Agata69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Moze nie znam sytuacji, ale mysle sobie że skoro na razie nie ma DT i DS, to moze możnaby postawić Koszałkowi gdzieś w ustronnym miejscu budę. To załatwiłoby problem zimna chociaż częściowo. Na taką bue mozna się przecież złożyć. Nie mozna tego załatwić w ten sposób? Quote
j3nny Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 proponowalam to juz jakis czas temu, ale przepadlo w przedbiegach Quote
Agata69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 j3nny napisał(a):proponowalam to juz jakis czas temu, ale przepadlo w przedbiegach ale to chyba lepsze niż podrzucanie watku, a pies jak zyje bez dachu nad głową tak żyje. Nikt przecież nie mówi żeby zaprzestać poszukiwań. Dzisiaj w nocy był przymrozek. Ocieplona buda uratuje Koszałkowi życie. Quote
Ada-jeje Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Blagam was czytajcie dokladnie posty, psy nie sa pod golym niebem, jest tam szopa pelna rupieci, i sa tez wrota uchylone do stodoly do ktorej nie zagladalysmy, ale z relacji sasiadow wiemy ze tam psy wchodza, pisalam rowniez ze jak nam czas pozwoli to zobaczymy jak jest w tej stodole, moze tam wystarczy poscielic sloma lub jakimis kocami, ktore oczywiscie mamy. Nigdy nie bedzie to dla Koszalka domek bo on naprawde potrzebuje czlowieka, ale napewno nie sa pod golym niebem. I zobaczymy czy buda dla nich bylaby lepszym rozwiazaniem anizeli stodola, bo ja mysle ze stodola, ale moge sie mylic. Naprawde ja z hanek nie jestesmy w stanie zalatwic wszystkiego na juz. Koszalek nie jest jedynym naszym problemem.:shake: W DT mamy juz od pol roku sunie ktore jakos nie mozemy wyadoptowac, krowek tez od pol roku czeka, Mufinka krotko ale tez jest na DT u p. Kasi a przeciez nie zrobi p. Kasia u siebie schroniska. Quote
j3nny Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 ja faktycznie czytałam coś o szopie, ale że to na potem - zrozumiałam, że jeszcze z niej nie korzystają, tylko że jest. Przyznacie chyba, że tytuł wątku bardziej rzuca się w oczy i zapada w pamięć. Quote
Ada-jeje Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Postaramy sie w przyszlym tygodniu tam podjechac i zajrzec do stodoly, i przekonamy sie jakie tam panuja warunki, najwazniejsze ze psy nie sa pod golym niebem, wydaje mi sie to i tak lepsze od schroniska, ale tez wolalybysmy zeby na zime Koszalek dostawal ciepla strawe i byl w ciepelku anizeli w stodole. Tak ze podnoszenie watku nie zaszkodzi a zwieksza tylko szanse na domek, bo moze jednak go ktos pokocha :crazyeye: Quote
Ruth Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Jeżeli byłaby dodatkowa para rąk przy ogarnianiu tamtego miejsca potrzebna to mogę pomóc. Quote
Agata69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Ada, tak jak pisałam, nie czytałam całego wątku, dlatego nie znam szczegółów. Jeżeli psy maja szopę czy stodołę to jest OK, można najwyżej dać im jakieś stare kołdry czy cos w tym rodzaju, zreszta same wiecie najlepiej. Ja nie mam czasu czytać wątków. Pracuję od września, mam pod opieką 9 psów, n aszczęście nie osobistą, ale mam na głowie te wszystkie adopcje. Nawet pomyślałam przez chwilę czy nie zaoferować Koszałkowi kojca po Lence-Czapi, ale szybko zrezygnowałam. W roku szkolnym nie dam rady codziennie dojeżdżaać, dawa jes i wyprowadzać na spacery. Zreszta w tym kojcu piesiu nadal byłby sam. Trzymam kciuki, wiem ile macie pracy, bo sama mam jej nie mniej. Quote
Ada-jeje Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Ruth damy Ci znac w przyszlym tygodniu, jak tam pojedziemy najpierw sprawdzic zeby wiedziec pozniej co tam mozna ewentualnie dowiezc i zrobic. Quote
tomcug Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Dzisiejsza noc była rzeczywiście bardzo zimna. Quote
j3nny Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 powieszę dziś kilka ogłoszeń Koszałka w Jaworznie, może akurat Quote
Ada-jeje Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Super ze mozesz powiesic kilka ogloszen w Jaworznie,:loveu: moze jeszcze znalazl by sie ktos, kto rowniez w innych okolicach moglby porozwieszac plakaty Koszalka, PROSIMY!!! w ten sposob jego szanse na DS sie zwiekszaja a z dowozem go juz nie bedzie problemu, damy rade. :razz: Quote
Weronikaa Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 No to ja też powieszę :cool3: Tylko nie wiem gdzie jest link do plakatów, czyżby na wątku ? :oops: Quote
genobis Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Na wątku i na stronie, którą masz w podpisie. Quote
Weronikaa Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Okej, w takim razie kupię jeszcze papier w poniedziałek i we wtorek plakaty będą już wisieć. Koszałku, tak zimno dziś, tak zimno..... :placz: A Ty tam sam jak palec, bez swego Człowieka; Nikt Cię nie kocha.... :-(:-(:-( :placz: Quote
togaa Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Dziewczyny..o tej szopie myślę. Słoma jest dużo lepsza niż koce bo nie namaka.Tylko jak ją zdobędziecie? Quote
EVA2406 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 pati napisał(a):dziewczyny ja sie nie wypowiadam obserwuje bo co mam napisac... wiem ze pies ma zle ale musze myslec glowa z litosci mam 4 psy na kolejnego mnie po prostu nie stac No, przecież są deklaracje na wpłaty comiesięczne :crazyeye:. Poza tym dojdą bazarki i na pewno wszystko będzie ok. Quote
tomcug Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Czekamy wiec na decyzję. Ewuś, książeczki nie doszły jeszcze?:cool1: Quote
Ruth Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dzisiejsza noc była strasznie zimna :shake:. Hop do góry Koszałku. Quote
EVA2406 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='tomcug']Czekamy wiec na decyzję. Ewuś, książeczki nie doszły jeszcze?:cool1: Z niecierpliwością czekamy. Moniś :loveu:, dzięki doszły w piątek, ale byłam tak zakręcona wczorajszym wyjazdem i zgraniem transportu, że mi umknęło :oops: wysłanie podziękowania, co niniejszym czynię :lol: Quote
tomcug Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='EVA2406']Z niecierpliwością czekamy. Moniś :loveu:, dzięki doszły w piątek, ale byłam tak zakręcona wczorajszym wyjazdem i zgraniem transportu, że mi umknęło :oops: wysłanie podziękowania, co niniejszym czynię :lol: Koszałku, dzisiaj też zimna noc się szykuje. :-( Fajnie, że doszły, zawsze się niecierpliwię i boję, że coś nie tak z pocztą. Bardzo dziękuję za super transakcję. :loveu: Quote
IKA & SONIA Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 j3nny napisał(a):powieszę dziś kilka ogłoszeń Koszałka w Jaworznie, może akurat Ja również dałąm znajomym z Jaworzna plakaty. Już wiszą od zeszłego tygodnia:p Quote
j3nny Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 pewnie to nagminne jest wszędzie, ale w jaworznie to do potęgi. trzeba ogłoszenia przywieszać co rusz nowe, bo przychodzą ludzie z plakatami kredytów i zaklejają WSZYSTKO na słupie/tablicy dosłownie WSZYSTKO, a że to jest miasto banków i punktów kredytowych to wiadomo....rozwiesiłam ogłoszenia w kilku strategicznych punktach i trzymam kciuki za Koszałka zimno:( Quote
Ulaa Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 JEST RATUNEK!!!!!!!!!!!!!!!! [SIZE=2]Pewna wspaniała osoba zadeklarowała opłacenie Koszałkowi hoteliku!!! Za pierwszy i drugi miesiąc napewno, potem na połowę, lub co drugi - do ustalenia, a także poszuka wśród swoich znajomych domku dla niego!!! Byleby jak najszybciej go zabrać do ciepła! Pani wypatrzyła Koszałka na dogo :loveu: [SIZE=3]SZUKAMY TRANSPORTU DO PATI JAK NAJSZYBCIEJ!!!! Quote
Recommended Posts