Jump to content
Dogomania

[Fundacja AST] Nuka niepełnosprawna amstaff ka ... potrzebne wsparcie na hotel !!!!

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dobry pomysł Andzia, a nie masz może linka do tego tematu? A może napisać do Taks dowiedzieć się? Jakby nie było bardzo drogie, to mogłabym zasponsorować takie ubranko Nuce :lol:

Szkoda mi jej bardzo a inaczej nie mam jak pomóc!

Posted

O wilku mowa a wilk tuż;):diabloti:
Zrobię za frico tylko muszę mieć jej wymiary:
obwód w szyi
obwód w klacie ( tuz za przednimi łapami )
obwód brzucha (tuż przed tylnymi - w najwęższym miejscu)
długość kubraka czyli odległość ( mierząc po grzbiecie) od nasady szyi do nasady ogona
Poproszę to na PW ( i adres do wysyłki) - jak bedę miała wymiary to zrobię błyskiem

Posted

taks napisał(a):
obwód w szyi
długość kubraka czyli odległość ( mierząc po grzbiecie) od nasady szyi do nasady ogona
Poproszę to na PW ( i adres do wysyłki) - jak bedę miała wymiary to zrobię błyskiem

Jestes Wielka:multi::multi::multi:

Posted

taks napisał(a):
obwód w szyi

Pastylka napisał(a):
Jestes Wielka:multi::multi::multi:

wielka i zdolna ja to bym nawet chusteczki do nosa nie uszyla taki ze mnie antytalent :mdrmed:

Posted

Potwierdzam dobrą wiadomość: dziś otrzymaliśmy na Nukę wpłatę 120 zł od szefa sklepu Bokserek w Wesołej-Starej Miłosnej oraz drugie 120 zł od anonimowych darczyńców także z Wesołej-Starej Miłosnej. Sklep Bokserek podarował też ubranko, ale wydaje mi się trochę wielgachne. Zobaczymy, jak jutro będzie leżało na Nuce. Jutro do 16:00 mam mnóstwo pracy (m. in. dwa wyjscia w teren), ale punkt 16:00 wychodzę z roboty wsiadam w tramwaj, potem w drugi, potem w autobus i tak w jakąs godzinę powinnam być już u Nuki. Jak wrócę, postaram się od razu napisać, czy ubranko pasowało, a jesli nie, to podać jej wymiary.

Posted

Witam! Wczoraj byłam u Nuki. Została przeniesiona do boksu w pomieszczenie, gdzie jest ciepło (są kaloryfery), ale i tak cena za pobyt jest nadal tak samo zaporowa. Po wczorajszej rozmowie z Keiti będę szukać tańszego hotelu, z np. boksami w domu. Jeśli ktoś zna namiary na hotel w Otrębusach u Pani Grażyny (ponoć są tam boksy w domu, po 20 zł/dobę), to proszę o kontakt telefoniczny ze mną (661029058 ), gdyż z przyczyn technicznych będę w najbliższym czasie co najmniej tydzień odcięta od netu i zależna od możliwości gościnnego skrzystania z sieci, tak, jak własnie to ma miejsce teraz. Jak tylko się skontaktuję z tym hotelem i jesli uda mi się załatwić tam pobyt Nuce, będę wtedy załatwiać też transport na przewiezienie jej do nowego hotelu. Z mojej wczorajszej wizyty u Nuki jeszcze takie newsy: zapłaciłam 240 zł, co daje opłacony hotel do 18 IX (ubiegły czwartek) włącznie. Niestety, kubrak, który dostałam dla niej, jest za duży, więc jakby co, to jest do oddania taki duży kubrak na psa powiedzmy wielkości ON-ka. Podaję też obiecane wymiary Nuki do ubranka szytego na miarę: obwód szyi 43 cm, obwód w klacie za przednimi łapami 65 cm, obwód brzucha w najwęższym miejscu 55 cm, odległość od nasady szyi do nasady ogona 56 cm. W związku z moim brakiem dostępu do net-u w kwestii informacji w tej sprawie też proszę o kontakt telefoniczny ze mną. Pozdrawiam! Diana

Posted

B_S napisał(a):
Witam! (...) Proszę o kontakt telefoniczny ze mną (661029058 ), gdyż z przyczyn technicznych będę w najbliższym czasie co najmniej tydzień odcięta od netu i zależna od możliwości gościnnego skrzystania z sieci. (...)Podaję też obiecane wymiary Nuki do ubranka szytego na miarę: obwód szyi 43 cm, obwód w klacie za przednimi łapami 65 cm, obwód brzucha w najwęższym miejscu 55 cm, odległość od nasady szyi do nasady ogona 56 cm. W związku z moim brakiem dostępu do net-u w kwestii informacji w tej sprawie też proszę o kontakt telefoniczny ze mną. Pozdrawiam! Diana

W każdej sprawie dotyczącej Nuki, najlepiej kontaktować się bezpośrednio z Dianą, czyli BS :p Diana udzieli wszystkich informacji i adres do wysyłki napewno też poda. Wieczorkiem wstawię zdjęcia Nuki z nowego boksu.

Posted

[quote name='taks']znalazłam cos takiego:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119880

a odnośnie kubraka to rozumiem, że mam szyć skoro wymiary podane ale komu mam go dostarczyć?
Przepraszam ale wolałabym jednak rozmawiać z kimś konkretnie a nie domyślać się:oops: co i jak.
Plisss

Szyj kubraczek kochana Taks:loveu::loveu::loveu: a adres może byc na fundację AST - albo Diana poda ci swój;) Jak bedzie gotowy to się zdzwonimy z Dianą, bo na astach pisała, że może nie mieć netu ok. tygodnia - jej tel 661029058

Posted

Psinka super ale ten hotelik :shake::shake: średni...a jeszcze jak cena zaporowa

niewiem bo nie doczytałam gdzie teraz psiak przebywa w jakim miescie ale widze, ze szukacie tańszego hoteliku.. my mamy suczke z mojego podpisu w hoteliku w Radomsku za Częstochowa, prowadzony przez lekarzy wetów przy ich domu..... wiem, że są tam wolne teraz miejsca duzy pies doba 20zl, karma royal warunki super, boksy gdzie pieski spia w pomieszczeniu czysto, sucho, podłoga drewniana, zeby im bylo cieplej a w dzien chodz sobie wolno po wybiegu jak sie zgadzaja jak nie to sa 2 mniejsze wybiegi.....

• 2 weeks later...
Posted

Witam! Długo mnie tu nie było, bo dopiero od dzisiaj mam dostęp do internetu i telefonu. W międzyczasie było tak: 3 X Nuka miała przyjechać do hotelu Pani Grażyny. Na miejscu okazało się, że z braku telefonu nie potwierdziłam sprawy i miejsce dla Nuki zajęły inne pieski. Nuka pojechała zatem do dr Spocińskiego w Ursusie, gdzie była w boksie z dużą budą i o dziwo jakos sobie tam poradziła. Oczywiscie spała w kubraku i dałam jej jeszcze grubą puchową kołdrę. W srodę zwolniło się miejsce u Pani Grażyny i w czwartek, 9 X zawiozłam tam Nukę. Zostawiłam jej drugi kubrak (ten z Krakowa), bo tamten od Moni już trochę pobrudziła i wzięłam do prania. Dobrze, że ma drugi rezerwowy, to będzie chodzić sobie w nim na wieczorne spacery, gdy wieczory już będą chłodne. Należność za pobyt Nuki u dr Spocińskiego plus Fiprex wyniosła 155 zł, co uregulowalismy jako warszawski oddział TOZ z kasy z puszek kwestarskich, więc finanse są na czysto. Nuka dobrze się sprawuje u Pani Grażyny i w drugiej połowie tygodnia postaram się pojechać ją odwiedzić. Pani Grażyna powiedziała, że Nuka jakos zgrzeczniała do innych psów. Mam trochę jej fotek z Ursusa i z dnia przyjęcia do hotelu u Pani Grażyny, to zaraz wyslę tym co zawsze z prosbą o publikację. Jest jeszcze jeden problem: w ciągu ostatnich tygodni pobytu w poprzednim hotelu Nuka strasznie schudła. Spróbuję jej zafundować cos na odrobaczenie; może to pomoże. Fakt pozostaje faktem, że trzeba ją podtuczyć. I tu niesmiało przypominam o karmie; osoba z Pomorza, która do mnie dzwoniła, była z karmą dla Nuki na ostatnim szkoleniu w Rudce, ale jakos nie udało nam się umówić, bo były jakies problemy z transportem tej karmy z Rudki do Warszawy. Temat tej własnie karmy jest nadal aktualny i prosiłabym osobę, która chciała ją przekazać, o ponowny kontakt w sprawie ustalenia, gdzie, co i jak ją odbierzemy. No i będziemy nią podtuczali Nukę. To tyle. Jak będę teraz u Nuki to znów zrobię jej parę fotek. Mam nadzieję, że w końcu usmiechnie się do niej los w sprawie adopcji, bo jak nie, to czeka mnie szukanie dla niej tymczasu na swięta i Sylwestra.