Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tych skrzepów z nosa ktore wydłubuje patyczkiem do uszu, prawie nie widac, a i opuchlizna schodzi, co prawda nie mogę sobie swobodnie kichnąć, ale to nauczy mnie na przyszłość refleksu. :siara:
A Ty gadaj co U Twojej bandy:evil_lol:

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłam...
Jak tam Maniutek i Maniutkowe sprawy?

Majqa, jutro już na pewno będzie obiecane allegro, pomysł już jest, zostało zrealizować i wrzucić.

Posted

Na szczęście nie było odzewu z ogłoszeń. :evil_lol: Mąż coraz częściej mówi: "Dobra Mania, dobra..." ;) :multi: Poza tym...Byliśmy u Pana doktora, bo pojawiło się pokasływanie ale drogi oddechowe są OK, gardła za diabła nie dała sobie obejrzeć :roll:, serducho spoko. Ten kaszelek zaczęłam kojarzyć z wysiłkiem Królewny, gdy się rozszczeka lub po zaliczeniu schodów więc...noszę ją po schodach i ustaliliśmy z doktorem, co wprowadziłam
w czyn, podawanie karsivanu.
Dzięki, że pamiętasz o allegro ale nie rozkręcaj się zbyt mocno! :evil_lol: :loveu:
A na poważnie...Folenuś, w pierwszej kolejności Dyzio Basi, koniecznie Dyzio...baaardzo proszę...Tamten piesio bardzo potrzebuje domku.

Posted

[quote name='majqa']Na szczęście nie było odzewu z ogłoszeń. :evil_lol: Mąż coraz częściej mówi: "Dobra Mania, dobra..." ;) :multi:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: wiedziałam, że tak będzie:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

ps. Majga - zajrzyj tu, bo nie wiem czy wiesz:-(
[url=http://www.rottka.pl/forum/viewtopic.php?p=11714#11714]Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzib

Posted

[quote name='majqa']Na szczęście nie było odzewu z ogłoszeń. :evil_lol: Mąż coraz częściej mówi: "Dobra Mania, dobra..." ;) :multi: Poza tym...Byliśmy u Pana doktora, bo pojawiło się pokasływanie ale drogi oddechowe są OK, gardła za diabła nie dała sobie obejrzeć :roll:, serducho spoko. Ten kaszelek zaczęłam kojarzyć z wysiłkiem Królewny, gdy się rozszczeka lub po zaliczeniu schodów więc...noszę ją po schodach i ustaliliśmy z doktorem, co wprowadziłam
w czyn, podawanie karsivanu.
Dzięki, że pamiętasz o allegro ale nie rozkręcaj się zbyt mocno! :evil_lol: :loveu:
A na poważnie...Folenuś, w pierwszej kolejności Dyzio Basi, koniecznie Dyzio...baaardzo proszę...Tamten piesio bardzo potrzebuje domku.

Nie rozśmieszaj mnie, przecież mówiłam że tekst tak zrobiłaś żeby tego odzewu nie było. :megagrin::megagrin::megagrin:

Wymiziaj ją ode mnie i powiedz że ma zakaz chorowania.

Posted

Postaram się nie szaleć z tym allegro, może coś mi wyjdzie.

Maniutku bądź grzeczny i pracuj odpowiednio nad zostaniem tam gdzie jesteś, już mało brakuje.

Posted

Folenko, Mania to pies - złoto. Na upartego nie mogę w niej znaleźć niczego na "nie". :shake: Jest wierna, grzeczniunia i uczy się piorunem. Chodzi za mną jak cień. Przerabiamy różne świrnięte - polecenia (podobno ja potrafię ogłupić każdego psiaka) i idzie nam znakomicie. ;) Poza tym znów śpiewam psiakom, ku przerażeniu męża. Właśnie jestem na etapie "Ten zegar stary bije nam...", "Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia..." itp.
Mania małymi kroczkami poznaje zabawy. Próbuje mnie zaczepiać delikatnym łapaniem za rękę ale robi to tak wzruszająco nieporadnie, by nie zranić. Poza tym uskuteczniamy "idzie raczek nieboraczek" i robię jej pruprutki w pociętego brzucholka. Najważniejsze, że jej się podoba.
Gdybyś chciała zapytać, czy mi odbiło, to i owszem. :evil_lol:

Posted

Majqa to muszę Cię zmartwić chyba, nie uważam, żeby Ci odbiło, choć spiewanie, hmm :evil_lol:
Ja nie będę pisała co u mnie się z psami uskutecznia...
Doszłam za to do wniosku, że psy dorastają do roku, półtora, chodzi mi o charakter, emocjonalność itp, są przez chwilę niby dorosłe, ustatkowane, a potem się cofają w rozwoju, mam przykłady w domu :lol:

Posted

Folenko, ja się przyznaję wyłącznie tylko do tych mniej przegiętych spraw, hihihi...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A propos...Np. by ograniczyć przekleństwa (bo komu się coś nie wyrwie w złości), gdy jestem doprowadzona do szału przez menażerię, mówię do zwierzów podniesionym głosem, stanowczym, takim hm...karnym: "Litwo ojczyzno moja...." albo fragment o Wojskim...
Przymykam tylko okno, bo jakiś czas temu mignął mi przerażony wzrok sąsiadki, z którą stykają się nasze balkony. :oops: Niestety usłyszała.
Ponieważ psiaki nie wiedzą, co jest przekleństwem, a co nie, to
i Mickiewicz na nie działa. :diabloti:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Majqa były jakieś telefony? :evil_lol:

A Ty na pewno chcesz mi się narażać...:mad: :mad: :mad:
NIE BYŁO TELEFONÓW, jestem zdumiona, wprost zdumiona...:cool3:

• 2 weeks later...