Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
48 minut temu, Havanka napisał:

Trzymam mocno kciuki, żeby ogłoszenia przyniosły w końcu dobry dom !

Na razie miałam 2 zapytania z Warszawy, ale nic z tego nie będzie.

Wyrożniłam Auris OLX na 30 dni

Posted
O 8.05.2016 o 21:37, Tola napisał:

Na razie miałam 2 zapytania z Warszawy, ale nic z tego nie będzie.

Wyrożniłam Auris OLX na 30 dni

Znowu pojawiła się nadzieja dla Auris. Dostałam zapytanie, jak sunia reaguje na psy.  Pani szuka towarzyszki dla swojego pieska. Z tego co wiem, Auris nie wykazuje agresji. Tak też odpowiedziałam. Może coś się z tego wykluje???

Posted

Z kolei ja dostałam zapytanie w sprawie jednego podopiecznego Murki, a dziś dostałam kolejną odpowiedź, że chcą podjechać do hoteliku i obejrzeć zarówno Brysia, jak i Auris, bo również wpadła im w oko ;)

Ważne, że ludzie pytają.

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Znowu pojawiła się nadzieja dla Auris. Dostałam zapytanie, jak sunia reaguje na psy.  Pani szuka towarzyszki dla swojego pieska. Z tego co wiem, Auris nie wykazuje agresji. Tak też odpowiedziałam. Może coś się z tego wykluje???

1 godzinę temu, Tyś napisał:

Z kolei ja dostałam zapytanie w sprawie jednego podopiecznego Murki, a dziś dostałam kolejną odpowiedź, że chcą podjechać do hoteliku i obejrzeć zarówno Brysia, jak i Auris, bo również wpadła im w oko ;)

Ważne, że ludzie pytają.

Byłoby super :)

Posted

Po wyjeździe Karmen mam czas się ogarnąć i chciałabym jakoś pomóc w poszukiwaniach dla Auris nowego domu.
Nie bardzo pomaga mi przeglądanie wątku - Murko, czy mogłabyś mi odpowiedzieć na kilka pytań?

1. Jaki Auris ma stosunek do psów / kotów?
2. Czy pozwala małej na wszystko, czy dogada się z dzieciakami?
3. Wiem, że pewnie rzadko z nią wychodzisz, czy wykazuje jakieś objawy agresji smyczowej na przykład?
4. Ma pociąg do stróżowania?
5. Czy aportuje piłeczki, chętnie się bawi, chętnie wykonuje komendy?
6. Jak z jej kondycją? Czy odnalazłaby się w bardzo aktywnym domu, czy jest psem raczej dla osoby spokojnej/starszej (w co wątpię po opisie byłego właściciela) ?

Co jeszcze mogę o niej wiedzieć?

• Upvote 1
Posted

Dzięki Marlena!

Bardzo chciałabym, aby Auris miała wreszcie swój dom, bo ile razy można być porzucaną.

Murka dzisiaj zajęta, moze jutro napisze.

Wiem, z poprzedni właściciel nie miał żadnych problemów z sunią w domu, bardzo ja chwalił. Narzekał natomiast na zachowanie Auris na spacerach.

Posted

Dzisiaj dzwoniła pani, o której pisała Tyś. Obecnie są z dziećmi w sanatorium w Krasnobrodzie, ale bardzo chcieliby poznać Auris. Będą wracać w przyszły piątek do Lublina i chcą wstąpić po drodze do nas zobaczyć sunię. Pani baardzo fajnie brzmi:) 

Marlena, już odpowiadam:

1. Zarówno do psów jak i do kotów super, z psami lubi się bawić.

2. Jest bardzo łagodna i można ją spokojnie polecić do domu z dziećmi. W domu, z którego wróciła też było dziecko - chłopiec.

3. Niedawno miałam okazję wyjść z nią na smyczy poza posesję i ładnie chodzi, agresji żadnej.

4. Ma zadatki na stróża, ale raczej nie obrońcę; sygnalizuje jak się coś dzieje za ogrodzeniem, ale nie jest jazgotnikiem, który dziamie jak tylko coś usłyszy. No i wszystkich gości wpuszcza z radością:)

5. Aportować chyba nie aportuje, w sensie, że przynosi i oddaje... ale potrafi się bawić zabawkami. Bardzo ceni kontakt z człowiekiem i lubi się uczyć.Komendy wykonuje chętnie.

6. Auris jest wesoła, zabawowa, ale powiedziałabym, że aktywna jest średnio. Pobiega, pobawi się i wylegiwać się też potrafi:)

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, anecik napisał:

Idealny pies przecież musi znaleźć dom :) A może na Śląsk ją wstawić?

Spróbuję wieczorem zmienić OLX na Śląsk

Posted

No i czas na rozliczenie:

Wpłaty:

+122,70 zł pozostałość po Kejli

+500 zł Fundacja ZEA
+10 zł Martyna K.

Razem: +632,70 zł

Koszty:

-360 zł hotelowanie (16.04-15.05)

-150 zł transport do Radomia

Razem: -510 zł