Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brutusek nadal ma dziwny gust jak na psa. Lubi takie ludzkie jedzenie bardziej i to takie najgorsze. Mięsa nie lubi, ale ziemniaki, bułki bardzo lubi, ale staramy się mu nie dawać takich rzeczy.
Jak widzi, że my coś jemy to zje wszystko, a z miski to tylko ryby i ostatnio (od kiedy mamy Barahira) to też sucha karmę- wcześniej podżerał Barahirkowi Eukanubę, potem Acanę, ale to dla niego zbyt wyszukane specyfiki widać i skończyło się na Pedigree Junior- bo ma najmniejsze kawałki i najchętniej je.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

sloneczkoswieci napisał(a):
Brutusek nadal ma dziwny gust jak na psa. Lubi takie ludzkie jedzenie bardziej i to takie najgorsze. Mięsa nie lubi, ale ziemniaki, bułki bardzo lubi, ale staramy się mu nie dawać takich rzeczy.
Jak widzi, że my coś jemy to zje wszystko, a z miski to tylko ryby i ostatnio (od kiedy mamy Barahira) to też sucha karmę- wcześniej podżerał Barahirkowi Eukanubę, potem Acanę, ale to dla niego zbyt wyszukane specyfiki widać i skończyło się na Pedigree Junior- bo ma najmniejsze kawałki i najchętniej je.

Nie dość że piękny mądry to jeszcze mało wymagający pies :) Ale na Pedigree uważajcie bo ma strasznie dużo soli a Brutus już nie najmłodszy - choć na szczęście jego zachowanie temu przeczy :)

Świetne zdjecia .
Łezka w oku się kręci jak się czyta jak mu się teraxz powodzi , jak sobie przypomnę jego historię ...

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):

Łezka w oku się kręci jak się czyta jak mu się teraxz powodzi , jak sobie przypomnę jego historię ...

ojj kręci się i to bardzo ! z ogromną przyjemnością podziwiałam zdjęcia podróżnika :loveu:

Xantunio -Brutusek lepszego domku znaleźć nie mógł! :multi:

• 3 weeks later...
Posted

No jaka bestia http://i407.photobucket.com/albums/pp158/sloneczkoswieci86/_1017066.jpg :loveu:
Widać, że plaża mu się podoba, woda zresztą też.

A może on wcale nie jest takim staruszkiem, tylko był bardzo zaniedbany.
Tak czy owak ma teraz wspaniałe życie.

Trochę z opóźnieniem, ale w drugą rocznicę pobytu Xanta/Brutusa w Waszym domu składam Wam serdeczne życzenia, wielu jeszcze wspólnych lat tak roześmianych i rozbrykanych jak tu na zdjęciach :loveu: :loveu:

Posted

Historia Brutusa vel Xantusa jest rzeczywiście niesamowita, nadawała by sie na jakis scenariusz filmowy:p. Ale żeby staruszek , obieżyświat tak jeszcze szalał, to jest zupelnie nieprawdopodobne:evil_lol:.

A jak jest z jego oczkami, czy on jeszcze coś widzi?

Posted

z oczkami raczej podobnie od początku. Ogólnie coś tam widzi.
Widzi, że jest człowiek, albo pies, ale w pierwszym momencie nie odróżnia konkretnych osób.
Śmieszy nas jak podchodzi do każdego przypadkowego przechodnia na spacerku, zadziera głowę i się gapi, czeka na głaskanie:loveu:.
Nieraz jak się rozpędzi to wpadnie na jakiś mebel, ale z cukru nie jest i chyba mu ta ślepota w niczym nie przeszkadza.
A przychodzi na klaskanie, tak w promieniu 10 metrów je słyszy. chodzi bez smyczki na spacerku i trzeba go mieć ciągle na oku bo jak gdzieś polezie to sam nie wróci.

• 8 months later...
Posted

jako, że od roku mamy jeszcze Barahira, który kocha towarzystwo innych psów to częściej chodzimy w psie miejsca.
Niestety tu pojawia się problem, bo Brutus chyba jakoś specyficznie pachnie (nie wiem czy po kastracji czy co), ale wszystkie psy uważają go za suczkę z cieczką. Nie chodzi tu o to, że chcą go zdominować jak pies psa, tylko się do niego zalecają a Brutus strasznie się boi :shake: Spotkaliście się z czymś takim? Macie jakieś pomysły?

Oprócz tego Brutus ma się dobrze :) Ma apetyt, teraz jada suchą- Acanę razem z Barahirem, a pomyśleć, że kiedyś był takim niejadkiem i nie wiedział co to sucha karma. W ogóle zachowuje się już jak normalny pies- jak my coś jemy to żebra o jedzenie :lol: skacze i w ogóle.

Pozdrawiamy :)

Posted

Cieszymy się bardzo,że u Brutuska wszystko ok, i że jeszcze jest w tak dobrej formie:).

A może spróbowac z takim środkiem w sprayu, który się stosuje , aby wyeliminowac zapach cieczki u suk. Do kupienia w zoologu, a jeszcze można mu dawać tabletki chlorofilowe, które tez w tym celu podaje sie sukom, nie zaszkodzą mu na pewno, tez w zoologu mozna dostac.

Posted

[quote name='sloneczkoswieci']chciałam zameldować, że Brutulek ma się dobrze:)
[/QUOTE]

Chyba zacznę wierzyć w telepatię:cool3:; Wczoraj, kiedy w moich subskrypcjach pojawił się wątek dawno zapomnianej suni, moja pierwszą myślą było "ciekawe co u Brutuska"'; zastanawiałam się nawet czy warto go odszukać i dopytać, ale przyznam...stchórzyłam. Nie napiszę czego się obawiałam, bo okazuje się, że całkiem niepotrzebinie skoro Brutusowi chyba ubywa lat :loveu:.

Posted

erka, nie wpadłam na to, że są takie środki dla suczek, spróbujemy :)

ma ruda, możesz zawsze śmiało pytać o Brutuska, jak się zdarzy taki niemożliwy przypadek, że Brutusek odejdzie to napiszę, ale przecież on jest nieśmiertelny , kto wie może nas wszystkich przeżyje :lol:

Posted

Brutusek w świetnej kondycji - jak dobrze :loveu: :loveu:

Pamiętam jak pisałaś, że nie chce jeść mięsa tylko same ryby musisz mu dawać. A teraz gust kulinarny mu się zmienił.
Kochany Xantuś

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Wypróbowaliśmy perfumów dla suczek w czasie cieczki i nic :/
wczoraj na spacerku spotkaliśmy takiego jamnika, szczególnie "zakochanego" w jego zapachu i co... jamnik wąchał go jeszcze bardziej niż zwykle!
chyba takie perfumy jednak nie są dla psów.

• 8 months later...
Posted

Melduję się ja, Brutus:) Mam się dobrze, co prawda większość czasu przesypiam, na dwór nie chce mi się wychodzić, bo mi zimno w łapki, ale jestem zdrowy, mam dobry apetyt, ogólnie wszystko gra.
Wkrótce planuję "małą" przeprowadzkę, zdziwicie się, oj zdziwicie :lol:
POZDRAWIAMY! :multi:

Posted

Dzięki , jak miło zobaczyć Brutuska w dobrej formie:):).
Słoneczko świeci, jak Was znam, to jeszcze wylądujecie z Brutuskiem na jakichś antypodach:razz:.

Posted

Słoneczko jak dobrze, że się odezwałaś :multi:
Kiedyś myślałam co u Xantusia/Brutusa, czy zdrowy, jak się miewa, bo to przecież już staruszeczek.
Xantuniu/Brutusie jak najwięcej zdrowia, bo wszystko resztę już masz kochany czarnulku :loveu: :loveu:

No i oczywiście czekam na tą przeprowadzkę żeby się zdziwić. Rozumiem, że jakaś relacja a może fotorelacja będzie.

A Wasze psy razem wyglądają świetnie :loveu: