Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wiosnę wracam z suczą do barfowania, mam więc pytanie- czy jakikolwiek dystrybutor gotowców będzie na [B]Wiosennej Wystawie w Nowym Dworze Maz[/B].?!

• 10 months later...
  • Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szukałam dystrybutora BARFowych kostek z Bydgoszczy lub okolic, ale nic nie mogłam znaleźć :-( ogłoszenia nieaktualne w większości, maile i kontakty podane w starych postach również. Strona barf.pl też nie działa :angryy: Na razie chciałam kupić ok 5kg, żeby zobaczyć czy zasmakuje mojej suni, a przy zamówieniach przez internet musiałąbym drugie tyle wydać na przesyłkę :roll: napisałam do [email][email protected][/email], a także na PW do jeany (ale ostatnio byla online w zeszlym roku, więc nie liczę na odp :shake:)

• 3 months later...
Posted

czy ktoś jest z okolic Poznania i ma dostęp do kostek typu BARF?
do samego Poznania mam 50km (czyli 100km w obie strony), poszukalam sklep gdzie mają kostki ale mogę jechac tylko w soboty, schodzi mi pół dnia :/

widzialam w sklepie wysyłkowym kostki barfa ale nie widze tam Primexu a poki co z tego korzystalam i bylam zadowolona....

czy ktos kto karmi kostkami daje też gryzaki typu penisy, uszy wędzone itp? można to łączyć? nie mam dostępu do surowych kosci

• 8 months later...
Posted

zastanwiam się nad zakupem "pieska stefka" podpowie mi ktoś w jaki sposób to przywożą ?
ile mniej więcej kilo potrzebuje na miesiąc na jednego 17kg psa ?
chce policzyć czy nie lepiej latac do rzeźnika raz na jakis czas poprostu .

Posted

Mam pytanie - czy przy karmieniu gotowcami Primexu wersja supreme trzeba czymś jeszcze uzupełniać dietę?? Czy np. wystarczy kostki mieszać różne rodzaje zdobyczy?

Posted

[quote name='Agniesia666']szukałam dystrybutora BARFowych kostek z Bydgoszczy lub okolic, ale nic nie mogłam znaleźć :-( ogłoszenia nieaktualne w większości, maile i kontakty podane w starych postach również. Strona barf.pl też nie działa :angryy: Na razie chciałam kupić ok 5kg, żeby zobaczyć czy zasmakuje mojej suni, a przy zamówieniach przez internet musiałąbym drugie tyle wydać na przesyłkę :roll: napisałam do [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], a także na PW do jeany (ale ostatnio byla online w zeszlym roku, więc nie liczę na odp :shake:)[/QUOTE]

Nam do Bydgoszczy mięso przywozi właśnie Pani Paulina Korpal z Panem Piotrem. Kontakt ze strony Primexu, więc mogę bez obaw podać:)
[email][email protected][/email]
Numery tel: 506-505-051, 503-097-822
[email][email protected][/email]

Muszę dodać, że nigdy nie ma problemów z dostawą, nawet, gdy zauważę w ostatniej chwili, że wszystkie szuflady w zamrażalniku puste. Dopiero co w zeszłym tygodniu przyjechało do mnie zamówienie praktycznie na cały miesiąc, więc nie wiem kiedy Pan Piotr będzie teraz z Bydgoszczy. W razie czego mogę odsprzedać 3-4kg kostek.

Posted

[quote name='Lantash']Mam pytanie - czy przy karmieniu gotowcami Primexu wersja supreme trzeba czymś jeszcze uzupełniać dietę?? Czy np. wystarczy kostki mieszać różne rodzaje zdobyczy?[/QUOTE]

Nie wiem jak to jest w teorii, ale ja karmię kostkami i innymi rodzajami mięs z Primexu na przemian, plus oczywiście mieszanka warzywno-owocowa (własnej roboty), korpusy, skrzydła, gnaty, podroby itp. dostępne w sklepach mięsnych, od czasu do czasu (jak mi się przypomni:oops:) twaróg lub jogurt, no i trochę oleju z łososia do żarcia 2-3 razy w tygodniu.

Posted

[quote name='gops']zastanwiam się nad zakupem "pieska stefka" podpowie mi ktoś w jaki sposób to przywożą ?
ile mniej więcej kilo potrzebuje na miesiąc na jednego 17kg psa ?
chce policzyć czy nie lepiej latac do rzeźnika raz na jakis czas poprostu .[/QUOTE]

Powiem Ci mniej wiecej jak to u mnie wygląda: przeszłam na barf jakiś miesiąc temu i najpierw też myślałam, że będę bazować na zamówieniach z "pieska Stefka", ale po przeliczeniu wychodzi drogo jesli chciałabyś dawać tylko to. Ja zamówiłam 30kg mięsa od nich, minimalna ilość zamówiona to 20kg - paczkę przysyłają zapakowaną w steropian i włożoną w karton, wszystko zamrożone, także tutaj brak zastrzeżeń. Mnie te 30kg (przy dwóch psach ważących 22kg i 27kg) starczy na 2 miesiące, bo paczki z "pieska Stefka" dostają tylko raz w tygodniu (w sensie: zamówiłam paczki pakowane po 2,5kg i taką jedną paczkę daję im 2 dn pod rząd). Natomiast pozostałe dni podaję to, co uda mi się upolować w mięsnych: szyje indycze, kacze, kurze, porcje rosołowe, kacze, łapki, ćwiartki kurczaka, podroby itp.

Jeśli zaś chodzi o to, ile potrzebujesz na 17kg psa, to ciężko to określić: u mnie np. wg tego, że dawka dzienna to 2-3% masy ciała wyszło, ze Zara powinna dostawać 400g, Sajan -560... W "praniu" wyszło inaczej: Zara szybko mi schudła, więc narazie dostaje blisko 1kg dziennie, Sajan - 800g. Przy takim karmieniu musisz ciagle obserwować psa: czy chudnie, czy tyje itp.

Posted

czyli się nie opłaca , no trudno .
ja podaje barfa 2 dni w tygodniu , a reszte dni jedza karme bez zbożową i zastanawaiałam się czy nie przejśc całkowicie ale średnio mi się widzi latać co tydzień po rzeźnikach i szukać dla nich czego innego niż kurczak (bo o kurczaka nie trudno ale ile można jeść to samo).
jeszcze się zastanwie .
dziekuje za odpowiedź :)

Posted

[quote name='gops'] średnio mi się widzi latać co tydzień po rzeźnikach i szukać dla nich czego innego niż kurczak (bo o kurczaka nie trudno ale ile można jeść to samo)[/QUOTE]

Zawsze możesz po prostu powiedzieć w mięsnym, co mają dla Ciebie zostawiać i tylko odbierać to raz na tydzień czy dwa - ja dzięki temu nie biegam za ogonami cielęcymi, mostkami jagnięcymi, sercami i.t.p., tylko odbieram sobie przygotowaną pakę co sobota :)

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Z Katowic jest ASPol (miesodlapsow pl) z którego ja zamawiam do Krakowa dla swojej ONki 4-letniej

Chwalimy sobie obie, pies radosny i wiecznie wylizuje miskę po kilka godzin jeżdżac z nią po całym domu, tak jej smakuje! A ja zadowolona bo to wygodne bardzo, zamawiam przywożą mi do domu zamrożone i nie muszę się martwić i dźwigać mięsa ze sklepu. A w sklepach to sami wiecie co robią z mięsem i na co można trafić, a tutaj mam już sprawdzone i wiem co pies lubi co zamawiać itp i w sumie kontakt z tym sklepem też bardzo spoko :)