Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ra_dunia']i bardzo dobrze :)
A ja się naumiałam wystawiać allegro :D więc też się cieszę![/QUOTE]
bardzo, bardzo ważna umiejętność :D:D:D

Posted

[quote name='Wunia']post rozliczeniowy uzupełniony ;)[/QUOTE]
widzialam...niestety wiecej na minus niz na plus przyszlo:(
[quote name='Ra_dunia']i bardzo dobrze :)
A ja się naumiałam wystawiać allegro :D więc też się cieszę![/QUOTE]
noo to super Raduniu:D:D to teraz jestes juz full pakiet bo teksty piekne+banerki+allegro...wow..:razz::razz:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']widzialam...niestety wiecej na minus niz na plus przyszlo:(
noo to super Raduniu:D:D to teraz jestes juz full pakiet bo teksty piekne+banerki+allegro...wow..:razz::razz:[/QUOTE]
będzie dobrze ...
Radunia toć Ty teraz full serwis jestes :D

Posted

[quote name='wojtuś']Piękne humory dzisiaj:)
I Wunia i Gosia i Radunia i w takim razie ja też uśmiecham się;););)[/QUOTE]
Wojtusiu ...mój to taki średni, aczkolwiek Bary z mojego podpisu pojechał do domu i to znacznie mi humorek poprawilo:D:D

Posted

[quote name='wojtuś']Piękne humory dzisiaj:)
I Wunia i Gosia i Radunia i w takim razie ja też uśmiecham się;););)
uśmiech Wuja - bezcenny :loveu::loveu::loveu:

Posted

moja dobra znajoma - Wiosna - z racji na to iż zwolniło się miejsce po Elzie - zgodziła się przyjąć Tolka na indywidualne szkolenie....generalnie nie jestem zwolennikiem zmieniania psu miejsca i przerzucania go, ale Tolek u Wiosny byłby sam w kojcu, sam na wybiegu uczony podstawowych komend, poza tym 2 spacery dziennie również z intensywna nauką ...myślę, byłoby to korzystniejsze dla Jego rozwoju i zachowania...oczywiście obecnie otoczony jest również wspaniałą opieką, ale rozmawiałam przed chwila z Doktorem i przyznaje racje, ze Tolek potrzebuje duuuuzo człowieka i w Jego przypadku takie indywidualne podejście byłoby super
a teraz czekam na wasze opinie...
aha koszt pobytu u Wiosny 360zł miesięcznie
transport - 100zl

Posted

Czy znacie program amerykanski "The Dog Whisperer" ("Zaklinacz psow")? Prowadzi go juz 6 sezon Meksykanin, Cesar Millan, w polskiej tv byl brytyjski odpowiednik z Victoria,"Albo ja,albo pies".
Otoz Cezar, zaklinacz psow, wierzy w sile stada. Na tym podejsciu bazujac, bylabym za pozostaniem Tolka w grupie psow, skoro nie wykazal agresji i nie bylo problemow. Cesar twierdzi, ze psy niestabilne szybciej i latwiej rehabilituja sie w stadzie, ich wlasny gatunek ma na nie najlepszy wplyw - chyba ze stado jest niestabilne.

Drugim filarem podejscia Cesara jest spacer, najwazniejsza czesc zycia psa, chodzenie to jedyna naturalna forma zycia (nie siedzenie,lezenie,nawet nie krazenie po ogrodzie i zabawa na zamknietym terenie) - podazanie przed siebie, migracja, czyli spacer na wolnej przestrzeni.
Czy w obecnym hoteliku Tolek nie ma spacerow?
Milo mi czytac, ze dopisuje mu apetyt - nie moge nawet myslec o schroniskowym makaronie przez 2 tygodnie, wiec cos dorzuce na wikt, tylko jeszcze nie w tej chwili, bo splukalam sie na Biszkopta, ktory ma w tych dniach jechac ze schronu w Tczewie do pani Oli w Stacyjce Maltusi kolo Legnicy. W razie naglej potrzeby, zawiadomcie mnie na gg, 1226198, powinnam za jakis tydzien-dwa stanac na nogi finansowo (pod koniec maja, po wyplacie, bede tez wplacac swoja deklaracje stala).

Przepraszam za styl pogadankowy, to skrzywienie zawodowe (jestem nauczycielka od 35 lat), sama z siebie sie smieje, ale nie umiem inaczej ha ha ha.
Pozdrawiam wszystkich i prosze na mnie liczyc w przyszlosci, nie zostawimy Tolka bez dobrej karmy!

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']moja dobra znajoma - Wiosna - z racji na to iż zwolniło się miejsce po Elzie - zgodziła się przyjąć Tolka na indywidualne szkolenie....generalnie nie jestem zwolennikiem zmieniania psu miejsca i przerzucania go, ale Tolek u Wiosny byłby sam w kojcu, sam na wybiegu uczony podstawowych komend, poza tym 2 spacery dziennie również z intensywna nauką ...myślę, byłoby to korzystniejsze dla Jego rozwoju i zachowania...oczywiście obecnie otoczony jest również wspaniałą opieką, ale rozmawiałam przed chwila z Doktorem i przyznaje racje, ze Tolek potrzebuje duuuuzo człowieka i w Jego przypadku takie indywidualne podejście byłoby super
a teraz czekam na wasze opinie...
aha koszt pobytu u Wiosny 360zł miesięcznie
transport - 100zl[/QUOTE]
moje poparcie masz w 200% ;)

Posted

Na miejsce Elzuni mówisz? ;) Mnie o opinie się chyba nie musisz pytać? :D

Viola - ależ my uwielbiamy styl pogadankowy :)
Tolek obecnie ma mocno ograniczony kontakt zarówno z psami jak i z człowiekiem. Niestety z racji jego zapędów do ucieczek nawet na wybiegu znajduje się na lince. Przy dość dużej ilości psów dostęp do człowieka nie jest stały - z pewnością nie ma codziennych spacerów...
a Wiosna... ;) to taka nasza zaklinaczka psów. Stara się pracować z każdym indywidualnie, ale również nie stroni od oswajania ich w stadzie. Na dużym terenie, z dala od zgiełku posiada hotelik dla zwierząt i muszę przyznać, że często przyjmuje przypadki wręcz beznadziejne.
Gosiaczku - skoryguj mnie jeśli coś, gdzieś pokręciłam ;) (i pozdrów ode mnie Wiosenkę ;) )

Posted

[quote name='beataczl']jak ma być mu lepiej, to zawsze będę za...[/QUOTE]
super:)
[quote name='viola005']......
Otoz Cezar, zaklinacz psow, wierzy w sile stada. Na tym podejsciu bazujac, bylabym za pozostaniem Tolka w grupie psow, skoro nie wykazal agresji i nie bylo problemow. Cesar twierdzi, ze psy niestabilne szybciej i latwiej rehabilituja sie w stadzie, ich wlasny gatunek ma na nie najlepszy wplyw - chyba ze stado jest niestabilne.

Drugim filarem podejscia Cesara jest spacer, najwazniejsza czesc zycia psa, chodzenie to jedyna naturalna forma zycia (nie siedzenie,lezenie,nawet nie krazenie po ogrodzie i zabawa na zamknietym terenie) - podazanie przed siebie, migracja, czyli spacer na wolnej przestrzeni.
Czy w obecnym hoteliku Tolek nie ma spacerow?
Milo mi czytac, ze dopisuje mu apetyt - nie moge nawet myslec o schroniskowym makaronie przez 2 tygodnie, wiec cos dorzuce na wikt, tylko jeszcze nie w tej chwili, bo splukalam sie na Biszkopta, ktory ma w tych dniach jechac ze schronu w Tczewie do pani Oli w Stacyjce Maltusi kolo Legnicy. W razie naglej potrzeby, zawiadomcie mnie na gg, 1226198, powinnam za jakis tydzien-dwa stanac na nogi finansowo (pod koniec maja, po wyplacie, bede tez wplacac swoja deklaracje stala).

Przepraszam za styl pogadankowy, to skrzywienie zawodowe (jestem nauczycielka od 35 lat), sama z siebie sie smieje, ale nie umiem inaczej ha ha ha.
Pozdrawiam wszystkich i prosze na mnie liczyc w przyszlosci, nie zostawimy Tolka bez dobrej karmy![/QUOTE]
co do tego stada to sie zgodze, pod warunkiem, ze psy sa na równych prawach, a Tolek z racji tego ze przeskakuje płot nie może biegać po ogrodzie razem z innymi wolno, tylko jest zapięty na łańcuszek...poza tym stado również tam się zmienia i co chwile dochodzą nowe psiaki...u Wiosny jezeli sie zgodzi to nie będzie sam tylko dostanie do biegania po wybiegu kogos do towarzystwa...ale będzie biegał wolno po wybiegu, caly czas pod kontrola na poczatku na 18 metrowej lince....i przy okazji bedzie mial 2 długie spacery ze szkoleniem
co do biszkopta to sledze losy min. na naszej klasie - ogromny ukłon za wyciągniecie Go i danie nowego życia
i dziękuje p.Wiolu za pomoc Tolkowi:)
[quote name='Wunia']moje poparcie masz w 200% ;)[/QUOTE]
dziekuje:)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Na miejsce Elzuni mówisz? ;) Mnie o opinie się chyba nie musisz pytać? :D

Viola - ależ my uwielbiamy styl pogadankowy :)
Tolek obecnie ma mocno ograniczony kontakt zarówno z psami jak i z człowiekiem. Niestety z racji jego zapędów do ucieczek nawet na wybiegu znajduje się na lince. Przy dość dużej ilości psów dostęp do człowieka nie jest stały - z pewnością nie ma codziennych spacerów...
a Wiosna... ;) to taka nasza zaklinaczka psów. Stara się pracować z każdym indywidualnie, ale również nie stroni od oswajania ich w stadzie. Na dużym terenie, z dala od zgiełku posiada hotelik dla zwierząt i muszę przyznać, że często przyjmuje przypadki wręcz beznadziejne.
Gosiaczku - skoryguj mnie jeśli coś, gdzieś pokręciłam ;) (i pozdrów ode mnie Wiosenkę ;) )[/QUOTE]
nic nie przekręciłaś kochana - i dziękuje....:loveu::loveu::loveu:

troche sie martwilam co powiecie:eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Ra_dunia']hahaha... właśnie widzę, że telepatycznie chyba pisałyśmy ;)
no to Chojrak będzie miał konkurencję ;)[/QUOTE]
nooo ale mam nadzieje, ze niedługo i w końcu polezie do domku!! chociaż teraz to jest razem z Nadine to chyba mu sie nie spieszy, skoro ma taka mloda suczke:razz::razz:

czyli co?? dajemy Tolka?? bo Patryk moze juz dzis po Niego jechac:cool3::cool3: