Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

tekst na allegro dla Śnieżki

ŚNIEŻKA

pod powiekami w ciemności
wiele mam światła dla Ciebie
dam Ci w życiu wiele miłości
odbiorę troski w potrzebie
Ty dasz mi swój świat widziany
ludzkim okiem w dzień i w nocy
i będziemy zawsze dla siebie
niosąc dar zrozumienia, miłości, pomocy ...

Śnieżka - od urodzenia nie ma oczu. Ma swój piękny psi świat, który pozwoliła mi poznać.

Widziałam wiele pięknych miejsc, ale nigdy w żadnym nie czułam się tak pewnie i wyjątkowo jak pod jej powiekami. Zamknij kiedyś oczy, a poznasz swoje słabości, zamknij oczy przy Snieżce a dowiesz się jak jesteś mały w obliczu jej wielkiej siły, siły niewidomego psa ...

Sunia nie miała szczęścia przez wiele lat. Zabrana ze schronsika kilka miesięcy temu, poznała na swej drodze już trzy domy. Ten ostatni jest domem tymczasowym w którym czeka na swoje miejsce. Oddawana nie dlatego, że jest złym psem, oddawana bo życie zmuszało do tego jej opiekunów.
Dla Śnieżki zmiana domów była niewyobrażalnym stresem i pomimo, że ludzie ją zawodzą wciąż ma dla człowieka miejsce w sercu. Ja jako zwykły człowiek zapewne bym już tą wiarę straciła, ona wciąż ufna nie ... dlatego psy z raju nigdy nie wyszły, my ludzie tak.

Jest wyjątkowa, nie dlatego, że nie widzi bo niczym nie różni się od psów widzących i nie wymaga współczucia.
Jest wyjątkowa bo potrafi kochać nas ludzi chociaż tak często wystawiamy jej zaufanie na próby ...

Proszę o bardzo rozważne potraktowanie tematu adopcji Snieżki, nie chcę aby kolejne zmiany miejsca zrujnowały jej piekny świat pod powiekami i wyjątkowe psie serce.

Sunia przebywa w Szczecinie, w razie potrzeby pomożemy w transporcie do nowego domu.

Ewa opiekunka w domu tymczasowym 695 666 388
wolontariuszka Kaśka 608 424 460, [email protected]

Posted

zmienić w tekście można wszystko co chcecie - dajcie sugestie niech to będzie jak najlepsze :)

Kontakt - myślałam dać do Ewci muszę jeszcze tylko to z nią ustalić

Kasę prześlę Ewusi niech pokryje co trzeba a co związane ze Snieżką będzie :) Podziękuj proszę Charly na Szansie wszystkim raz jeszcze i pozdrów gorąco :loveu:

Posted

dodałam już kontakty w tekście do allegro.

Proszę dodaj też stałą regłkę o wizycie przedadopcyjnej itd itd :) wiesz zresztą co :) ja tego nie pisałam ale to ważne.

Posted

Jedna rzecz mnie niepokoi w treści allegro. Gdybym przeczytała że w ciągu kilku miesięcy Śnieżka trzykrotnie zmieniała dom - to gdzies tam czerwone światełko sie zaświeca bez względu na tłumaczenie że to niby nie z jej winy.
Tak już jest, niestety. Myślę że moglibyśmy tę informacje pominąć biorąc pod uwagę że 5 dni u Kasi Bajkowej, jeden u jakiejś niezidentyfikowanej osoby to jednak nie domy. Dom u Sabiny miał byc domem stałym ale z powodu alergii dziecka / ? / nie mogła zostac dłużej.I tylko ta informacja powinna znależc sie w ogłoszeniu. Przemyślcie bo to istotny problem i już na wstępie ogranicza Snieżce szanse na dom.:roll:

Posted

o! Witamy nową Snieżkomankę:loveu:

Dziewczyny zmieniłam allegro wedlug sugestii Beci, ale grzebac w czyims tekscie jest trochę niezręcznie. No nic. Zobaczcie jak wyszlo. Jesli chcecie zmienic (najlepiej Albiemu) to proszę caly ten dolny tekst, zeby wszystko pasilo:)

http://www.allegro.pl/add_item.php?change_ok=1&this_item_id=508822928

i mam jedno pytanie: czy Sniezka jest czysta? tzn. czy ona zalatwia się w domu?

Posted

allegro jest. inne ogloszenie tez mile widziane. te wszystkie darmowe. Ja przez następne dwa tygodnie od jutra nie będe miala dostępu do sieci ( chyba ze na moment u znajomych gdzies). Dzis musze porobic inne ogloszenia jeszcze. Jakby ktoras z Was miala czas to proszę o parę ogloszen. Czy Sniezka jest na naszej klasie gdzies?

Tak czy siak ja ją wstawie w mój profil.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
o matko, dwa tygodnie? nie wiem, czarly, jak my wytrzymamy...:placz: a juz zupełnie nie wiem, jak ty wytrzymasz :cool3:

SBD:mad: ahahahhahahahhaha....hihihihih