Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze muszę coś dodać ważnego, szkoda, że mam swoje dwa zwierzaki i nie mogłabym ze względu na nie zatrzymać jej na DS, bo pal licho moich domowników jakby ich od czasu do czasu pogoniła to nawet dobrze:diabloti:, teraz widzę po tych kilku zaledwie dniach jak ona niesamowicie się przywiązuje do człowieka, nie odstępuje na krok i piszczy jak się ją na pare sekund zostawi samą, taki pies kochający tego jednego człowieka i tylko jego to jest niesamowite (moja kocha wszystkich a mogłaby warknąć choć na kogoś od czasu do czasu:evil_lol:), ona musi znaleźć odpowiedzialną osobę, ktora ją zrozumie, będzie stanowcza i konsekwentna, w zamian otrzyma przyjaciela, który za nią by w ogień wskoczył.Możliwe, że ludzie, którzy ją oddawali do schronu widzieli w niej tylko agresora, który tylko gryźć potrafi, a tu do psa podejście trzeba mieć odpowiednie.

Posted

oj,DarkLord, widać,że sunia wlazła Ci w serce. Tak to już jest.
Taka sunia pokocha na śmierć i życie i będzie najwierniejszym przyjacielem swojego właściciela.
Ona tak płacze i chodzi krok w krok,bo się boi Ciebie utracić,po prostu pilnuje pańci,bo czuje się niepewnie.
To weź inną bidę na Dt,taką która nie będzie agresywna.

Posted

Poker napisał(a):
oj,DarkLord, widać,że sunia wlazła Ci w serce. Tak to już jest.
Taka sunia pokocha na śmierć i życie i będzie najwierniejszym przyjacielem swojego właściciela.
Ona tak płacze i chodzi krok w krok,bo się boi Ciebie utracić,po prostu pilnuje pańci,bo czuje się niepewnie.
To weź inną bidę na Dt,taką która nie będzie agresywna.

Oj, to zupelnie jak nasza EBI. Wzielismy ja ze schronu 7 lat temu, jak miala prawie dwa lata. Do tej pory tylko nas akceptuje, ugryzla juz wszystkich wokolo, nawet rodzine. Potrafi dawac sie glaskac 10 razy, a za 11tym ugryzie. Do psow o wiele wiekszych od siebie startuje do tej pory, ale juz teraz nasze tymczasy akceptuje. Czasami musi jednak moj dobek robic porzadek i ja przeganiac, bo suk ogolnie nielubi. Przez te lata zaakceptowala wiele, i sie uspokoila. Na poczatku niemozna bylo z nia isc na smyczy, bo gryzla obcych mijajacych ludzi w nogi.
Mysle ze czupurka z czasem tez sie uspokoi, jak sie przekona ze jest na swoim, i ze juz niebedzie oddana. Ale troche to potrwa.

Posted

dzisiaj pojechała,bo był okazyjny transport i nie musiałam jechać 200 km tylko 80.
Czupura w drodze była bardzo grzeczna,siedziała obok mnie i oglądała świat,od czasu do czasu właziła mi na kolana.
Widziałam jak próbowała ostro zareagować na Norę,ale potrząsnęłam ją za kark i ryknełam spokój i był spokój .Myślę,że to z zazdrości.
Kolejne swoje ludzkie towarzyszki przywitała merdaniem ogonka(Tak jak by można było czymś innym merdać :eviltong: ) i pojechała.
Bardzo mi jej żal.:-(
Mam wielką nadzieję,że znajdzie domek,który ona zaakceptuje i on ją.

Przekazałam DarkLord 50 zł i na Czupurę 175 zł.

Posted

iwa77 napisał(a):
Poker - Ty będziesz w kontakcie z tym hotelikiem ? i będziesz miała wiadomości co u małej ?

Tak,będę czuwac nad jej losami.
Bardzo żałuję,że nie mogłam jej zabrać do siebie. :-(

Posted

Mam wiadomości od pań z hoteliku.
Mała im się podoba,po postawieniu michy oczywiście pilnowała jej i podniosła wargi. Na inne psy , nawet duże w ogóle nie zareagowała, na małe dziecko,które ją pogłaskało również zero reakcji.Będą nad nią pracować i szukać domu.
Zaraza przebywa w hoteliku, gdzie każdy pies ma swój domek i wybieg,a więc warunki jak w hotelu *******
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc wszystkim osobom,które przyczyniły się do znalezienia Czupurze miejsca i za pomoc w jej przewiezieniu :loveu: oraz za wpłaty na jej nowe życie .
Ma opłacone 25 dni pobytu.

Posted

Dark Lord napisał(a):
To super wieści, mam nadzieję, że jej pobyt u mnie w czymś tam trochę chociaż pomógł....:oops:

też tak myślę, chociażby to,że przez chwilę miała znowu swoją pańcię.
I wiedziała,że nie można dzioba drzeć.

Posted

Poker napisał(a):
Mam wiadomości od pań z hoteliku.
Mała im się podoba,po postawieniu michy oczywiście pilnowała jej i podniosła wargi. Na inne psy , nawet duże w ogóle nie zareagowała, na małe dziecko,które ją pogłaskało również zero reakcji.Będą nad nią pracować i szukać domu.
Zaraza przebywa w hoteliku, gdzie każdy pies ma swój domek i wybieg,a więc warunki jak w hotelu *******
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc wszystkim osobom,które przyczyniły się do znalezienia Czupurze miejsca i za pomoc w jej przewiezieniu :loveu: oraz za wpłaty na jej nowe życie .
Ma opłacone 25 dni pobytu.

Ja też mam wiadomości z pierwszej ręki:):eviltong:

Posted

ja też w imieniu Czupurkowego Potworka chciałam podziękowac cioteczkom za pomoc!! :loveu::loveu:

może czas nauczyć się robić bazarki.. mam jakieś ciuchy co na allegro chciałam wystawić...

aha.. potrzebuje tego nr konta zeby wplacic te moja deklaracje

p.s. a szelki to jakie byly? za duze?? bo ja mam nadal te drugie, ale zawsze moge je mojemu prawie jamnikowi zalozyc :eviltong:

Posted

możesz nauczyć się bazarkować , to nic trudnego,mogę udzielić instrukcji :evil_lol:
Szelki nie spadały :roll:.
Poproszę , by w dalszym ciągu pieniądze gromadziła kikou i przelewała całość
Xmatrix,przecież poniosłas wydatki większe niż Twoja deklaracja.:evil_lol:
Dziękuję DarkLord,że nie chciała opłaty za te 7 dni :loveu:

Posted

iwa77 napisał(a):
Poker to może i ja się w końcu nauczę "bazarkowania" przy tej okazji :roll:

jasne , nie ma problemu,chcieć to móc :evil_lol:

Posted

Masakra, dlaczego pieniądze nie rosną na drzewach?:shake:
Też zbieramy na naszego Gringo...
Cioteczki, a moze zrobiłybyście allegro cegiełkowe na małą?
Wpadł mi pomysł do głowy, który zamierzam w ciągu dwóch tygodni zrealizować. Jeśli wypali, to podzielę się z Wami tym pomysłem.