Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyjątek napisał(a):
Isadoro napisz , że potrzebne domy!
Poza tym mała literówka w tytule przelewu: Krężela a nie Krężęla ;)

Dzięki literówka już poprawiona.

mimiś napisał(a):
plakat super, ale jakby dodać coś-np.wpłać - uratuj, -zachęcające do płacenia - bo część może faktycznie nie zwrócic uwagi na konto - dziewczyny, przecież to nie kkrytyka, Isadora zrobiła swietną robotę

Nie ma sprawy, nie traktuję tego jako krytykę. Natomiast nie ze wszystkim się zgadzam. Najważniejsze aby było sprawdzone czy nie ma literówek, czy konto dobre, czy logosy właściwe.

Dopisywaniem do plakatu "pomocy", "potrzebne domy" itd sorry ale mija się z celem. Akcja plakatowa ma za zadanie utrwalić jakiś obraz, tu zdjęcia. Nikt nie będzie czytał. Nie może być napakowany. Ma służyć jako wspomaganie na utrwalenie problemu. Ma zadanie jak kiedyś "Zupa była za słona" - nikt nie pisał że dostała po twarzy jak gotowała obiad, teraz szuka pomocy, lekarza. A obraz sie utrwalił i ta kampania miała bardzo dobry wynik. Były obok happeningi, foldery, strony itd.

To nie może być "naćkane", to ma wiercić pamięć widokiem tych psiaków.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

niufek napisał(a):
,gdyby bezmyslnie narazali swe psy na te choroby .Mysle ze tak nieodpowiedzialni nie sa .

Nie wiem o czym Ty piszesz. Wychodzi na to, ze bylam nieodpowiedzialna:roll: biorąc Fele. Wystarczy, ze ktos jest swiadom ze to swierzbowiec i swoje zwierzaki zabezpieczy advocate i koniec. Najwazniejsze aby znac"wroga":evil_lol: Nuzeniec nie zaraza wiec nie trzeba zabezpieczac.

Posted

ARKA napisał(a):
Nie wiem o czym Ty piszesz. Wychodzi na to, ze bylam nieodpowiedzialna:roll: biorąc Fele. Wystarczy, ze ktos jest swiadom ze to swierzbowiec i swoje zwierzaki zabezpieczy advocate i koniec. Najwazniejsze aby znac"wroga":evil_lol: Nuzeniec nie zaraza wiec nie trzeba zabezpieczac.

ale tutaj chyba chodzi o schroniska :roll: no i też choroby takie jak parwo czy nosówka....

Posted

GoskaGoska napisał(a):
moze jednka sprobowac poglaszac psiaki te w troché lepszy stanie?
Czy zostaly jeszcze jakies szczeniaki?

W wolnych chwilach sukcesywnie obrabiam fotki i dodaje psiaki do galerii, część z nich jest z Krężela a część z Maciejowic i z fotek widać, że wiele jest w lepszym stanie :roll: Są też maluchy. Niestety nie wiem które już znalazły tymczas a które ciągle czekają :-(

Zaglądajcie do galerii, może jednak któreś psiaki możecie zabrać??

GALERIA

Posted

ja bym paré psow oglosila tylko jak to zrobic
1. do kogo dac numer do kontaktu?
2. co zrobic, zeby osoba odbierająca kojarzyla psa o jakiego chodzi - np ten z nr 21?
Bez ogloszen ciężko będzie znaleść chętnych.
Czy mozna wyznaczyc jedną osobę typowo do apopcji, ktora by kojarzyla numery psow ze strony i wiedziala gdzie dany pies jest i udziala choc podstawowych info?
a co z tą sunią nr 55 moze ktos coś wie?

Posted

Mysia_ napisał(a):
ale tutaj chyba chodzi o schroniska :roll: no i też choroby takie jak parwo czy nosówka....

No tak, faktycznie zle zroumialam, to "swe" zrozumialam jak swoje, prywatne zwierzeta.

Dlatego pisalm rano, ze tylko do Zabrza psy z Mciejowic ale tam, nie ma jak i gdzie a przede wszystkim CZA, aby zrobic kwarantanne.

Jeli zalozyloby sie, ze tamte psy obserwuje sie przez dwa tygodnie wszystkie, to czesc z nich by mogla nie przezyc, nie z powodu chrob zakaznych ale z powodu warunkow, inne choroby-zapalenie pluc, zagryzienia. Malutkie boksy, psy wlasciwie bez bud, boksy bez zadaszenia, zageszczenie. Zwazywszy, ze teraz juz okres cieczek to niestety ale.......i wieksze ryzyko zagryzan.

paros napisał(a):
W wolnych chwilach sukcesywnie obrabiam fotki i dodaje psiaki do galerii, część z nich jest z Krężela a część z Maciejowic i z fotek widać, że wiele jest w lepszym stanie :roll: Są też maluchy. Niestety nie wiem które już znalazły tymczas a które ciągle czekają :-(

Zaglądajcie do galerii, może jednak któreś psiaki możecie zabrać??

GALERIA

paros nr:31, 38, 137x, 97, to wszystko ta sama sunia. Widac miala powodzenie przy zdjeciach:evil_lol: Mam nadziej,ze szybko domek znajdzie jak sie wyleczy i po sterylce bedzie, to naprawde super sunia..Kurcze, moze ktos ją szuka a nie wie ze byla u Biedrzyckiej:-(

:-( to jest sunia 'na hotelu",67

http://rumbo.forall.pl/images/67.jpg

pies nr.2. Diagnoza lekarza: pies nie wiedzi calkowiecie, na lapie pozostalos(znieksztalcenie) po starym zlamaniu. Pies sobie swietnie radzi nawet na nieznanym mu terenie. Pies w wieku ok. 7-8 lat.

Posted

Therion napisał(a):
Czy w Maciejowicach nie ma przypadkiem psa w typie charta, na jednym zdjeciu obok czarnego ,kudlatego psa w typie wilczura, cos chyba chartowatego stoi ?

A mozesz podac link do zdjecia? Jakos chart nie rzucil mi sie w oczy no ale....

Posted

ARKA napisał(a):

pies nr.2. Diagnoza lekarza: pies nie wiedzi calkowiecie, na lapie pozostalos(znieksztalcenie) po starym zlamaniu. Pies sobie swietnie radzi nawet na nieznanym mu terenie. Pies w wieku ok. 7-8 lat.

jesli to jest ten psiak co zadna obroza mu nie straszna to dostalam info od Kariny Szwerzler ze chce go zabrac

Posted

Kostek napisał(a):
jesli to jest ten psiak co zadna obroza mu nie straszna to dostalam info od Kariny Szwerzler ze chce go zabrac

Wiem, ale Karina ma sporo psow i mysle, ze jakby sie znalaz dla niego dom to by sie nie obrazila. Ona poprostu zdaje sobie sprawe z tego, ze dla tego psiaka szansa na dom jest minimalna.:shake:

Posted

Czy jesteście pewni że nazwe miejscowości odmienia się "Krężelu"???
czy tak odmieniają miejscowi?
Na mój gust powinno odmieniać sie "Krężlu" ...tam jest "e" ruchome.
poprzez analogię kabel- kabla Krężel- Krężla taki sam model odmiany

Posted

Therion napisał(a):
Czy w Maciejowicach nie ma przypadkiem psa w typie charta, na jednym zdjeciu obok czarnego ,kudlatego psa w typie wilczura, cos chyba chartowatego stoi ?

Mam jeszcze setki fotek do przejrzenia :cool3: postaram się szybko to zrobić.

Posted

paros napisał(a):
Mam jeszcze setki fotek do przejrzenia :cool3: postaram się szybko to zrobić.

Pisałam niedawno zapytanie o pieska lub suczkę z nr 58 , bo szukam swojej suczki czarnej podpalanej , klapnięte uszy, zakręcony ogon, wiek rok i dwa miesiące, czy można coś się dowiedzieć o takowych???

Posted

Betbet napisał(a):
Arko jakie leki najbardziej potrzebne?

to aktualne?:
ADVOCATE FIRMY BAYER

Jest info na pierwszej stronie. Tak, advocate(na swierzbowca skornego) i obroze preventic(na nuzenca)PRIORYTET

Posted

dolores181 napisał(a):
Pisałam niedawno zapytanie o pieska lub suczkę z nr 58 , bo szukam swojej suczki czarnej podpalanej , klapnięte uszy, zakręcony ogon, wiek rok i dwa miesiące, czy można coś się dowiedzieć o takowych???

Powiem tak, zdjecie nie odda i tak DOKLADNEGO wygladu psa. Gdyby, tfu, tfuu, mnie sie tak przytrafilo i uslyszala bym, ze moj pies mogl trafic do tego piekla to juz dawno bym tam OSOBISCIE byla aby sprawdzic czy tam nie ma mojego psa, na 100%.:shake:

Therion napisał(a):
Ta glowa jakby charcia, skojarzyl mi sie z chartem polskim http://picasaweb.google.pl/psia.szaj...93921232703186 __________________

Ona/on jest w boksie bez budy zadnej:shake: powinnam ja widziec a na charty, szczegolnie, jestem wyczulona. Ale lepiej dwa razy sprawdzic niz cos pominac, sprawdze...Ona/on mi wyglada wilkowato raczej.

Posted

Niufku:), w sprawie tego linka http://www.pelznasen-in-not.de/html/...zyczki___.html
proszę o umieszczenie na tej stronie wiadomości o lekach z uwagi na to, że mój TZ chce prosić organizację o pomoc i w tym celu musi im podesłać linka z niemieckim tekstem, gdyż to dla niemieckiego czytelnika jest.
Ponieważ będzie prosił właśnie o te leki, więc taka informacja o lekach, zwłaszcza napisana w czerwieni (jak to jest tu na dogo), bardzo by się przydała.

Posted

ARKA napisał(a):
Powiem tak, zdjecie nie odda i tak DOKLADNEGO wygladu psa. Gdyby, tfu, tfuu, mnie sie tak przytrafilo i uslyszala bym, ze moj pies mogl trafic do tego piekla to juz dawno bym tam OSOBISCIE byla aby sprawdzic czy tam nie ma mojego psa, na 100%.:shake:

Wiesz co ja nie bardzo mam jak tam jechac, jestem sama z trójka dzieci gdyż mąż pracuje i nie mam możliwości tak daleko jechac , ale wysłałm ci jej fotki a podejrzenia mam takie że po miesiącu poszukiwan bezowocnych to ona może byc teraz wszędzie. Liczę na to że może ktoś coś wie o psie o tym numerze 58

Posted

Betbet napisał(a):
data ostatniej aktualizacji to tuż przed 18:00.
stąd pytanie konkretnie o preparat.
jutro będę miała odpowiedź czy w jakiejś części może być zasponsorowany.

Jesli jest info, to znaczy, ze jest aktualne. Wszyscy szukaja sponsorow, przegladaja swoje szafki z preparatami i czy gdzies za szafke jeden nie spadł;)-od ziarnka do ziarnka-uzbiera sie miarka;) U mojej znajomej 10 sie znalazlo;) DZIEKUJE.

Posted

Niufku:loveu: wielkie dzięki za jutrzejsze uzupełnienie tekstu na stronie Pelznasen in not.
Bazuję na info z pierwszej strony wątku na dogo:
PILNE!! NIEZWLOCZNIE POTRZEBUJEMY OK 100 SZT OBROZY PREVENTIC ORAZ OK 200 PREPARATÓW ADVOCATE FIRMY BAYER we wszystkich kategoriach wagowych.
Psy w Krężelu i Maciejowicach mają wszystkie możliwe pasożyty zewnętrzne i wewnętrzne. Prosimy o pilną pomoc dla tych i tak już udręczonych psów.
Czas ! Czas ! Czas!

Wobec powyższego wygląda na to, że tyle wystarczy:)