, niewiele jeszcze wiem, ale śledzę wątek Śnieżki od początku, trzymam mocno kciuki. Jeśli trzeba będzie wesprę finansowo ile dam radę (tyle tylko mogę teraz). Będę czytać wątek.

Śnieżko, mordo piękna o najcieplejszym psim spojrzeniu jakie znam, dzielnie trwaj. Nie bój się. Wszyscy walczą o Ciebie, o Twój ciepły kąt, który wreszcie nastanie, już za chwilkę i będzie trwał zawsze obok przyjaciela człowieka. To będą Twoje pierwsze prawdziwe Święta ;)

Posted

Ewcia prosiła przekazać, że narazie wizyta u weta odłożona bo nie chce Śnieżki wozić tam dwa razy tylko za jednym zamachem wszystko załatwić a w lecznicy czekają na dostawę brakujących odczynników.
Wczoraj Ewa kupiła jej piękne posłanie i czerwone szeleczki bo skoro księżniczka to niech księżniczką będzie :)

Ewa pozdrawia Was wszystkich :)

Zdjęcia będą ale musimy poczekać bo Ewunia nie ma aparatu więc szuka kogoś uprzejmego kto pomoże przy zdjęciach.
Śnieżka sporo śpi, jest bardzo grzeczna. Narazie podsikuje ale Ewcia dzielnie to znosi i czeka aż mała przestanie. Jest naprawdę oczarowana Śnieżką i zaskakuje ją wciąż to jak szybko uczy się mieszkania. Psie cudności u cudności ludzkiej na DT :loveu:

Szukamy domku - pilnie!!!