Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieki za piekne zdjecia Tolka w naturze, nie ma nic piekniejszego niz pies lazacy po lace na wolnosci i skubiacy swieza trawke, nawet jesli ustawia sie ogonem do obiektywu. Pewnie jest bardzo szczesliwy, po tylu latach cementu i krat. I dobre wiadomosci od Wiosny, ze taki grzeczny, bezproblemowy i ugodowy! Super!

Posted

Buziaki wszystkim ;)
sprawy finansowe:
Faktura za Tolka z Obornik z dn.05.05.2010 Nr 44/01/2010 - 431,70
Faktura korygująca z dn.10.05.2010 Nr 2/01/2010 - minus 321,80
wartość po korekcie do wpłaty 109,90 - przelew poszedł dziś ;)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
noo dokladnie...juz sie zapoznali nawet wstepnie przez kraty i machali ogonami:D

Toluś i Sara - no to pięknie:), wiosna zawitała u Wiosny to i Psiaki na siebie miłośnie spoglądają;););)

Posted

Cieszę się, że Wam się Toluś podoba :)
Jest z niego naprawdę miłe psisko, i to warto byłoby zaznaczyć w ogłoszeniach. Tolek jest spragniony kontaktu z ludźmi, ale nie nadgorliwy, bardzo ugodowy w stosunku do innych psów, spokojny i opanowany. Przez kraty był miziany przez pięcioletnią dziewczynkę i nie miał do niej żadnych 'ale' - wręcz przeciwnie, więc myślę, że dzieci są w jego oczach super stworzeniami, które przynoszą jedzenie i miziają ;) Bardzo szybko nawiązuje kontakty z ludźmi i przywiązuje się też szybciutko - chociaż jest u nas ledwie kilka dni już cieszy się na mój widok bardzo, czego wcześniej nie robił (na obcych tak nie reaguje). Jest czysty, grzeczny, naprawdę psisko ideał :loveu: Dla osoby która chce psa rodzinnego to strzał w dziesiątkę, a i obronić powinien, - nawet pychol wygląda groźnie i tych co ma odstraszyć na pewno odstraszy.

A związki wśród naszych psiaków to owszem, kwitną ;) Chojrak z Nadią szaleją iście jak zakochani na wiosnę nastolatkowie, Sara jak narazie nie opuszcza Nera, naszego ONka, choć ona to akurat.. dość łatwo zawiera bliskie znajomości ;)
Mam nadzieję, że Tolek niedługo będzie mógł bezpiecznie spędzać czas na przykład właśnie z Sarą - zawsze to lepiej z kimś się bawić i biegać, niż samemu.

Posted

Pani Wiosno, dziekuje za wiadomosci o postepach Tolka, sprawiaja mi wielka radosc. Dziekuje za pani naturalne podejscie i opieke dajaca mu tyle wolnosci w naturalnym otoczeniu.
Potrzeba wiecej takich osob i takich miejsc, aby umiescic w nich psy wiezione w schronach.
Bardzo serdecznie pozdrawiam!

Posted

wiosna napisał(a):
.......
Mam nadzieję, że Tolek niedługo będzie mógł bezpiecznie spędzać czas na przykład właśnie z Sarą - zawsze to lepiej z kimś się bawić i biegać, niż samemu.

noo dokładnie ja tez na to liczę, wiadomo, ze z innym psiakiem to raźniej niż samemu, chociaż Tolek to chyba nade wszystko kocha człowieka:)

Posted

Wiosenko - co za wieści! :) wspaniałe!
Prawda, że Tolek to właśnie taki... nienachalny. W pewien sposób dumny... potrafi bardzo tym ująć. Tak się cieszę, że okazał się zupełnie nieagresywny. Nie ma to jak łatka przyklejona w schronie... ech :(

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: a co tu takie pustki?? rozmawiałam z Wiosna póki co krople do oczu odstawione bo juz 10 dni mieneło jak mial atecortin podawany i zobaczymy, niby jest ciut lepiej, jak dalej będzie łzawic to antybiotyk dostanie

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: a co tu takie pustki??

Ja mam doła jak stodoła:(
nic mi nie idzie i tracę wiarę w ludzkość