Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:klacz:Brawo Brutus. A ja jeszcze wczoraj myślałam, żeby zajrzeć do moich "zapomnianych" wątków i dopytać co słychać u moich ulubieńców i naprwadę! pierwszym, o którym pomyślałam był Brutus;). No i proszę-mam jak na zamówienie Brutusa w świetnej formie:multi:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Oj Brutus (dla mnie nadal Xantuś) ale dobrze cię widzieć w takiej świetnej formie :multi: . Ciekawe czy kiedykolwiek wcześniej było ci tak dobrze. Raczej nie staruszku :loveu:.

Słoneczko a jak zakończyła się sprawa tego psa z sąsiedztwa??? Gdzie jest teraz czy wiesz???

Posted

O jak miło, że pamiętacie o naszym kochanym psiaku:)
Mamy go już 14 miesiecy a przeciez mial zyc tylko 3 miesiace.
Dzisiaj byliśmy z nim u weta i uwaga... przez ten czas Brtutusowi przybyly 3 kg:multi::multi::multi: To 1/3 jego pierwotnej masy ciała:) Zaszczepilismy go na wscieklizne, kupilsmy tabletki na odrobaczenie i jeszcze dostal witaminy na skórę, bo ma trochę łojotok i podobno ma mu od tego przejsc. Mamy z nim przyjsc za 2 tygodnie, wtedy bedzie mial kolejne szczepienia i jeszcze pobiora mu krew- tak na wszelki wypadek, bo ogolnie Brutus ma sie doskonale:loveu: Ma ogromny apetyt. Zwlaszcza od kiedy wyjechalismy w sierpniu na wakacje i przez miesiac opiekowala sie nim moja mama... Troche go rozpuscila, bo teraz ciagle sie łasi, żeby mu coś dac dobrego. Jak Pani weterynarz przyniosla w butelce te witaminy na skore, to cały zglupial, bo myslal, ze to jakis smakolyk:loveu: Ale pani sie nad nim zlitowala i potem mu przyniosla prawdziwy psi przysmak pedigri. I na koniec powiedziala, ze mamy "ciekawego" psiaka.

Jezeli chodzi o psa sasiadow, to chyba mozna powiedziec, ze mu sie teraz polepszylo. Corka sasiadow zabrala go do swojego mieszkania, i mam nadzieje, ze teraz ma lepiej:)

Pozdrawiamy cieplo:)

• 2 weeks later...
Posted

po 1. - [SIZE=3]jak Xancior? :D[/SIZE]

po 2. - ciotki z Kielc proszone o [B]pomoc[/B]!!!

sunia mieszka na ulicy, zaraz będzie cieczka i 8 suń :(

[CENTER][IMG]http://images35.fotosik.pl/74/ef810eccde8fc62cmed.jpg[/IMG]
[/CENTER]

[B][url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172216[/url][/B]

• 6 months later...
Posted

dostałam od znajomej info, że we wsi Dębe pod Ożarowem (za Ostrowcem Świętokrzyskim) ktoś trzyma 3 psy na polu. dokładny opis:

Psy "strachy na wróble". Koniec wsi Dębno w stronę Lasocina trzy psy na szczerym polu przywiązane do wbitych metalowych prętów. Nie mają picia ani jedzenia. Na ziemi leży mokry chleb zmieszany z błotem. Śpią na ziemi, bo łańcuchy nie sięgają do szczątków bud. Wszystkie są w kiepskim stanie. Nie wiadomo, kto jest ich "właścicielem"

gdzie to jeszcze wrzucić? do kogo pisać?

założyłam im wątek: http://www.dogomania.pl/threads/1851...3#post14634143

tam jest więcej zdjęć...

Posted

Ooo wreszcie udało mi się znaleźć wątek mojego Xantusia- Brutusa :multi:

a chciałam Wam tyle o nim napisać:)
Otóż życie Xantusia zmieniło się parę tygodni temu o 180'!
Ma nowego kolegę- Barahira:multi: Brutus jest jeszcze szczęśliwszy niż był, zdrowiutki, no poprostu super.
To dzięki Wam wszystkim, którzy szukaliście mu domku prawie 2 lata temu, tak bardzo Wam za niego dziękujemy. On ciągle młodnieje, a przecież dawano mu 3 miesiące życia. Nie dość, że jest taki aktywny, bawi się z małym, to tak zdrowo wygląda, na spacerku wszyscy zachwycają się jego puszystą sierścią:)

Posted

[quote name='sloneczkoswieci'] On ciągle młodnieje, a przecież dawano mu 3 miesiące życia. Nie dość, że jest taki aktywny, bawi się z małym, to tak zdrowo wygląda, na spacerku wszyscy zachwycają się jego puszystą sierścią:)

QUOTE]

Rzeczywiście, Brutus chyba zacżął u Ciebie nowe życie. Jest rewelacyjny:loveu:. A jego młody kolega- super:lol:. Słoneczkoświeci, proszę nie zgub znowu wątku i pokazyj nam częściej tych przystojniaków;)

Posted

Xantuś kochany :loveu: :loveu:. Jak on świetnie wygląda, chyba ma nową fryzurkę.
Miło poczytać tak dobre wieści i popatrzeć na psiura :lol:

przecież dawano mu 3 miesiące życia.
to była wstrętna baba - kłamczucha.

Młodszy kolega bardzo fajny, tylko imię ma dość trudne. Chyba będzie sporym psem.
No to Xant dość już bycia jedynakiem.

Zatem będziemy oczekiwać nowych wieści i foto-wieści co tam u Was i cieszyć się, że tak dobrze :lol:

Posted

Dzięki Słoneczko!:) Super wygląda, chyba jakaś druga młodość Brutusika:). A przy młodym koledze pewnie jeszcze odmłodnieje:).

• 4 weeks later...
Posted

Pozdrowienia od Brutuska i Barahira:multi:
Psiaki były tydzień temu w górach i musze Wam powiedzieć, że Brutusek ma super kondycję. Mały się męczył pod góre a Brutus pędził niczym rakieta:multi:
Małemu było za gorąco i leżał zdyszany a Brutusek pełen energii...

Chciała nam uciec małpa... na campingu mieliśmy otwarte drzwi busa, chwila nieuwagi
i maluszka nie ma. Kuba wyskoczył jak szalony z samochodu, przeskoczył przez płotek, biegał jak wariat 10 minut i znalazł zgubę pół km od campingu ;)

• 3 weeks later...
Posted

Nie zgadniecie gdzie nasz podróżnik się wybiera:multi: Zabieramy Brutuska i jego kolegę Barusia (Barahira) do Południowego Tyrolu:multi: Aniołeczek bywał już w górkach nieraz, ale tym razem będą to trochę większe góry, zobaczy lodowce, świstaki i dużo dużo cudownych miejsc. Jedziemy na cały lipiec i jak wrócimy to wstawimy fotki:)

• 1 month later...
Posted

Wróciliśmy już kilka dni temu, bo Barahir zdarł sobie poduszkę i już nie mógł wędrować po górach.
W ogóle a to było mu za ciepło, a to ta poduszka, najpierw sobie zdarł, potem jak założyliśmy mu skarpetę, to odparzyło mu się miejsce pomiędzy sąsiednimi poduszkami, pod górę się męczył...
a Brutus....
tosz to alpejski pies:) smigał aż miło:) Myślałam, że to Barahir, jako pół-roczny młodzieniec będzie sobie lepiej radził, a było odwrotnie, to Brutusek nadawał tempo na szlaku:) Czasem Kuba go poniósł, ale rzadko. Jak przystało na rasowego obieżyświata podróż samochodem zniósł bardzo dobrze, prawie całą przespał. Teraz sobie leży u mnie w biurze na zapleczu, jak go o 8 położyłam na krzesełku tak sobie śpi smacznie cały czas. To taki bezproblemowy pies, jak ma chodzić po górach to chodzi po górach, jak ma odpoczywać to odpoczywa, aniołek:)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Oj niesamowita ta Ksantusiowa historia :)

Tak, to prawda. Sama radość jak się patrzy na takie szczęśliwie psiaki i kto by pomyslał, że taki, podobno umierający, dziadunio będzie uprawiał wspinaczkę górską ;)

Posted

Jak dobrze widzieć uchachaną mordeczkę Xantusia. http://i407.photobucket.com/albums/pp158/sloneczkoswieci86/_1015966.jpg

Tak teraz już wiem, musiał go ktoś wyrzucić no bo jak inaczej miałby Was spotkać słoneczko :lol:

Ale mieliście wakacje :multi: i słońce, i górskie łąki, i śnieg

Miałam już kiedyś spytać czy Xantuś nadal jada tylko rybki i żadnego mięska nie chce???

Xantuniu wielkie buziaki dla ciebie :loveu: :loveu: Dla Barahira też buziak :loveu: