Kamila_s Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 daje Nuke na profil...prosze wyslij mi na priv numer konta ,gdzie mozna by wplacac na nuke..prosze tez iban i bic Quote
majku33krakow Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Jenny19 napisał(a):Dostałam dzisiaj takiego emaila z alegratki odnośnie ogłoszenia Nuki: "Dajcie mi adres do jej byłych właścicieli. Chętnie odwiedził bym ich z młotkiem" Co wy na to? Ja jestem za:p:razz:;) idziemy razem ja biore siekiere Quote
doddy Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 [quote name='Kamila_s']daje Nuke na profil...prosze wyslij mi na priv numer konta ,gdzie mozna by wplacac na nuke..prosze tez iban i bic NUMER KONTA FUNDACJI: AST - Fundacja na Rzecz Zwierzat Niechcianych nr. konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 nr. konta dla przelewów z zagranicy: BIGBPLPWXXX Bank Millennium S.A. Branch Millennium PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 Quote
Kamila_s Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 ok..dodalam juz...:-)wpisalam wszystkie dane o Nuce!!wraz z kontem! Quote
B_S Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Hej! Nuka nadal jest w hotelu, a kasa topnieje. Aktualnie 700zł zapłaci za nią Fundacja AST. A my mamy już kolejne psy (nie bullowate), które wymagają leczenia, no i szukamy dla nich domów (szczegóły na www.warszawa.toz.pl). Cały czas szukamy też domu dla Nuki. Pytało o nią kilka osób. Był sms i mail od dwóch różnych dziewczyn z zapytaniem o Nukę. Odpowiedziałam, że nadal szuka domu, w zamian dostałam zero odpowiedzi. Jedna Pani, która ma już 3 kalekie pieski chciała ją przygarnąć do mieszkania na Grochowie, ale powiedziałam jej, jak sprawy stoją: dzieci ubóstwia, koty ignoruje, psy żwawe i ruchliwe oraz ułomne usiłuje "skosić", więc te biedne pieski wkrótce mogłyby być jeszcze biedniejsze... No i teraz znowu cisza. Widzę po ogłoszeniach w lecznicach, że ktoś oderwał parę kuponów od plakatów, ale niestety, nie przełożyło się to na żadne telefony do nas. Już niedługo Jesień, a potem Zima, martwię się... Ta zołza wcale nie jest przecież taka niepełnosprawna. A jaka lizusica; jak mnie widzi to skacze, brudzi ciuchy łapskami i oblizuje całą twarz. To tyle. Mam nadzieję, że znajdzie się ktos, kto ją pokocha. Quote
Kamila_s Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Dziewczyny a moze by cegielki na allegro zrobic???:roll: Quote
doddy Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Jak masz możliwość zakładania akcji charytatywnych to jak najbardziej. My niestety nie mamy. Quote
Kamila_s Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Doddy nie mam mozliwosci:-( ale widze,ze wplaty sa na fundacje Ast,a oni nie moga uzyczyc tego pozwolenia??? Quote
doddy Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Niestety nasza fundacja nie ma pozwolenia na zbiórki charytatywne na portalu allegro. Dopiero będzie się starać. Nasze psy wystawiamy na prywatnych naszych kontach. Quote
Dobermania Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 I co zsuczką? Szkoda, że ma taki dziwny stosunek do psów "żwawych, ruchliwych i ułomnych"... Jako astka sama chyba jest ruchliwa, więc czemu takie psy ją denerwują? "Kosi" je tylko w domu, czy na spacerach tez zabawy z psami tego typu nie wchodzą w grę? I takie głupie pytanie, bo ja się nie znam na schorzeniach neurologicznych - na 1.str., skopiowane z bullowatego forum jest napisane, że Noka nie jest w stanie przejść kilku kroków, pokonać krawężnika. To jak ona wyskakuje z okna? Czy nadal ma takie problemy? (Jezu, i jeszcze te menele ją rozmnażały:/) Quote
Dobermania Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 majku33krakow napisał(a):idziemy razem ja biore siekiere Ja wezmę piłę, pobawimy się w "Wielką polską masakrę piłą łańcuchową". Czy jej oprawcy zostali już pociągnięci do odpowiedzialności karnej? Quote
andzia69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 co u niuni????? jak się czuje? Czy ktos moze porobić jej ogłoszenia??????????????????????????? Quote
doddy Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Nuka nadal w hotelu. Ponieważ jednak ma dług pewnie zaraz kaza ją zabrać... Nie ma domu, nie ma pieniędzy, nie ma nic... Quote
Kamila_s Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Doddy wiem,ze Isadora robi cegielki..napisz do niej zeby zrobila dla Nuki...Isadora jest na watku Dobermanki wyrzuconej z okna... jezeli beda cegielki dja mi prosze znac ja Ci je rozreklamuje na maxa!!! Quote
andzia69 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 mam prosbe - czy ktoś może poogłaszać sunię???? wiem, ze starsza, że niepełnosprawna...ale czy ona nadaje sie tylko pod igłę?????? kasa sie skonczy i co wtedy??? schronisko? - ona sie nie nadaje do schronu...to już lepiej ją uspic Quote
B_S Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Hej! Ani stara (bo ma dopiero 4 lata) ani chora, bo to tylko uszkodzony móżdżek, a reszta (włącznie z mózgiem) jest zdrowa. Byłam w środę po południu u Nuki, ale wróciłam po 20:00, zmoknięta, zziębnięta i zmęczona, więc zamiast pisać na forum, położyłam się do łóżka. Nuka wygląda ładnie i nawet ładniej chodzi, a zwłaszcza biega. Nauczyła się też TOLEROWAĆ inne psy, to naprawdę duży sukces. Niestety, noce są zimne i Nuka trzęsie dupskiem w tym swoim domku. Pani doktor zrobiła jej prowizoryczne ubranko z ręcznika, ale Nuce potrzebny jest porządny kubrak. Jeśli ktoś ma do oddania stare, niepotrzebne ubranko po swoim psie (rozmiar Amstafo-Boxer) lub stary polar z szerokimi rękawami (z takiego rękawa można jej zrobić ubranko), to proszę o kontakt. Ubranko potrzebne jest bardzo pilnie, bo sunia strasznie trzęsie się z zimna, a nie chcemy jej przeziębić. Teraz kwestia pieniążków: za pieniądze uzbierane na Wystawie Psów w Warszawie zapłaciliśmy dług za jej pobyt do 12 IX włącznie (czyli 920zł). W tym miejscu chciałam gorąco podziękować wszystkim hodowcom, w tym także Terrierów i Molosów (bo w niedzielę były 2 klubówki tych grup), za hojne wsparcie naszej kwesty. Ale rachunek za hotel bije dalej. Być może w weekend dwoje prywatnych darczyńców potwierdzi kolejną wpłatę za nukę. Wtedy będziemy mogli znów na początku tygodnia coś za nią zapłacić. Przypominam, że pieniążki na Nukę można wpłacać na konto Fundacji AST. No i wreszcie fotki. Zrobiłam jej fotki, jak pije wodę, chodzi w swoim boksie, wreszcie, jak zajada świńskie ucho w swoim domku. Dorzucam też skan faktury, potwierdzającej dokonanie przez nas zapłaty. Wszystkie fotki wysyłam do Agnieszki od Hienki oraz do Kasi z ASTa, aby dziewczyny zamieściły je na forum. To tyle. Jeśli są jeszcze jakieś pytania, chętnie na nie odpowiem. Może warto na jesienne chłody pomyśleć chociaż o jakimś DT? Nieśmiało przypominam o tym, że Nuka cały czas czeka na adopcję, może komuś w końcu zabije do niej mocniej serce. Pozdrawiam! Diana Quote
Pastylka Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Podnosze, a moje serce placze...:Help_2: :( Quote
agnieszka24 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wstawiam najnowsze zdjęcia Nuki z hoteliku. Biedactwo jak żałośnie wygląda w tym ręczniku :placz: Taka mała sierotka... I na koniec fakturka: Quote
Kamila_s Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 o matko jaka bidulka z tym recznikiem:-(:-( Quote
Recommended Posts