wojtuś Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Nie było mnie 1,5 dnia a tu Toluś u wiosny:) Myślę ze dla niego będzie lepiej:) Z pozdrowieniami;);) Quote
Ra_dunia Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Wiosenko - ;) Ty się już tak nie rumień ;) Co do Tolka to on był zawsze bardzo spokojny w schronisku. Inne psiaki szczekały, wariowały, starały się zwrócić na siebie uwagę, a Tolek... był taki spokojny. Chyba to był najbardziej niesamowite. Zero szczekania. Nic. I ten łepek przyciśnięty do krat... żeby go głaskać.... Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 witam!!! w końcu mam dostęp do netu:D:D:multi: rozmawialam z Wiosna - zresztą nie raz:evil_lol::evil_lol: - za to na jeden i ten sam temat:) TOLUSss...wiec chodzi na spacerki rano i po południu, potem troszkę po wybiegu i jest bardzo grzeczny, opanowany, spokojny, milusinski....przez kraty jak inne psy biegają po wybiegu to macha do nich ogonem, na spacerze już załapał, ze jak Wiosna wyciąga rękę i Go woła to jak podejdzie to ma smakołyk;)... Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 anhata napisał(a):a on na zawsze się już przeprowadził ? do czasu znalezienia domu stałego Quote
Cajus JB Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):do czasu znalezienia domu stałego Z takim charakterem powinno to szybko nastąpić. Dobrego ogłaszania Tolka potrzeba. Quote
nescca Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Bądz grzeczny Tolusiu u Wiosenki :) Odwiedzimy Cię....niedlugo :) Quote
anhata Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 aha czyli w DT....trzymam kciuki za psiaka.... muszę zrobić mała reklamę...mam nadzieję, że nikt się nie obrazi a może komuś się to pzryda....bo naprawdę warto http://www.dogomania.pl/threads/185111-OKAZJA-!!!-NOWE-SPODNIE-MĘSKIE-DIESEL.-JAK-ZA-DARMO-!!!Do-18-maja.-Dla-Malty-i-Grety. Quote
mmd Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Odwiedzam i witam wieczornie. Nie wiem, dlaczego tak cudny pies nie ma domu, ale cieszmy się z tego co jest, bo nawet gdyby miał się "hotelować" do końca życia, to dla niego to nowe i odzyskane prawdziwe życie. Quote
viola005 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Bardzo,bardzo sie ciesze, ze Tolek jest w dobrych warunkach i pod dobra opieka, nie ma nic lepszego niz spacer po lace, a po spacerze kolacja w milym towarzystwie stada. Gratulacje! Kamel i Faksio tez dojechali wczoraj do swojego raju, po 8 latach schronu. Gdyby tak mozna wszystkie psy wyadoptowac ze schronisk-wiezien i poumieszczac w malych stadach, w naturalnych warunkach, gdzie jest slonce i wiatr, ruch na powietrzu, przestrzen. W tym kierunku powinno tez dzialac oficjalnie panstwo,zamiast budowac gigantyczne wiezienia dla 2.300 psow jak na Paluchu. Serdeczne pozdrowienia. V. Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 noo dokadnie.........powinno się zacząć od zapobiegania bezdomności, czyli wszystkie psy i suki kastrowac i sterylizowac na dzien dobry....bo u nas np. wezmie taki burak sukę po czym dzwoni za pól roku, ze juz dwa male wydal, ale trzy mu jeszcze zostały i musi odwieść z powrotem do schronu...czyli w kółko macieju to samo... Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 mmd napisał(a):Odwiedzam i witam wieczornie. Nie wiem, dlaczego tak cudny pies nie ma domu, ale cieszmy się z tego co jest, bo nawet gdyby miał się "hotelować" do końca życia, to dla niego to nowe i odzyskane prawdziwe życie. racja...ale mam nadzieje, ze za niedługo znajdziemy mu wymarzony domek:) Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Cajus JB napisał(a):Z takim charakterem powinno to szybko nastąpić. Dobrego ogłaszania Tolka potrzeba. Tolek ma ogłoszenia zrobione przez Pauline Mickey - chyba na 57 stronach...allegro już mu sie skończyło niestety...mogę wznowić ale potrzeba 14,60 Quote
mmd Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):Tolek ma ogłoszenia zrobione przez Pauline Mickey - chyba na 57 stronach...allegro już mu sie skończyło niestety...mogę wznowić ale potrzeba 14,60 Rób, rób... Tyle wyskrobię z dna szkatuły:) A może mu zrób za 20? To jakies dodatkowe bajery, a żaden majątek... Quote
Cajus JB Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Na razie jeszcze jestem do tyłu, ale na pewno znajdzie się jakaś dobra dusza. Edit mmd już uprzedziła mój post Quote
Ra_dunia Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Gosiaczku allegro wznów koniecznie, Mmd :loveu: pięknie dziękujemy za sponsoring wyróżnienia ;) Bardzo się cieszę, że Toluś taki pojętny. Na pewno znajdzie wspaniały dom. Quote
Lu_Gosiak Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 z taka ekipa to Tolek nie zginie:cool3::cool3::loveu: bardzo dziękuje mmd za wyróżnienie w takim razie juz robie:multi::multi: Quote
Lu_Gosiak Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='mmd']Rób, rób... Tyle wyskrobię z dna szkatuły:) A może mu zrób za 20? To jakies dodatkowe bajery, a żaden majątek... zrobione:):) dodałam jeszcze podswietlenie, wiec wyszło 20 DZIEKUJE BARDZO:) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1035054406 aaa i w nowej aukcji jest filmik Lilki wstawiony...oby Kogos zauroczyl ten nasz Tolus Quote
Cajus JB Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Zauroczy. Czasami zdjęcia nic nie mówią, a na filmie widać więcej. Quote
mmd Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Wysłałam. Lakusiowe też niedługo sie chyba skończy, więc poszło x 2 z uprzejmą prośbą ;) Quote
viola005 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']noo dokadnie.........powinno się zacząć od zapobiegania bezdomności, czyli wszystkie psy i suki kastrowac i sterylizowac na dzien dobry....bo u nas np. wezmie taki burak sukę po czym dzwoni za pól roku, ze juz dwa male wydal, ale trzy mu jeszcze zostały i musi odwieść z powrotem do schronu...czyli w kółko macieju to samo... W tej chwili statystyki doslownie krzycza. Wzrost liczby psow i kotow jest alarmujacy i wprost proporcjonalny do niekontrolowanego przyrostu naturalnego naszego nieszczesnego gatunku. To, co kilka dekad temu postrzegano jako niepozadane lecz rzadkie zjawisko,dzis jest juz plaga. Miasta i wsie zapelnily sie bezdomnymi zwierzetami, glownie psami i kotami, ktore stale sie rozmnazaja, podobnie jak najbiedniejsze warstwy spoleczne na calym swiecie. Nie dosc, ze karmiac sie naszymi odpadkami, ktorych coraz wiecej, poglowie ich rosnie w postepie geometrycznym, to jeszcze my sami bezmyslnie je rozmnazamy. Znam na pamiec kretynskie bajdurzenia typu "sunia musi poznac smak macierzynstwa,aby sie spelnic" (!) albo typowo meskie "ja mojemu Reksowi nie dam nic uciac". Wynikaja one z humanizacji zwierzecia i utozsamiania sie z psem lub kotem. Nie, sunia nie musi poznac smaku macierzynstwa i nie musi sie spelnic, zdejmiesz z niej ciezki obowiazek rozplodu, wystawiajacy na niebezpieczenstwo jej zdrowie i zycie. Dlatego, jak pisze moja przedmowczyni, kastracja i sterylizacja na dzien dobry, a hodowla tylko przez dobrych znawcow przedmiotu i w malym zakresie. Na to powinny isc pieniadze z dotacji (a sa takie!) a nie na promocje lukrowanego wizerunku klamstwa o wiezieniu jak w przypadku Palucha (vide: www.psy.warszawa.pl). Quote
Recommended Posts