Moriaaa Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Wczoraj zabrałyśmy (Fundacja Niechciane i Zapomniane-SOS dla Zwierząt) z Krężela trzy sunie i jednego pieska. Dwie sunie są w stanie katastrofalnym.:shake: I druga I trzecia zdrowsza http://img521.imageshack.us/img521/6023/kojot2hi8.jpg Piesek http://img516.imageshack.us/img516/6158/10lb5.jpg Tam została jeszcze cała masa psów! Teraz naprawdę nie czas na kłótnie i wzajemne animozje...TERAZ TRZEBA DZIAŁAĆ!!! Wątek powinien zostać oczyszczony i wysyłany ludziom z błaganiem o tymczasy. Quote
mru Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 ten link na pierwszej nie działa: wiécej zdjéc: http://fundacja-emir.org/aktualnosci...SKA/krezel.htm jeśli chwilowo to przepraszam Quote
nescca Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 POTRZEBUJĘ PILNIE TEL .(na PW) DO ZULUGULA , BAJKAB I MYSIA. CHODZI O TRANSPORT. dziękuję... Quote
emilia2280 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 APEL: Kto ma rodziné albo znajomych w USA i mozna ich wykorzystac (odrobiné)? Pragniemy zakupic specjalne obrózki identyfikacyjne, które sá dostépne tylko w USA. Firma produkujáca wysyla na terenie USA, poza- koszt kilkakrotnie przekracza wartosc samych obrózek... Po zakupie tych obózek, podalibysmy adres osoby mieszkajácej tam do odbioru przesylki i stamtád pocztá lotniczá musieliby wyslac je do Polski. http://twmedical.richfx.com/catalog_twmedical/vetcatalog2008/index.aspx (prawy górny róg katalogu, mozna powékszyc- kliknác zoom) Dla wyjasnienia- ja te obrózki zamówié i zaplacé za nie, osoba w Stanach nie poniesie zadnych kosztów, chodzi tylko o nadanie paczki dalej do Polski- tez za zwrotem kosztów. Quote
Zofia.Sasza Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Krężel to rozsadnik świerzbowca. Byłam właśnie u Velveta - to samo, co u psa z Anioła. Velvet i inne psiaki na SGGW w dobrym nastroju, pozdrawiają dogomaniaków :lol: Quote
emir Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 26.08.08 z Krężela zabrano: Fundacja AST 1 samiec amstaffa - stan zadowoalający Psi Anioł - 1 suka wilkowata - stan zadowalający 4 szczeniaki - stan zadowalający 1 pies czarno - biały - pies z urazem oka, stan zadowalający EMIR 1 suka TAJGA - mix kaukaza z otwartym złamaniem tylnej łapy i ranami na pozostałych, wyglodzona, odwodniona ( znaleziona w piwniczce ziemnej - została przewieziona od razu do kliniki) 2 suki wilczaste NANA, SZANSA - nużyca w stopniu zaawansowanym, stan og. poważny 1 pies KOLEŚ mix długowłosy stan zadowalający 1 suczka PCHEŁKA mix z urazem szczęki i nużyca w stopniu średnim - stan poważny 1 mix jamnka TOFI - nużyca w stopniu średnim Schronisko Milanówek 1 suczka 1 pies Pogotowie dla Zwierząt 4 suki - stan zadowalający 13 szczeniaków - rokowania niepewne RUSIEC - Schronisko p.Wandy Jeżyk 14 psów i suk( w tym szczeniaki powyżej 3 m-ca - pojadą do schroniska p.Wandy - stan psów poważny, Schronisko Wieluń 2 psy - nużyca w stopniu zaawansowanym Schronisko Gorzów Wlkp. 2 psy - nużyca w stopniu średnim BLACK VELVET - DIAGNOZOWANY NA SGGW 27.08.08 zabrano: Psi Anioł 2 szczeniaki 1 suka EMIR 1 suka mix beż/krem BEZA- ok 1 rok sterylizowana 29.08 adoptowana 30.08 28.08.08 zabrano: Psi Anioł 1 suka młoda mix 1 suka średnia z białymi plamkami 3 szczeniaki 29.08.08 zabrano: Olsztyn - Pluciarz 1 suka beż - szczenna 1 pies czarny podp. - mały 1 pies tricolor - średni 1 suka beż - pogryziona Łódź - Fundacja "Niechciane i Zapomniane" 1 suka mix terrierowaty 1 suka beż 1 suka mix wilczast 1 piesek czarno-biały EMIR 1 suka mix ruda - GRANDA zapalenie gruczołów mlekowych 1 suka tricolor RYŻA - rana na głowie 1 suka mix czarna CZARKA - szczenna sterylizowana 29.08 1 suka mix długowł. krem. BIAŁKA 1 suka mix wilczasta ok 14 l.BABCIA nużyca b. zaawansowana Psi Anioł 1 suka tosa inu ?? (brak powierdzania zabrania pozostałych) 30.08.08 zabrano: Łódź Fundacja "Pomagajmy Razem-Zwierzęta w Potrzebie" SZANSA mix wilcz. (zabrana 26.08 z Krężla - EMIR) TOFI mix jamnika ( zabrany 26.08 - EMIR) Pogotowie dla Zwierząt 1 szczeniak ok 8 tyg. stan ciężki ( z domu Ewy B.) 31.08.08 zabrano: Pogotowie dla Zwierząt 4 suczki 1 pies kolejne info w miarę napływu danych _________ Quote
zulugula Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Niestety nie mogę zabrać żadnego psa na DT - brak kosztów na ewentualne leczenie oraz zabieg sterylizacji (podejrzenie ciąży). Aktualnie pokrywam koszty 2 sterylek (600 zł) oraz leczenia chorego szczeniaka (banerek). Pieniążki przekazywane na wskazane konto w I poście, są przewidziane w pierwszej kolejności na leczenie zwierząt w najwyższej potrzebie. Hotele pewnie też nie wchodzą z tego powodu w grę. Suczka (to nie był pies) mała, włochata miodowa jest w fundacji EMIR. Można ją adoptować za 3 tygodnie (po sterylce). Transport w poniedziałek jak najbardziej aktualny. Proszę o kontakt tel. w tej sprawie, bo nie mam możliwości na bieżąco śledzić wątek. Nikt jeszcze nie zadeklarował transportu piesków do Warszawy, skąd mają pojechać do Zabrza... Quote
Kostek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 emir blagam na wszystkie psy macie potwierdzenie wczoraj osobiscie tlumaczylam wam i naliczylysmy 14 psow,na 2 wczorajsze suka miks tosa i ten czarny biedak oswiadczenia sa w krezlu(bo bylysmy tam ostatnie) razem 16 psow Quote
emir Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 w tej chwili najbardziej są potrzebne obroże PREVENTIC i ADVOCAT Bayera !! - psy mają wszelkie możliwe pasożyty zewnętrzne i wewnętrzne !!! Karme dostarcza wójt i wielu darczyńców, więc jak na razie nie ma biedy EMIR Quote
Wyjątek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='emilia2280']APEL: Kto ma rodziné albo znajomych w USA i mozna ich wykorzystac (odrobiné)? Pragniemy zakupic specjalne obrózki identyfikacyjne, które sá dostépne tylko w USA. Firma produkujáca wysyla na terenie USA, poza- koszt kilkakrotnie przekracza wartosc samych obrózek... Po zakupie tych obózek, podalibysmy adres osoby mieszkajácej tam do odbioru przesylki i stamtád pocztá lotniczá musieliby wyslac je do Polski. http://twmedical.richfx.com/catalog_twmedical/vetcatalog2008/index.aspx (prawy górny róg katalogu, mozna powékszyc- kliknác zoom) Dla wyjasnienia- ja te obrózki zamówié i zaplacé za nie, osoba w Stanach nie poniesie zadnych kosztów, chodzi tylko o nadanie paczki dalej do Polski- tez za zwrotem kosztów. Pogadam ze znajomym Amerykaninem ale nie wiem co z tego bedzie. Poznałam go w te wakacje w Barcelonie na kursie języka, więc to nie żaden wielki przyjaciel. Ale to był mój współlokator. Może się zgodzi:roll: Poza tym może glupio pytam ale na pewno TYLKO USA? Mam rodzinę w wielu krajach tylko cholercia nie tam. Koleżanka też mowi ze jak Szkocja, Belgia czy Norwegia to ona zalatwi:roll: Quote
Selenga Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='emilia2280']APEL: Kto ma rodziné albo znajomych w USA i mozna ich wykorzystac (odrobiné)? Pragniemy zakupic specjalne obrózki identyfikacyjne, które sá dostépne tylko w USA. Firma produkujáca wysyla na terenie USA, poza- koszt kilkakrotnie przekracza wartosc samych obrózek... Po zakupie tych obózek, podalibysmy adres osoby mieszkajácej tam do odbioru przesylki i stamtád pocztá lotniczá musieliby wyslac je do Polski. http://twmedical.richfx.com/catalog_twmedical/vetcatalog2008/index.aspx (prawy górny róg katalogu, mozna powékszyc- kliknác zoom) Dla wyjasnienia- ja te obrózki zamówié i zaplacé za nie, osoba w Stanach nie poniesie zadnych kosztów, chodzi tylko o nadanie paczki dalej do Polski- tez za zwrotem kosztów. Ja mam rodzinę w USA. Załatwiali już takie przesyłki, przywozili również. Skontaktuję się z nimi dzisiaj Quote
wiq Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 może posiadający znajomych wetów/hurtowników zagadają o te preparaty? ja spróbuję we wtorek... albo pospamować alegrowiczom, sklepom internetowym?.. Quote
nescca Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Witam...... najprawdopodobniej transport ze strony zuluguli nie dojdzie do skutku...powodem jest choroba szczeniat przebywających w domu jej rodziców (rodzice mieli zabrać psy z Krężla na ślask)Wiadomosc o tym czy transport bedzie czy też nie otrzymam po godz.22. Szukamy więc nadal..... Emilko...daj na pierwsza stronę ,że potrzebny transport na śląsk. Quote
emdziolek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='nescca']Witam...... najprawdopodobniej transport ze strony zuluguli nie dojdzie do skutku...powodem jest choroba szczeniat przebywających w domu jej rodziców (rodzice mieli zabrać psy z Krężla na ślask)Wiadomosc o tym czy transport bedzie czy też nie otrzymam po godz.22. Szukamy więc nadal..... Emilko...daj na pierwsza stronę ,że potrzebny transport na śląsk. Nescca ja juz podawałam nr do dziewczyny z miau której TZ jedzie w poniedziałek z Wawy do częstochowy podaje jeszcze raz: Jarek: 513 77 11 15 warunek-psiaki w klatkach/transporterkach, chyba ze sie jakos dogadacie Quote
mru Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 moze banerki z nowych zdjęć? :roll: (widziała, że na forum ktoś ma taki z którymś ze smutniejszych zdjęć...) że psy potrzebują dt... itd. Isadorka może jak będzie to coś zrobi :) i plakat może będzie! Quote
emir Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='nescca']Witam...... najprawdopodobniej transport ze strony zuluguli nie dojdzie do skutku...powodem jest choroba szczeniat przebywających w domu jej rodziców (rodzice mieli zabrać psy z Krężla na ślask)Wiadomosc o tym czy transport bedzie czy też nie otrzymam po godz.22. Szukamy więc nadal..... Emilko...daj na pierwsza stronę ,że potrzebny transport na śląsk. Nesca - prosze o info - z kim z organizatorów uzgodniłaś zabieranie psów? Ilu i jakich psów ? Musimy dokladnie wiedzieć kto te psy bierze pod opieke i na swoja odpowiedzialność? Organizacja? Schronisko? Czy osoba prywatna? Psy potrzebuja leczenia, potem szczepień, sterylizacji, kastracji i wymagamy zaczipowania. Ten kto decyduje się je zabierać musi mieć swiadomość kosztów, oraz tego, że musi od razu wyłożyć swoje pieniadze, bowiem psy nie mogą czekać; potem zwrot będzie ew. możliwy po przedstawienu rachunków; natomiast nie ma pewności ile pieniędzy wplynie od darczyńców i czy starczy na refundacje wszystkich kosztów. Zebrane pieniądze w pierwszym rzędzie będą przeznaczone na pokrycie kosztów leków, szczepionek i niezbędnych badań czekam na konkretną odpowiedź EMIR Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Kostek, czy masz zdjecie tego psa co nie chcial wejsc do budy i tej suni co wyskoczyla z boksu gorą w Maciejowicach i suni co jej wlascile sa w Anglii, z Kręzla, ona nie ma czipa.. Quote
Katcherine Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='ARKA']Kostek, czy masz zdjecie tego psa co nie chcial wejsc do budy i tej suni co wyskoczyla z boksu gorą w Maciejowicach i suni co jej wlascile sa w Anglii, z Kręzla, ona nie ma czipa.. ekhem- zadam glupie pytanie...czyzby oznaczona byla tatuazem?! a jak nie tatuazem...to jak oni chcieli tego psa przewiezc????? Quote
ARKA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Czy ktos podjalby sie policzyc ile metrow ewentulanie folii, potrzebne jest aby zadaszyc te boksy? Na podstawie zdjecia? lewa i srodkowa czesc.prawa odpada, jak widac.. http://picasaweb.google.pl/psia.szajka/MACIEJOWICE/photo#5239993337532907282 [quote name='Katcherine']ekhem- zadam glupie pytanie...czyzby oznaczona byla tatuazem?! a jak nie tatuazem...to jak oni chcieli tego psa przewiezc????? Katcherina takie info bylo od pracownia ale to nalezy dzielic przez 100, faktem jest ze zgodnie mowia,ze sunia "JEST na Hotelu". A skoro mowia ze 'hotelowa' zgodnie to znaczy,ze ktos ja oplaca, ciagle...inaczej by o niej nie wspomnieli... wiec moze jakims cudem udalo by sie tych ludzi odszukac i ustalic o co chodzi: czy wroca po sunie, czy juz dali sobie z nia spokoj i dalej sponsoruja jej pobyt:shake: Moze umieszczenie zdjecia gdzies na forum emigracyjnym, pomoze?? Oni moze nawet slysza, ze jest afera w Krezlu a sunia napewno byla w Nowej Wsi wiec nie widzą zwiazku moze?:shake: Quote
emilia2280 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 APEL: Sluchajcie, kto podejmie sié wyszukania firm farmaceutycznych, hurtowni w Polsce i rozeslania prosby o przekazanie srodków p/pasozytniczych na tá akcjé. Jedna osoba moze napisac krótki tekst i strescic sytuacjé plus kilka fotek i linków, druga porozsyla do firm. Quote
emdziolek Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [quote name='emilia2280']APEL: Sluchajcie, kto podejmie sié wyszukania firm farmaceutycznych, hurtowni w Polsce i rozeslania prosby o przekazanie srodków p/pasozytniczych na tá akcjé. Jedna osoba moze napisac krótki tekst i strescic sytuacjé plus kilka fotek i linków, druga porozsyla do firm. Ja moge pomóc rozsyłać, zaraz zabrałabym sie za wyszukiwanie firm farmaceutycznych. tylko bede potrzebowała tekst do wysyłania. Quote
emilia2280 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 [quote name='emdziolek']Ja moge pomóc rozsyłać, zaraz zabrałabym sie za wyszukiwanie firm farmaceutycznych. tylko bede potrzebowała tekst do wysyłania. Super. Kto krótko przygotuje material? Quote
Ewa i flatki Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 wiq napisał(a):może posiadający znajomych wetów/hurtowników zagadają o te preparaty? Może popytać o te preparaty, którym zaraz skończy sie okres przydatnosci do użycia, musieliby je za chwilę wywalić a do natychmiastowego użycia się nadają ... Napisalam do mojego weta podajac link do watku i kopiujac apel o leki z pierwszej strony, teraz mysle, kogo jeszcze zahaczyc... Quote
ciapuś Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Dzisiaj jeszcze 2 psiakom sie poszczęściło . Zabrałyśmy do lecznicy w łodzi bardzo wycieńczoną sunie Szanse oraz małego jamnikowatego psiaka Tofika Jak tylko założymy im wątki wkleję tu linki Quote
emilia2280 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Ewa i flatki napisał(a):Napisalam do mojego weta podajac link do watku i kopiujac apel o leki z pierwszej strony, teraz mysle, kogo jeszcze zahaczyc... Super, moze chlop sie ulituje. Macie wiécej fajnych wetów zeby do nich napisac? Emdziolek, moze zerznij z 1-szej stronki, albo poczekaj na aukcjé cegielkowá Isadory- bédzie miala super tekst. Quote
Recommended Posts