Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny psie nieszczęście ze schroniska we Wrocławiu . Box - 16!
Malutki , czarny podpalany piesek .
Trafił do schroniska z interwencji i przebywa w nim od 11.08.08
Wiek 7 lat , numer schroniskowy 1346/08.

Jego przeszłość nie jest znana , wiadomo jedynie , że podobno kogoś dziabnął ząbkami i trafił na obserwacje , a stamtąd prosto do schronu.Niestety nie znamy szczegółów ani powodów tego zajścia - więc jak było , jaka jest prawda to wielki znak zapytania!

Ta psinka w schronisku nie radzi sobie zupełnie w boksie - jest bardzo przestraszony pobytem w schronie i na dodatek atakowany przez współmieszkańców.
Ze względu na "etykietkę " - po pogryzieniu i obserwacji psinka ma małe szanse na dom.A z drugiej strony - długo może nie pożyć w boksie , bo grozi mu zagryzienie !
Pilnie potrzebuje DT !

AKTUALIZACJA INFORMACJI :

Nasza psinka nie jest pieskiem a suczką to po pierwsze!
Okazało się , że już siedziała w schronisku 2 lata.
Została adoptowana przez panią ,którą ugryzła. Ugryzienie miało miejsce
w trakcie karmienia , kiedy to pani wpadła na pomysł "pogrzebania"pieskowi w jego miseczce z jedzeniem !!!!!
Zostało to odebrane przez panią jako jawna agresja i psina wylądowała ponownie w schronie !

Opłaty za hotelik:
Grudzień 2008
Wpłaty:
Reksiu 20 Euro czyli ok. 76,- zł
Iwa - 20,- zł
Poker - 50 ,- zł
Kikou - 10 ,- zł
Fredzia - 17,- zł
Ecci - 30,- zł
Poker - 50,- (wpłata awansem na styczeń )
Razem: 253,-
Wydatki:
hotel 8-31 XII - 173,-
karma u Dark Lord - 50,-
hotel styczen 2009 - 210,-
Razem: 433,-

Styczeń 2009
z grudnia pozostało na plusie 30 ,- zł
Wpłaty :
Kikou - 10,- zł dnia 29.12.2008
Iwa 77 - 20 ,- zł dnia 27.12.2008
Xmartix - 20,- zł dnia 30.12.2008
Poker - 25,- zł dnia 30.12.2008 (dodatkowo z bazarku )
Reksiu - 59,- zl dnia 01.01.09
Monika083 - 46,- dnia 01.01.09 (z bazarkow "na wroclawskie pieski")

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam go na kolanach, łapałam pod brzuch, za mordkę, za łapki, wygłaskalam, więc chyba do ludzi ok :)

A potem, jak wchodziłam po inne psiaki to cieszył się, jak wariat ;)

Posted

beka napisał(a):
taka malizna :(

Na tym "nieszczęśliwym boksie" to prawie wszystkie takie malizny:-( Problem w tym, że jako jeden z nowszych nabytków na 16 jest atakowany przez dłużej tam przebywające. Natomiast, jak wyszłam z nim na zewnątrz, na trawę to on zaatakował innego psiaka. Więc tak na prawdę nie wiem, czy to ze strachu, czy z niego taka zadziorka, która nie umie się obronić:roll:

Posted

gallegro napisał(a):
czy nie można go zabrać tymczasowo do hoteliku? Choć na tydzień. Jest malutki i śliczny więc domek powinien znaleźć się szybko.

...i ma około dychy.:cool1:

Domek tak szybko się nie znajdzie, a już 3 takie same bidy siedzą w hotelikach i ciężko idzie płacenie zaległości terminowo.

Posted

Dzisiaj weszłam na szesnastkę od środka i MALUCH siedzial pod bramką :roll: A ten nowy kudłatek caly czas w tym samym rogu, zaraz obok MALUCHA :roll:

I dodam, że MALUCH musi być z lekka zadziorny, bo ŁATEK (ten biało-czarny 6-cio latek i BABCIA) nie za bardzo mogły podejść do bramki, a aż się trzęsły, bo tak bardzo chcialy. Nic im w tym momencie nie robil, ale widać, że chlopak mocno zestresowany i warczy na kompanów, którzy się zbliżają, bo go wielkim lukiem omijają:roll: