Havanka Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Trzymam mocno kciuki, żeby ogłoszenia przyniosły w końcu dobry dom ! Quote
Gusiaczek Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 12 minut temu, Havanka napisał: Trzymam mocno kciuki, żeby ogłoszenia przyniosły w końcu dobry dom ! Ja też! ja też! :) Quote
Tola Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 48 minut temu, Havanka napisał: Trzymam mocno kciuki, żeby ogłoszenia przyniosły w końcu dobry dom ! Na razie miałam 2 zapytania z Warszawy, ale nic z tego nie będzie. Wyrożniłam Auris OLX na 30 dni Quote
Havanka Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 O 8.05.2016 o 21:37, Tola napisał: Na razie miałam 2 zapytania z Warszawy, ale nic z tego nie będzie. Wyrożniłam Auris OLX na 30 dni Znowu pojawiła się nadzieja dla Auris. Dostałam zapytanie, jak sunia reaguje na psy. Pani szuka towarzyszki dla swojego pieska. Z tego co wiem, Auris nie wykazuje agresji. Tak też odpowiedziałam. Może coś się z tego wykluje??? Quote
Tyśka) Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Z kolei ja dostałam zapytanie w sprawie jednego podopiecznego Murki, a dziś dostałam kolejną odpowiedź, że chcą podjechać do hoteliku i obejrzeć zarówno Brysia, jak i Auris, bo również wpadła im w oko ;) Ważne, że ludzie pytają. Quote
Anecik Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 1 godzinę temu, Havanka napisał: Znowu pojawiła się nadzieja dla Auris. Dostałam zapytanie, jak sunia reaguje na psy. Pani szuka towarzyszki dla swojego pieska. Z tego co wiem, Auris nie wykazuje agresji. Tak też odpowiedziałam. Może coś się z tego wykluje??? 1 godzinę temu, Tyś napisał: Z kolei ja dostałam zapytanie w sprawie jednego podopiecznego Murki, a dziś dostałam kolejną odpowiedź, że chcą podjechać do hoteliku i obejrzeć zarówno Brysia, jak i Auris, bo również wpadła im w oko ;) Ważne, że ludzie pytają. Byłoby super :) Quote
konfirm31 Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 No, to ja pokciukam za dwa domki jeden dla Auris, drugi dla Brysia :) Quote
Tola Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 O 10.05.2016 o 19:40, b-b napisał: Obiecany bazarek Kto jest skarbnikiem Aris? Wspaniałym skarbnikiem Auris jest Anecik Quote
Marlena:) Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Po wyjeździe Karmen mam czas się ogarnąć i chciałabym jakoś pomóc w poszukiwaniach dla Auris nowego domu. Nie bardzo pomaga mi przeglądanie wątku - Murko, czy mogłabyś mi odpowiedzieć na kilka pytań? 1. Jaki Auris ma stosunek do psów / kotów? 2. Czy pozwala małej na wszystko, czy dogada się z dzieciakami? 3. Wiem, że pewnie rzadko z nią wychodzisz, czy wykazuje jakieś objawy agresji smyczowej na przykład? 4. Ma pociąg do stróżowania? 5. Czy aportuje piłeczki, chętnie się bawi, chętnie wykonuje komendy? 6. Jak z jej kondycją? Czy odnalazłaby się w bardzo aktywnym domu, czy jest psem raczej dla osoby spokojnej/starszej (w co wątpię po opisie byłego właściciela) ? Co jeszcze mogę o niej wiedzieć? 1 Quote
Tola Posted May 12, 2016 Author Posted May 12, 2016 Dzięki Marlena! Bardzo chciałabym, aby Auris miała wreszcie swój dom, bo ile razy można być porzucaną. Murka dzisiaj zajęta, moze jutro napisze. Wiem, z poprzedni właściciel nie miał żadnych problemów z sunią w domu, bardzo ja chwalił. Narzekał natomiast na zachowanie Auris na spacerach. Quote
Murka Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Dzisiaj dzwoniła pani, o której pisała Tyś. Obecnie są z dziećmi w sanatorium w Krasnobrodzie, ale bardzo chcieliby poznać Auris. Będą wracać w przyszły piątek do Lublina i chcą wstąpić po drodze do nas zobaczyć sunię. Pani baardzo fajnie brzmi:) Marlena, już odpowiadam: 1. Zarówno do psów jak i do kotów super, z psami lubi się bawić. 2. Jest bardzo łagodna i można ją spokojnie polecić do domu z dziećmi. W domu, z którego wróciła też było dziecko - chłopiec. 3. Niedawno miałam okazję wyjść z nią na smyczy poza posesję i ładnie chodzi, agresji żadnej. 4. Ma zadatki na stróża, ale raczej nie obrońcę; sygnalizuje jak się coś dzieje za ogrodzeniem, ale nie jest jazgotnikiem, który dziamie jak tylko coś usłyszy. No i wszystkich gości wpuszcza z radością:) 5. Aportować chyba nie aportuje, w sensie, że przynosi i oddaje... ale potrafi się bawić zabawkami. Bardzo ceni kontakt z człowiekiem i lubi się uczyć.Komendy wykonuje chętnie. 6. Auris jest wesoła, zabawowa, ale powiedziałabym, że aktywna jest średnio. Pobiega, pobawi się i wylegiwać się też potrafi:) 1 Quote
Havanka Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Czyli pies idealny ! Może tym razem poszczęści sie suni. Quote
Anecik Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Idealny pies przecież musi znaleźć dom :) A może na Śląsk ją wstawić? Quote
Tola Posted May 13, 2016 Author Posted May 13, 2016 5 godzin temu, anecik napisał: Idealny pies przecież musi znaleźć dom :) A może na Śląsk ją wstawić? Spróbuję wieczorem zmienić OLX na Śląsk Quote
Tola Posted May 14, 2016 Author Posted May 14, 2016 Na OLX Auris ma masę wejść, ale na razie cisza. Quote
Murka Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 No i czas na rozliczenie: Wpłaty: +122,70 zł pozostałość po Kejli +500 zł Fundacja ZEA +10 zł Martyna K. Razem: +632,70 zł Koszty: -360 zł hotelowanie (16.04-15.05) -150 zł transport do Radomia Razem: -510 zł +632,70 zł - 510 zł = +122,70 zł Stan konta na 15 maj wynosi +122,70 zł. Quote
Recommended Posts