Poker Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 ponawiam pytanie"czy jego wiek i stan zdrowia pozwalają na kastrację?" Quote
olenka_f Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 nie ma przeciwwskazań Olaf musi naleźć inny dom, moja sytuacja rodzinna tak się bardzo zmieniła że nie mogę przy bardzo chorym mężu mieć psa wiecznie szczekającego, lejącego po meblach i wszczynającego awantury Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 hm.. to nie wiem co my z nim poczniemy. Kto ma jakies pomysly?? Quote
kikou Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 to stawia nas w koszmarnej sytuacji...naprawde nie wiem co poczac, szczegolnie jeszcze, ze to tak daleko? zmienilam tytul Quote
GoskaGoska Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Jedno jest pewne, ze on nie moze wrocic do wroclawskiego schronu. Jesli mial by się odbyc najgorszy scenariusz o na pewno nie do Wroclawia :-( trzeba by byla znalesc jakies bezpieczne schronisko dla wiekowych psow. Quote
kikou Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 wyciaganie psa ze schronu ...zeby trafil do innego schronu.....?:shake::shake::shake: Quote
Neris Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Sytuacja jest rzeczywiście trudna, Olenka straciła wczoraj ukochaną sunię, większość dnia spędza w szpitalu przy łóżku męża. No a Olaf atakuje inne psy, a kiedy nikogo nie ma w domu musi być izolowany w przedpokoju, gdzie spędza teraz większość czasu... Quote
brazowa1 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 to nie sa zarty...olence jest bardzo trudno,pewnych rzeczy nie przewidzimy w zyciu.Teraz w domu musi byc spokoj miedzy psami.Serio we Wrocławiu pies byl skazany na eut?czy to wolontariacki blef? (nie obrazcie sie na mnie,nie znam schroniska we Wroclawiu) Quote
GoskaGoska Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 brązowa psy we Wroclawiu uspiają. I niestety są i takie co nie zdążyly otrzymac pomocy :-( Quote
Neris Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Wysyłam zdjęcia i opis Olafa pani, któa chciała staruszka bez szans... ale mam kłopot - Olaf osikuje meble u Olenki. Czy uznać, że robi to ze względu na obecność innych samców czy po prostu napisać że sika nie wiadomo czemu? Quote
kikou Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 moze...faktycznie lepiej to "opakowac", twierdzac, ze bez innych samcow nie powinno sie zdarzac.... w sumie akurat Ty masz chyba najwieksze doswiadczenie z takimi sprawami:hmmmm::hmmmm:.... czy jest nadzieja, ze mozna sie z tym uporac...? Quote
Neris Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Fin osikiwał nawet stół - ja lubię długie, zwisające do ziemi obrusy ale musiałam przestać je lubić... :diabloti: wkurzyłam się, wykastrowałam gada, nie sika i stracił całkowicie agresorskie zapędy. No ale to akurat nie musi znaczyć, że u Olafa będzie podobnie... Może rzeczywiście złóżmy się na kastrację na początek? No, chyba że pani zdecyduje się bez. Ja na razie wysłałam Oleńce 50zł na kastrację, więcej naprawdę nie mam. Quote
kikou Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 no ale czy Ola zawiezie go na zabieg jak ma takie problemy? Quote
Neris Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Nie wiem, może poprosić jej siostrę Magdę? Jeśli z panią, której wysłałam maila nie wypali, trzeba zrobić więcej ogłoszeń, a do tego są potrzebne dobre zdjęcia. Też by trzeba o tym pomyśleć. Quote
Poker Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 przypuszczam,że on ciągle znaczy teren w związku z obecnością innych psów. Moja mała tymczasowiczka na początku znaczyła teren i siusiała jak chłopak.Nadal tak siusia ,ale już nie znaczy.Zdarzyło się jej nawet nasiusiać do miski innego psa !!!! co było dla mnie totalnym szokiem. Quote
irysek Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 i na jedzenie krolika, co bylo szokiem dla mnie totalnym. Quote
olenka_f Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Olaf kuleje, była rano wojna z Baskiem pod stołem i teraz kuleje leży w łóżku i poszczekuje ale łapka boli jeśli chodzi o wpłaty gdzieś pisałam co dostałam i tam było bez wpłaty Neris mam na koncie wpłate teraz 30zł w boksie Olaf drze jape ale na dzień będzie musiał tam być a na noc zabiore do domu musi być wykastrowany i to bez gadania na 100% jutro nie dam rady do weta ale jak mu nie minie postaram się w sobotę on w pańci to taki zakochany troszkę jest ;) Quote
GoskaGoska Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 ja zrobilam bazarek , ale coz ruchu nie ma, ale jak cos bedzie to doloze do sterylki Quote
Neris Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Wpisałam Olafka do kolejki u Murki, ale to strasznie długo... Quote
kikou Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 olenka_f napisał(a):....... on w pańci to taki zakochany troszkę jest ;) jak on taki w Panci zakochany...to jak teraz go przerzucic gdzies do hotelu to...zmarnuje sie calkiem...i zdechnie z tesknoty....:shake::shake: ...moze po kastracji te jego uciazliwe zachowania ustapia... Quote
GoskaGoska Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 sluchajcie ja majtkowy bazarek narazie jest na 40zl+ 10 od mnie przeznacze na Olafka. Czy10zl ma placic teraz czy na wplaty z bazarku poczekac? Quote
kikou Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Mam na katracje Olafa 80,- od Reksiu wierzę, że dasz jeszcze szansę tej starej "durnocie"-Olafkowi...? Quote
kikou Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 bardzo proszę o pomoc!!! Pod koniec lipca Ola przyszła nam z pomocą i zgodziła się wziąć Olafa za ok. 175,- miesięcznie + ew. koszty leczenia(nie muszę mówić, że to bardzo mało, bo ceny są od 300 zł wzwyż!) były konkretne deklaracje comiesięczne i deklaracje, że ktoś coś tam podrzuci.... w tej chwili fakty są takie, że Ola dostała od nas w sierpniu 90,- i na wrzesień 90,-... (Neris 50,-;kikou 30,-;GoskaGoska 10,-) Od dwóch miesięcy nie może doprosic się o pomoc w sfinansowaniu kastracji która jest konieczna bo pies sika na wszystko i zaczepia dużo większe psy co może skończyć się dla niego targicznie...już doszło do pogryzienia.... Dziewczyna ma w tej chwili pełne prawo psa "wykopać" ponieważ nie wywiązałyśmy się z obietnic....A poza tym kto kiedykolwiek przyjmie jeszcze psa od nas? Bardzo proszę o pomoc!!! Proszę o deklaracje comiesięczne chociaż po 5,- złotych ale żeby przychodziły .... o pieniądze na kastracje..... (bazarki, malutkie kwoty, C O K O L W I E K !!!) ...jeśli nie daj Boże dojdzie do nieszczęścia powiemy...że przecież można było coś zrobić...tymczasem jest problem i nie robimy nic... Quote
pidzej Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 a zdjęcia tylko te co na pierwszej stronie? moim zdaniem do ogłoszeń zbyt nijakie, zginie wśród tłumu. Dajcie nr konta na pw, bo nie widzę nigdzie. Quote
Recommended Posts