Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekujemy za takie wspaniale wiesci
xantusiu trafilo sie jak slepej kurze i tylko podziekowac z perspektywy czasu, ze ...hmmmm ... sie zgubiles w tej paskudnej warszawie

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciliśmy od weterynarza. Psiak dobrze zniósł zabieg. Teraz leży w domku i się wybudza. Ma wywalony język i otwarte oczy a przed chwilą zaczął podnosić główkę ale jeszcze za bardzo nie kontaktuje. W niedziele będzie wizyta kontrolna u weta, a za ok. 2 tygodnie zdejmiemy mu szwy. Przez całe pół godziny kiedy czekaliśmy na niego w poczekalni u weta waliły nam serducha ze strachu o niego.
:loveu::loveu::loveu:Xantuś Aniołek już będzie zdrowy:loveu::loveu::loveu:

Posted

Jak widzicie Xantuś w kołnierzu:shake:
Niestety jak wczoraj byliśmy na kontroli to weterynarz stwierdził, że trzeba mu go założyć, bo to miejsce gdzie ma szwy strasznie mu napuchło. A to oczywiście dlatego, że Xantuś się tym miejscem za bardzo interesował. Wet się zdziwił, że wyglądał na takiego spokojnego psa a tak zawzięcie się tam wgryzał. Co najgorsze Xant będzie go nosił jeszcze 11 dni!!!:placz:

Nam to jest go tak strasznie żal, ja to bym mu zdjęła to paskudztwo, ale spoko na szczęście Kuba jest rozsądniejszy i mi nie pozwoli. Psiulek nie wytrzymuje w tym, po prostu wariuje, biega w kółko po całym pokoju i próbuje sie tego pozbyć, próbuje się podrapać po bliźnie ale nie może. Dzisiaj pół nocy nie spaliśmy bo on tak walił tym czymś paskudnym o meble i ściany. I tak tylko na mnie patrzy tymi biednymi ślepkami :"Agusiu zdejmij mi to":placz:

Poza tym wydaje mi się, że narkozę zniósł dobrze jak na takiego staruszka. Fakt, że jakoś tak ciągle dyszy okropnie, ale weterynarz go wczoraj badał i mówił, że serduszko ma zdrowe. No i ma dużo energii. Jak wróciliśmy z zabiegu to zaraz się obudził, trochę łaził błędny aż w końcu w skoczył nam na łóżko domagając się głaskania. Rano to merdał do nas ogonem jak oszalały, czyli jak co dzień.
Tylko go ta blizna swędzi. Na spacerze to niby biegnie ale potem nagle siada i próbuje się lizać, drapać itp.

A na koniec coś śmiesznego bo jak na razie to tylko się smucę tym jego kołnierzem. Wczoraj jak byliśmy w poczekalni u weterynarza to Xant wypatrzył na szybie taką naklejkę z jamnikiem w oryginalnych rozmiarach...
No i oczywiście się strasznie napalił, że to prawdziwy pies podbiegł do tego swojego "kolegi" cały zadowolony, merdający ogonem i mu obwąchał tyłek.;) Ale chyba ładnie pachniała tak naklejka na szybie bo się nie zraził i potem jeszcze 2 razy się nabrał.:loveu: Wszyscy w poczekalni się z niego śmiali;)

Posted

No trudno, musicie wszyscy przetrzymać ten kołnierz, bo jakby rozerwał ranę to byłoby niezbyt dobrze. Ale chyba Xant czuje się dobrze skoro zachowuje się jak zwykle i na dodatek atakuje jamnika na fotosie :evil_lol:. Zdrowiej szybko Xantusiu, ile jeszcze wycieczek cię czeka :lol:

Posted

Jeszcze 4 dni do piątku, czyli do zdjęcia szwów i kołnierza (oczywiście bez dzisiaj i bez piątku). Xantowi już nieco lepiej, tzn dalej nie znosi tego czegoś na szyi, ale mimo tego już się cieszy, chce wychodzić na spacer. Najgorzej jest wieczorem i w nocy, wtedy najbardziej wariuje. Ostatnio zaczął nawet wyć, a nigdy wcześniej nie wydawał z siebie żadnych dźwięków. Kubie tak go żal, że nieraz kładzie się przy jego koszyku i głaszcze go aż zaśnie:loveu:
Teraz jeszcze słodko śpi i nie wie, że zaraz go wyciągnę na spacerek;)

Posted

Dopiero dziś do Was zaglądnęłam - może to i dobrze mniej denerwowania się że bidulek w kołnierzu musi chodzić ;)

Dobrze że już niedługo, głaski i buziaki dla dzielnego Xanta :loveu:

A historia z jamnikiem świetna :evil_lol: