kahoona Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='sleepingbyday']kurka wodna, toż to mozna się załamać... sfora popiera biedrzycką? ale że co, bo nie rozumiem? w jakim celu? po co? dlaczego? robią to od lat - to dość silny układ - mówią o tym głośno i ona i oni to jedyna organizacja, która popiera takie bestialstwo wstyd i hańba, prawda?:mad: Quote
sleepingbyday Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ale nie rozumiem - na pewno jakoś to tłumaczą, mają jakieś zdanie na ten temat. Quote
Ewelina.w38 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 a spróbuje sie dowiedzieć czemu fundacja S. pomaga tej kobiecie skoro prowadzone przez nią "schroniska" były wielokrotnie zamykane z przyczyn nam wszystkich znanych. Tylko prosze o potwierdzenie czy o ta fundacje chodzi: Fundacja "SFORA" - Norek czeka na adopcję Quote
kaja555 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 jaki ten świat mały :shake:, ta fundacja też niby pomaga schronisku w Wólce Kozłowskiej, a tam na prawdę nie wiadomo jak jest, bo kobieta nie chce za bardzo wydawać zwierząt Quote
paros Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='Ewelina.w38']a spróbuje sie dowiedzieć czemu fundacja S. pomaga tej kobiecie skoro prowadzone przez nią "schroniska" były wielokrotnie zamykane z przyczyn nam wszystkich znanych. Tylko prosze o potwierdzenie czy o ta fundacje chodzi: Fundacja "SFORA" - Norek czeka na adopcję Kiedyś Fundacja Sfora pomagała pani B. jak i mnóstwo innych osób z Dogomanii. Nawet psiaki bezdomne będące pod opieką dogomaniaków były tam wożone na tymczas. Pamietam, że kiedyś był taki wątek na Dogo i relacje z odwiedzin u psiaków będących tam na tymczasie. :cool3: Na ww. stronie Fundacji Sfora jest zakładka "Przytuliska" w której podane są przytuliska z którymi fundacja aktualnie współpracuje Fundacja "SFORA" i już nie ma pani B. :shake: Quote
kahoona Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='paros']Kiedyś Fundacja Sfora pomagała pani B. jak i mnóstwo innych osób z Dogomanii. Nawet psiaki bezdomne będące pod opieką dogomaniaków były tam wożone na tymczas. Pamietam, że kiedyś był taki wątek na Dogo i relacje z odwiedzin u psiaków będących tam na tymczasie. :cool3: Na ww. stronie Fundacji Sfora jest zakładka "Przytuliska" w której podane są przytuliska z którymi fundacja aktualnie współpracuje Fundacja "SFORA" i już nie ma pani B. :shake: obawiam się, że nie możesz polegać na ich stronie - ciągle podobno pomagaja pani z NUNY, a tak się składa, że kobieta nie żyje:shake: Quote
sleepingbyday Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 no, biedrzycka naciagneła wielu ludzi, ponoć gadkę ma wzorcową. więc -w sumie trzebaby oskkarżyć wielu ludzi -najzwyczajniej w świecie oszukanych. Quote
jogi Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 nie miałam zdanie o tej fundacji, ale już mam:angryy: weszłam na ich stronę i zobaczyłam, że pomagają w rachowie Starym, rasowej rozmażaczce i kolekcjonerce. dawne dzieje, wątek był długi, Arka wie kto to p Stasia :diabloti: Ale że na miejscu byłyśmy tylko Murka i ja i to młode goowniary, to nic nie udało się zdziałać. Efekt jest taki ze teraz p Stasia zamiast 200 ma około 450! i gmina powoli wpada w panikę, bo nie wiedza jak ugryźc problem Gratuluję fundacji wyboru osób którym pomagają Quote
malawaszka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='jogi']nie miałam zdanie o tej fundacji, ale już mam:angryy: weszłam na ich stronę i zobaczyłam, że pomagają w rachowie Starym, rasowej rozmażaczce i kolekcjonerce. dawne dzieje, wątek był długi, Arka wie kto to p Stasia :diabloti: Ale że na miejscu byłyśmy tylko Murka i ja i to młode goowniary, to nic nie udało się zdziałać. Efekt jest taki ze teraz p Stasia zamiast 200 ma około 450! i gmina powoli wpada w panikę, bo nie wiedza jak ugryźc problem Gratuluję fundacji wyboru osób którym pomagają oj tak - tej pani i ja sie dałam omamić chwilowo... :shake: porażka :roll: Quote
sleepingbyday Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 wóce do biedrzyckiej. skąd wiadomo, ze dalej jej pomagają? w jaki sposób? Quote
gagata Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 sleepingbyday napisał(a):wóce do biedrzyckiej. skąd wiadomo, ze dalej jej pomagają? w jaki sposób?Ano na przyklad w ten sposob ze u powiatowego weta w Bialobrzegach leży pismo z Fundacji Sfora popierające starania pani Ewy B. o otwarcie oficjalnego schronu.,Ze sama pani B, w obecności dziennikarzy i nie tylko wiele razy mowila,że Sfora dostarcza jej karme.... Quote
Zofia.Sasza Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 gagata napisał(a):Ano na przyklad w ten sposob ze u powiatowego weta w Bialobrzegach leży pismo z Fundacji Sfora popierające starania pani Ewy B. o otwarcie oficjalnego schronu.,Ze sama pani B, w obecności dziennikarzy i nie tylko wiele razy mowila,że Sfora dostarcza jej karme.... Rany kota :shake: To jakaś paranoja... Quote
Ewelina.w38 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Hmm to sie bardzo źle składa bo przecież UM moze pozwolić jej na budowę nowego schroniska skoro fundacje pro-zwierzęce ja chwalą:shake: A moze mi ktoś przypomnieć jak na drodze sądowej zakończyła sie sprawa jej pseudo schronu? tylko go zamknięto a ona nie ponosi żadnej odpowiedzialności, tak? i sprawa jest w apelacji? Quote
gagata Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):Hmm to sie bardzo źle składa bo przecież UM moze pozwolić jej na budowę nowego schroniska skoro fundacje pro-zwierzęce ja chwalą:shake: A moze mi ktoś przypomnieć jak na drodze sądowej zakończyła sie sprawa jej pseudo schronu? tylko go zamknięto a ona nie ponosi żadnej odpowiedzialności, tak? i sprawa jest w apelacji?Nie udowodniono pani B,że to ona dokonala tych wszystkich mordów..Sprawa umorzona wobec niewykrycia sprawców przestepstwa... Quote
Ewa i flatki Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Dzisiaj ma być o 21.15 w TVP 1 u Jaworowiczw "Sprawie dla reportera" o znęcaniu, wyrzucaniu zwierząt itp. podajcie dalej ! Quote
Vectra Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Oglądałam program właśnie w necie ... i właśnie mi przyszło do głowy Pani Jaworowicz , to super babka :) miałam przyjemność ją poznać osobiście , dzięki niej nie straciliśmy pewnego miejsca na tej ziemi .... bardzo nam pomogła !!! reportażem i swoją wnikliwością dziennikarska. Fundacje , jeśli idzie o trudne sprawy , powinny uderzać do niej właśnie. Myślę , że jeśli ta dziennikarka zaczęła tworzyć reportaże o zwierzętach , a jak widać jest bardzo wrażliwą osobą , której los zwierząt nie jest obcy , będzie się angażować. Quote
gagata Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Zeby doprecyzować, umorzona zostala jedna sprawa przeciwko pani B,mianowicie Maciejowice,czyli ta,gdzie zwierzętom było stosunkowo "najlepiej"..Pozostałe są w toku postępowania... " Quote
kaja555 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 czyli jest jeszcze szansa że za Krężel beknie? Quote
kahoona Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 mamy nadzieję, że w końcu beknie akt oskarżenia za Krężel jest w sądzie - czekamy na wokandę dobra wiadomość jest taka, że ta pani jest karana za inne kryminalne przestępstwa, niedawno odwieszono jej wyrok za dokonania kilka lat temu, a aktualnie toczy się postępowanie za dokładnie to samo przestępstwo w Kozienicach to już trzeci raz więc w końcu miarka się przebierze - to nie przestępstwa przeciw zwierzętom, ale z kodeksu karnego zagrożone karą więzienia żadna to tajemnica - dziwne tylko, że wójt gminy Stromiec, który tak ją teraz hołubi wypłacał komuś takiemu pieniądze przez dwa lata cała wieś już wie z kim ma do czynienia - ludzie nigdy jej nie odpuszczą no i Temida kiedyś zaprosi do zapłacenia za grzechy..... gratulacje dla fundacji Sfora - zadawać się z taką postacią...... w najgorszym przypadku prawo zajmie się tą panią za jej sprawki przeciw ludziom i mieniu, a może to i dobrze, bo dostanie coś do odsiedzenia na bank, na pewno więcej niż dostałaby za zwierzaki Quote
Ewelina.w38 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ja bym na naszą polską Temidę nie liczyła, jest ślepa nie tylko metaforycznie ale i głupia! Skoro ta kobieta ma już wyrok za przestępstwo (prawomocny?) to gmina powinna odmówić z nia wszelkiej współpracy, nawet jeśli przestępstwo zostało dokonane w innym zakresie i innych okolicznościach niż wykonywane przez nia zadania z zakresu prowadzenia schroniska dla zwierząt. Quote
kahoona Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):Ja bym na naszą polską Temidę nie liczyła, jest ślepa nie tylko metaforycznie ale i głupia! Skoro ta kobieta ma już wyrok za przestępstwo (prawomocny?) to gmina powinna odmówić z nia wszelkiej współpracy, nawet jeśli przestępstwo zostało dokonane w innym zakresie i innych okolicznościach niż wykonywane przez nia zadania z zakresu prowadzenia schroniska dla zwierząt. właśnie próbujemy to powiedzieć tej gminie, ale łatwo nie jest... Quote
Ewelina.w38 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Kurcze a może poszperac jakiś regulacjach prawych. Gdyby się dowiedzieć jakimi kryteriami kieruje sie gmina zlecając wykonywanie zadań adm. publ. może znalazłoby się jakieś konkretne wskazówki kto moze a kto nie może ich wykonywać. Wydaje mi się, ze UM ma obowiązek poinformowania was na jakiej podstawie dokona wyboru osoby do prowadzenia schroniska. To w pewnym sensie jest tryb konkursowy. Jeżeli dowiecie sie o jakims konkretnym przepisie albo ustawie to chętnie ja przejże wzdłuż i wszerz i poczytam. Quote
E-S Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):Kurcze a może poszperac jakiś regulacjach prawych. Gdyby się dowiedzieć jakimi kryteriami kieruje sie gmina zlecając wykonywanie zadań adm. publ. może znalazłoby się jakieś konkretne wskazówki kto moze a kto nie może ich wykonywać. Wydaje mi się, ze UM ma obowiązek poinformowania was na jakiej podstawie dokona wyboru osoby do prowadzenia schroniska. To w pewnym sensie jest tryb konkursowy. Jeżeli dowiecie sie o jakims konkretnym przepisie albo ustawie to chętnie ja przejże wzdłuż i wszerz i poczytam. Ewa B. może się starać skutecznie o zezwolenie na budowę schroniska, stajni, mleczarni, czego tam sobie chce. Bo każdy może, karany i niekarany. Ale gmina musi zorganizować PRZETARG na tzw. opiekę nad bezdomnymi zwierzętami. A w przetargu nie mogą brać udziału osoby karane. Da się to oczywiście przeskoczyć, choć nie w pojedynkę. Ale nie zamierzam na otwartym wątku i w dodatku bez honorarium pisać JAK ;). Ponadto rozporządzenia szczegółowo regulują warunki, jakim muszą odpowiadać schroniska dla bezdomnych zwierząt i wymaga to masakrycznej ilości kasy i miejsca na ziemi, o ile wiem z netu Ewa B. kasy nie ma. Wet powiatowy nie wyda zezwolenia na prowadzenie schroniska o ile warunki określone przepisami nie są spełnione. Odnośnie braku wiary w Temidę, jak to się mówi do Sądu nie idzie się po sprawiedliwość, ale o ile faktycznie Ewa B. po raz kolejny jest oskarżona o przestępstwo podobne to tego, za które już została skazana i okres warunkowego zawieszenia wykonania kary nie zakończy się w terminie 6 miesięcy od daty wydania kolejnego wyroku skazującego, to Sąd musi (a nie może) karę "odwiesić", taki oblig jest. też Ewa tylko S. Quote
Recommended Posts