Poker Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 wygląda na to,że jest teraz 75 zł, a umawiałam się,że teraz będzie 100 zł wpłacone.Jeszcze ecci ma wpłacić 30 zł i Reksiu deklarowała się. Jak zabraknie na 2. ratę, to dołożę.:roll: Quote
kikou Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Poker napisał(a):wygląda na to,że jest teraz 75 zł, a umawiałam się,że teraz będzie 100 zł wpłacone.Jeszcze ecci ma wpłacić 30 zł i Reksiu deklarowała się. Jak zabraknie na 2. ratę, to dołożę.:roll: czyli rozumiem, ze z Twoich bazarkow masz 25,- na czupurke ktore dzisiaj przelalas do mnie, tak? u mnie jest 80,- czyli razem z Twoimi 105,-? czyli na styczen brakuje 105,- zlotych, zgadza sie? Quote
kikou Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 ...dlugo nikt mi nie odpowiada ale skoro Poker pisze, ze przelala do mnie 25,- to na pewno przelala.... czyli ja w tej chwili przelalam 210,- na hotelik styczniowy Czupurki prosze Iwonke o uzupelnienie pierwszej strony(to jest juz gotowe CALE zestawienie do przekopiowania zawierajace dotychczasowe i nowe wpisy): wydatki: hotel 8-31 XII - 173,- karma u Dark Lord - 50,- hotel styczen 2009 - 210,- Razem: 433,- Styczeń 2009 z grudnia pozostało na plusie 30 ,- zł Wpłaty : Kikou - 10,- zł dnia 29.12.2008 Iwa 77 - 20 ,- zł dnia 27.12.2008 Xmartix - 20,- zł dnia 30.12.2008 Poker - 25,- zł dnia 30.12.2008 (dodatkowo z bazarku ) Reksiu - 59,- zl dnia 01.01.09 Monika083 - 46,- dnia 01.01.09 (z bazarkow "na wroclawskie pieski") Quote
Poker Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Jasne ,że przelałam :cool3: to super ,że wszystkie dziewczyny powpłacały :multi:,czyli styczeń mamy z głowy, a może już na luty nie trzeba będzie zbierać :roll: Quote
kikou Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Rozliczenie zbiorowe bazarkow Moniki083 na 4 wroclawskie psiaki (poniewaz bazarkow Monisi w grudniu bylo strasznie duzo szczegolowe rozliczenie umieszczam na watkach: Rudzika, Czupurki, Agatka i Olafa), tu sa wszystkie wplaty jakie doszly na moje konto: 17.12 od asl 14,-zl 17.12 od monica_20 30,- zl 18.12 od mariolaok 18,- zl 19.12 od budrysek 10,-zl 22.12 od apple 24,- zl 22.12 od saganka 30,- 22.12 od jestem wredna 34,- 22.12 od diuna wro 10,- 22.12 od tyja+rudzik 30,- 22.12 od ivictus hilaritas 10,- 29.12 od Kikou 5,- razem: 215,- Rudzik na styczen: 77,- Agatek na styczen:46,- Czupurka na styczen:46,- Olafek na luty:46,- Dziekujemy Monice083 za cudowna akcje bazarkowa!!!! Quote
Poker Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Dostałam dzisiaj taką wiadomość Dobry wieczór, albo i noc - byłam dzisiaj w schronisku zapłacić za Czupurkę i wyjść z nią na spacerek. Niunia zachowała się bez zarzutu, dała się bez problemów zapiąć na smycz, zero ząbków i jakichkolwiek oznak agresji. Na spacerze była moja Glorisia (40 kg żywej psiej baby), Czupurka tylko się z nią obwąchała i zero jakiejkolwiek negatywnej reakcji. Doszłyśmy z Magdą i dziewczynami ze schroniska do wniosku, ze chyba można ją zacząć ogłaszać. Czy może być radośniejsza nowina? :multi: Czekam tylko na informacje czyje podawać namiary i będę prosiła o ogłoszenia :lol: Quote
Edi100 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Poker napisał(a):Dostałam dzisiaj taką wiadomość Dobry wieczór, albo i noc - byłam dzisiaj w schronisku zapłacić za Czupurkę i wyjść z nią na spacerek. Niunia zachowała się bez zarzutu, dała się bez problemów zapiąć na smycz, zero ząbków i jakichkolwiek oznak agresji. Na spacerze była moja Glorisia (40 kg żywej psiej baby), Czupurka tylko się z nią obwąchała i zero jakiejkolwiek negatywnej reakcji. Doszłyśmy z Magdą i dziewczynami ze schroniska do wniosku, ze chyba można ją zacząć ogłaszać. Czy może być radośniejsza nowina? :multi: Czekam tylko na informacje czyje podawać namiary i będę prosiła o ogłoszenia :lol: Superkowe wieśći!!!:multi: Quote
xmartix Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 :cool3::cool3: zacieram ręce i czekam na namiary do ogłoszeń hehe :lol: Quote
Poker Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 ooo,jak się ciotki zleciały :crazyeye: :evil_lol: Dobra,dam znać jak ogłoszenia będą potrzebne. Quote
Poker Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 to jest informacja z pierwszej , dobrej ręki :evil_lol: Witam! Przepraszam, że tak długo nie dawałam znać co u Czupury, ale tak to jest jak się ma za dużo spraw na głowie... Czupurka jest uroczą suczką, radosną, kontaktową i kolankową. Ma torchę za uszami, ale myślę, że to jest wszystko do wyprostowania, tylko trudno ocenić jej wszystkie zachowania w tych warunkach w jakich jest (czyli nie w domu). Jest puszczana luzem po terenie hoteliku ;-) i raczej wtedy nie słucha się specjalnie, ale nie ma też problemów ze złapaniem jej. Nie będę jednak na razie ryzykowała puszczania jej ze smyczy na spacerach. Siedziała ze mną też w biurze, które dokładnie zwiedziła, a później siedziała na kolankach. Daje się wziąć na ręce, lubi głaskanie, przytulanie (btw jest bardzo poręczna - taka malutka i leciutka). Na spacerach jest bardzo radosna i energiczna, przepada za bieganiem, więc zwykle biorę ją na długiej, wyciąganej smyczy. Na smyczy zawołana zawsze przychodzi, daje buziaka i jest gotowa iść dalej. Psy nie interesują ją specjalnie, powącha i to wszystko. Wcześniej w boksie mogłam już robić wszystko, ruszać jej miski, głaskać ją na posłaniu, siedzieć i z nią gadać. Ale wczoraj znowu pokazała różki - siedziała w swoim posłaniu, ja wyciągnęłam rękę, a ona pokazała mi uzębienie ;-) najgorsze jest to, że ona nie waha się gryźć. Znów próbowałam nie dziabnąć w rękę, a kiedy ją cofnęłam to nie zrezygnowała tylko znowu trafiała w buta. Myślę, że nikt nie próbował jej tego oduczyć i akceptował takie zachowania i ma je już utrwalone. Postaram się ćwiczyć z nią pozytywne zachowania, ale kiedy pójdzie do adopcji to wszystko będzie zależało od tego jak ją właściciel poprowadzi. Koniecznie musi trafić do kogoś kto ma doświadczenie z psami (nie może być pierwszym psem w domu), do kogoś cierpliwego i spokojnego, kto ma pojęcie o wychowaniu psów. Do kogoś kto się do niej nie zrazi i nie odda po pierwszym niepowodzeniu. Nie można jej na dużo pozwolić, ale trzeba okazać zrozumienie, bo ta kruszynka już wiele w życiu przeszła. Chciałam jeszcze spytać czy zgadzacie się, abym pokazała ją holenderskiej Fundacji, która nam od długiego czasu pomaga i szuka domów dla psiaków u siebie. Z naszego schroniska zabrała do tej pory ponad 30 psów i wszystkie mają cudowne domy, zawsze mamy wiadomości, zdjęcia i jesteśmy informowani o wszystkim. Ja ufam im w 100 %. Może i Czupurce by się poszczęściło. Przypomnij mi proszę ile Zaraza ma lat i czy jest wysterylizowana? Pozdrawiam serdecznie i życzę jak najmniej pieskich nieszczęść w nowym roku Magda i co zgadzamy się na Holandię? Ja jestem za . Kto wie czy jest wysterylizowana? Quote
iwa77 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 To chyba nieważne czy to będzie Polak czy Holender - ważne żeby trafiła w dobre i doświadczone ręce ! Quote
Poker Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 iwa77 napisał(a):To chyba nieważne czy to będzie Polak czy Holender - ważne żeby trafiła w dobre i doświadczone ręce ! też jestem tego zdania :evil_lol: Quote
Edi100 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Poker napisał(a):też jestem tego zdania :evil_lol: Ja też:) Magda to wspaniała dziewczyna i mam do Niej 100%-towe zaufanie:) Żmigrodzkiemu( Gromowi) psiaczkowi też pomogła w znalezieniu domku:):loveu: Quote
ecci Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 no, no, Holandia to piękny kraj...myślę, że Zarazie się spodoba:evil_lol: ja jestem za:evil_lol: Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 to juz cztery głosy są za :multi:, kto jeszcze? :crazyeye: Quote
maksiorek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Poker napisał(a):to juz cztery głosy są za :multi:, kto jeszcze? :crazyeye: Oj, dziewczyny, dziewczyny, a o pomysłodawczyni to zapomniałyście:mad: - głos Magdy chiba liczy się podwójnie. No i mój głos oczywiście też "za". Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 nie bijcie :shake:,czyli mamy 6 głosów :multi:,kto da jeszcze ? Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Reksiu21 napisał(a):Jestem za! oo, i reksiu się znalazła :multi:,to mamy 7. głos :multi: Quote
kikou Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 a jak nowy właściciel przeceni swoje siły.......i nie poradzi sobie z Czupurką, bedzie zbyt niekonsekwentny......co niestety czesto sie zdarza.... to co sie stanie z małym "potworkiem"? jak go przywieziemy spowrotem z Holandii? Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 oo i xmatrix się zgadza :multi: czyli 8 głosów ZA.Co za zgodność :lol: kikou, to jest poważna fundacja i Magda też,nie wydadzą psa dopóki nie będą pewni ,że już można.:evil_lol: Quote
kikou Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 ja oczywiście nie wątpie w fundacje.... ale pies musi miec mozliwośc do niej wrócić w razie czego..... bo również za granicami Polski nie brakuje lekkomyslnych osób, które przeceniają swoje możliwości.... Quote
Recommended Posts